Reiki traditioneel Usui systeem

Cursus Reiki Leidschendam en Den Haag

Reiki traditioneel Usui systeem

Wat is Reiki?

Reiki betekent Universele levensenergie.

Deze energie is overal om ons heen aanwezig in mensen, planten, dieren, en voorwerpen. Zelfs in de zon en het water.

Door onder andere stressvolle gebeurtenissen in ons leven blokkeert deze energie. Reiki lost blokkades op en laat energie weer stromen. Lichaam en geest worden ontgift, opnieuw opgeladen en geheeld. Inzicht in het levensproces geeft ons leven een nieuwe impuls.

Iemand die de cursus heeft gevolgd is in staat om met de handen genezende en rustgevende energie aan zichzelf en anderen te geven.

Reiki is GEEN religie of sekte!!!!!

Reiki cursus reikibehandeling wellness

De geschiedenis

Reiki is waarschijnlijk al 2500 jaar oud, maar de Japanner Mikao Usui wordt beschouwd als de grondlegger van dit systeem dat we nu ook in het westen kennen als Reiki. Op dit moment verspreidt deze helingstechniek zich razendsnel over de wereld.

fot reiki 1

Reiki Cursussen ingedeeld in 3 graden

Reiki – De eerste graad

Iedereen kan Reiki “leren”!! Een speciale vooropleiding of gave is niet nodig. In de cursus word je afgestemd op de energie. Dit kan alleen gebeuren door een Reiki Master (Reiki kun je niet uit een boek leren).

Op zeer eenvoudige wijze leer je via handposities zichzelf en anderen behandelen bij acute of chronische ziekten, pijn of andere ongemakken. Reiki stroomt door kleding en bijvoorbeeld gips heen. Ziekten kunnen verbeteren of verdwijnen, pijn kan worden verlicht. Ook om te ontspannen of beter te gaan slapen is het zeer geschikt. Een stervensproces kan liefdevol worden begeleid.

Reiki – De tweede graad

Na deze afstemming gaat de energie nog veel krachtiger stromen. Daardoor kun je in kortere tijd behandelingen geven en bovendien worden je mogelijkheden vergroot doordat je met behulp van symbolen kunt werken. Je leert 3 bijzondere symbolen. Hiermee kun je ook op afstand een reiki-behandeling geven. Dit is een enorme uitbreiding van je mogelijkheden en praktisch ook zeer aantrekkelijk!

Reiki – De derde graad

Na deze afstemming (3A) gaat de energie heel erg sterk stromen (Masterenergie). Deze afstemming geef ik in principe altijd individueel of in een heel klein groepje. Je leert het Mastersymbool.De 3A graad is vooral geschikt voor mensen die het maximale uit dit systeem willen halen (en dus uit zichzelf, op een liefdevolle en positieve manier), maar niet de behoefte hebben om cursussen te geven aan anderen en hen ook in te kunnen wijden.

Als je ook anderen wilt kunnen inwijden of afstemmen op de Reiki-energie is er de 3B graad. De opleiding tot Reiki Master docent duurt een jaar. Hiermee samen gaat altijd een intensief groeiproces. Je hebt gesprekken met je Master en bestudeert boeken over Reiki en andere spirituele zaken en leert de inwijdingsprocedures.

Voordelen van Reiki

Reiki blijft na een afstemming altijd aanwezig. Hoe meer je ermee werkt, hoe sterker de energie zal worden en hoe meer je ermee kunt doen. Wanneer je met Reiki behandelt, geef je niet je eigen energie weg. Het zal je dus nooit uitputten.

De voordelen van een Reiki behandeling zijn :

  • Vermindering van stress, leidt tot diepere ontspanning
  • Versterkt het immuunsysteem en helpt pijnen te verlichten
  • Het in balans brengen van het sympatisch en parasympatisch stelsel (zenuwstelsel)
  • Helpt bij fysieke en mentale klachten / ziekten
  • Werkt in op de symptomen en hun diepere oorzaak
  • In balans brengen en harmoniseren van de functies van klieren en organen
  • Maakt de energiedoorstroming vrij van obstakels en onderdrukte emoties
  • Biedt een waardevolle aanvulling en ondersteuning aan de klassieke medische geneeskunde, bevordert de resultaten

De voordelen van Reiki zijn oneindig. Kan gebruikt worden in elke situatie, om doelen te realiseren en obstakels te overwinnen.

Wanneer en waar?

Cursus wordt op verzoek individueel gegeven. Wil je er meer over weten vul dan het contactformulier onderaan de pagina in of mail naar yvonneverhaar@live.nl

Praktijk Body Mind & Spirit
Yvonne Verhaar
Kastelenring 9
2261 HB Leidschendam

De kosten

Priveles Reiki I 115 euro ( 1 avond)
Priveles Reiki II 115 euro (1 avond)
Priveles Reiki IIIA 100 euro (1 avond)
Reiki III B voor mensen die cursus willen gaan geven: mail naar yvonneverhaar@live.nl

De IIIB opleiding duurt een jaar (parttime) en kost minimaal € 2500, afhankelijk van de wensen. Tevens worden er cursussen Shamballa Multidimensional Healing (Shamballa Reiki) gegeven. Alles is los te volgen. Zie hiervoor de andere webpagina’s.

Naast Reiki cursussen geef ik ook Reiki behandelingen

Een Reiki behandeling duurt 3/4 uur en is een heerlijke ontspannen en helende ervaring. Meer lezen over Reikibehandelingen De behandeling kost € 55,- U kunt ook bellen voor een behandeling op afstand. Dit kost €15,-
Ik geef geen behandelingen aan dieren.

Inschrijven cursus

Wil je je inschrijven voor de cursus of heb je een vraag? Vul dan nu onderstaand contactformulier in en ik neem contact met je op.

De opleiding tot Reiki Master

De opleiding tot Reiki Master docent duurt een jaar. Hiermee samen gaat altijd een intensief groeiproces.

Je hebt gesprekken met je Master (totaal ongeveer 10 van ongeveer 1 uur) en bestudeert boeken over Reiki en andere spirituele zaken. Je leest 10 boeken waarvan er 6 minimaal over Reiki moeten gaan en 4 mogen er over een ander spiritueel onderwerp gaan.

Van deze boeken wordt een UITGEBREID uittreksel gemaakt en dit wordt besproken met je Master. Je kunt dan al je vragen stellen. Denk ook aan vragen die cursisten kunnen gaan stellen.

De boeken voor het 4e jaar over Reiki en andere spirituele onderwerpen, als u gaat voor het Reiki Mastership, zijn ook te leen in de bibliotheek van BODY MIND & SPIRIT, die bestaat uit ruim 1000 boeken.

foto ontluikend plantje