Wie is Aartsengel Michaël &5 Zingen van de Grote Beschermer

Wie is Aartsengel Michaël &5 Zingen van de Grote Beschermer

Heb je je ooit afgevraagd wie er misschien over je waakt? Misschien ken je de vele engelen die op je welzijn letten, maar weet je waar ze je het beste bij kunnen helpen of waarom ze op bepaalde momenten aan je kunnen verschijnen?

aartsengel micheal

Wat weet jij over Aartsengel Michaël, een van onze meest gerespecteerde beschermengelen? Misschien heb je zijn naam al eerder gehoord, of over hem gelezen. Misschien weet je nog helemaal niets van hem.

Ongeacht je huidige begrip en kennis van Aartsengel Michaël, ik ben hier om je te helpen hem te leren kennen en hoe je hem het beste kunt bereiken. Onze engelen waken altijd over ons en Aartsengel Michaël is geen uitzondering!

Laten we eens kijken naar dit verbazingwekkende wezen van de Hemel.

Wie is Aartsengel Michaël?

Aartsengel Michaël is een zeer bekende en beroemde engel. Wist je dat Michaël de enige engel is die bij naam wordt genoemd in drie belangrijke religieuze teksten?

De Bijbel, de Koran en de Thora noemen Michaël allemaal als een engel van goedheid, die de strijd tegen kwaad en zonde leidt.

Michaël is ook een van de weinige engelen die specifiek bekend staat als een ‘aartsengel’. Hoewel er veel aartsengelen kunnen zijn, betekenen de woorden specifiek “opperste engel” en Michaël is de enige engel die in de Bijbel bekend staat als een primaire boodschapper.

betekenis van aartsengel micheal

In feite leidt Michaël de Aartsengel andere engelen in de Bijbel!

Michael is een leider, een krijger en een kampioen van kracht en goedheid. Hij staat bekend als een beschermer, zowel over land als over mensen. Aartsengel Michaël is een bevelhebber van engelenlegers en neemt deze verantwoordelijkheid zeer serieus.

In feite is van Michaël de Aartsengel geprofeteerd dat hij een grote rol speelt in het einde van onze wereld. Hoewel het onduidelijk is hoe hij erbij betrokken zal zijn, heeft de Bijbel gehint op zijn betrokkenheid.

Bovendien, michael’s inherente behoefte om te beschermen kennen, lijdt het geen twijfel dat hij er is voor degenen die in hem geloven!

Symbolen van Aartsengel Michaël

Hoewel we niet veel weten over hoe Aartsengel Michaël eruit ziet, zijn er verschillende symbolen en afbeeldingen die met hem geassocieerd worden. Zijn portrettering in de kunst heeft de neiging om hem te laten zien als een dappere soldaat van God en een strijder voor het volk.

aartsengel micheale symbolen

Hij houdt altijd een vlammend zwaard vast en soms een schildwapen voor een commandant. Hij wordt ook vaak afgebeeld met een set weegschalen, waardoor hij een engel van snelle en scherpe rechtvaardigheid is. Zijn vleugels zijn groot en mooi, en zijn algehele aanwezigheid is die van stevig comfort.

Michaël de Aartsengel wordt geassocieerd met de engelenkleur blauw, een kleur van kracht, kracht en beschermende energieën. Het is een goede kleur en symbool van zijn energie en geest, iets om in gedachten te houden, vooral als je hoopt hem te bereiken!

Boodschappen van Aartsengel Michaël

Aartsengel Michaël brengt veel boodschappen naar ons, of delegeert deze boodschappen vaak aan andere engelen. Hij is immers commandant. Maar dit hoofd van engelen kan ons veel boodschappen brengen met betrekking tot ons welzijn of onze toekomst.

Hij heeft ons al de boodschap gebracht dat hij ons bijstaat in de eindtijd of tijden van grote catastrofes. Deze boodschap geldt zowel wereldwijd als persoonlijk. Hij heeft misschien een boodschap voor je als je door een moeilijke tijd gaat!

De aartsengel Michaël brengt altijd boodschappen van rechtvaardigheid en eerlijkheid, omdat dit dingen zijn waar hij sterk in gelooft. Zijn boodschappen zullen vaak streng en snel zijn, omdat hij een engel is met vele verantwoordelijkheden.

aartsengel micheale boodschap 1

Michael staat er ook om bekend dat hij met een duidelijke, commanderende stem op iedereen spreekt en reageert. Als je niet zeker weet of je een van Michaels boodschappen hoort, zal hij ongetwijfeld spreken en bot spreken! Hoewel hij geen gemene of kwetsende engel is, vindt hij het leuk om de eerste keer goed gehoord te worden.

Hoewel je misschien een beroep wilt doen op Aartsengel Michaël voor begeleiding, is hij vaak de eerste die contact opneemt. Gelukkig is hij niet iemand voor veel symboliek of verwarring.

Mocht je een bericht ontvangen van Aartsengel Michaël, dan weet je het, en zou je daarna heel weinig vragen moeten hebben!

Leiding van Aartsengel Michaël

Hoop je de leiding van Aartsengel Michaël te zoeken? Waar kan hij je het beste bij helpen? Michael is een geweldige beschermer, bekend om het opladen in gevechten zonder angst. Sta je voor eigen gevechten?

Michaël de Aartsengel kan het best gecontacteerd worden voor leiding van het zelf wanneer je voelt je op je dieptepunt. Hij is een engel die helpt in tijden van crisis en persoonlijke vernietiging. Als je geruststelling of hulp nodig hebt in een moeilijke tijd, luistert Michael ongetwijfeld al mee.

Aartsengel Michaël kan je ook helpen bij alle persoonlijke reizen die je ondergaat. Vraag je je af wat je doel in het leven zou kunnen zijn?

aartsengel micheale hulp

Michael kan misschien helpen, maar wees voorbereid op een mogelijk bot antwoord als je de leiding van deze engel zoekt!

Michael is een van onze vele engelachtige cheerleaders, hoewel hij eerder stoere liefde zal gebruiken dan coddling. Hij weet echter hoeveel je aankunt en er is geen beter gekwalificeerde engel als je zijn leiding zou zoeken.

Hoe Aartsengel Michaël te herkennen

Vraag je je af of Aartsengel Michaël al contact met je heeft opgenomen? Bang om zijn berichten te missen? Hier zijn enkele manieren om dit krachtige wezen te herkennen.

Je hebt duidelijke spraakberichten ontvangen

Aartsengel Michaël heeft geen tijd om te rommelen. Heb je een stem gehoord, luid en duidelijk, die je iets vertelt? Dit zou Michael kunnen zijn die op de gemakkelijkste manier uitreikt voor ons allemaal om te begrijpen: met zijn stem!

luister naar aartsengel micheal

Hij is misschien niet de hele tijd luid; hij kan fluisteren of alleen op bepaalde momenten contact opnemen. Zijn boodschap moet echter duidelijk zijn en zijn woorden zullen zeer to the point zijn.

Overweeg meditatie of andere manieren om je geest leeg te maken als je gelooft dat hij je de hand reikt!

Je hebt flitsen van blauw licht opgemerkt

Blauw is de kleur van Michael’s energie en aanwezigheid, een geruststellende en indrukwekkende tint die je niet mag missen. Als je flitsen van blauw of blauw licht ziet terwijl het normaal niet aanwezig is, wees je er dan van bewust dat Michael contact met je kan opnemen.

Hoewel sommige tekenen van onze engelen zo subtiel kunnen zijn dat je het misschien mist, heeft Aartsengel Michaël zelden deze intentie. Mocht je blauw licht zien en geloven dat het van Michael is, dan moet hij je dat heel duidelijk maken. Hij laat immers weten dat hij er is om je te helpen!

Je hebt je warm of tintelend uit het niets gevoeld

Onze engelen gebruiken vaak onze zintuigen om ons te bereiken, omdat onze zintuigen direct verbonden zijn met onze persoonlijke intuïtie.

Je warm of tintelend onverwacht voelen kan een subtiel teken zijn dat Michael je probeert te bereiken. Het kan verstandig zijn om te mediteren of hem in gebed de hand te reiken als je merkt dat dit gebeurt.

Je hebt heldere en vredige dromen gehad

Aartsengel Michaël brengt vrede na zijn gevechten, en zijn belangrijkste verlangen is om jullie te beschermen. Als je heldere en geruststellende dromen hebt gehad, vooral dromen met engelen, kan dit een teken van Michael zelf zijn.

Net als onze zintuigen reiken engelen ons vaak de hand met behulp van het onderbewustzijn.

aartsengel micheale dromen

Hoewel dromen vaak vreemd zijn (denk maar aan dromen over tanden die uitvallen, dromen over zwangerschap of dromen over slangen!), zal Michael verschijnen met een heel duidelijke boodschap en intentie.

Je moet het onthouden wanneer je wakker wordt, en meditatie of gebed zou een natuurlijke volgende stap moeten zijn in je ochtendroutine.

Michael laten weten dat je hem luid en duidelijk hebt gehoord, is altijd een goed idee!

Je hebt veel meer Michaels in je leven

Soms zijn de eenvoudigste manieren om contact op te nemen de beste. Heb je gemerkt dat er ontzettend veel Michaels in je leven komen? Aartsengel Michaël staat erom bekend een gevoel voor humor te hebben dat zijn botheid vergezelt, en hij stuurt misschien steeds meer Michaels naar je toe totdat je hem de hand reikt!

Aartsengel Michaël Nummer

Hoewel er veel getallen zijn die geassocieerd worden met onze engelen, lijkt Aartsengel Michaël het meest geassocieerd met het getal 11. Hij kan je de hand reiken met behulp van het engelennummer 11, maar wat betekent dit? Waarom is de nummer 1 zo prominent bij Michaël de Aartsengel?

Het getal 1 wordt sterk geassocieerd met intuïtie, het zelf en moed. Aartsengel Michaël is een van onze dapperste engelen, die nooit een gevecht uit de weg gaat of een kans om voor de kleine man op te komen. Het getal 11 wordt sterk geassocieerd met spirituele energie en verhoogde intuïtie.

aartsengel micheaal getal

Het getal 1 gaat over je eigen persoonlijke intuïtie, en het getal 11 wordt geassocieerd met hoe je je eigen intuïtie het beste kunt gebruiken om anderen te helpen. De Aartsengel Michaël is onze primaire beschermer en spirituele gids, dus het getal 11 past perfect bij hem.

Mocht je het nummer 111 vaak zien, dan zou het Michael’s manier van reac kunnen zijn.hing uit naar jou. Dit aantal, naast vele andere borden die al zijn vermeld, mag niet worden genegeerd. Hoewel, zoals je al hebt geleerd, als Aartsengel Michael probeert contact op te nemen, zul je het weten!

Hoe contact te maken met Aartsengel Michael

Net als veel van onze engelen is soms de gemakkelijkste manier om contact te maken met Aartsengel Michaël door de kracht van gebed. Je vraagt je misschien af hoe je dit het beste kunt aanpakken, of wat je moet zeggen. Het is nooit een slecht idee om je gebed voor jezelf te oefenen en deze andere manieren van verbinding uit te proberen.

Maak een altaar

Het hebben van een altaar in je huis kan nuttig zijn in veel spirituele situaties. Het opdragen van een altaar aan Aartsengel Michaël is een van de ultieme manieren om hem de hand te reiken.

Overweeg offers voor hem, welke tekens en symbolen met hem worden geassocieerd en ben van plan deze dingen in je altaar op te nemen.

aartsengel micheaal altaar

Het is altijd een leuk idee om een kaars te branden tijdens het bidden of mediteren bij het altaar, en de kaars moet de kleur blauw zijn of misschien zelfs een St. Michael kaars. Je concentreren op het altaar kan helpen om je geest leeg te maken en op de juiste manier contact te maken met je engelen!

Bid op Michaels dag van de week

Terwijl zondag vaak een dag van gebed is, is zondag ook Michaels dag van de week! Vooral op zondag tot hem bidden kan je helpen om hem gemakkelijker de hand te reiken. Zondagen zijn vaak een dag van ontspanning en zelfreflectie. Michael wil je bij beide dingen helpen!

Gebruik de kleur Blauw

Blauw is de kleur van Michael de Aartsengel, zonder twijfel. Meer blauw in je leven brengen kan alleen maar helpen bij het benutten van zijn energie en kracht. Gebruik blauw in je huis, je outfits, je altaar en in je leven in het algemeen. Michael voelt zich erdoor aangetrokken en zal het merken!

Aartsengel Michael Gebed

Vraagt u zich af hoe u het beste tot Aartsengel Michaël kunt bidden? Hoewel er geen goede of verkeerde manier is om te bidden en contact te maken met je engelen, zijn hier enkele nuttige gebeden die je zou kunnen overwegen wanneer je contact opneemt met Michael!

aartsengel micheaal gebed

Een gebed om moed

Voel je je verlegen of onzeker over een bepaalde situatie? Michael is er om je te begeleiden en te ondersteunen voor alle beproevingen die je misschien moet komen! Probeer tot Aartsengel Michaël te bidden voor moed:

Lieve Sint-Michiel, verleen me alstublieft uw buitenaardse moed om deze taak onder ogen te zien. Ik vertrouw op je moed en vaardigheid om me waar te leiden in deze tijd van angst en dank je dat je nooit bang bent geweest, amen.

Een gebed voor duidelijkheid

Al onze engelen kunnen ons een vorm van helderheid of tekenen geven. Michael staat er ook om bekend dat hij echte duidelijkheid verschaft als je wordt geconfronteerd met een verwarrende of onduidelijke situatie:

Lieve St Michael, help me alsjeblieft het ware pad te zien dat je voor me hebt uitgezet. Ik worstel om te zien wat ik moet doen in mijn huidige situatie. Dank u voor uw troost en wijze leiding, amen.

Een gebed voor crisis

Aartsengel Michaël staat bekend om zijn hulp in tijden van crisis en totale verwoesting. Hij is een engel van de oorlog en het slagveld. Hoewel dit misschien niet klinkt als iets dat je beïnvloedt, is Michael ook een engel die ons door onze eigen persoonlijke slagvelden leidt:

Lieve St Michael, laat me alsjeblieft veilig door deze moeilijke tijd in mijn leven komen. Help me alsjeblieft te zien welk pad ik moet nemen en troost me, want ik heb je nu meer dan ooit nodig. Bedankt dat je altijd over me waakt, amen.

Een gebed voor geruststelling

Heb je onlangs een beslissing genomen en weet je niet zeker of het de juiste was? Aartsengel Michaël is een engel van actie en onderscheidende leiding, een van ware eerlijkheid:

Beste Sint-Michiel, heb ik de juiste beslissing genomen? Leid me alstublieft op uw pad van goedheid en rechtvaardigheid, want ik voel me onduidelijk op mijn levenspad. Dank u voor uw snelle en goede advies, amen.

Voel het comfort van Aartsengel Michaël

Aartsengel Michaël is een krachtige engel, die over ieder van ons waakt. Ongetwijfeld zal zijn comfort en kennis u helpen in tijden van crisis en strijd.

aartsengel micheale betekenis

Heb je ooit Michael’s aanwezigheid in je leven gevoeld? Vertel ons hoe het was in de reacties hieronder!

En vergeet niet verder te lezen over de andere krachtige aartsengelen die je kunnen vergezellen op je levensreis, waaronder Aartsengel Metatron en Aartsengel Uriël.