Engelengetallen

Ik ben opgegroeid met wensen wanneer ik zag dat een digitale klok 11:11, 3:33, 5:55 of een andere repetitieve getallenreeks aansloeg. Mijn persoonlijke favoriet was 12:34. Ik dacht nooit veel na over deze praktijk, die waarschijnlijk werd beïnvloed door anderen om me heen, en ik ontgroeide het op een gegeven moment – of misschien lette ik er gewoon niet meer op. Maar toen engelengetallen de laatste jaren deel gingen uitmaken van het culturele gesprek, herkende ik het concept onmiddellijk.

Een engelengetal is een herhaalde of voorspelbare reeks of patroon van getallen, zoals 1111, 777, 5656 of 321. De getallen kunnen voorkomen op banale plaatsen, zoals prijskaartjes, telefoonnummers, klokken of nummerplaten. Maar in de numerologie, het geloof in een goddelijke of mystieke correlatie tussen getallen en gebeurtenissen, worden deze engelengetallen gezien als tekens van het universum (of welke hogere macht je ook aanhangt).

Sommige spirituele beoefenaars prediken dat “er geen toevalligheden bestaan”, en dit vat samen hoe engelengetallen en hun boodschappen werken. In zijn artikel “Nothing is Coincidental-Everything is Meaningful,” legt Deepak Chopra uit dat dit concept synchroniciteit wordt genoemd.

“Synchroniciteit houdt in dat een hogere intelligentie gebeurtenissen zo kan organiseren dat er onverwacht een betekenis opduikt,” zegt hij. “Als je aan een woord denkt en het volgende moment zegt iemand op tv dat woord, dan heb jij het toeval niet gecreëerd. Maar iets heeft dat gedaan.”

Synchroniciteit is een facet van de numerologie waarbij verschillende reeksen getallen verschillende betekenissen hebben en worden gezien als boodschappen uit het metafysische rijk. Sommige getallen kunnen bijvoorbeeld wijzen op een grote verandering, het einde van een hoofdstuk in je leven, of hard werken dat zijn vruchten gaat afwerpen.

“Sommige getallen kunnen wijzen op een grote verandering, het einde van een hoofdstuk in je leven, of hard werk dat zijn vruchten gaat afwerpen.”

De volgelingen van de Griekse filosoof Pythagoras waren de vroegst bekende gelovigen in de numerologie, die mystieke eigenschappen toekenden aan getallen. Bijvoorbeeld, alle even getallen waren vrouwelijk, oneven getallen waren mannelijk, en het getal vier vertegenwoordigde rechtvaardigheid. Tien werd beschouwd als het meest perfecte getal, en daarom geloofden zij dat er een 10e planeet was, Tegen-Aarde, altijd voor ons verborgen door de zon.

Het hedendaagse concept van engelengetallen komt echter van Doreen Virtue, schrijfster van een handvol spirituele boeken uit de late jaren ’90 en vroege jaren 2000, zoals Engelengetallen, Engelen 101, en Berichten van je Engelen.

In de afgelopen jaren heeft de term “engelengetallen” in spirituele kringen en op de sociale media aan populariteit gewonnen om elke opvallende combinatie van getallen aan te duiden die je doet stoppen en opletten. Bovenal zijn engelengetallen subjectief.

Het concept suggereert dat wanneer je herhalende getallen of reeksen ziet, er een boodschap is waarvoor we ons misschien willen openstellen.

Misschien zie je een engelengetal één keer, of volgt hetzelfde getal je jarenlang. Wat het getal ook is en waar en wanneer het ook verschijnt, het belangrijkste is hoe je het interpreteert.

Numerologiepraktijken zoals engelengetallen overlappen vaak met andere esoterische tradities zoals astrologie of tarotlezen. Een andere populaire numerologiepraktijk is het berekenen van je levenspadnummer, een cijfer dat zogenaamd inzichten onthult over je persoonlijkheid en levensreis.

Ook hier gaat het erom wat jou aanspreekt. Je hoeft geen helderziende of metafysicus te zijn om je verbonden te voelen met engelengetallen. Uiteindelijk gaat het om het aanboren van je intuïtie, het nemen van een moment om je te concentreren op je omgeving en mindset, en om jezelf te centreren.

Lees verder voor enkele veel voorkomende engelengetallen en hun betekenis.

Onze engelen sturen ons vaak discrete begeleidende boodschappen. Omdat zij weten dat wij van nature patronen opmerken in getallen, zullen zij hun boodschappen in repetitieve getallenreeksen plaatsen. Engelengetallen werken met numerologie, het idee dat alle getallen specifieke energie en vibraties hebben. Als we steeds weer een reeks getallen zien, is dat geen toeval. Onze beschermengelen hebben deze dingen in de wereld gezet voor onze aandacht. Als we deze getallen zien, kunnen we de numerologie gebruiken om uit te zoeken wat onze engelen ons vertellen.

Veel voorkomende Engelengetallen

111
Deze reeks betekent een nieuw begin, en moedigt je dus aan om in je zelfvertrouwen te stappen. Het getal 1, in een drievoudige reeks of een willekeurig patroon, is als een groen licht van het universum. Maak een intentie, richt je op jezelf en verwelkom een nieuw begin in je leven.

222
Het getal twee staat voor evenwicht, harmonie en afstemming. Het zien van deze reeks kan erop wijzen dat je precies bent waar je moet zijn, en dat je van het moment moet genieten. Check in bij jezelf – zorg dat je met intentie beweegt en centreer vrede en vertrouwen in jezelf en in je relaties.

333
In de numerologie staat drie voor creativiteit, dus deze reeks kan een teken zijn om je te concentreren op je zelfexpressie, samenwerkende energie te omarmen en buiten de kaders te denken. Je hebt je eigen unieke talenten en vaardigheden – waar kunnen die van pas komen?

444
Dit getal heeft te maken met stabiliteit en innerlijke wijsheid, dus het zien van een reeks van vier is een sterke boodschap om jezelf te vertrouwen. Het is een teken dat je hard hebt gewerkt in de goede richting, om een stabiele basis te leggen voor je dromen. Je zou jezelf een schouderklopje kunnen geven voor je harde werk, en doorgaan om die doelen te bereiken.

555
Deze reeks wijst op een mogelijke curveball aan de horizon. Als je het gevoel hebt vast te zitten, kan dit betekenen dat je binnenkort een keerpunt bereikt of een nieuwe kans krijgt. Vijf herinnert je eraan dat je verandering moet omarmen met een positieve instelling – deze verandering zou wel eens de manier kunnen zijn waarop je je doelen bereikt.

666
Het getal zes in de numerologie duidt op emotionele steun, empathie en vriendelijkheid. Deze reeks moedigt je aan contact te maken met je hart en je af te stemmen op plezier en tevredenheid. Zie dit als een teken om troost te zoeken, negatieve gedachten te herkaderen en jezelf met vriendelijkheid te behandelen.

777
Deze getallenreeks kan betekenen dat het tijd is om je angsten voor de toekomst los te laten. Het gaat erom te luisteren naar je instincten, te vertrouwen op het universum en misschien je spiritualiteit aan te spreken. Het getal zeven is een geluksgetal in de numerologie, dus er kan geluk op je pad komen (vooral in geld!).

888
Het engelengetal 888 staat ook voor geluk, en betekent overvloed en vaak monetaire rijkdom. De acht in de numerologie doet denken aan het oneindigheidssymbool, dat staat voor de eindeloze stroom van leven en overvloed, waardoor het een perfect moment is om te oefenen in manifestatie als je herhaaldelijk achten ziet.

999
Als laatste cijfer staan negens en reeksen negens voor het einde. Een hoofdstuk van je leven kan binnenkort worden afgesloten – een relatie, een baan of een andere situatie kan binnenkort aflopen, of het kan betekenen dat je dicht bij het bereiken van een bepaald doel bent. Het is tijd om vooruit te kijken en deze eindes te omarmen, zodat je een nieuwe start kunt maken.

 

Engelengetal 3

Engelengetal 3 Betekenis – Waarom zie je het getal 3?

Zie je het getal 3 vaak? Zie je het op straatnaamborden of op bonnetjes? Het kan super vreemd voelen wanneer we merken dat een getal altijd om ons heen is. Maar wist je dat er redenen zijn waarom je bepaalde getallen steeds weer ziet? Misschien zie je het getal 3 omdat je beschermengelen met je … Read more
5 Important Reasons Why Angel Number 111 Appears to You

5 belangrijke redenen waarom Engel Nummer 111 aan jou verschijnt

  Zie je vaker dan ooit 1:11 op de klok? Hoe zit het met 111 op andere plaatsen in je leven? Je ziet geen dingen of ervaart geen toeval. Het getal 1, drie keer herhaald, is een directe boodschap van je engelen! Net als zoveel andere tekens in ons leven verschijnt het getal 111 met … Read more
Engelennummer 828 – Wat betekent het om 828 te zien?

Engelennummer 828 – Wat betekent het om 828 te zien?

  Het is 8.28 uur, de auto voor je heeft 828 op het kenteken, of het adres voor die vergadering is 828 – hoe dan ook, je ziet nu veel van dit nummer in je leven en je vraagt je af of het een engelennummer is en wat het betekent. Engelennummer 828 gaat over vertrouwen, … Read more
Engelennummer 888: 5 verbazingwekkende redenen waarom je het nummer 888 ziet

Engelennummer 888: 5 verbazingwekkende redenen waarom je het nummer 888 ziet

Zie je constant het nummer 888 overal waar je kijkt? Misschien lijkt het altijd op te duiken op bonnetjes, telefoonnummers en adressen. Dit komt waarschijnlijk omdat je engelen je iets proberen te vertellen. Maar wat doet de engel nummer 888 bedoelen? In dit artikel zal ik je de vijf verbazingwekkende redenen vertellen waarom je het … Read more
Engelen nummer 611 – 6 prachtige redenen waarom je 611 ziet

Engelen nummer 611 – 6 prachtige redenen waarom je 611 ziet

Zie je het engelennummer 611 steeds vaker? Misschien lijkt het nummer altijd te verschijnen op adressen, borden en bonnetjes. Wanneer je steeds weer een getal of patroon van getallen ziet, is dat omdat je beschermengelen je een bericht proberen te sturen. Onze engelen willen ons boodschappen sturen om ons door het leven te helpen. Ze … Read more
Engelennummer 1133 Betekenis - Het is tijd om je op jezelf te concentreren

Engelennummer 1133 Betekenis – Het is tijd om je op jezelf te concentreren

11:33 op je klok zien elke keer dat je ernaar kijkt, kan meer zijn dan alleen toeval. Het kan een teken zijn dat je engelennummer 1133 ziet, een directe boodschap van je engelen. Wat betekent het getal 1133 voor jou en je leven? We zullen vandaag dieper ingaan op dit aantal, inclusief de vele betekenissen … Read more
Engelennummer 1144 Betekenis – Een boodschap van bemoediging

Engelennummer 1144 Betekenis – Een boodschap van bemoediging

Als je het getal 1144 onverwacht meerdere keren in je leven hebt zien herhalen, ervaar je misschien een teken van je beschermengelen. Engelennummer 1144 heeft veel verborgen betekenissen die je leven sterk kunnen beïnvloeden, maar wat kunnen sommige van deze betekenissen zijn? We zullen vandaag enkele van deze zeer belangrijke en verrassende betekenissen in dit … Read more
Engelennummer 515 – 6 krachtige redenen om dit nummer te zien

Engelennummer 515 – 6 krachtige redenen om dit nummer te zien

Zie je het engelennummer 515 overal waar je komt? Lijkt deze reeks getallen overal op te duiken waar je kijkt? Misschien zie je het nummer op bonnetjes en straatnaamborden. Het kan verleidelijk zijn om het gewoon af te doen als toeval. Je beschermengelen zijn echter behoorlijk goed in het krijgen van je aandacht! Omdat ze … Read more
Engelennummer 1122 Betekenis – Een boodschap van groei en balans

Engelennummer 1122 Betekenis – Een boodschap van groei en balans

Je bent niet de enige als je patronen en herhaalde cijfers in je leven hebt gezien. Het steeds opnieuw zien van dezelfde reeks getallen kan een aanzienlijke impact en betekenis hebben voor u als persoon – en dit omvat engel nummer 1122. Engelennummers zijn directe en geheime boodschappen van je beschermengelen en ze hebben veel … Read more
Engelennummer 8888 Betekenis – Een positieve boodschap van welvaart

Engelennummer 8888 Betekenis – Een positieve boodschap van welvaart

Heb je engelennummer 8888 keer op keer in je leven zien verschijnen? Dit is geen getal dat opgaat in – ongetwijfeld zie je deze specifieke combinatie omdat het wil dat je het ziet! Dit is een teken van jullie engelen, jullie bewakers hierboven, en zij willen dat jullie naar hun boodschap luisteren. Het zien van … Read more
Engelennummer 6666 – Een tijd voor genezing en het helpen van anderen

Engelennummer 6666 – Een tijd voor genezing en het helpen van anderen

Het zien van engelennummer 6666 die vaak in je leven verschijnt, kan meer betekenissen hebben dan je zou verwachten. Dit nummer kan overal aan u verschijnen, zoals op ontvangstbewijzen, kentekenplaten of klokken. Het moet een getal zijn dat uitsteekt en je doet opletten! Maar wat zouden de betekenissen achter dit getal kunnen zijn, en hoe … Read more
Engelen nummer 211: Nieuw Begin en Positiviteit

Engelen nummer 211: Nieuw Begin en Positiviteit

Heb je bepaalde patronen in je leven opgemerkt, zoals engelennummer 211, die steeds meer verschijnen en op plaatsen die je normaal niet zou verwachten? Je bent hierin niet de enige, en het zou zelfs een teken kunnen zijn dat je beschermengelen hebt die over je waken! Als je een engelennummer zoals 211 herhaald ziet terwijl … Read more
Engelen nummer 311: een hoopvolle boodschap van positiviteit en vreugde

Engelen nummer 311: een hoopvolle boodschap van positiviteit en vreugde

Het zien verschijnen van engelennummer 311 in je leven als een onverwacht patroon kan je in eerste instantie verrassen. Het zal je op veel manieren als opwindend en onverwacht overkomen. Maar het zien ervan is slechts stap één – je moet nu ook de ware betekenis erachter ontcijferen! Je engelen sturen je misschien dit engelennummer … Read more
Engelennummer 1551 Betekenis- 5 Verbazingwekkende redenen om nummer 1551 te zien

Engelennummer 1551 Betekenis- 5 Verbazingwekkende redenen om nummer 1551 te zien

Als je het getal 1551 vaak in je leven opmerkt, kan dit een teken zijn van je beschermengelen. Engelennummer 1551 heeft vele betekenissen, en sommige van deze betekenissen kunnen je verrassen! Hoewel tekens en patronen overal in ons leven zijn, heb je dit aantal misschien opgemerkt op plaatsen die je niet zou verwachten. Van klokken, … Read more
Engelennummer 707 Betekenis - Een boodschap van ontwaken en progressie

Engelennummer 707 Betekenis – Een boodschap van ontwaken en progressie

Zie je de engel nummer 707 overal waar je kijkt? Misschien zie je het nummer opduiken op straatnaamborden, bonnetjes en rekeningen. Het lijkt alsof overal waar je kijkt, je de reeks nummers 707 ziet! Dit komt omdat je beschermengelen je graag berichten sturen via engelennummers. Engelen bestaan in een hogere trillingsfrequentie, dus we ontmoeten ze … Read more
Engelennummer 404 Betekenis – een teken van kracht en vertrouwen

Engelennummer 404 Betekenis – een teken van kracht en vertrouwen

Zien engel nummer 404 in je leven is geen toeval. Dit is waarschijnlijk een teken van je beschermengelen en ze hebben een boodschap voor je. Of je nu het getal 404 herhaald ziet in voor de hand liggende of subtielere delen van je leven, je engelen willen dat je weet dat ze over je waken … Read more
Engelennummer 808 Betekenis - Een boodschap van stabiliteit en vertrouwen

Engelennummer 808 Betekenis – Een boodschap van stabiliteit en vertrouwen

Zie je vaak patronen of herhaalde getallen in de wereld, met name nummer 808? Het antwoord zal je misschien verbazen, maar dit kan een boodschap zijn van je engelen en het zien engel nummer 808 heeft een heel specifieke betekenis. Als je jezelf op een kruispunt bevindt of in een tijd van tumultueuze verandering, is … Read more
Engelennummer 505 Betekenis – Een inspirerende boodschap van kracht

Engelennummer 505 Betekenis – Een inspirerende boodschap van kracht

Je hebt misschien engelennummer 505 in je leven gezien zonder het te weten, maar wat betekent dit getal? Wist je dat je engelen boven je waken en hopen op het beste voor je leven? Hoe communiceren ze met je en wat proberen ze je te vertellen? We zullen nu alle verschillende betekenissen achter engelennummer 505 … Read more
Engelennummer 303 Betekenis- Een mooie boodschap van vrede

Engelennummer 303 Betekenis- Een mooie boodschap van vrede

Je beschermengelen letten altijd op je, en het is je misschien opgevallen engel nummer 303 vaak herhalen in je leven. Of je dit nummer nu ziet op klokken of kentekenplaten, bonnetjes of billboards, je engelen proberen je te bereiken met behulp van numerologie. Maar wat zouden ze je proberen te vertellen? We gaan alle verborgen … Read more
Engelen nummer 202 – Een tijd voor ontdekking, verandering en dromen die uitkomen

Engelen nummer 202 – Een tijd voor ontdekking, verandering en dromen die uitkomen

Heb je het nummer 202 vaker gezien? Zozeer zelfs dat het niet meer als toeval voelt? Het is veilig om te zeggen dat dit misschien geen gewoon getal is, maar een boodschap die door je engelen naar je is gestuurd. Engelen nummer 202 heeft veel verschillende betekenissen die kunnen worden toegepast op waar je nu … Read more
1235 Next