Prognos acupunctuur computerbodyscan

Prognos® Diagnose en therapie in Leidschendam

De combinatie van Oosterse wijsheid en westerse technologie spoort de oorzaken van klachten op en maakt een effectieve behandeling mogelijk.

Wat is PROGNOS?

Prognos® is de meest geavanceerde meetapparatuur die getest is op reproduceerbaarheid en betrouwbaarheid tijdens de MIR vlucht van 438 dagen van de Russen. Het apparaat geeft aan wat de oorzaak van de klacht is en hoe deze opgelost kan worden. Digitaal, maar ook via testbuisjes is de therapie te bepalen. Tevens kan men meten of voedingssupplementen en andere ‘middeltjes’ die men slikt werkzaam zijn of niet. Het bespaart dus vaak veel geld.

foto MIR

De drie doelen van een Prognos behandeling

1 - Klachten verhelpen

Met behulp van Prognos kunnen de oorzaken van klachten behandeld worden. Vaak zijn dit schimmels, virussen, bacteriën en parasieten of schadelijke stoffen van buitenaf. Denk daarbij aan insecticiden, medicijnen, zware metalen en kleur- en verfstoffen.

Klachten die met PROGNOS behandeld kunnen worden:

* Vage klachten: uitbehandeld in het reguliere circuit en "Je moet er maar mee leren leven?" Kom dan een Prognostest doen!
* Algehele vermoeidheid
* Slapeloosheid
* Burn-out
* Darmklachten zoals Prikkelbare Darm Syndroom (IBS), ziekte van Crohn, colitis ulcerosa
* Gespecialiseerd in ME/CVS: Chronisch vermoeidheidssyndroom
* Fibromyalgie
* Gewrichtsklachten, vooral artrose, artritis, reuma
* Allergietesten
* Eczeem
* ADHD
* en vele andere klachten

Maar ook niet verwerkte emoties, littekens, tekort aan bepaalde vitamines en mineralen kunnen klachten veroorzaken.

Prognos herstelt het evenwicht waardoor de klachten minder worden of verdwijnen.

2 - Positief beïnvloeden van chronische ziekten​

​Chronische ziekten zoals ernstige diabetes of reuma zijn over het algemeen, ook niet met Prognos, te genezen.
Wél kan de behandeling helpen de ziekte beter beheersbaar te maken en ervoor zorgen dat er minder klachten zijn zodat je je beter en fitter voelt.

3 - Het voorkomen van klachten​

Voordat klachten optreden kunnen verstoringen in de energieën met Prognos worden gemeten. Hierdoor is het mogelijk om vroegtijdig preventieve maatregelen te nemen ​en ziekten te voorkomen. Deze preventieve 'waarschuwingsfunctie' van Prognos is belangrijk voor iedereen die gezond wil zijn en blijven en wordt vaak toegepast voor bijvoorbeeld het verbeteren van sportprestaties  of het terugdringen van ziekteverzuim in bedrijven en instellingen.

Hoe werkt het

In een eerste gesprek worden de voornaamste klachten geïnventariseerd en wordt het gebruik van medicijnen en eventuele andere middelen in kaart gebracht. Dit is nodig om in een later stadium, als er natuurgeneesmiddelen worden geadviseerd, deze aan te laten sluiten bij de bestaande medicatie.

Prognos meetunit

Er wordt eerst een basismeting gedaan. Dit is de situatie zoals de cliënt binnenkomt.
Met een verende meetstift worden de begin- en eindpunten van de meridianen (energiebanen) doorgemeten.
Dit is geheel pijnloos en kan zelfs bij kinderen en zuigelingen worden uitgevoerd.

De computer noteert het energieniveau in deze energiebanen. Er is te zien waar te weinig energie in de meridiaan (energiebaan) aanwezig is en waar bijvoorbeeld te veel. Zo kan men het energieniveau van de cliënt in het algemeen bepalen.

Daarna volgt een provocatiemeting. Enkele acupunctuurpunten op het hoofd worden geprovoceerd. Ook dit is pijnloos. Dan is te zien welke energiebanen de grootste problemen opleveren.

Prognos bodyscan therapiecontrole

Maar wat is nu de oorzaak van de klachten?

Om de oorzaak van de klachten te bepalen worden opnieuw alle acupunctuurpunten nog een keer doorgemeten met de Prognos IDT-module. Deze module meet 15 oorzaken door waardoor klachten veroorzaakt kunnen worden.

De 15 mogelijke oorzaken

 1. Schimmels
 2. Virussen
 3. Bacteriën
 4. Parasieten
 5. Toxische belasting
 6. Geopathie/Elektrosmog
 7. Littekenstoring
 8. Gebit
 9. Psyche/Emoties
 10. Hersenkernen
 11. Miasmes
 12. Chakra’s
 13. Hormonen
 14. Vitaminen/Mineralen/Aminozuren
 15. Matrix
Prognos bodyscan therapiecontrole gemiddelde waarde

De behandeling

De meetresultaten geven aan welke oorzaken er gevonden zijn en welke oorzaak er het eerst behandeld kan worden. Als mensen erg ziek zijn, is met de nieuwste apparatuur nog steeds alles te meten.

Hierna kan worden begonnen met het testen van middelen om de oorzaak of oorzaken, en dus niet alleen de symptomen, van de klacht(en) op te lossen. Er is duidelijk te zien welke middelen de gezondheid verbeteren en welke geen effect hebben of zelfs een belasting zijn voor het lichaam. Voorbeelden hiervan zijn het slikken van verkeerde multivitaminen of zelfzorgmiddelen. Er wordt geadviseerd wat een goede voeding is voor u en er wordt een behandelplan gemaakt.

Er worden een keer per 4 tot 6 weken (afhankelijk van de klachten) controle metingen gedaan. Dit is een groot voordeel ten opzichte van andere therapieën, die vaak een keer per week moeten worden toegepast.

Ongewenste kinderloosheid/Zwanger worden

Wanneer zwanger worden een probleem is, kunnen Prognos metingen een aanvulling zijn op reguliere behandelingen. Ook is het mogelijk om, als alle reguliere behandelingen mislukt zijn, te kijken naar o.a. de hormoonhuishoudingen van man en vrouw (afhankelijk van de situatie zullen 1 of 2 personen in behandeling kunnen gaan).
Aanvullende hormonale voetreflexbehandelingen zijn ook aan te bevelen, maar niet altijd nodig.

Waar en wanneer

Voor een afspraak: vul het formulier in onder aan deze pagina met uw vraag of mail met naam, telefoonnummer en je bericht naar yvonneverhaar@live.nl

Body Mind & Spirit
Yvonne Verhaar
Kastelenring 92261
HB Leidschendam

De Kosten

1e consult (intakegesprek, meting en behandelplan): 95,00 plus kosten voor medicatie die gebruikt wordt bij de meting
Vervolgmetingen (30 minuten): 55,00

Bij een eerste consult is het nodig een anamnese (=gesprek mbt de klachten) te houden en daarna een meting. Geprobeerd wordt de eerste keer een dubbelconsult in te plannen zodat er na het gesprek gelijk een meting gedaan wordt en u een behandelplan mee krijgt.
Totaal is dat dan 40+55 euro plus kosten voor medicatie van de Prognos. Wordt dit los van elkaar gedaan dan is elk consult 55 euro. Eerste consult (anamnese=gesprek), 1/2 uur € 40 (bij een dubbelconsult), anders 55 euro. Eerste meting Prognos, 3/4 uur, € 55 Volgende Prognosmetingen, 30 min., € 55

Gelijk een afspraak maken voor een consult? 

Wil je een afspraak voor een consult maken  of heb je een vraag? Vul dan nu onderstaand contactformulier in en ik neem contact met je op.