Engelengetallen

Ik ben opgegroeid met wensen wanneer ik zag dat een digitale klok 11:11, 3:33, 5:55 of een andere repetitieve getallenreeks aansloeg. Mijn persoonlijke favoriet was 12:34. Ik dacht nooit veel na over deze praktijk, die waarschijnlijk werd beïnvloed door anderen om me heen, en ik ontgroeide het op een gegeven moment – of misschien lette ik er gewoon niet meer op. Maar toen engelengetallen de laatste jaren deel gingen uitmaken van het culturele gesprek, herkende ik het concept onmiddellijk.

Een engelengetal is een herhaalde of voorspelbare reeks of patroon van getallen, zoals 1111, 777, 5656 of 321. De getallen kunnen voorkomen op banale plaatsen, zoals prijskaartjes, telefoonnummers, klokken of nummerplaten. Maar in de numerologie, het geloof in een goddelijke of mystieke correlatie tussen getallen en gebeurtenissen, worden deze engelengetallen gezien als tekens van het universum (of welke hogere macht je ook aanhangt).

Sommige spirituele beoefenaars prediken dat “er geen toevalligheden bestaan”, en dit vat samen hoe engelengetallen en hun boodschappen werken. In zijn artikel “Nothing is Coincidental-Everything is Meaningful,” legt Deepak Chopra uit dat dit concept synchroniciteit wordt genoemd.

“Synchroniciteit houdt in dat een hogere intelligentie gebeurtenissen zo kan organiseren dat er onverwacht een betekenis opduikt,” zegt hij. “Als je aan een woord denkt en het volgende moment zegt iemand op tv dat woord, dan heb jij het toeval niet gecreëerd. Maar iets heeft dat gedaan.”

Synchroniciteit is een facet van de numerologie waarbij verschillende reeksen getallen verschillende betekenissen hebben en worden gezien als boodschappen uit het metafysische rijk. Sommige getallen kunnen bijvoorbeeld wijzen op een grote verandering, het einde van een hoofdstuk in je leven, of hard werken dat zijn vruchten gaat afwerpen.

“Sommige getallen kunnen wijzen op een grote verandering, het einde van een hoofdstuk in je leven, of hard werk dat zijn vruchten gaat afwerpen.”

De volgelingen van de Griekse filosoof Pythagoras waren de vroegst bekende gelovigen in de numerologie, die mystieke eigenschappen toekenden aan getallen. Bijvoorbeeld, alle even getallen waren vrouwelijk, oneven getallen waren mannelijk, en het getal vier vertegenwoordigde rechtvaardigheid. Tien werd beschouwd als het meest perfecte getal, en daarom geloofden zij dat er een 10e planeet was, Tegen-Aarde, altijd voor ons verborgen door de zon.

Het hedendaagse concept van engelengetallen komt echter van Doreen Virtue, schrijfster van een handvol spirituele boeken uit de late jaren ’90 en vroege jaren 2000, zoals Engelengetallen, Engelen 101, en Berichten van je Engelen.

In de afgelopen jaren heeft de term “engelengetallen” in spirituele kringen en op de sociale media aan populariteit gewonnen om elke opvallende combinatie van getallen aan te duiden die je doet stoppen en opletten. Bovenal zijn engelengetallen subjectief.

Het concept suggereert dat wanneer je herhalende getallen of reeksen ziet, er een boodschap is waarvoor we ons misschien willen openstellen.

Misschien zie je een engelengetal één keer, of volgt hetzelfde getal je jarenlang. Wat het getal ook is en waar en wanneer het ook verschijnt, het belangrijkste is hoe je het interpreteert.

Numerologiepraktijken zoals engelengetallen overlappen vaak met andere esoterische tradities zoals astrologie of tarotlezen. Een andere populaire numerologiepraktijk is het berekenen van je levenspadnummer, een cijfer dat zogenaamd inzichten onthult over je persoonlijkheid en levensreis.

Ook hier gaat het erom wat jou aanspreekt. Je hoeft geen helderziende of metafysicus te zijn om je verbonden te voelen met engelengetallen. Uiteindelijk gaat het om het aanboren van je intuïtie, het nemen van een moment om je te concentreren op je omgeving en mindset, en om jezelf te centreren.

Lees verder voor enkele veel voorkomende engelengetallen en hun betekenis.

Onze engelen sturen ons vaak discrete begeleidende boodschappen. Omdat zij weten dat wij van nature patronen opmerken in getallen, zullen zij hun boodschappen in repetitieve getallenreeksen plaatsen. Engelengetallen werken met numerologie, het idee dat alle getallen specifieke energie en vibraties hebben. Als we steeds weer een reeks getallen zien, is dat geen toeval. Onze beschermengelen hebben deze dingen in de wereld gezet voor onze aandacht. Als we deze getallen zien, kunnen we de numerologie gebruiken om uit te zoeken wat onze engelen ons vertellen.

Veel voorkomende Engelengetallen

111
Deze reeks betekent een nieuw begin, en moedigt je dus aan om in je zelfvertrouwen te stappen. Het getal 1, in een drievoudige reeks of een willekeurig patroon, is als een groen licht van het universum. Maak een intentie, richt je op jezelf en verwelkom een nieuw begin in je leven.

222
Het getal twee staat voor evenwicht, harmonie en afstemming. Het zien van deze reeks kan erop wijzen dat je precies bent waar je moet zijn, en dat je van het moment moet genieten. Check in bij jezelf – zorg dat je met intentie beweegt en centreer vrede en vertrouwen in jezelf en in je relaties.

333
In de numerologie staat drie voor creativiteit, dus deze reeks kan een teken zijn om je te concentreren op je zelfexpressie, samenwerkende energie te omarmen en buiten de kaders te denken. Je hebt je eigen unieke talenten en vaardigheden – waar kunnen die van pas komen?

444
Dit getal heeft te maken met stabiliteit en innerlijke wijsheid, dus het zien van een reeks van vier is een sterke boodschap om jezelf te vertrouwen. Het is een teken dat je hard hebt gewerkt in de goede richting, om een stabiele basis te leggen voor je dromen. Je zou jezelf een schouderklopje kunnen geven voor je harde werk, en doorgaan om die doelen te bereiken.

555
Deze reeks wijst op een mogelijke curveball aan de horizon. Als je het gevoel hebt vast te zitten, kan dit betekenen dat je binnenkort een keerpunt bereikt of een nieuwe kans krijgt. Vijf herinnert je eraan dat je verandering moet omarmen met een positieve instelling – deze verandering zou wel eens de manier kunnen zijn waarop je je doelen bereikt.

666
Het getal zes in de numerologie duidt op emotionele steun, empathie en vriendelijkheid. Deze reeks moedigt je aan contact te maken met je hart en je af te stemmen op plezier en tevredenheid. Zie dit als een teken om troost te zoeken, negatieve gedachten te herkaderen en jezelf met vriendelijkheid te behandelen.

777
Deze getallenreeks kan betekenen dat het tijd is om je angsten voor de toekomst los te laten. Het gaat erom te luisteren naar je instincten, te vertrouwen op het universum en misschien je spiritualiteit aan te spreken. Het getal zeven is een geluksgetal in de numerologie, dus er kan geluk op je pad komen (vooral in geld!).

888
Het engelengetal 888 staat ook voor geluk, en betekent overvloed en vaak monetaire rijkdom. De acht in de numerologie doet denken aan het oneindigheidssymbool, dat staat voor de eindeloze stroom van leven en overvloed, waardoor het een perfect moment is om te oefenen in manifestatie als je herhaaldelijk achten ziet.

999
Als laatste cijfer staan negens en reeksen negens voor het einde. Een hoofdstuk van je leven kan binnenkort worden afgesloten – een relatie, een baan of een andere situatie kan binnenkort aflopen, of het kan betekenen dat je dicht bij het bereiken van een bepaald doel bent. Het is tijd om vooruit te kijken en deze eindes te omarmen, zodat je een nieuwe start kunt maken.

 

De ware betekenis van engelennummer 616

De ware betekenis van engelennummer 616

Zie je engel nummer 616 de laatste tijd veel? Lijk je elke dag op de klok van 6:16 te kijken? Misschien blijft het nummer opduiken op bonnetjes of telefoonnummers. Onze beschermengelen houden ervan om via nummers met ons te communiceren. Dit komt omdat ze weten dat we reeksen getallen in de wereld om ons heen … Read more
Engelennummer 717 – Een spannende boodschap van je engelen

Engelennummer 717 – Een spannende boodschap van je engelen

Zie je engel nummer 717 overal waar je komt? Misschien zie je het nummer om de dag op je bonnetjes staan. Of misschien is het elke keer dat je de klok controleert 7:17. Het kan best raar zijn als je constant hetzelfde nummer keer op keer ziet, maar daar is een reden voor! Onze beschermengelen … Read more
Engelen nummer 313 – Een belangrijke boodschap van groei en verandering

Engelen nummer 313 – Een belangrijke boodschap van groei en verandering

Is het getal 313 duidelijker geworden in je dagelijks leven? Misschien heb je gemerkt dat het overal opduikt, van bonnetjes tot telefoonnummers of zelfs op billboards. De nummerreeks van engelennummer 313 kan een belangrijke boodschap zijn van je beschermengelen. Ben je klaar om te luisteren? Onze engelen kunnen geen contact met ons opnemen via traditionele … Read more
Engelennummer 414 betekenis - Een verbazingwekkende boodschap van begeleiding

Engelennummer 414 betekenis – Een verbazingwekkende boodschap van begeleiding

Als u engel nummer 414 om meer aanwezig en volhardend te zijn geworden in je leven, kan het gewoon zijn dat je beschermengelen proberen een boodschap aan je door te geven. Engelennummers kunnen overal verschijnen. Niet alleen op telefoonnummers en bonnetjes, maar ook op t-shirts van mensen die je passeren op straat, op televisiereclames en … Read more
Engelennummer 909 – Een krachtige boodschap van onbaatzuchtigheid en liefde

Engelennummer 909 – Een krachtige boodschap van onbaatzuchtigheid en liefde

Jullie worden altijd ondersteund en beschermd door jullie engelen en zij hebben een ingenieuze manier gevonden om met ons te communiceren. Door cijfers en hun herhaling. Misschien ben je hier omdat engel nummer 909 is regelmatig opgedoken in je leven. Zo vaak zelfs dat het onmogelijk is geworden om te ontkennen dat het iets meer … Read more
Engelen nummer 212 – Hier zijn 6 ongelooflijke boodschappen van je engelen

Engelen nummer 212 – Hier zijn 6 ongelooflijke boodschappen van je engelen

  Onze beschermengelen sturen ons altijd berichten via nummers. Ze weten dat we meestal reeksen getallen zullen opmerken en ze daarom in de wereld zullen stippelen zodat we ze kunnen zien. Wanneer onze engelen ons willen leiden, zullen ze ons keer op keer een specifieke reeks getallen laten zien, op bonnetjes, tekens en rekeningen. Het … Read more
De magische betekenis van engelennummer 0000

De magische betekenis van engelennummer 0000

Engelen zijn al lang aanwezig in vele spirituele religies, zoals het christendom, wicca en de islam om er maar een paar te noemen. Het is dus geen ongewoon geloof om te hebben dat onze engelen, zowel beschermengelen als aartsengelen, ons voortdurend omringen en proberen contact met ons op te nemen met boodschappen en begeleiding. Dit … Read more
5 verbazingwekkende redenen waarom je engelennummer 711 ziet

5 verbazingwekkende redenen waarom je engelennummer 711 ziet

Is engel nummer 711 constant in je leven verschijnen? Misschien staat het altijd op bonnetjes of straatnaamborden. Je denkt misschien dat het toeval is om steeds hetzelfde nummer te zien, maar dat is het niet! Onze engelen houden ervan om met ons te communiceren via engelennummers. Dit komt omdat ze weten dat we patronen in … Read more
Engelennummer 919 Betekenis - Ontwaken, nieuw begin en onafhankelijkheid

Engelennummer 919 Betekenis – Ontwaken, nieuw begin en onafhankelijkheid

Onze engelen zijn altijd om ons heen, maar omdat ze sprites van een ander spiritueel rijk zijn, moeten ze een beetje meer creativiteit gebruiken als het gaat om het bereiken van ons. Hun boodschappen van leiding en steun komen vaak tot ons in de vorm van engelennummers, zoals engel nummer 919. Heb je gemerkt dat … Read more
Engelennummer 444 – Spirituele Betekenis &symboliek

Engelennummer 444 – Spirituele Betekenis &symboliek

Heb je gezien engel nummer 444 consequent in je leven? Verschijnt het wanneer je het het minst verwacht, of steekt het dagelijks uit als een zere duim? Je bent niet de enige; Ook ik heb het nummer 444 in mijn leven gehad, op manieren die je misschien niet verwacht! Toen ik begin twintig was, had … Read more
Engel nummer 77 – Een teken van intense spirituele groei

Engel nummer 77 – Een teken van intense spirituele groei

Cijfers, zoals engel nummer 77, zijn boodschappen van onze engelen en spirituele gidsen die tot de rand gevuld zijn met leiding, liefde en steun voor de levens die we momenteel leiden en de toekomst waar we naartoe gaan. Onze engelen kunnen ons niet telefonisch of via e-mail bereiken, dus de beste manier voor hen om … Read more
Engelennummer 606 – Een boodschap van liefde en harmonie

Engelennummer 606 – Een boodschap van liefde en harmonie

Zie je de engel nummer 606 overal waar je kijkt? Misschien verschijnt deze reeks cijfers op straatnaamborden en op bonnetjes. Misschien wil je dit afdoen als toeval, maar als het om cijfers gaat, bestaat er niet zoiets als toevalligheden. Dit komt omdat onze beschermengelen ons graag berichten sturen door middel van cijfers. Ze weten dat … Read more
Engelennummer 99 Betekenis – Ontdek de missie van je ziel

Engelennummer 99 Betekenis – Ontdek de missie van je ziel

Zie je engel nummer 99 overal waar je kijkt? Misschien verschijnt het op straatnaamborden en in telefoonnummers. Het kan een beetje raar zijn als we steeds weer dezelfde reeks getallen zien, maar er is een reden voor. Onze beschermengelen sturen ons graag berichten door middel van engelennummers. Dus, laten we eens kijken wat je engelen … Read more
Engelennummer 1234 Betekenis: 6 belangrijke redenen waarom je 1234 ziet

Engelennummer 1234 Betekenis: 6 belangrijke redenen waarom je 1234 ziet

Lijkt het getal 1234 je op dit moment overal te volgen? Misschien lijkt de tijd altijd 12:34 te zijn elke keer dat je op de klok kijkt? Of misschien zie je steeds 1234 op straatnaamborden en adressen? Als je steeds weer een bepaald getal of een bepaalde reeks getallen ziet, komt dat omdat je engelen … Read more
Engelennummer 911 – Ontdek waarom je nummer 911 ziet

Engelennummer 911 – Ontdek waarom je nummer 911 ziet

Lijk je altijd de tijd te checken als het elf minuten over negen is? Let bij het verkennen van je stad altijd op het huis of straatnummer 911? Lijkt het bedrag bij het kopen van boodschappen altijd op te lopen tot $ 9,11? Als je deze dingen opmerkt en ze blijven steeds meer gebeuren, zal … Read more
5 tekenen die je ziet 12:21 – Engelennummer 1221 Betekenis

5 tekenen die je ziet 12:21 – Engelennummer 1221 Betekenis

Je ziet niet alleen dingen, als je een nummer hebt opgemerkt dat zich keer op keer herhaalt in je leven, kan dit een teken zijn dat je beschermengelen waken. Engelennummer 1221 kan op een aantal verschillende manieren aan u verschijnen, of het nu de tijd is dat u altijd de klok controleert, of misschien is … Read more
Engelen nummer 222: Hier zijn 7 redenen waarom je 222 ziet

Engelen nummer 222: Hier zijn 7 redenen waarom je 222 ziet

Heb je het getal 222 consequent in je leven gezien? Verschijnt het wanneer je het het minst verwacht, of steekt het dagelijks uit als een zere duim? Je bent niet de enige; Ook ik heb de engel nummer 222 in mijn leven, op manieren die je misschien niet verwacht! Ik begon het nummer 2 overal … Read more
Engelen nummer 1331 – 5 krachtige boodschappen van je engelen

Engelen nummer 1331 – 5 krachtige boodschappen van je engelen

Onze beschermengelen sturen ons elke dag tekenen, maar hoe kun je deze tekenen herkennen? Als je engelennummer 1331 in je leven hebt zien verschijnen, is dit het moment om te leren wat dit nummer zou kunnen betekenen! Je engelen adviseren en troosten je, zelfs in de moeilijkste tijden. Het zien van dit nummer is een … Read more
Engelennummer 1818 Betekenis: 5 positieve boodschappen van je engelen

Engelennummer 1818 Betekenis: 5 positieve boodschappen van je engelen

Is het getal 1818 vaak in je leven verschenen, soms op onverklaarbare manieren? Je bent niet de enige als dit je is overkomen, en het kan heel goed een teken zijn van iets meer. Je beschermengelen sturen je engelennummer 1818 als een manier om met je te communiceren – ze laten je weten dat je … Read more
6 krachtige redenen waarom je engelennummer 811 ziet

6 krachtige redenen waarom je engelennummer 811 ziet

Heb je één te veel toevalligheden in je leven opgemerkt, allemaal rond een enkel nummer? Of je nu engelennummer 811 vaak in je leven ziet, of momenteel op zoek bent naar begeleiding, er zit kracht en betekenis achter dit eenvoudige getal. Jullie engelen waken altijd over jullie en het getal 811 is een verder bewijs … Read more