Engelengetallen

Ik ben opgegroeid met wensen wanneer ik zag dat een digitale klok 11:11, 3:33, 5:55 of een andere repetitieve getallenreeks aansloeg. Mijn persoonlijke favoriet was 12:34. Ik dacht nooit veel na over deze praktijk, die waarschijnlijk werd beïnvloed door anderen om me heen, en ik ontgroeide het op een gegeven moment – of misschien lette ik er gewoon niet meer op. Maar toen engelengetallen de laatste jaren deel gingen uitmaken van het culturele gesprek, herkende ik het concept onmiddellijk.

Een engelengetal is een herhaalde of voorspelbare reeks of patroon van getallen, zoals 1111, 777, 5656 of 321. De getallen kunnen voorkomen op banale plaatsen, zoals prijskaartjes, telefoonnummers, klokken of nummerplaten. Maar in de numerologie, het geloof in een goddelijke of mystieke correlatie tussen getallen en gebeurtenissen, worden deze engelengetallen gezien als tekens van het universum (of welke hogere macht je ook aanhangt).

Sommige spirituele beoefenaars prediken dat “er geen toevalligheden bestaan”, en dit vat samen hoe engelengetallen en hun boodschappen werken. In zijn artikel “Nothing is Coincidental-Everything is Meaningful,” legt Deepak Chopra uit dat dit concept synchroniciteit wordt genoemd.

“Synchroniciteit houdt in dat een hogere intelligentie gebeurtenissen zo kan organiseren dat er onverwacht een betekenis opduikt,” zegt hij. “Als je aan een woord denkt en het volgende moment zegt iemand op tv dat woord, dan heb jij het toeval niet gecreëerd. Maar iets heeft dat gedaan.”

Synchroniciteit is een facet van de numerologie waarbij verschillende reeksen getallen verschillende betekenissen hebben en worden gezien als boodschappen uit het metafysische rijk. Sommige getallen kunnen bijvoorbeeld wijzen op een grote verandering, het einde van een hoofdstuk in je leven, of hard werken dat zijn vruchten gaat afwerpen.

“Sommige getallen kunnen wijzen op een grote verandering, het einde van een hoofdstuk in je leven, of hard werk dat zijn vruchten gaat afwerpen.”

De volgelingen van de Griekse filosoof Pythagoras waren de vroegst bekende gelovigen in de numerologie, die mystieke eigenschappen toekenden aan getallen. Bijvoorbeeld, alle even getallen waren vrouwelijk, oneven getallen waren mannelijk, en het getal vier vertegenwoordigde rechtvaardigheid. Tien werd beschouwd als het meest perfecte getal, en daarom geloofden zij dat er een 10e planeet was, Tegen-Aarde, altijd voor ons verborgen door de zon.

Het hedendaagse concept van engelengetallen komt echter van Doreen Virtue, schrijfster van een handvol spirituele boeken uit de late jaren ’90 en vroege jaren 2000, zoals Engelengetallen, Engelen 101, en Berichten van je Engelen.

In de afgelopen jaren heeft de term “engelengetallen” in spirituele kringen en op de sociale media aan populariteit gewonnen om elke opvallende combinatie van getallen aan te duiden die je doet stoppen en opletten. Bovenal zijn engelengetallen subjectief.

Het concept suggereert dat wanneer je herhalende getallen of reeksen ziet, er een boodschap is waarvoor we ons misschien willen openstellen.

Misschien zie je een engelengetal één keer, of volgt hetzelfde getal je jarenlang. Wat het getal ook is en waar en wanneer het ook verschijnt, het belangrijkste is hoe je het interpreteert.

Numerologiepraktijken zoals engelengetallen overlappen vaak met andere esoterische tradities zoals astrologie of tarotlezen. Een andere populaire numerologiepraktijk is het berekenen van je levenspadnummer, een cijfer dat zogenaamd inzichten onthult over je persoonlijkheid en levensreis.

Ook hier gaat het erom wat jou aanspreekt. Je hoeft geen helderziende of metafysicus te zijn om je verbonden te voelen met engelengetallen. Uiteindelijk gaat het om het aanboren van je intuïtie, het nemen van een moment om je te concentreren op je omgeving en mindset, en om jezelf te centreren.

Lees verder voor enkele veel voorkomende engelengetallen en hun betekenis.

Onze engelen sturen ons vaak discrete begeleidende boodschappen. Omdat zij weten dat wij van nature patronen opmerken in getallen, zullen zij hun boodschappen in repetitieve getallenreeksen plaatsen. Engelengetallen werken met numerologie, het idee dat alle getallen specifieke energie en vibraties hebben. Als we steeds weer een reeks getallen zien, is dat geen toeval. Onze beschermengelen hebben deze dingen in de wereld gezet voor onze aandacht. Als we deze getallen zien, kunnen we de numerologie gebruiken om uit te zoeken wat onze engelen ons vertellen.

Veel voorkomende Engelengetallen

111
Deze reeks betekent een nieuw begin, en moedigt je dus aan om in je zelfvertrouwen te stappen. Het getal 1, in een drievoudige reeks of een willekeurig patroon, is als een groen licht van het universum. Maak een intentie, richt je op jezelf en verwelkom een nieuw begin in je leven.

222
Het getal twee staat voor evenwicht, harmonie en afstemming. Het zien van deze reeks kan erop wijzen dat je precies bent waar je moet zijn, en dat je van het moment moet genieten. Check in bij jezelf – zorg dat je met intentie beweegt en centreer vrede en vertrouwen in jezelf en in je relaties.

333
In de numerologie staat drie voor creativiteit, dus deze reeks kan een teken zijn om je te concentreren op je zelfexpressie, samenwerkende energie te omarmen en buiten de kaders te denken. Je hebt je eigen unieke talenten en vaardigheden – waar kunnen die van pas komen?

444
Dit getal heeft te maken met stabiliteit en innerlijke wijsheid, dus het zien van een reeks van vier is een sterke boodschap om jezelf te vertrouwen. Het is een teken dat je hard hebt gewerkt in de goede richting, om een stabiele basis te leggen voor je dromen. Je zou jezelf een schouderklopje kunnen geven voor je harde werk, en doorgaan om die doelen te bereiken.

555
Deze reeks wijst op een mogelijke curveball aan de horizon. Als je het gevoel hebt vast te zitten, kan dit betekenen dat je binnenkort een keerpunt bereikt of een nieuwe kans krijgt. Vijf herinnert je eraan dat je verandering moet omarmen met een positieve instelling – deze verandering zou wel eens de manier kunnen zijn waarop je je doelen bereikt.

666
Het getal zes in de numerologie duidt op emotionele steun, empathie en vriendelijkheid. Deze reeks moedigt je aan contact te maken met je hart en je af te stemmen op plezier en tevredenheid. Zie dit als een teken om troost te zoeken, negatieve gedachten te herkaderen en jezelf met vriendelijkheid te behandelen.

777
Deze getallenreeks kan betekenen dat het tijd is om je angsten voor de toekomst los te laten. Het gaat erom te luisteren naar je instincten, te vertrouwen op het universum en misschien je spiritualiteit aan te spreken. Het getal zeven is een geluksgetal in de numerologie, dus er kan geluk op je pad komen (vooral in geld!).

888
Het engelengetal 888 staat ook voor geluk, en betekent overvloed en vaak monetaire rijkdom. De acht in de numerologie doet denken aan het oneindigheidssymbool, dat staat voor de eindeloze stroom van leven en overvloed, waardoor het een perfect moment is om te oefenen in manifestatie als je herhaaldelijk achten ziet.

999
Als laatste cijfer staan negens en reeksen negens voor het einde. Een hoofdstuk van je leven kan binnenkort worden afgesloten – een relatie, een baan of een andere situatie kan binnenkort aflopen, of het kan betekenen dat je dicht bij het bereiken van een bepaald doel bent. Het is tijd om vooruit te kijken en deze eindes te omarmen, zodat je een nieuwe start kunt maken.

 

7 redenen waarom je engelennummer 333 ziet (betekenis &symboliek)

7 redenen waarom je engelennummer 333 ziet (betekenis &symboliek)

Heb je het getal 333 consequent in je leven gezien? Verschijnt het wanneer je het het minst verwacht, of steekt het dagelijks uit als een zere duim? Je bent niet alleen en je moet ook niet bang zijn; de engel nummer 333 bestaat om je te helpen, op vele manieren! Mijn persoonlijke ervaring met de … Read more
Engelennummer 1441 – Krachtige boodschappen van je engelen

Engelennummer 1441 – Krachtige boodschappen van je engelen

Het getal 1441 is niet bepaald een veel voorkomend getal. Maar zie je het op plaatsen die je niet verwacht, meerdere keren per dag? Dit kan meer zijn dan een simpel toeval. Het kan een teken zijn dat je engelen contact met je opnemen en je een belangrijke boodschap van je bewakers proberen te vertellen. … Read more
Engelennummer 0808 – Een belangrijke boodschap van verandering

Engelennummer 0808 – Een belangrijke boodschap van verandering

Het zien van het nummer 0808 is normaal gesproken niet iets dat dagelijks gebeurt. Je merkt misschien dat dit getal en andere combinaties van de getallen 8 en 0 in je leven gebeuren en misschien begrijp je niet waarom. Het nummer 0808 is een teken van je engelen en ze sturen je dit patroon om … Read more
De verbazingwekkende betekenis achter engelennummer 2121

De verbazingwekkende betekenis achter engelennummer 2121

Het nummer 2121 kan niet toevallig aan je verschijnen. Je zou dit nummer kunnen zien omdat het een directe en zekere boodschap is van je beschermengelen. Engelennummer 2121 heeft veel belangrijke betekenissen en dit getal kan zich op vele manieren bekend maken. Het kan een teken zijn dat je op het juiste pad bent en … Read more
5 krachtige redenen waarom je engelennummer 2323 ziet

5 krachtige redenen waarom je engelennummer 2323 ziet

Kijk je altijd naar de klok als deze 23:23 raakt? Wanneer u de rekening in een bar of een restaurant krijgt, komt deze dan altijd op $ 23,23? Haal je schouders hier niet zomaar op als toeval! Er zijn niet zoiets als toevalligheden in dit universum. Alles is hier met een reden, en het is … Read more
Engelennummer 9999 – Wees klaar voor verandering en transformatie

Engelennummer 9999 – Wees klaar voor verandering en transformatie

Engelennummer 9999 is een getal dat je aandacht opeist. Misschien merk je dit patroon van herhaalde getallen al een tijdje op oneven plaatsen in je leven. Als je engelennummer 9999 in je dagelijks leven aan je hebt zien verschijnen, is dit ongetwijfeld een teken van je beschermengelen hierboven. Ze proberen je een bericht te sturen, … Read more
Engel nummer 88 - Een teken van opwindende financiële overvloed en stabiliteit

Engel nummer 88 – Een teken van opwindende financiële overvloed en stabiliteit

Als je je de laatste tijd zorgen hebt gemaakt over je financiën, is de komst van engelen nummer 88 in je leven een heel opwindend teken. Engelennummers worden ons door onze engelen gestuurd wanneer ze ons willen voorzien van begeleiding, ondersteuning, liefde of gewoon om ons te laten weten dat we niet alleen zijn. Deze … Read more
7 verbazingwekkende redenen waarom je engelennummer 511 ziet

7 verbazingwekkende redenen waarom je engelennummer 511 ziet

Zie je overal waar je kijkt het engelennummer 511? Misschien staat het altijd op straatnaamborden, of lijkt je kassabon in winkels altijd $ 5,11 te zijn. Dit komt omdat je beschermengelen je graag tekens sturen via nummers om je heen. We zien vaak patronen in getallen, dus de engelen weten dat ze ons op deze … Read more
Engelennummer 5555 Betekenis - Geef verandering een kans

Engelennummer 5555 Betekenis – Geef verandering een kans

Het zien van patronen is een normaal menselijk iets om te doen, maar het vaak herhalen van een bepaald nummer, vooral wanneer je het het minst verwacht, kan een teken zijn van iets meer. Het zien van het engelennummer 5555 kan in feite een teken of een boodschap van je engelen zijn. Ze waken altijd … Read more
7 redenen waarom je engelennummer 555 ziet (betekenis &symboliek)

7 redenen waarom je engelennummer 555 ziet (betekenis &symboliek)

Heb je de engel nummer 555 consequent in je leven? Verschijnt het wanneer je het het minst verwacht, of steekt het dagelijks uit als een zere duim? Je bent niet de enige; Ook ik heb het nummer 555 in mijn leven gehad, op manieren die je misschien niet verwacht! Of het nu op kentekenplaten, bonnetjes … Read more
Engelennummer 1919 Betekenis – Krachtige boodschappen van je engelen

Engelennummer 1919 Betekenis – Krachtige boodschappen van je engelen

Blijft engelennummer 1919 in je leven opduiken? Blijf je op de klok kijken om 19:19 of zie je prijskaartjes van $ 19,19? Misschien moet je een vriend bezoeken en realiseer je je dat hun adres het nummer 19 of zelfs 1919 bevat? Als je steeds terugkerende gevallen van nummer 19 ziet of als 1919 in … Read more
5 verbazingwekkende redenen waarom je engelennummer 999 ziet

5 verbazingwekkende redenen waarom je engelennummer 999 ziet

Herhaling en patronen zijn niet iets om te negeren, maar hoe zit het met zoiets simpels als een herhalend getal? Als je merkt dat je vaak nummers herhaalt, vooral een nummer zo speciaal als 999, kan dit een teken van je engelen zijn, niet iets om te negeren! De engel nummer 999 kan je bijblijven, … Read more
Wat betekent Engelennummer 777?

Wat betekent Engelennummer 777?

De kans is groot dat je op dit artikel hebt geklikt omdat je de engel nummer 777 onlangs. Of misschien ben je gewoon geïnteresseerd in dit engelennummer specifiek? Hoe dan ook, bereid je voor om meer te leren over alle betekenissen die engelennummer 777 in je leven kan betekenen en hoe je er het beste … Read more
7 verbazingwekkende redenen waarom je engelennummer 666 ziet

7 verbazingwekkende redenen waarom je engelennummer 666 ziet

Zie je het nummer 666 overal waar je gaat? Misschien staat het constant op bonnetjes, straatnaamborden en in tijdschriften. Natuurlijk wordt het getal 666 niet bepaald geassocieerd met grote dingen. Maak je echter geen zorgen! Het engelennummer 666 betekent niet dat de duivel in de buurt is of iets dergelijks! Eigenlijk zijn er een aantal … Read more
Zie je Engelennummer 1616? Hier is waarom!

Zie je Engelennummer 1616? Hier is waarom!

Heb je gemerkt dat nummers zich om je heen herhalen, of het nu op klokken, bonnetjes, kentekenplaten of meer is? Misschien heb je het getal 16:16 inmiddels meerdere keren in je leven herhaald gezien, maar wat betekent het? Zien engelen nummer 1616 is een directe boodschap van je beschermengelen – ze kunnen proberen je iets … Read more
Engelennummer 1515 Betekenis – Positieve verandering komt eraan

Engelennummer 1515 Betekenis – Positieve verandering komt eraan

Als je het nummer 1515 steeds vaker in je leven hebt opgemerkt, ben je niet de enige. Dit getal heeft een zeer spirituele betekenis en er zijn veel redenen waarom je het misschien ziet. Engelennummer 1515 is een krachtige en zeldzame combinatie van getallen, die de kracht van je innerlijke zelf weerspiegelt, evenals je krachtige … Read more
Engelennummer 1414: Ontdek nieuwe hoofdstukken en kansen

Engelennummer 1414: Ontdek nieuwe hoofdstukken en kansen

Zien engel nummer 1414 is geweldig nieuws van je beschermengelen en spirituele team: je staat op het punt om aan een spannende nieuwe reis te beginnen. Maar vergeet niet dat overvloedige beloningen komen voor degenen die hun weg naar hen toe kunnen vinden. Er komen een paar zeer belangrijke berichten binnen met engelennummer 1414, en … Read more
Engelennummer 1313: 7 belangrijke redenen waarom je dit nummer ziet

Engelennummer 1313: 7 belangrijke redenen waarom je dit nummer ziet

Blijf je het nummer 1313 opmerken? Misschien als je op je horloge kijkt, is het altijd 13.13. Of misschien lijken bonnetjes bij bars altijd $ 13,13 te zijn. Als je dit hebt opgemerkt, is het omdat je engelen je een boodschap sturen! Onze beschermengelen sturen ons graag berichten in de vorm van getallen. We hebben … Read more
Engelennummer 7777 – Een oproep tot spiritualiteit en meditatie

Engelennummer 7777 – Een oproep tot spiritualiteit en meditatie

Als je nieuw bent in engelennummers, kan het zien van zoiets als engelennummer 7777 je verrassen. Het is een opvallend aantal en zou zelfs de meest ervaren genezer verrassen! Maar wat betekent dit getal en hoe kun je het beste luisteren naar de vele berichten en oproepen? Je engelen hebben je dit nummer met een … Read more
Engelennummer 411 Betekenis: Overvloed en evenwichtige uitwisselingen

Engelennummer 411 Betekenis: Overvloed en evenwichtige uitwisselingen

Als je dat merkt engel nummer 411 komt veel opdagen, dan heeft het Universum geweldig nieuws voor je! Engelen nummer 411 spreekt over prachtige groei en overvloed die in je leven komt. Jullie spirituele gidsen, beschermengelen en hogere macht belonen jullie constante en gerichte inspanningen om te evolueren. Je manifesteert deze synchroniciteit omdat je je … Read more