Engelengetallen

Ik ben opgegroeid met wensen wanneer ik zag dat een digitale klok 11:11, 3:33, 5:55 of een andere repetitieve getallenreeks aansloeg. Mijn persoonlijke favoriet was 12:34. Ik dacht nooit veel na over deze praktijk, die waarschijnlijk werd beïnvloed door anderen om me heen, en ik ontgroeide het op een gegeven moment – of misschien lette ik er gewoon niet meer op. Maar toen engelengetallen de laatste jaren deel gingen uitmaken van het culturele gesprek, herkende ik het concept onmiddellijk.

Een engelengetal is een herhaalde of voorspelbare reeks of patroon van getallen, zoals 1111, 777, 5656 of 321. De getallen kunnen voorkomen op banale plaatsen, zoals prijskaartjes, telefoonnummers, klokken of nummerplaten. Maar in de numerologie, het geloof in een goddelijke of mystieke correlatie tussen getallen en gebeurtenissen, worden deze engelengetallen gezien als tekens van het universum (of welke hogere macht je ook aanhangt).

Sommige spirituele beoefenaars prediken dat “er geen toevalligheden bestaan”, en dit vat samen hoe engelengetallen en hun boodschappen werken. In zijn artikel “Nothing is Coincidental-Everything is Meaningful,” legt Deepak Chopra uit dat dit concept synchroniciteit wordt genoemd.

“Synchroniciteit houdt in dat een hogere intelligentie gebeurtenissen zo kan organiseren dat er onverwacht een betekenis opduikt,” zegt hij. “Als je aan een woord denkt en het volgende moment zegt iemand op tv dat woord, dan heb jij het toeval niet gecreëerd. Maar iets heeft dat gedaan.”

Synchroniciteit is een facet van de numerologie waarbij verschillende reeksen getallen verschillende betekenissen hebben en worden gezien als boodschappen uit het metafysische rijk. Sommige getallen kunnen bijvoorbeeld wijzen op een grote verandering, het einde van een hoofdstuk in je leven, of hard werken dat zijn vruchten gaat afwerpen.

“Sommige getallen kunnen wijzen op een grote verandering, het einde van een hoofdstuk in je leven, of hard werk dat zijn vruchten gaat afwerpen.”

De volgelingen van de Griekse filosoof Pythagoras waren de vroegst bekende gelovigen in de numerologie, die mystieke eigenschappen toekenden aan getallen. Bijvoorbeeld, alle even getallen waren vrouwelijk, oneven getallen waren mannelijk, en het getal vier vertegenwoordigde rechtvaardigheid. Tien werd beschouwd als het meest perfecte getal, en daarom geloofden zij dat er een 10e planeet was, Tegen-Aarde, altijd voor ons verborgen door de zon.

Het hedendaagse concept van engelengetallen komt echter van Doreen Virtue, schrijfster van een handvol spirituele boeken uit de late jaren ’90 en vroege jaren 2000, zoals Engelengetallen, Engelen 101, en Berichten van je Engelen.

In de afgelopen jaren heeft de term “engelengetallen” in spirituele kringen en op de sociale media aan populariteit gewonnen om elke opvallende combinatie van getallen aan te duiden die je doet stoppen en opletten. Bovenal zijn engelengetallen subjectief.

Het concept suggereert dat wanneer je herhalende getallen of reeksen ziet, er een boodschap is waarvoor we ons misschien willen openstellen.

Misschien zie je een engelengetal één keer, of volgt hetzelfde getal je jarenlang. Wat het getal ook is en waar en wanneer het ook verschijnt, het belangrijkste is hoe je het interpreteert.

Numerologiepraktijken zoals engelengetallen overlappen vaak met andere esoterische tradities zoals astrologie of tarotlezen. Een andere populaire numerologiepraktijk is het berekenen van je levenspadnummer, een cijfer dat zogenaamd inzichten onthult over je persoonlijkheid en levensreis.

Ook hier gaat het erom wat jou aanspreekt. Je hoeft geen helderziende of metafysicus te zijn om je verbonden te voelen met engelengetallen. Uiteindelijk gaat het om het aanboren van je intuïtie, het nemen van een moment om je te concentreren op je omgeving en mindset, en om jezelf te centreren.

Lees verder voor enkele veel voorkomende engelengetallen en hun betekenis.

Onze engelen sturen ons vaak discrete begeleidende boodschappen. Omdat zij weten dat wij van nature patronen opmerken in getallen, zullen zij hun boodschappen in repetitieve getallenreeksen plaatsen. Engelengetallen werken met numerologie, het idee dat alle getallen specifieke energie en vibraties hebben. Als we steeds weer een reeks getallen zien, is dat geen toeval. Onze beschermengelen hebben deze dingen in de wereld gezet voor onze aandacht. Als we deze getallen zien, kunnen we de numerologie gebruiken om uit te zoeken wat onze engelen ons vertellen.

Veel voorkomende Engelengetallen

111
Deze reeks betekent een nieuw begin, en moedigt je dus aan om in je zelfvertrouwen te stappen. Het getal 1, in een drievoudige reeks of een willekeurig patroon, is als een groen licht van het universum. Maak een intentie, richt je op jezelf en verwelkom een nieuw begin in je leven.

222
Het getal twee staat voor evenwicht, harmonie en afstemming. Het zien van deze reeks kan erop wijzen dat je precies bent waar je moet zijn, en dat je van het moment moet genieten. Check in bij jezelf – zorg dat je met intentie beweegt en centreer vrede en vertrouwen in jezelf en in je relaties.

333
In de numerologie staat drie voor creativiteit, dus deze reeks kan een teken zijn om je te concentreren op je zelfexpressie, samenwerkende energie te omarmen en buiten de kaders te denken. Je hebt je eigen unieke talenten en vaardigheden – waar kunnen die van pas komen?

444
Dit getal heeft te maken met stabiliteit en innerlijke wijsheid, dus het zien van een reeks van vier is een sterke boodschap om jezelf te vertrouwen. Het is een teken dat je hard hebt gewerkt in de goede richting, om een stabiele basis te leggen voor je dromen. Je zou jezelf een schouderklopje kunnen geven voor je harde werk, en doorgaan om die doelen te bereiken.

555
Deze reeks wijst op een mogelijke curveball aan de horizon. Als je het gevoel hebt vast te zitten, kan dit betekenen dat je binnenkort een keerpunt bereikt of een nieuwe kans krijgt. Vijf herinnert je eraan dat je verandering moet omarmen met een positieve instelling – deze verandering zou wel eens de manier kunnen zijn waarop je je doelen bereikt.

666
Het getal zes in de numerologie duidt op emotionele steun, empathie en vriendelijkheid. Deze reeks moedigt je aan contact te maken met je hart en je af te stemmen op plezier en tevredenheid. Zie dit als een teken om troost te zoeken, negatieve gedachten te herkaderen en jezelf met vriendelijkheid te behandelen.

777
Deze getallenreeks kan betekenen dat het tijd is om je angsten voor de toekomst los te laten. Het gaat erom te luisteren naar je instincten, te vertrouwen op het universum en misschien je spiritualiteit aan te spreken. Het getal zeven is een geluksgetal in de numerologie, dus er kan geluk op je pad komen (vooral in geld!).

888
Het engelengetal 888 staat ook voor geluk, en betekent overvloed en vaak monetaire rijkdom. De acht in de numerologie doet denken aan het oneindigheidssymbool, dat staat voor de eindeloze stroom van leven en overvloed, waardoor het een perfect moment is om te oefenen in manifestatie als je herhaaldelijk achten ziet.

999
Als laatste cijfer staan negens en reeksen negens voor het einde. Een hoofdstuk van je leven kan binnenkort worden afgesloten – een relatie, een baan of een andere situatie kan binnenkort aflopen, of het kan betekenen dat je dicht bij het bereiken van een bepaald doel bent. Het is tijd om vooruit te kijken en deze eindes te omarmen, zodat je een nieuwe start kunt maken.

 

Engel nummer 2 betekenis - Waarom je nummer 2 blijft zien

Engel nummer 2 betekenis – Waarom je nummer 2 blijft zien

Heb je je ooit afgevraagd waarom je de engel nummer 2 overal waar je kijkt? Misschien staat het altijd op straatnaamborden of adressen, of misschien staat het op kaartjes of rekeningen. Enkelcijferige engelennummers zijn krachtige boodschappen van je beschermengelen en ik wil je vertellen waarom je engelen nummer 2 ziet. In dit artikel zullen we … Read more
Engelennummer 101 Betekenis - Een verbazingwekkende boodschap van aanmoediging

Engelennummer 101 Betekenis – Een verbazingwekkende boodschap van aanmoediging

Zie je het engelennummer 101 overal waar je kijkt? Misschien zie je het nummer op straatnaamborden, in telefoonnummers en op bonnetjes. Het kan behoorlijk bizar aanvoelen als we steeds weer hetzelfde aantal zien, maar daar is een reden voor. Onze beschermengelen sturen ons graag berichten via engelennummers. Ze weten dat we reeksen getallen zullen opmerken, … Read more
Engelen nummer 1222 – Wat betekent het om 12:22 te zien?

Engelen nummer 1222 – Wat betekent het om 12:22 te zien?

Heb je 1222 veel in je leven gezien? Misschien is het een nummer dat vaak op klokken is verschenen, of heb je het gemerkt terwijl je naar de televisie kijkt. Engelennummers kunnen op zoveel verschillende manieren aan ons verschijnen, maar ze zijn altijd een belangrijke boodschap waarvan onze engelen denken dat we die moeten horen. … Read more
Engelennummer 234 Betekenis - Waarom je 234 de hele tijd ziet

Engelennummer 234 Betekenis – Waarom je 234 de hele tijd ziet

Als je hebt gezien engel nummer 234 onlangs in je leven verschenen, wist je dat het een boodschap van je engelen zou kunnen zijn? Engelen zijn buitenaardse wezens die op een andere spirituele vlakte voor ons verblijven. Deze scheiding betekent dat het voor hen moeilijk kan zijn om met ons te communiceren. Daarom gebruiken ze … Read more
Engelennummer 000 Betekenis - De ultieme voltooiing

Engelennummer 000 Betekenis – De ultieme voltooiing

Als je dat hebt gemerkt engel nummer 000 is veel in je leven verschenen, het kan betekenen dat je engelen je begeleiding, ondersteuning en boodschappen proberen te geven om je op je levenspad te helpen. Deze boodschappen kunnen op zoveel verschillende manieren aan ons verschijnen. Misschien heb je ze opgemerkt in de boeken die je … Read more
Angel Numbers Guide: Ontdek nu de boodschappen van je engel

Angel Numbers Guide: Ontdek nu de boodschappen van je engel

Het nummer 641. Dit was een van de eerste engelennummers ooit aan mij gecommuniceerd. Het gebeurde tijdens een spelletjesavond met een aantal van mijn vriendinnen. Ik zal je niet vervelen door in detail uit te leggen hoe het spel werkt, maar weet gewoon dat het gaat om het gooien van drie dobbelstenen in de hoop … Read more
Het engelennummer 848 betekenis - Intense professionele kracht

Het engelennummer 848 betekenis – Intense professionele kracht

  Heb je gezien engel nummer 848 de laatste tijd steeds vaker in je leven verschijnen? Als dat zo is, kan dit betekenen dat je engelen je proberen te bereiken met een belangrijke boodschap. We worden allemaal geleid en ondersteund door deze hemelse wezens, maar soms zien ze dat we hulp en leiding nodig hebben. … Read more
Engelen nummer 1001 – Wat betekent het om 10:01 te zien?

Engelen nummer 1001 – Wat betekent het om 10:01 te zien?

  Heb je veel gezien? engel nummer 1001 onlangs? Kijk je altijd op de klok als het 10:01 wordt? Wanneer u de rekening in een bar of een restaurant krijgt, komt deze dan altijd op $ 10,01? Haal je schouders hier niet zomaar op als toeval! Er zijn niet zoiets als toevalligheden in dit universum. … Read more