Zijn de prijzen van Boutique Gym te duur?

Zijn de prijzen van Boutique Gym te duur?
Group high-fiving in een boetiekgymnastiek

Morsa Images / Getty Afbeeldingen

  • De economie van boutique gyms
  • Voors en tegens van Boutiques
  • Het veranderende gezicht van fitness

De boutique gym wereld is booming. Je kunt deze speciale studio’s op vrijwel elke hoek vinden – SoulCycle, Pure Barre, Orangetheory Fitness, Bikram Yoga en lokale studio’s die zich richten op een willekeurig aantal niche fitnessmarkten.

Aan de ene kant is het geweldig – fitness is trending, wat betekent dat er meer mogelijkheden zijn om bezweet te raken en een activiteit te vinden waar je van houdt. Aan de andere kant kunnen boetiekfitnesslessen duur zijn, vaak variërend van $ 20 tot $ 40 voor een enkele klas. Doe dat drie keer per week en je wilt duizenden dollars per jaar uitgeven aan je trainingsgewoonte.

Boetiekscholen zijn niet goedkoop om te runnen. Ze vereisen een betrokken en enthousiast personeel met een veel hogere verhouding van trainers tot klanten dan een traditionele sportschool. Ze hebben geen open access beschikbaarheid waar leden de faciliteit en apparatuur gewoon op hun eigen tijd kunnen gebruiken. Dit kan de winstgevendheid beperken, omdat faciliteiten alleen geld verdienen wanneer klassen worden gehouden en de klassengrootte beperkt is vanwege de beschikbaarheid van ruimte en apparatuur.

De economie van boutique gyms

Het businessmodel kan twee kanten op. Voor de nieuwe studio-eigenaar kan het moeilijk zijn om lessen te vullen, huur te betalen of trainers te onderhouden … en lege studio’s worden al snel gesloten studio’s.

Voor de boetieks die succes vinden, vullen de klassen zich echter niet alleen, maar kunnen ze cultfavorieten worden, waar klanten nooit meer weg willen. Plots heeft elke klas een wachtlijst. Wanneer de vraag groter is dan het aanbod, stijgen de prijzen.

Dus waar een nieuwe studio de prijzen relatief laag kan houden op $ 15 tot $ 20 per klas, kunnen populaire studio’s gemakkelijk meer dan $ 25 tot $ 40 per klas in rekening brengen. Een studio met ruimte voor 30 klanten kan gemakkelijk overal van $ 600 tot $ 900 per klas verdienen. Voor studio’s die vier tot vijf lessen per dag houden, is dat gemakkelijk $ 20.000 per week.

Natuurlijk zijn er kosten aan verbonden – personeel, apparatuur, huur, nutsvoorzieningen enzovoort. Maar wanneer de prijs per klasse op een premie is, kunnen studio’s een handige winst maken zonder het overweldigende onderhoud van een full-size sportschool.

Voors en tegens van Boutiques

Is het werkelijk de moeite waard om $ 200 tot $ 300 per maand uit te geven voor een paar speciale lessen per week? Er is geen eenvoudig antwoord. Iedereen moet zijn eigen beslissingen nemen over prioriteiten en voordelen, maar gezien de vele opties die beschikbaar zijn voor sporters, is het moeilijk om de hoge kosten van boetiekscholen volledig te rechtvaardigen.

Pros

  • Hoogopgeleide instructeurs

  • Kameraadschap en gemeenschap

  • Focus op één vorm van training

Tegens

  • Beperkt klassetype

  • Planningsbeperkingen

  • Kosten

Pros

Hoogopgeleide instructeurs

De meeste boetiekstudio’s doen hun uiterste best om de beste instructeurs in hun niche te vinden, terwijl ze ook aanvullende training bieden die specifiek is voor hun studio. Dit betekent dat je meestal een positieve en nuttige ervaring zult hebben wanneer je traint in een boetiekstudio.

Kameraadschap en Gemeenschap

Boetiekstudio’s plaatsen ook een hoge premie op het ontwikkelen van kameraadschap onder klasleden en geven ook terug aan de gemeenschap. Het is niet ongebruikelijk dat studio’s liefdadigheidsevenementen organiseren of een deel van de winst van elke klas doneren aan non-profitorganisaties.

Gerichte training

Als je verliefd bent op één vorm van training, of het nu dans, fietsen of yoga is, zul je eerder geneigd zijn om je stam te vinden en je liefde voor de praktijk verder te verdiepen door je te committeren aan een speciale studio.

Tegens

Beperkt klassetype

Ja, je weet dat wanneer je je aanmeldt voor een fietsstudio, je toegang hebt tot fietslessen. En ja, soms zijn er verschillende fietsklassen beschikbaar. Het probleem is, wat als je na een paar weken of maanden moe wordt van het fietsen, maar je hebt al veel geld geïnvesteerd in een lidmaatschap? Boetiekstudio’s bieden geen verscheidenheid aan lessen zoals andere sportscholen vaak doen.

Planningsbeperkingen

Boetiekstudio’s hebben twee soorten planningsbeperkingen. Ten eerste word je beperkt door het schema dat de studio stelt. Als ze geen weekendlessen aanbieden, of als de voetbaltrainingen van uw kind plotseling worden gepland voor dezelfde tijd als uw favoriete Pilates-les, kunt u mogelijk geen andere geschikte trainingstijd vinden.

Ten tweede wordt de capaciteit altijd beperkt door de ruimte. Populaire studio’s vullen de lessen snel. Ook als je een membersh hebtip, bent u mogelijk niet verzekerd van een plaats in uw voorkeursklasse.

Kosten

Speciale studio’s zijn duur. Je kunt $ 30 betalen voor een enkele fietsles in een studio, maar je kunt naar je plaatselijke sportschool gaan en $ 30 per maand betalen voor een lidmaatschap dat fietslessen en een schat aan andere voorzieningen omvat. Met andere woorden, u kunt misschien genieten van hetzelfde type training tegen veel lagere kosten als u afziet van de sfeer van de boetiekstudio.

Het veranderende gezicht van fitness

De fitnessindustrie gaat om de paar jaar door trends en rages.In de late jaren 1990 en vroege jaren 2000 waren grote box-sportscholen, zoals 24 Hour Fitness en Life Time Fitness, booming. Deze sportscholen boden veel voorzieningen, waaronder spa’s, tennisbanen, waterparken in de buitenlucht en sapbars, en konden zowat alles in rekening brengen wat ze wilden – vaak meer dan $ 100 per maand.

Tijdens de economische neergang zagen kleine sportschoolketens, zoals Snap Fitness en Anytime Fitness, een hausse in lidmaatschappen. Door faciliteiten klein en slank te houden – zonder de onnodige voorzieningen van het big box-model – konden leden minder per maand betalen, maar toch op elk moment toegang hebben tot fitnessapparatuur en de faciliteit. Wat echter ontbrak, waren lessen en een gemeenschapssfeer.

Toen de economie begon te draaien, begonnen door trainers geleide lessen in kleinere faciliteiten (zoals CrossFit) op stoom te komen. De kosten van deze faciliteiten wogen veel zwaarder dan de kosten van kleine sportscholen en in sommige gevallen grote sportscholen, maar de kosten waren gerechtvaardigd vanwege de betrokkenheid van de trainer tijdens de lessen. De slogan was “een maand lidmaatschap van trainer-geleide lessen kost veel minder dan persoonlijke training.”

Deze mentaliteit verspreidde zich naar andere modellen, wat leidde tot de hedendaagse boetiekfitnessstudio’s. Boetiekklassen zijn van hoge kwaliteit, boeiend en effectief. Ze bieden een gemeenschapssfeer en persoonlijke motivatie en verantwoordelijkheid. Maar al deze goede dingen hebben een prijs.

Hoe lang kan de trend echt duren? Het is moeilijk om het zeker te weten. Sommige ketens en trainingen zullen waarschijnlijk voor de lange termijn bestaan, net als Jazzercise van de jaren ’80 en Curves van de jaren ’90, maar er is waarschijnlijk ook een terugval naar big box fitnessfaciliteiten en thuistrainingen, vooral als mobiele en online trainingslessen stoom krijgen.

Een woord van bodymindspirit

Big box-sportscholen en online trainingsprogramma’s bieden vaak veel van dezelfde lessen als in boetiekfaciliteiten, plus toegang tot een breed scala aan andere voorzieningen. Wanneer fans van boetiekstudio’s beginnen te kijken naar de prijzen die ze betalen voor hun lidmaatschappen, kunnen ze besluiten hun speciale lessen te laten vallen en terug te gaan naar de grotere faciliteiten.