Bowflex SelectTech 552 Verstelbare Dumbbells zijn veelzijdig en ruimtebesparend

Bowflex SelectTech 552 Verstelbare Dumbbells zijn veelzijdig en ruimtebesparend

We onderzoeken, testen, beoordelen en bevelen onafhankelijk de beste
Producten. Beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg beoordelen artikelen op medische nauwkeurigheid. Meer informatie over
ons proces. Als u iets koopt via onze links, kunnen we een commissie verdienen.

Bowflex SelectTech 552 Verstelbare Dumbbells Review

bodymindspirit Fit / Ashleigh Morley


Wat we leuk vinden

 • Compacte opslag

 • Breed gewichtsbereik

 • Past zich snel aan met het draaien van een draaiknop

 • Veilige, comfortabele grip met natte of droge handen

Wat we niet leuk vinden

 • Kan een beetje omvangrijk aanvoelen voor sommige oefeningen

 • Niet zo duurzaam als sommige dumbbells

Waar het op neer komt

Compact en eenvoudig te gebruiken, de Bowflex SelectTech 552 verstelbare dumbbells bieden een breed gewichtsbereik, superieure grip en eenvoudige instelbaarheid met de eenvoudige draai aan een draaiknop.

Koop op Amazon
Koop op Bowflex.com

4.9


Bowflex SelectTech 552

Bowflex SelectTech 552 Verstelbare Dumbbells Review

bodymindspirit Fit / Ashleigh Morley


Koop op Amazon
Koop op Bowflex.com

In dit artikel

 • Voor wie het is
 • Instellen en gebruiken
 • Adjustability
 • Greep
 • Duurzaamheid
 • Draagbaarheid en opslag
 • Hoe we hebben getest
 • Prijs
 • De wedstrijd
 • Eindoordeel
 • Specs

De Bowflex SelectTech 552 verstelbare dumbbells zijn een veelzijdige optie voor thuisgymnastiek en kunnen wat variatie toevoegen aan uw krachttrainingstrainingen. Door simpelweg aan een draaiknop aan het einde van de halter te draaien, kunt u het gewicht aanpassen aan uw trainings- en fitnessniveau. Met de keuze uit 15 verschillende gewichtsverhogingen zijn de dumbbells een budgetvriendelijkere manier om je thuisgymnastiek uit te breiden zonder de enorme kosten en ruimtetoewijzing voor een rek met dumbbells.

Omdat ik graag thuis train en mijn krachttrainingstrainingen probeer te variëren, was ik enthousiast om de Bowflex SelectTech 552-halters te testen. Gedurende een periode van negen maanden gebruikte ik ze regelmatig en voerde ik een verscheidenheid aan verschillende boven- en onderlichaamversterkende oefeningen uit met verschillende belastingen. Tijdens mijn sessies evalueerde ik de kwaliteit, duurzaamheid en grip van de dumbbells, terwijl ik ook aandacht besteedde aan factoren die uniek zijn voor verstelbare dumbbells, zoals het gemak van instelbaarheid.

bodymindspirit Fit-editors en testers hebben ook 16 uur besteed aan het testen van deze en andere verstelbare dumbbells in ons lab. Na het testen van 15 van de meest populaire verstelbare dumbbells, kwam deze als beste algemene keuze uit de bus.

bodymindspirit Fit / Ashleigh Morley

bodymindspirit Fit / Ashleigh Morley


Voor wie het is

De Bowflex SelectTech 552 verstelbare dumbbells zijn ideaal voor mensen die thuis krachttraining doen en gemakkelijk en gemakkelijk toegang willen tot dumbbells van verschillende gewichten. Ze zijn vooral geschikt voor mensen die beperkte ruimte hebben voor fitnessapparatuur of geen groot rek met halters willen kopen. Omdat de gewichten zich aanpassen van 5 tot 52,5 pond, werkt de set voor beginnende of ervaren gewichtheffers en houdt u uw trainingen uitdagend naarmate u in de loop van de tijd vooruitgang boekt.

Dat gezegd hebbende, de set is prijzig en zal je veel meer laten lopen dan het kopen van een paar dumbbells. Het is dus zeer geschikt voor diegenen die toegewijd zijn aan een thuistrainingsroutine en er zeker van zijn dat ze een breed scala aan gewichten zullen gebruiken.

Installatie en gebruik: handig en probleemloos

De set wordt volledig gemonteerd geleverd, dus het uitpakken ervan was een makkie. Zodra ik de meegeleverde inbussleutel gebruikte om de veiligheidsriem te verwijderen die ze op hun plaats houdt, waren ze klaar om te gaan.

De dumbbells zijn iets langer en iets omvangrijker dan gewone dumbbells, zelfs bij de kleinere gewichtsverhogingen, wat meestal het geval is met verstelbare dumbbells. Ik vond ze echter nog steeds relatief gemakkelijk te manoeuvreren. En, in tegenstelling tot sommige andere verstelbare dumbbells, behouden ze de traditionele dumbbell-vorm, zelfs aan de bovenkant van de gewichtscapaciteit. Als gevolg hiervan kon ik traditionele krachttrainingsbewegingen uitvoeren, met behulp van verschillende belastingen, zonder mijn vorm aanzienlijk te veranderen.

Bowflex SelectTech 552 Verstelbare Dumbbells Review

bodymindspirit Fit / Ashleigh Morley


Aanpasbaarheid: snel en eenvoudig

Elke dumbbell kan worden aangepast aan gewichtsverhogingen van 5, 7,5, 10, 12,5, 15, 17,5, 20, 22,5, 25, 30, 35, 40, 45, 50 en 52,5 pond. Om het gewicht te veranderen, draai je gewoon aan de draaiknop aan het einde van de dumbbell, die de juiste halterschijven op zijn plaats klikt en de ongebruikte in de opberglade achterlaat wanneer je de dumbbell oppakt. Zodra je de bevredigende klik hoort, weet je dat de platen voor dat gewicht op hun plaats zijn vergrendeld en dat je klaar bent om te gaan.

Een coole functie is dat de gewichten zich aanpassen in stappen van 2,5 pond tot 25 pond en 5 pond van 25 tot 50. Wat dat betekent is dat beginners geleidelijk de hoeveelheid gewicht kunnen verhogen, in plaats van een grote sprong te maken en blessures te riskeren, of lange tijd op een bepaald gewicht te plateauren.

Bij het opnieuw rekken van de dumbbells moet je voorzichtig zijn om ze goed uit te lijnen, maar dat was ook vrij eenvoudig. Het snelle aanpassingsproces maakt de overgang tussen oefeningen zeer naadloos. Ik vind het leuk dat ik snel en gemakkelijk het gewicht aan het einde van een set kon veranderen, zodat ik geen tijd en energie verspilde aan het rommelen met apparatuur. Over het algemeen overtroffen de 552’s mijn verwachtingen voor het gemak van instelbaarheid.

Grip: Comfortabel en veilig

Toen ik de dumbbells voor het eerst vastpakte, was ik meteen onder de indruk. De handvatten van de 552s zijn licht gedempt, wat ergonomischer en comfortabeler aanvoelt dan gewone stalen halters.

In vele maanden van gebruik heb ik de grip gevonden om me altijd veilig te voelen, zelfs als mijn handen bezweet of klam zijn. Ik heb geen enkele uitglijder opgemerkt, ongeacht de oefening of de gebruikte belasting.

Duurzaamheid: Behandel met zorg

De 552’s hebben enkele plastic onderdelen, zoals de connectorstukken, die lijken alsof ze kwetsbaar zijn voor scheuren als ze vallen. De standaard is ook gemaakt van plastic en hoewel ik geen slijtage heb opgemerkt, vraag ik me af hoe het zich in de loop van de tijd zal houden.

We hebben de duurzaamheid van de dumbbells in The bodymindspirit Testing Lab beoordeeld door enkele valtests uit te voeren. Ze werden niet beschadigd toen ze op de vloer van de sportschool vielen, maar ze kregen wel een beetje krassen van een druppel op beton. Het had echter geen invloed op het gebruik of de prestaties van de dumbbell.

Over het algemeen lijkt het erop dat deze dumbbells niet zijn gemaakt om te vallen of te slaan, dus als dat je tilstijl is, wil je misschien een duurzamere optie.

Bowflex SelectTech 552 Verstelbare Dumbbells Review

bodymindspirit Fit / Ashleigh Morley


Draagbaarheid en opslag: compact en gemakkelijk op te bergen

Een van de meest aantrekkelijke voordelen van de set is de kleine voetafdruk, die aanzienlijk minder ruimte in beslag neemt dan een rek met de 15 paar dumbbells die het vervangt. Als de grootte van uw thuisgymnastiek zeer beperkt is, zijn ze een compacte optie.

De plastic opbergbakken, hoewel niet de meest aantrekkelijke optie, werken goed voor het opbergen van de dumbbells wanneer ze niet in gebruik zijn. De trays zorgen er ook voor dat de metalen platen niet tegen elkaar slaan, waardoor het geluid wordt geminimaliseerd. Dat gezegd hebbende, zou het leuk zijn als de trays rubberen of siliconen voetjes aan de onderkant hadden om de vloer te beschermen. Tot nu toe heb ik geen vlekken op mijn hardhouten vloer opgemerkt, maar ik vraag me af of de trays ze na verloop van tijd kunnen schuren.

Hoe we hebben getest

Ik gebruikte de dumbbells ongeveer negen maanden in mijn thuisgymnastiek en voerde een verscheidenheid aan op dumbbell gebaseerde krachttrainingsoefeningen uit met verschillende weerstandsniveaus. Voordat ik aan mijn thuistrainingen begon, heb ik de dumbbells uitgepakt en kennis genomen van hun uiterlijk en draagbaarheid, evenals het gemak van de installatie.

Ik doe meestal drie tot vier krachttrainingssessies per week en heb de dumbbells gebruikt voor tal van oefeningen in het boven- en onderlichaam, waaronder lunges, deadlifts, squats, heupstoten, borstpersen, borstvliegen, tricep-persen, tricep-extensies, tricep-smeergelden, rijen, bicep curls, overhead press, Russische wendingen en meer.

Tijdens mijn sessies evalueerde ik het gebruiksgemak van de dumbbell tijdens het uitvoeren van elke oefening, waarbij ik nota nam van eventuele wijzigingen die ik moest aanbrengen. Ik heb ook beoordeeld hoe gemakkelijk en snel ik de gewichtsverhogingen tussen de oefeningen door kon veranderen. Tijdens mijn trainingen besteedde ik aandacht aan hoe elke halter in mijn handen voelde en of het gewicht gelijkmatig verdeeld aanvoelde. Natuurlijk worden mijn handen onvermijdelijk bezweet tijdens trainingen en merkte ik of mijn grip veilig aanvoelde als ze nat waren.

In The bodymindspirit Testing Lab heeft ons testteam de dumbbells ook onderworpen aan een valtest om hun duurzaamheid te evalueren. We lieten de dumbbells een keer van heuphoogte vallen op schuimrubberen gymvloeren en een keer op betonplaten om te zien hoe ze zich zouden houden.

Bowflex SelectTech 552 Verstelbare Dumbbells Review

bodymindspirit Fit / Ashleigh Morley


Prijs: Betaalbaar en geweldig waarde

Hoewel de prijs ($ 429) hoog lijkt, is de set zeker goedkoper dan het kopen van 15 paar dumbbells en het is eigenlijk zeer concurrerend geprijsd voor verstelbare dumbbells. Voor mensen die thuisruimtebeperkingen hebben en hun trainingsopties willen uitbreiden, zijn ze een uitstekende investering.

De wedstrijd

Hoewel er enkele goedkopere verstelbare dumbbells beschikbaar zijn, zijn de 552’s een uitstekende waarde voor hun superieure grip, ergonomie en gebruiksgemak en ze stapelen zich mooi op tegen de concurrentie.

Core Home Fitness Verstelbare Dumbbells: Deze dumbbells hebben vergelijkbare specificaties als de 552s, met een gewichtsbereik van 5 tot 50 pond en eenvoudige, snelle instelbaarheid. Ze vereisen echter wat montage en ze passen zich aan in gewichtstoenames van 5 pond, dus ze werken mogelijk niet voor beginners.

Powerblock Elite Dumbbells: Voor gevorderde gewichtheffers die een hoger gewichtsbereik willen, is deze set, die maximaal 70 pond bedraagt met de uitbreidingskit, een leuke optie. Ze zijn snel aan te passen en hebben een comfortabele grip, maar het unieke vierkante ontwerp kan even wennen zijn.

FLYBIRD Verstelbare Dumbbell: Als je minder wilt uitgeven, is deze dumbbell betaalbaarder dan de 552s en zeer vergelijkbaar in functionaliteit en prestaties, hoewel hij een kleiner gewichtsbereik van 5 tot 25 pond heeft. Een goede keuze voor beginners, het wordt gemonteerd en is gemakkelijk aan te passen.

Bowflex SelectTech 552 Verstelbare Dumbbells Review

bodymindspirit Fit / Ashleigh MorleyEindoordeel

Ja, koop de Bowflex SelectTech 552 Verstelbare Dumbbells als je wilt investeren in een goed gemaakte set die een geweldige waarde heeft en veel fitnessopties biedt in een compact pakket.

Als je van de veelzijdigheid en het ruimtebesparende voordeel van verstelbare dumbbells houdt, zijn de 552’s een solide keuze. Ze zijn eenvoudig in te stellen, eenvoudig te gebruiken en bieden een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, vergeleken met wat je zou uitgeven aan 15 paar dumbbells. En het snelle aanpassingsproces stelt u in staat om gemakkelijk van de ene oefening naar de volgende over te schakelen. Met een breed scala aan gewichtsopties werken de dumbbells zowel voor beginners als ervaren gewichtheffers en kunnen ze door meerdere leden van een huishouden worden gebruikt.

Specs

 • Productnaam

  SelectTech 552

 • Product merk

  Bowflex

 • Prijs

  430,00 dollar

 • Gewicht

  105 pond.

 • Afmetingen van het product

  16,9 x 9 x 8,3 inch.

 • Gewicht per halter

  5 tot 52,5 pond

 • Vervangt

  15 sets gewichten

 • Verkocht als

  Paar

 • Inclusief opslagbases

  Ja

 • Garantie

  Twee jaar

 • Wat is inbegrepen

  Twee verstelbare dumbbells (gewichtsbereik van 5 tot 52,5 pond); opbergbakken

Compact en eenvoudig te gebruiken, de Bowflex SelectTech 552 verstelbare dumbbells bieden een breed gewichtsbereik, superieure grip en eenvoudige instelbaarheid met de eenvoudige draai aan een draaiknop.

Ja, koop de Bowflex SelectTech 552 Verstelbare Dumbbells als je wilt investeren in een goed gemaakte set die een geweldige waarde heeft en veel fitnessopties biedt in een compact pakket.

Als je van de veelzijdigheid en het ruimtebesparende voordeel van verstelbare dumbbells houdt, zijn de 552’s een solide keuze. Ze zijn eenvoudig in te stellen, eenvoudig te gebruiken en bieden een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, vergeleken met wat je zou uitgeven aan 15 paar dumbbells. En het snelle aanpassingsproces stelt u in staat om gemakkelijk van de ene oefening naar de volgende over te schakelen. Met een breed scala aan gewichtsopties werken de dumbbells zowel voor beginners als ervaren gewichtheffers en kunnen ze door meerdere leden van een huishouden worden gebruikt.