Zeven van Staven Tarotkaart Betekenis

Zeven van Staven Tarotkaart Betekenis

De Zeven van Staven staat voor opkomen voor waar je in gelooft en niet twijfelen in die overtuigingen. Wanneer anderen je in een positie brengen om je punt te beargumenteren, sta je op voor de gelegenheid.

Je bent gepassioneerd over je moraal en verlangens, en je bent niet bang om ze te verdedigen. Je bent niet bezig met het beledigen van iemand en je maakt je ook geen zorgen over hoe anderen over je zouden kunnen denken.

In een tarotlezing stuurt de Zeven van Staven een duidelijke boodschap: sta jezelf niet toe om je gedachten en meningen te compromitteren om anderen comfortabeler te maken of om een ruzie te vermijden. Deze Kleine Arcana kaart moedigt je aan om zelfverzekerd te staan en jezelf te verdedigen.

Zeven sleutelwoorden van Wands

Voordat we dieper ingaan op de rechtopstaande en omgekeerde Seven of Wands-kaartbetekenis en de verbinding met liefde, werk en leven, eerst een kort overzicht van de belangrijkste woorden die verband houden met deze Wands-kaart.

Rechtop Overtuiging, wilskrachtig, uitdagend, vastberaden
Omgekeerd Uitputting, compromissen, teamwork, harmonie, oplossingen
Ja of nee Ja
Numerologie 7
Element Brand
Planeet Zon
Astrologisch teken Leeuw

Zeven van Toverstokken Tarotkaart Beschrijving

Om de betekenis van de Zeven van Staven tarotkaart volledig te begrijpen, zullen we eerst de illustratie, kleuren en symboliek bekijken.

zeven van toverstokken tarotkaart

Op het gezicht van de Zeven van Staven staat een man bij een kleine bergklif. Voor hem staan zes toverstokken, die uit de grond steken.

Zijn blik gericht op de stokken, hij houdt zijn eigen staf voor zich in een verdedigende positie.

Elke toverstaf die voor hem uit de grond omhoog schiet, heeft een andere lengte. Ze wijzen ook in verschillende richtingen en vertegenwoordigen moeilijke uitdagingen.

Hoe het ook zij, de zelfverzekerde man lijkt klaar te zijn voor een aanval en bereid om zijn mannetje te staan.

Weigerend om toe te geven, standvastig te zijn en een sterk karakter te tonen, is het onwaarschijnlijk dat hij in deze strijd zal worden verslagen.

Zeven van Staven Tarot Betekenis

Het oude gezegde, ‘alleen de sterken overleven’, wordt goed vertegenwoordigd door de rechtopstaande Zeven van Staven. Als deze kaart je verleden, heden of toekomst vormt, zal er een beroep op je worden gedaan om je wilskracht uit te oefenen en op te komen voor waar je in gelooft.

Jezelf laten gelden, gaan voor wat je wilt en standhouden tegen druk zal allemaal nodig zijn. Gelukkig heb je wat nodig is om dit te laten gebeuren.

De rechtopstaande Seven of Wands suggereert dat het tijd is om je voeten stevig te planten en een vaste positie in te nemen. Dit zal zowel succes als een boost in zelfvertrouwen teweegbrengen.

Geld en carrière betekenis

In het meeste geld, carrière, onderwijs, en zakelijke lezingen, de Zeven van Staven stuurt een strenge boodschap – bescherm wat je hebt. Of je het nu leuk vindt of niet, er zijn altijd mensen en situaties van buitenaf die de kracht hebben om ons leven negatief te beïnvloeden.

De mogelijkheden zijn eindeloos, maar alledaagse situaties omvatten collega’s die je van de carrièreladder proberen te stoten of investeringspartners of verkopers die proberen een grote betaaldag op jouw kosten te krijgen.

The Seven of Wands kan ook identiteitsdiefstal voorspellen en de noodzaak om proactiever en defensiever te zijn als het gaat om uw financiën.

Als je wordt gevraagd om betrokken te raken bij iets dat niet goed voelt, wees dan niet bang om nee te zeggen! Kom op voor wat je gelooft dat moreel juist is. Je positie is er niet een van zwakte, en je moet ernaar streven om dat zo te houden.

Met betrekking tot financiënde Zeven van Staven dringt er bij u op aan om de rijkdom die u hebt te beschermen. Dit is een goed moment om een nesteierenfonds te starten of een slimme investering te doen. Je moet altijd nadenken over je toekomst als het gaat om geld.

Je kunt op dit moment succesvol en overvloedig zijn, maar je weet nooit wat de toekomst in petto heeft. Als je je hier bewust op voorbereidt, kun je jezelf en je gezin beschermen tegen financiële ondergang.

Liefde en relaties Betekenis

Er zijn twee belangrijke manieren waarop de Zeven van Staven presenteert in een liefde lezen, en beide hebben te maken met emotionele muren.

Als je single bent of aan het daten bent, maar bang bent om je volledig te binden, stel jezelf dan de volgende vraag: wat houdt me tegen?

Hoewel het belangrijk is om vast te houden aan onze overtuigingen, zijn omo rigide kan ons ervan weerhouden de liefde en relaties te hebben waarvan we altijd hebben gedroomd. Als je iemand een kans kunt geven zonder op te offeren wie je bent, moet je dat doen.

Als je volledig toegewijd bent, verschuift de boodschap een beetje, omdat de Seven of Wands pleit voor het stellen van gezonde grenzen.

Heb je het gevoel dat je partner je wensen niet respecteert? Zijn er dingen aan je relatie die je echt wilt veranderen? Voet bij stuk houden! Hoewel conflict zelden wenselijk is in een huwelijk, kan het soms nodig zijn.

Hetzelfde kan gezegd worden voor relaties met familie en vrienden. Heb je ergens een sterk gevoel bij? Is er een manier om met de situatie om te gaan zonder te agressief te worden? Neem dan je standpunt in.

Gezondheid en spiritualiteit Betekenis

Lezingen van Gezondheid en welzijn dat de Zeven van Staven stuur een belangrijke boodschap: bewaak je mentale en fysieke gezondheid. Als er delen van je levensstijl zijn die niet gunstig zijn voor je algehele succes, knip ze dan weg. Hetzelfde geldt voor giftige mensen – knip ze eruit.

Het leven is te kort om je eigen geluk en welzijn op te offeren voor iemand die er niet aan toegewijd is om je je beste zelf te zien zijn. Hoe moeilijk het ook is om te bereiken, we moeten ervoor zorgen dat elk deel van ons bestaan ons opbouwt in plaats van ons afbreekt.

Zeven van Staven Omgekeerd

In deze paragraaf zullen we wat meer vertellen over wat het betekent als je de Seven of Wands tarotkaart in omgekeerde positie (ondersteboven) hebt getrokken.

zeven van de toverstokken omgekeerd

Er is een dunne lijn tussen opkomen voor waar we in geloven en een verloren strijd voeren. Soms heiligt het doel de middelen niet.

Kijk naar de voor- en nadelen. Ben je mentaal, fysiek of emotioneel moe? Heeft het keer op keer krachtig maken van je punt geleid tot een burn-out?

Als je merkt dat je de controle verliest, zoek dan naar een compromis. Als die er niet is, plan dan een uitweg. Het is misschien tijd om te accepteren wat is. Zelfs als het een tijdelijke nederlaag is, moet je je misschien terugtrekken en samenvatten.

Zeven van Staven: Ja of Nee

Het antwoord van de Zeven van Staven in een Ja of nee lezen is ja, zolang je maar bereid bent om voet bij stuk te houden. Dit kan betekenen dat je in de tussentijd pijn, weerstand en oordeel van anderen moet doorstaan.

Deze ongemakken op korte termijn lijken echter niets als het einde een succes op de lange termijn is. Wees zeker van wat je wilt, en je zult het zeker ontvangen. Gebruik moed als toegangspoort.

Zeven van Staven en Astrologie

De Zeven van Staven is verbonden met het sterrenbeeld Leeuw. De belangrijkste kenmerken van dit teken zijn levendig, creatief, theatraal en gepassioneerd. Leeuwen houden van en leven het leven ten volle in plaats van de leiding te hebben thuis, op het werk en in de spelen.

Belangrijke kaartcombinaties

De Seven of Wands-kaart is om op te staan tegen waar je in gelooft. Ook in combinatie met andere kaarten verliest het deze betekenis niet. Hieronder heb ik de belangrijkste Seven of Wands combinaties opgeschreven.

Zeven van Staven en de Keizer of Kracht

In combinatie met de Emporer of Kracht zal de tegenstand waarmee je wordt geconfronteerd een krachtige zijn. De Emporer suggereert dat een persoon met autoriteit tegen je zal opkomen en van je zal eisen dat je je sterk houdt.

Met Kracht spoort de Zeven van Staven je aan om op te komen voor degenen die zichzelf niet kunnen beschermen, zoals kinderen of dieren. Is er een manier om je eigen persoonlijke kracht te gebruiken om anderen te helpen?

Zeven van Staven en de Hogepriesteres

Wanneer de Hogepriesteres naast deze Kleine Arcana-kaart verschijnt, moet je misschien harder worden. Te passief zijn of je inhouden zal je niet in een positie voor succes plaatsen. Bereid je voor om de heerschappij en controle over de situatie over te nemen.

Zeven van Staven en de Vijf van Zwaarden

De Vijf van Zwaarden suggereert dat je omringd bent door vijanden. Hoewel het conflict misschien niet jouw schuld is, verzet je je tegen het ontwikkelen van een ‘zij tegen mij’-visie. Deze mentaliteit zal je alleen maar tegenhouden en je ervan weerhouden om met een plan te komen om je uitdagingen te overwinnen.

Zeven van Staven en de Twee van Zwaarden

Vermijd je het nemen van moeilijke beslissingen? Als dat zo is, kun je dat niet veel langer doen. De Zeven van Staven in combinatie met de Twee van Zwaarden geeft aan dat de tijd gekomen is om een keuze te maken en daarin standvastig te staan. Door over het hek te gaan, verleng je alleen maar het onvermijdelijke.

Zeven van Staven en de Koningin van Pentakels

De combinatie met de Koningin van Pentakels vertelt je dat family moet op de eerste plaats komen. Bescherm je huis en iedereen van wie je houdt. Bevrijd jezelf en je omgeving van alles wat giftig is. Hetzelfde geldt voor dingen die je niet meer dienen.

Zeven van Staven en Rad van Fortuin

Wanneer de combinatie met het Rad van Fortuin in een lezing verschijnt, is dit een herinnering om uw rijkdom op lange termijn te beschermen.

Een spaarrekening of beleggingsrekening die u heeft, kan worden aangevallen. Wees voorzichtig met het uitlenen van geld op dit moment.

De persoon die naar je toe komt voor hulp kan bijbedoelingen hebben en zal daardoor je toekomst negatief beïnvloeden.

Zeven van Staven en Acht van Kelken

Wanneer de Zeven van Staven en de Acht van Kelken naast elkaar verschijnen in een lezing, betekent dit dat je wegloopt van stress. Alle situaties die je in je leven hebt die je angsten bezorgen, het is tijd om die emoties los te laten en weg te lopen.

Dit is soms makkelijker gezegd dan gedaan, maar het is noodzakelijk voor de toekomst die je verdient. Het beschermen van je innerlijke vrede door dingen te elimineren die je stress bezorgen, is de beste vuistregel voor een gelukkig en harmonieus leven.

Zeven van Staven en Drie van Kelken

Het duo van de Seven of Wands en Three of Cups is gekomen om je eraan te herinneren hoe belangrijk het is om tijd alleen door te brengen. Als je een sociaal persoon bent, is het gemakkelijk om te verdwalen in de dagelijkse interactie met je vrienden of sociale kring.

Dit is het moment om een stap terug te doen van interactie en wat tijd alleen door te brengen. De relaties die je hebt zullen bloeien wanneer je de tijd neemt om je batterijen op te laden.

Zeven van Staven en Aas van Pentakels

Als de Zeven van Staven en de Aas van Pentakels in een lezing ter sprake komen, kun je meer verantwoordelijkheden op het werk verwachten. Deze verantwoordelijkheden kunnen gepaard gaan met een promotie of een verandering in titel, of het kan zo eenvoudig zijn als leren en een nieuwe taak aannemen.

De nieuwe vaardigheden die je zult leren, zullen je waardevoller maken in je carrière en je zult je ook zelfverzekerd voelen. Omarm de veranderingen en zet alles op alles om alles te leren wat je kunt. De kaarten vertellen ons dat je succesvol zult zijn als je dat doet.

Zeven van Toverstokken Tarotkaarten

De beschrijving van de Zeven van Staven in dit artikel is gebaseerd op het Rider-Waite Tarot deck. Dit betekent niet dat ik ook andere decks gebruik. En er zijn zoveel prachtige decks die er zijn! Daarom heb ik een aantal van mijn favoriete Seven of Wands-kaarten aan dit artikel toegevoegd.

Wat vind jij van de Zeven van Staven?

Dat is alles voor de Seven of Wands Tarotkaart betekenis! Als je deze kaart in je tarotspread hebt getrokken, was de betekenis dan logisch voor je situatie in het leven?

Onze community hoort graag over spot-on lezingen, dus neem even de tijd om het ons te laten weten in de reacties hieronder!