Zeven van Pentakels Tarotkaart Betekenis

Zeven van Pentakels Tarotkaart Betekenis

De Zeven van Pentakels vertegenwoordigt de niet-zo-verre dagen van onze voorouders toen alles met de hand werd gekweekt en gemaakt.

Voordat grootschalige landbouw en productie bestonden, zwoegden mensen dag in dag uit.

Ze werkten in moeilijke en soms gevaarlijke omstandigheden om voor hun gezin te zorgen. Voor de meesten was het doel om het oogstseizoen te halen.

Tijdens de oogsttijd konden de gewassen eindelijk worden verzameld en verkocht. Alle planning en hard werken manifesteerden zich in fruit (en groenten) van hun arbeid. Wat ooit kleine zaadjes in de grond waren, werden munten in hun zakken.

Hoewel weinigen van ons daadwerkelijk in de landbouw werken, is de boodschap van de Zeven van Pentakels nog steeds hetzelfde: succes op lange termijn is nabij als je bereid bent om het werk te doen.

Zeven van Pentakels Trefwoorden

Voordat je dieper ingaat op de rechtopstaande en omgekeerde Zeven van Pentakels tarotkaart betekenis, en de verbinding met liefde, carrière en leven, kun je hieronder een kort overzicht vinden van de belangrijkste woorden die verbonden zijn met deze Kleine Arcana kaart.

Rechtop Planning, hard werken, doorzettingsvermogen, beloningen en resultaat, succes op lange termijn
Omgekeerd Gebrek aan planning, slecht management, luiheid, vertraging, ongeduld
Ja of nee Ja
Numerologie 7
Element Aarde
Planeet Venus
Astrologisch teken Stier

Zeven van Pentakels Tarotkaart Beschrijving

Om de betekenis van de Tarotkaart Zeven van Pentakels volledig te begrijpen, zullen we eerst de illustratie, de kleuren en de symboliek bekijken.

zeven van pentakels tarotkaart

Op het eerste gezicht lijkt de boer op de Zeven van Pentakels een beetje teleurgesteld te kijken.

Zijn oranje en blauwe kleding vertegenwoordigt zowel ambitie als inspiratie, maar zijn hoofd hangt laag. Na verder onderzoek kan wat spijt lijkt te zijn, eigenlijk uitputting en opluchting zijn.

Hij plukt immers eindelijk het resultaat van wat hij in de aarde heeft gezaaid. Met een tuingereedschap in zijn hand kijkt de man neer op zes gouden pentakels die aan een wijnstok groeien.

De zevende rust vierkant tussen zijn voeten. Dit betekent dat net zoals hij degene was die de moeite deed, de beloning ook van hem zal zijn.

Zeven van Pentakels Tarot Betekenis

Omdat het PentakelsPak verbonden is met het Aarde Element, is de Zevende kaart een perfecte representatie.

Het toont alles wat je al hebt bereikt als het gaat om eerdere inspanningen. Nu is het tijd voor evaluatie, groei en winst.

Zeven van Pentakels Geld en Carrière Betekenis

Als je je onzeker of verward hebt gevoeld, is de Zeven van Pentakels geeft enige aanmoediging. Als je investeringen hebt gedaan, zie je je beloning snel.

Hetzelfde geldt voor de harde werk je hebt je in je werk gestoken, al het studeren dat je op school hebt gedaan, of het spaargeld dat je hebt weggestopt voor een ‘regenachtige dag’.

Net als de pentakels aan de wijnstok, zullen je rechtvaardige desserts binnenkort ontkiemen. Je hoeft niets anders te doen dan wachten.

Zeven van Pentakels Liefde en Relaties Betekenis

Met liefde en relatiesde Zeven van Pentakels betekent dat je precies bent waar je hoort te zijn. Het suggereert ook om een stap terug te doen. Dit betekent niet noodzakelijkerwijs het verlaten van de relatie, maar het is tijd om je vooruitgang te beoordelen.

Als je een langdurige relatie hebt, staan de dingen die je wilde op het punt te gebeuren. Deze kaart komt veel voor voordat mensen zich verloven.

Als je niet helemaal gelukkig bent met je relatie, suggereert de Zeven van Pentakels dat het misschien tijd is om dingen naar een hoger niveau te tillen.

Dit mag echter pas gebeuren na een periode van bezinning. Overweeg zorgvuldig welke veranderingen moeten worden aangebracht en ga verder wanneer je je er klaar voor voelt.

Als je single bent en ervan houdt, geen druk. Deze tijd in je leven, zelfs als ze onvolmaakt is, is een recept voor succes op elk gebied.

Als iemand om je leven mee te delen is wat je echt verlangt, kun je het hebben. Je zult wel GEDULDIG moeten zijn. Alles wat de moeite waard is om te hebben, kost tijd.

Zeven van Pentakels Gezondheid en Spiritualiteit Betekenis

In Gezondheid lezingen, de Zeven van Pentakels zegt dat het tijd is voor een controle. Zodra u weet welke gebieden verbetering nodig hebben wanneer het komt tot uw fysieke of mentale gezondheid, zult u klaar zijn om een plan voor verbetering te formuleren.

Zelfzorg is zo belangrijk. Een beetje beweging, minder koolhydraten en versterkte spirituele oefeningen kunnen een lange weg gaan. Zorg er wel voor dat je consistent blijft met waar je aan begint.

Hoewel het gemakkelijk is om op te geven, produceert alleen gestage inspanning het soort oogst dat de Zeven van Pentakels vertegenwoordigt.

Zeven van Pentakels omgekeerd

In deze paragraaf zullen we wat meer praten over wat het betekent als je de Zeven van Pentakels tarotkaart in de omgekeerde positie hebt getrokken.

zeven van pentakels omgekeerd

De omgekeerde Zeven van Pentakels schetst een beeld van wat er kan gebeuren als we er niet in slagen om plannen te maken voor de toekomst en te beheren wat we hebben.

Het is representatief voor de oude fabel, de Mieren en de Sprinkhaan. Via dit verhaal vertelt Aesopus het verhaal van hardwerkende mieren die de hele zomer zwoegen om zich voor te bereiden op de winter.

Daarentegen speelt de sprinkhaan in plaats daarvan rond. Als de winter komt, smeekt de sprinkhaan zijn vrienden om voedsel, maar de mieren weigeren.

De mieren van Aesopus en de omgekeerde Zeven van Pentakels brengen dezelfde boodschap. Luiheid, slechte planning en het niet correct beheren van dingen leiden tot mislukking.

Ben je zelfgenoegzaam geworden op het werk, op school, in je persoonlijke relaties of met je gezondheid? Zijn er dingen die je zou kunnen verbeteren?

Als je je best doet, maar nog steeds een seizoen van verlies ervaart, is dit niet het moment om op te geven. De Zeven van Pentakels spoort ons aan om door te zetten, zelfs door de valleien, zodat we onze bestemmingen kunnen bereiken en toch van de oogst kunnen genieten.

Zeven pentakels: Ja of Nee

De Zeven van Pentakels in een Ja of nee lezen vertelt je dat het nu tijd is om je beloning te oogsten. Al het harde werk dat je in een bepaalde situatie hebt gestoken, zal zich al snel goed uitbetalen.

Dat is als je ruimdenkend bent en bereid bent om te ontvangen. Als je verwachtte dat er iets zou gebeuren en moe bent van het wachten, maak je dan geen zorgen. Je ‘ja’ komt binnenkort.

Zeven van Pentakels en Astrologie

De Zeven van Pentakels is verbonden met het sterrenbeeld Stier, geregeerd door Venus, de planeet van aantrekkingskracht, schoonheid en ook overvloed. Dit aardeteken staat bekend als materialistisch, maar ook als een gulle verzorger die zich bezighoudt met stabiliteit, overvloed en financiën.

Belangrijke kaartcombinaties

De Zeven van Pentakels in combinatie met andere kaarten duidt op een periode voor evaluatie, groei en winst. Hieronder vind je de belangrijkste kaartcombinaties.

Zeven van Pentakels en Gerechtigheid

Wanneer Gerechtigheid en de Zeven van Pentakels elkaar ontmoeten, is het tijd om te beoordelen waar je bent en een koers voor de toekomst te bepalen.

Heb je het gevoel dat je op de goede weg bent met je carrière, financiën en relaties? Zo niet, wat kun je dan doen om te komen waar je wilt zijn? Neem de tijd om te gaan zitten en een paar doelen op te schrijven.

Zeven van Pentakels en Oordeel

Deze combinatie is vergelijkbaar met de combinatie Gerechtigheid/Zeven van Pentakels, behalve dat het Oordeel een daadwerkelijke beslissing vereist.

Als je ergens over hebt nagedacht, moet je een keuze maken. Heen en weer blijven gaan tussen opties zal alleen maar tot frustratie leiden.

Zeven van Pentakels en De Kluizenaar

De meeste mensen gaan ervan uit dat de Kluizenaars tarotkaart altijd over alleen tijd gaat, maar in dit geval gaat het om geld. Wanneer je gehecht bent aan de Zeven van Pentakels, zegt de Kluizenaar dat je binnenkort je investering zult verzilveren.

Dit is meestal niet iets waarbij anderen betrokken zijn, maar een project waar je in eenzaamheid aan hebt gewerkt. Dus maak je klaar om de vruchten te plukken van je harde werk of risico.

Zeven van Pentakels en de Ridder van Pentakels

De Ridder van Pentakels draait helemaal om actie en hij spoort je aan om te gaan voor wat je wilt. Met dit paar is een zoektocht naar een baan op zijn plaats. Als je hebt overwogen om naar een ander veld te gaan, waag dan de sprong. De resultaten zullen waarschijnlijk positief zijn.

Zeven van Pentakels Kunst

De beschrijving van de Zeven van Pentakels in dit artikel is gebaseerd op het Rider-Waite Tarot deck. Dit betekent niet dat ik ook andere decks gebruik. En er zijn zoveel prachtige decks die er zijn! Daarom heb ik enkele van mijn favoriete Seven of Pentacles-kaarten aan dit artikel toegevoegd.

Zeven van Pentakels in een Lezing

Dat is alles voor deze pentakelskaart. Als je deze kaart in je lezing hebt getrokken, onthoud dan dat succes op de lange termijn nabij is als je bereid bent om het werk te doen.

Eindelijk zul je in staat zijn om het resultaat te oogsten van wat je in de aarde hebt gezaaid

Ik hoop dat de betekenis voor jou logisch was. Noteer hieronder uw opmerkingen en vragen. Ik hoor graag van je!