De geavanceerde thuistraining is perfect voor mensen die het een tandje hoger willen zetten

De geavanceerde thuistraining is perfect voor mensen die het een tandje hoger willen zetten
Vrouw die een afvallige ruzie maakt

Getty Images / Edwin Tan


 • Wat je nodig hebt
 • Geavanceerde training thuis
 • Veelgestelde vragen

Er zijn veel uitstekende redenen om thuis te sporten. Het is handiger, betaalbaarder, u hoeft zich geen zorgen te maken over het delen van apparatuur en u kunt uw eigen muziek afspelen (en meezingen) zonder u zorgen te maken over het storen van anderen. Home workouts winnen niet voor niets aan populariteit.

Nog beter, home workouts zijn aanpasbaar voor alle niveaus van fitnessliefhebbers. Ja, zelfs gevorderde lifters kunnen een fantastische, uitdagende sessie krijgen met minimale apparatuur in het comfort van hun eigen huis.

Wat je nodig hebt voor een geavanceerde thuistraining

Deze geavanceerde thuistraining vereist een aantal basisuitrusting: een paar paren halters, een yogamat of antislipoppervlak en een set weerstandsbanden.

Als je kettlebells hebt, voel je dan vrij om ze te gebruiken in plaats van dumbbells waar nodig. Als je geen banden hebt, kunnen dumbbells worden gebruikt met vervangende oefeningen. Je hebt ook een bank, stabiele lage tafel of trede nodig voor sommige van deze bewegingen.

Als je geen apparatuur hebt, kun je dit Body Weight Training-artikel bekijken voor meer tips. Alleen weerstandsbanden hebben? Probeer deze Simple Total Body Resistance Band Workout en gebruik de instructies voor gevorderde lifters.

Geavanceerde training thuis

Volg deze training door elke oefening in volgorde uit te voeren. Het aantal herhalingen dat je doet, hangt af van het gewicht dat je beschikbaar hebt en je kracht. Je zou je uitgedaagd moeten voelen tot het punt waarop je door de laatste herhaling het gevoel hebt dat je slechts tussen de 1 en 5 herhalingen (1 tot 5 “herhalingen in reserve” of RIR) kunt doen voordat je faalt.

Het ideale herhalingsbereik voor het opbouwen van spieren (hypertrofie) is overal van 6 tot 30 herhalingen, terwijl wordt gestreefd naar 1 tot 5 RIR aan het einde van een set. Voor elke oefening hieronder vindt u een alternatief dat verschillende apparatuur gebruikt.

Als je kracht wilt opbouwen als een geavanceerde lifter, heb je zware gewichten nodig terwijl je streeft naar 3 tot 6 herhalingen met een RIR van 1 tot 2. Dit type training kan het beste worden gedaan met veiligheidsbalken, een spotter en iemand in de buurt om uw veiligheid te garanderen vanwege de zware en uitdagende aard van krachttraining.

Dumbbell Overhead Squats

Dumbbell overhead squats bieden een geavanceerde uitdaging bij het gebruik van lichte tot matige gewichten – een lager gewicht dan je zou gebruiken voor traditionele squats.

Dit komt omdat het boven je hoofd houden van het gewicht meer vraag toevoegt van je core, bovenrug en schouders, terwijl je je voornamelijk richt op je bilspieren, heupbuigers en quads. Je kunt deze beweging ook uitvoeren met behulp van een weerstandsband die onder je voeten is verankerd en boven je hoofd is gedrukt.

 1. Ga staan met je voeten op heupafstand van elkaar.
 2. Houd twee halters stevig in je handen. Zet je core schrap en houd je borst omhoog.
 3. Rijd de dumbbells recht boven je hoofd en sluit je ellebogen uit.
 4. Stabiliseer en versterk je kern, scharnier vervolgens je heupen naar achteren, buig je knieën en behoud een verstevigde kern.
 5. Laat zakken totdat je bovenbenen minstens evenwijdig worden aan de vloer, duw dan langzaam terug omhoog door je voeten om terug te keren naar de startpositie. De dumbbells blijven de hele tijd boven je hoofd hangen.
 6. Probeer vier sets dumbbell overhead squats met behulp van een uitdagend rep-bereik op basis van de gewichten die je beschikbaar hebt.

Bovengrondse bewegingen zoals deze moeten met controle worden uitgevoerd. Zorg ervoor dat je een stevige grip hebt; als u verstelbare gewichten gebruikt, zijn ze stevig en op hun plaats vergrendeld. Vergis je aan de kant van het gebruik van een lichter gewicht om te zien wat je kunt beheersen voordat je jezelf uitdaagt met zwaardere gewichten voor deze oefening.

Dumbbell Vloerpers

Dumbbell vloerpersen zijn een alternatief voor de bench press. Ze zijn veiliger om thuis te doen als u een gevorderde lifter bent die mogelijk geen spotter of veiligheidspersoon beschikbaar heeft. Wel kun je natuurlijk wel bankdrukken met dumbbells uitvoeren als je een bankje hebt en iemand om je veiligheid te waarborgen.

Dumbbell vloerdrukken richten zich voornamelijk op je borst, maar je triceps zullen de beweging ondersteunen, samen met wat front delt-activering. Je core zal ook worden ingeschakeld om te helpen met het bracen voor deze oefening.

 1. Leg een paar dumbbells op de grond en ga er op je rug tussen liggen. Buig je knieën met je voeten dicht bij je bilspieren.
 2. Grijp de dumbbells en til ze boven je uit met je bovenarmen op de grond.
 3. Duw de dumbbells over je borst en pauzeer aan de bovenkant, knijp in je borstspieren zonder je ellebogen volledig buiten te sluiten.
 4. Laat de gewichten langzaam zakken naar je borst met je onderarmen en ellebogen schuin van je lichaam gericht.
 5. Ga door voor de gewenste herhalingen voordat je gaat rusten. Herhaal dit gedurende vier sets.

Je kunt deze beweging ook uitvoeren met weerstandsbanden, liggend of staand met de banden achter je verankerd. Als je wel een bankje hebt, is een andere variant de hellingsborstdruk.

Schouderpers


bodymindspirit / Ben Goldstein


De dumbbell, kettlebell of weerstandsband schouderpers werkt je hele schoudercomplex, vooral de voorste (voorste) delts, maar het activeert ook spieren in je bovenste rug triceps en core als je je schrap zet. Je kunt deze zittend of staand uitvoeren, zolang je bewegingsvrijheid hebt om je armen volledig te strekken.

 1. Zit of sta met een halter in elke hand met een bovenhandse greep.
 2. Til de halters op tot je schouders, handpalmen naar binnen.
 3. Draai je polsen zodat je handpalmen op schouderhoogte van je af staan.
 4. Zet je core schrap, adem uit en duw de dumbbells boven je hoofd, waarbij je je armen volledig uitstrekt.
 5. Keer langzaam om met een inademing, met behoud van een verstevigde kern.
 6. Herhaal dit voor zoveel herhalingen als je nodig hebt om je uitgedaagd te voelen met het gewicht dat je gebruikt – voltooi vier sets.

Afvallige Rijen

Renegade rijen, ook bekend als commando rijen, zijn een geavanceerde oefening die je hele lichaam werkt met de primaire focus op je rug. Omdat je tijdens deze beweging een plank moet vasthouden, voer je een isometrische oefening uit met een concentrische / excentrische roeibeweging voor een extra uitdaging.

Vanwege het belastende karakter van deze gecombineerde oefening, kunt u een lichter gewicht gebruiken dan voor traditionele achterste rijen, waardoor het perfect is voor een thuistrainingssessie. Je kunt een dumbbell of kettlebell gebruiken om afvallige rijen te doen.

 1. Zet twee dumbbells of kettlebells op de grond op ongeveer schouderbreedte uit elkaar met voldoende ruimte voor je lichaam.
 2. Ga in een push-up positie op je tenen en handen en pak dan de dumbbell handvatten.
 3. Duw je gewicht in de linker halter en roei de linker halter omhoog, leidend met je elleboog. Houd je elleboog dicht bij je zij.
 4. Pauzeer hier even en laat de halter vervolgens met controle op de grond zakken. Herhaal dit onmiddellijk aan de andere kant om één rep te voltooien.
 5. Voer de gewenste herhalingen uit. Probeer drie sets.

Als je met weerstandsbanden traint, probeer dan een weerstandsband push-up uit te voeren in plaats van een afvallige rij. Wikkel de band om je rug en onder je handen totdat er voldoende spanning is. Voer een push-up uit, duwend tegen de spanning van de band op je rug voor een geavanceerde push-upvariant thuis.

Gewogen Crunches

Je kernspieren zijn net als alle andere spieren in je lichaam – om te groeien en te versterken, moeten ze voortdurend worden uitgedaagd. Terwijl samengestelde oefeningen zoals squats en presses je core zullen werken, als je extra winst wilt, probeer dan geïsoleerde gewogen kernoefeningen toe te voegen aan je trainingsroutine.

 1. Ga op je rug liggen met je voeten op de grond en knieën gebogen op 90 graden, of plaats je voeten op een bankje of trede.
 2. Houd een halter, kettlebell of verzwaarde bal recht boven je hoofd. Als alternatief kunt u een weerstandsband om uw rug lusen en de uiteinden in uw handen houden, ellebogen buitengesloten.
 3. Druk je onderrug op de grond, kantel je bekken eronder en betrek je buikspieren.
 4. Til je schouderbladen een paar centimeter van de vloer terwijl je nog steeds je rug op de grond houdt en het gewicht boven je hoofd wordt uitgestrekt.
 5. Trek je buikspieren aan, voel de samentrekking en gebruik je buikspieren om het gewicht en je schouders omhoog te tillen.
 6. Keer terug naar de startpositie met controle en herhaal voor gewenste herhalingen. Probeer drie sets.

Een woord van bodymindspirit

Thuis trainen als een geavanceerde lifter betekent dat je waarschijnlijk je oefeningen zorgvuldiger moet kiezen om een uitdagende training te garanderen die je naar je doelen brengt. Het gebruik van oefeningen die intensiteit toevoegen, meer spieren rekruteren en u in staat stellen om lichtere gewichten te gebruiken, is een verstandige keuze.

Als u zware gewichten tilt, zorg er dan voor dat u een spotter heeft en op zijn minst moet er iemand beschikbaar zijn om u te helpen of de hulpdiensten te bellen als er een ongeluk gebeurt. Be zeker weet hoe je elke beweging met de juiste vorm moet uitvoeren voordat je ze probeert. Een personal trainer kan je helpen om de juiste vorm te leren indien nodig.

Veelgestelde vragen


 • Hoe kan ik thuis intensiever trainen?

  Je kunt thuis intenser trainen door meer uitdagende oefeningen toe te voegen. Dit kan betekenen dat ze eenzijdige bewegingen of bewegingen boven hun hoofd uitvoeren in plaats van hun traditionele tegenhangers. Met een split squat of overhead squat kun je bijvoorbeeld een lichter gewicht gebruiken dan traditionele squats, terwijl je je spieren nog steeds intens uitdaagt.


 • Hoe weet ik of ik een gevorderde lifter ben?

  Geavanceerde lifters worden meestal beschouwd als degenen die al meer dan 5 jaar consequent gewichten hebben getild. Gevorderde lifters hebben hun trainingen in de loop van de tijd verbeterd om kracht en / of spiermassa te krijgen en hebben een enorme kennis van oefeningen en de juiste vorm.

Als je geen apparatuur hebt, kun je dit Body Weight Training-artikel bekijken voor meer tips. Alleen weerstandsbanden hebben? Probeer deze Simple Total Body Resistance Band Workout en gebruik de instructies voor gevorderde lifters.

Als je kracht wilt opbouwen als een geavanceerde lifter, heb je zware gewichten nodig terwijl je streeft naar 3 tot 6 herhalingen met een RIR van 1 tot 2. Dit type training kan het beste worden gedaan met veiligheidsbalken, een spotter en iemand in de buurt om uw veiligheid te garanderen vanwege de zware en uitdagende aard van krachttraining.

Bovengrondse bewegingen zoals deze moeten met controle worden uitgevoerd. Zorg ervoor dat je een stevige grip hebt; als u verstelbare gewichten gebruikt, zijn ze stevig en op hun plaats vergrendeld. Vergis je aan de kant van het gebruik van een lichter gewicht om te zien wat je kunt beheersen voordat je jezelf uitdaagt met zwaardere gewichten voor deze oefening.

Je kunt deze beweging ook uitvoeren met weerstandsbanden, liggend of staand met de banden achter je verankerd. Als je wel een bankje hebt, is een andere variant de hellingsborstdruk.

Als je met weerstandsbanden traint, probeer dan een weerstandsband push-up uit te voeren in plaats van een afvallige rij. Wikkel de band om je rug en onder je handen totdat er voldoende spanning is. Voer een push-up uit, duwend tegen de spanning van de band op je rug voor een geavanceerde push-upvariant thuis.