Zes van Pentakels Tarotkaart Betekenis op Liefde &leven

Zes van Pentakels Tarotkaart Betekenis op Liefde &leven

De Zes pentakels belichaamt alles wat het betekent om te geven. Liefdadig zijn wordt door de meesten gezien als een onderdeel van een goed karakter. Denk aan Robin Hood. Omdat hij aan de armen gaf, werd hij beschouwd als rijk van geest, ongeacht andere karakterfouten.

Het zijn echter niet alleen de down-and-out die profiteren van liefdadigheid. Aristoteles vatte het als volgt samen: “De ongelukkigen hebben mensen nodig die aardig voor hen zijn; de welvarenden hebben mensen nodig om aardig voor te zijn.”

De Zes van Pentakels gebruikt de invloed van de tarot om deze kennis onder iedereen te verspreiden en een gevende geest en behulpzame natuur aan te moedigen.

Maar bestaat er zoiets als zijn ook soort? Deze kaart waarschuwt ook voor het gevaar van het niet stellen van grenzen en geven als het in het nadeel van de eigen wereld is.

Zes van Pentakels Trefwoorden

Voordat we dieper ingaan op de rechtopstaande en omgekeerde betekenis van de Zes van Pentakels, hebben we de belangrijkste woorden opgeschreven die door deze Kleine Arcana-kaart worden vertegenwoordigd.

Rechtop Vrijgevigheid, gedeelde rijkdom, welvaart, evenwicht
Omgekeerd Schulden, eenzijdige relaties, wanhoop, afhankelijkheid
Ja of nee Ja
Numerologie 6
Element Aarde
Planeet Venus
Astrologisch teken Stier

Zes van Pentakels Tarotkaart Beschrijving

Om de betekenis van de Zes van Pentakels tarotkaart volledig te begrijpen, zullen we eerst de illustratie, de kleuren en de symboliek bekijken.

zes van pentakels tarotkaart

De rijke man van deze Kleine Arcana kaart is heel anders dan degene die afgebeeld is in de Vier van Pentakels.

Zijn paarse kleding en uitgebreide hoofddoek geven aan dat hij niet alleen rijk is, maar heel misschien ook koninklijk.

In zijn ene hand houdt hij de munten die hij aan de arme mannen geeft die aan zijn voeten knielen. De gelijkmatig uitgebalanceerde schaal die hij met de andere hand vasthoudt, suggereert dat hij geïnteresseerd is in meer dan het geven van een paar munten.

Terwijl een van de bedelaars zijn schijntje ontvangt, kijkt de ander vol ontzag op naar de gulle weldoener.

Zes van Pentakels Betekenis

Er zijn twee posities in te nemen met deze kaart: de positie van de gever of de positie van de ontvanger. Hoe dan ook, de rechtop Zes pentakels presenteert een positief resultaat.

Zit je in een zeer stabiele positie in het leven? Heb je talenten en middelen die je niet gebruikt om anderen te helpen? Als dat zo is, kunt u overwegen om te gebruiken wat u hebt om de situatie van iemand anders of uw gemeenschap te verbeteren.

Als je je meer verhoudt tot degenen die hulp zoeken (dat doen we allemaal op de een of andere manier) en je hebt iets hard nodig, bereid je dan voor om te ontvangen wat je verlangt.

De Zes van Pentakels is zeer krachtig in de huidige en toekomstige positie als het spreekt over het geven en ontvangen van broodnodige zegeningen.

Geld en carrière betekenis

Wanneer getrokken in een geld en carrière betekenis, de Zes pentakels is vaak verbonden met de volgende termen:

  • werkgelegenheid en aanwerving
  • Donaties
  • Sponsoring
  • meevallers en erfenissen
  • Beloningen
  • Beleggers
  • nieuwe zakelijke kansen
  • winst

Als u op zoek bent naar het starten of financieren van een nieuw bedrijf, zijn de vooruitzichten goed. Hulp is bij de hand en alles wat je nodig hebt komt snel op je pad.

Er is genoeg om rond te gaan, dus piekeren is niet nodig. Zoek in plaats daarvan naar manieren om jezelf te positioneren om te ontvangen waar je op hebt gewacht.

Degenen die dat willen
maak een carrièreswitch of ontvang een promotie / verhoging moet blij zijn om te zien
deze kaart in hun spread. Door te netwerken en jezelf te verbinden met degenen die
het vermogen hebben om te geven wat je wilt, zul je snel de ladder beklimmen.

Aan de andere kant, als jij degene bent die op zoek is naar zinvolle manieren om terug te geven aan de mensheid, is dit het moment om een plan in gang te zetten.

De Zes van Pentakels is representatief voor karmische energie. Wat je in het universum uitzet, goed of slecht, zal naar je terugkeren.

Liefde en relaties Betekenis

Zo positief als deze kaart is als het gaat om geld en carrière, de Zes pentakels heeft een interessante boodschap als het gaat om relaties en liefde. Over het algemeen suggereert het een relatie waarin alles goed lijkt te gaan.

Verleden echter
aan de oppervlakte is er een machtsonevenwichtigheid. Met een, geven, en
controleren en de andere partner die in een positie van minder controle zit, dingen
zijn minder dan gelijk.

Het doet zich bijvoorbeeld vaak voor wanneer iemand is getrouwd met geld of in relaties waarbij de ene partner financieel veel succesvoller is dan de andere. Hoewel dit niet per se een slechte zaak is, kan het aan beide kanten leiden tot wrok.

Als een partner, vriend of familielid geeft en geeft en geeft met weinig terug, suggereert de Zes van Pentakels als liefdeskaart de noodzaak om balans te vinden.

Gezondheid en spiritualiteit Betekenis

Als je worstelt met je fysieke of mentale Gezondheidde Zes pentakels vertelt je dat hulp één de weg is! Je werkt binnenkort samen met iemand die je kan helpen om de zaken weer op de rails te krijgen.

Hetzelfde kan gezegd worden voor degenen die spiritueel willen groeien. Een soort mentor zal in staat zijn om te helpen bij dit proces.

Misschien ben jij het die je van dienst wilt zijn? Delen wat je weet of iemand anders helpen groeien is een van de beste manieren om iets terug te geven aan onze wereld.

Zes van Pentakels omgekeerd

In deze paragraaf zullen we wat meer praten over wat het betekent als je de Zes van Pentakels tarotkaart in de omgekeerde positie hebt getrokken.

zes van pentakels omgekeerd

De meeste omkeringen hebben een betekenis die precies het tegenovergestelde is van waar de rechtopstaande kaart voor staat. Dit is niet echt het geval met de Zes van Pentakels. In plaats daarvan spoort de omkering je aan om te kijken naar de negatieven die verband houden met geven of ontvangen wanneer er geen grenzen aan verbonden zijn.

Het is bijvoorbeeld goed om aan onze familie en vrienden te geven, altijd te hulp komen kan afhankelijkheid veroorzaken. Je zult ervoor willen zorgen dat je de motieven van elke partij zorgvuldig afweegt.

Niet iedereen is echt op zoek om te geven zonder een steil rendement te verwachten. Hetzelfde kan gezegd worden als je in de gevende positie zit.

Als de omgekeerde Zes van Pentakels heeft zich gepresenteerd in uw lezing, zorg ervoor dat u eventuele zakelijke of investeringscontracten zorgvuldig leest. Je zult ook eenzijdige relaties opnieuw willen onderzoeken waarvan je denkt dat iemand misschien misbruik maakt van je vrijgevigheid.

Pas ook op dat je geen schulden maakt in de naam van iets goeds te doen. Je bent je allereerste prioriteit en het is zo belangrijk dat je voor je eigen behoeften zorgt voordat je aan anderen probeert te geven.

Zes pentakels: Ja of Nee

De Zes pentakels is een financiële kaart die zowel persoonlijke rijkdom als vrijgevigheid vertegenwoordigt. Je kunt binnenkort wat geld krijgen, zoveel geld dat je aan anderen kunt geven.

Als u een investering overweegt, iets doet om meer geld binnen te halen of een relatie bevordert door te geven, is het antwoord op uw Ja of nee tarotvraag is ja.

Zes van Pentakels en Astrologie

De Zes van Pentakels is verbonden met het sterrenbeeld Stier. Dit teken houdt zich bezig met stabiliteit, overvloed en financiën. Stier wordt geregeerd door Venus, de planeet van aantrekkingskracht, schoonheid en ook overvloed.

Belangrijke kaartcombinaties

Welvaart, evenwicht, steun en vrijgevigheid. Slechts een paar trefwoorden die worden vertegenwoordigd door de Zes van Pentakels. Ook in combinatie met andere kaarten worden deze thema’s weergegeven. Hieronder vind je de belangrijkste kaartcombinaties van de Zes van Pentakels.

Zes van Pentakels en de Zon

De Zes van Pentakels staat bekend als de kaart van ‘geven’. Wanneer je je aansluit bij de Zon, moet je overwegen om je te concentreren op een speciale groep: kinderen.

Dit kan een aantal dingen betekenen, waaronder adoptie, pleegzorg, leraar worden of groepen ondersteunen die kinderen financieel helpen. Neem een kijkje op plaatsen in uw omgeving die mogelijk vrijwilligers of donaties nodig hebben.

Zes van Pentakels en de Keizerin

Je bent op een goede plek in het leven! Overvloed omringt je, net als materieel comfort. De Zes van Pentakels samen met de Keizerin vertelt je dat je je niet schuldig moet voelen omdat je alles hebt. Je verdient deze dingen.

Toch moeten we altijd een geest van geven en een dankbaar hart omarmen, vooral als het gaat om werken van naastenliefde. Wat heb je dat je bereid zou zijn om afstand van te doen voor het grotere goed?

Zes van Pentakels en de Tien van Staven of Vijf van Pentakels

Worstel je met gebrek of heb je het gevoel dat er niet genoeg is om rond te gaan? Hoewel dit je huidige realiteit kan zijn, zal het niet eeuwig duren. Je kunt de realiteit van een situatie accepteren zonder verstrikt te raken in wat je niet hebt.

Createer een vision board of schrijf een lijst op van hoe je zou willen dat dingen zijn en concentreer je daarop. Dit zal je in staat stellen om je vibratie te veranderen van een van gebrek naar overvloed.

Zes van Pentakels en de Vier van Zwaarden

Hoewel de zes van pentakels meestal gericht is op het geven aan anderen, wanneer het valt met de Vier van Zwaarden, ben jij de ontvanger.

Ben je zo gefocust geweest op het geven aan anderen dat je je eigen behoeften hebt verwaarloosd? Dit is het moment om de vrijgevigheid naar binnen te keren en te focussen op zelfzorg.

Zes van Pentakels en de Toren

Maak je je zorgen over een bepaalde wreedheid en wil je de situatie onder controle krijgen? Deze kaartcombinatie met de Toren tarotkaart vertelt je dat je dit moet doen, als je eenmaal een plan hebt.

Iemand kan zich bijvoorbeeld zorgen maken over alle dakloosheid in zijn stad en besluiten tijd te doneren aan het helpen van de minder bedeelden. Onze wereld kan niet veranderen tenzij de gelukkigen bereid zijn om op te komen voor degenen die daar moeite mee hebben.

Zes van Pentacles Card Art

De beschrijving van de Zes van Pentakels in dit artikel is gebaseerd op het Rider-Waite Tarot deck. Dit betekent niet dat ik ook andere decks gebruik. En er zijn zoveel prachtige decks die er zijn! Daarom heb ik enkele van mijn favoriete Six of Pentacles-kaarten aan dit artikel toegevoegd.

zes van pentakels moderne manier tarot deck
Koop de jouwe nu

Zes van Pentakels in een Reading

Dat is alles voor de Zes van Pentakels kaart betekenis! Als je deze kaart in je spread hebt getrokken, was de betekenis dan logisch voor je situatie in het leven?

Of je nu in de positie van de gever of de positie van de ontvanger bent, de Zes van Pentakels presenteert een positief resultaat.

Onze community hoort graag over spot-on lezingen, dus neem even de tijd om het ons te laten weten in de reacties hieronder.