Yoga scheten en andere gênante onderwerpen

Yoga scheten en andere gênante onderwerpen
Beschaamde Yogi
Jean Moss / Photolibrary / Getty Images

Wanneer je deelneemt aan een yogales, zijn er veel dingen die je zult ervaren buiten de houdingen en asana’s die je leraar je instrueert. Sommige hiervan kunnen nogal gênant zijn, waaronder af en toe een yogascheet. Misschien wil je je leraar of klasgenoten niet over dergelijke zaken vragen, dus lees verder voor antwoorden op de meest voorkomende (en ongemakkelijke) vragen over yoga.

Wat kun je doen aan scheten laten?

Gas geven tijdens het beoefenen van yoga is niet ongebruikelijk. In feite komt het in prenatale yogalessen vaker voor vanwege de druk van de baby op de organen. Maar in elke les beweeg je je lichaam op manieren die je darmen zullen opwinden, wat een goede zaak is.

De bijwerking is dat het ervoor kan zorgen dat iedereen wel eens gas geeft. We zijn hier allemaal volwassenen en scheten laten is volkomen natuurlijk. Je kunt echter je pre-yogadieet overwegen en overwegen om die bonen de volgende keer tijdens de lunch over te slaan.

Wanneer je tijdens de yogales wordt geconfronteerd met een gênant moment, peil dan de stemming van de les en handel dienovereenkomstig. Als de les luchtig en nonchalant is, zou je op humoristische wijze je emissie kunnen erkennen. Als de leraar en de leerlingen bloedserieus zijn, doe dan alsof er niets ongewensts is gebeurd.

Hoe zit het met Varts?

De vart (een vaginale scheet) is net zo gewoon als een normale scheet en niets om je overdreven voor te schamen. Er zijn echter een paar dingen die u kunt doen om varts te voorkomen, hoewel er geen garanties zijn.

Wat als iemand in de klas ruikt?

In plaats van te proberen iemand anders te veranderen, kijk je of je kunt werken aan het veranderen van jezelf. Het yogische principe van pratyahara betekent ’terugtrekking van de zintuigen’. Probeer zo ondergedompeld te zijn in je eigen praktijk dat je niet wordt gestoord door bezienswaardigheden, geluiden of zelfs geuren van buitenaf.

Pratyahara kost tijd en oefening. Terwijl je werkt aan het bereiken van dit ideaal, probeer jezelf aan de andere kant van de kamer te situeren van de yogi die een beetje odiferous is.

Waarom dragen Yoginis strings?

Veel vrouwen vinden een string het meest comfortabele ondergoed tijdens het sporten (of in het dagelijks leven). Het dragen van een string elimineert ook de inlegkruisjeslijn die zichtbaar kan zijn als je ervoor kiest om ondergoed te dragen onder een nauwsluitende legging. Zie het antwoord hierboven met betrekking tot pratyahara en doe je best om de show te negeren. Wie weet probeer je het zelfs zelf om te zien of het echt comfortabeler is.

Wat als je van je klas houdt, maar de muziek haat?

Je kunt zeker je mening geven aan je leraar, hoewel het misschien het beste is om geen muziek te vragen in plaats van bezwaar te maken tegen hun smaak. Sommige yogaleraren spelen muziek, anderen niet. Misschien wil je rondkijken naar een leraar die geen muziek gebruikt.

Kun je vertrekken om naar het toilet te gaan?

Het is volkomen acceptabel om de klas een paar minuten te verlaten om je lichaamsfuncties bij te wonen. Het is niet nodig om de toestemming van de leraar te vragen om naar de wc te gaan. De beste tijd om te gaan is wanneer er een periode van rust is, hetzij in de houding van het kind of in de neerwaartse hond. Je zult het respect van je leraar niet verdienen als je routinematig ontwijkt tijdens moeilijke poses of een deel van savasana overslaat.

Wat als je niet van partner stretches houdt?

Als je leraar van partner stretches houdt, maar je wilt niet koppelen aan een zweterige vreemdeling, dan heb je een paar opties. Je kunt een nieuwe leraar vinden, je kunt je mat naast de minst zweterige vreemdeling in de klas plaatsen. Je kunt je eigen partner uitnodigen voor de les, zoals een vriend met wie je het niet erg vindt om zweet mee te delen. De laatste optie is om er gewoon van te leren houden. Houd er ook rekening mee dat je ook de zweterige vreemdeling van iemand anders bent.

Maakt liefdevolle yoga je een hippie?

Ooit werd yoga buiten India het vaakst gedaan op communes door vegetariërs. Hoewel yoga eerlijk gezegd door deze reputatie kwam, omarmt tegenwoordig iedereen, van artsen tot CEO’s, het. Dus nee, het beoefenen van yoga maakt je nog geen hippie. Maar het kan misschien je dagelijks leven beginnen te tintelen met een houding van vrede en vriendelijkheid. En is dat echt zo verkeerd?

Een woord van bodymindspirit

Yoga heeft de neiging om een hechte gemeenschap te bevorderen en de meeste mensen zijn bereid om nieuwkomers te helpen. Voel je vrij om je instructeur of een andere student die je vertrouwt te vragen naar dingen waar je je misschien een beetje voor schaamt. Het is zeer waarschijnlijk dat je niet de enige bent met deze vragen en de meeste zijn gewoon een normaal onderdeel van de praktijk.

Wanneer je tijdens de yogales wordt geconfronteerd met een gênant moment, peil dan de stemming van de les en handel dienovereenkomstig. Als de klas luchtig is en casual, zou je op humoristische wijze je emissie kunnen erkennen. Als de leraar en de leerlingen bloedserieus zijn, doe dan alsof er niets ongewensts is gebeurd.