Hoe Feeding America zijn activiteiten heeft verschoven tijdens de coronaviruspandemie

Search

In een land dat elk jaar miljarden kilo’s voedsel verspilt, is het bijna schokkend dat iemand in Amerika honger lijdt. Toch zijn er elke dag miljoenen kinderen en volwassenen die niet de maaltijden krijgen die ze nodig hebben om te gedijen.

Al meer dan 40 jaar speelt Feeding America in op de behoeften van mensen die worstelen met voedselonzekerheid in dit land. Het is nu de grootste binnenlandse hongerhulporganisatie van het land, die een op de zeven Amerikanen bedient.

Toen de coronapandemie eerder dit jaar door de Verenigde Staten raasde, was Feeding America klaar om te reageren. COVID-19 is in alle 50 staten, maar dat geldt ook voor voedselbanken.

De COVID-19-pandemie herinnert ons eraan dat iedereen, op elk moment, in elke omstandigheid, een beetje extra hulp nodig kan hebben om voedsel op tafel te houden.

Feeding America en zijn netwerk van 200 voedselbanken spelen elke dag in op de toegenomen behoefte. De COVID-19-pandemie herinnert ons eraan dat iedereen, op elk moment, in elke omstandigheid, een beetje extra hulp nodig kan hebben om voedsel op tafel te houden.

Feeding America Vrijwilligers
Illustratie door Carra Sykes voor de Goodnewspaper / Bronfoto’s met dank aan Feeding America

In tegenstelling tot veel Amerikanen, leven veel van de 40 miljoen mensen die een Feeding America-voedselbank bezoeken van salaris naar salaris en zijn ze een slechte onderbreking van het feit dat ze zich in een moeilijke positie bevinden.

“In het verleden waren wij degenen die doneerden aan de voedselbank omdat we goede banen hadden, een goed inkomen”, vertelde een voedselbankbegunstigde genaamd Lewis aan Feeding America. “We waren veilig. Binnen een maand hadden we de voedselbank nodig. Het kan iedereen overkomen.”

Voedselbanken in het hele land blijven hun reactie op de pandemie mobiliseren. Het Feeding America-netwerk deelt noodvoedselboxen uit en meer zal de komende dagen en weken gezinnen en individuen in nood blijven bereiken.

Andere voedselbanken werken samen met schooldistricten en naschoolse programma’s om grab-and-go koude maaltijden aan te bieden voor kinderen en gezinnen om het gat te helpen vullen terwijl scholen gesloten zijn.

Voedselbanken in het hele netwerk verpakken en distribueren noodvoedseldozen nu steeds meer bedrijven en schooldistricten sluiten.

Veel voedselbanken, zoals Harvest Hope Food Bank in South Carolina, hebben ook hun distributiemodellen verschoven en bieden nu drive-through-opties om persoonlijk contact te beperken.

Een van de belangrijkste gevolgen van de pandemie zijn de sluitingen van scholen. Zonder toegang tot schoolmaaltijden verliezen kinderen een consistente bron van gezond voedsel. Als zodanig verdelen veel voedselbanken noodvoedselboxen bij kinderprogramma’s en in samenwerking met lokale schooldistricten. Voedselbanken blijven samenwerken met schooldistricten om het gat te vullen als kinderen maaltijden verliezen die ze normaal in de klas zouden eten.

Hoewel deze inspanningen veel verschillende vormen aannemen, delen voedselbanken zoals de Atlanta Community Food Bank wekelijks producten uit aan scholen om ervoor te zorgen dat gezinnen thuis genoeg te eten hebben. Velen breiden ook rugzakprogramma’s uit, voegen mobiele pantry’s toe op scholen en produceren warme maaltijden voor kinderen en hun gezinnen.

De do’s en don’ts van het helpen van voedselbanken tijdens COVID-19

Volgens Feeding America is de vraag bij voedselbanken met 60 procent gestegen sinds het begin van de COVID-19-pandemie. Tegelijkertijd zien veel voedselbanken minder donaties van de supermarkten en fabrikanten die hen in het verleden hebben geholpen.

Eten op tafel hebben betekent zoveel meer dan alleen een gezonde maaltijd – het is een bron van hoop.

Hieronder vind je enkele do’s en don’ts over het helpen van je lokale voedselbank om onze hongerige buren zo goed mogelijk te ondersteunen:

Do: Doneren (Geld)

Een geldelijke donatie of online inzamelingsactie is een van de meest efficiënte en effectieve manieren om uw lokale voedselbank te ondersteunen in een crisissituatie.

Deze donaties geven voedselbanken de flexibiliteit en fondsen om te reageren waar de behoefte het hoogst is. Of dat nu gaat om het kopen van meer voedsel om aan de vraag te voldoen, het inhuren van meer personeel, het opzetten van nieuwe maaltijddistributies of gewoon het plaatsen van gas in bezorgtrucks, contant geld zorgt ervoor dat voedselbanken aan de vraag in hun gemeenschappen kunnen voldoen.

Do: Organiseer een virtuele “food drive” om geld in te zamelen.

Overweeg om virtueel te gaan! Vertel tijdens de volgende FaceTime- of Zoom-vergadering met het gezin iedereen over je inzamelingsactie.

Doen: Vrijwilliger.

Sommige voedselbanken pauzeren vrijwilligersmogelijkheden of hebben nieuwe vereisten voor wie vrijwilligerswerk kan doen, maar ongeveer tweederde van de voedselbanken accepteert nieuwe vrijwilligers. Wat je voedselbank nodig heefts meest ben jij misschien wel.

Vrijwilligers helpen bij het inpakken van noodvoedseldozen, het uitdelen van voedsel bij drive-through pantry’s en nog veel meer. Sommige voedselbanken hebben zelfs manieren om vrijwilligerswerk te doen vanuit uw huis, zoals bedankjes of brieven, reageren op e-mailvragen of eenvoudige taken voor gegevensinvoer uitvoeren.

Do: Spread the word.

Je kunt helpen door het bewustzijn te vergroten zonder het huis te verlaten. Voeg het Feeding America-profielframe toe aan uw Facebook-profielfoto om niet alleen uw steun te tonen, maar ook om al uw vrienden eraan te herinneren dat voedselbanken in de frontlinie van de pandemie staan. Volg je lokale voedselbank op sociale media en deel hun berichten om het woord te verspreiden.

Ga niet naar een voedselbank als je COVID-19-symptomen hebt.

Blijf bij twijfel thuis.

Wees niet bang om te vragen wat je lokale voedselbank nodig heeft.

Elke voedselbank is uniek, en in deze ongekende situatie kan wat uw voedselbank nodig heeft anders zijn dan wat andere voedselbanken nodig hebben of wat uw voedselbank in het verleden nodig heeft gehad. Volg je lokale voedselbank op sociale media voor de meest actuele informatie over wat ze nodig hebben.

Begin niet aan een fysieke voedseldrive.

Over het algemeen is het doneren van geld boven voedsel de manier om te gaan bij het ondersteunen van een voedselbank. Maar die vuistregel is nu nog relevanter omdat het sorteren en verpakken van voedseldonaties ongelooflijk tijdsintensief is voor voedselbanken, en dit is mogelijk niet mogelijk met beperkt personeel vanwege de pandemie. Houd een oogje in het zeil voor drive-through of curbside food drives onder leiding van uw lokale voedselbank.

Eten op tafel hebben betekent zoveel meer dan alleen een gezonde maaltijd – het is een bron van hoop.

Voedselbanken zijn vertrouwde gemeenschapsbronnen en in deze moeilijke tijd, als gezinnen en individuen erachter komen hoe ze veilig en gezond kunnen blijven, kunt u helpen. Zoek je lokale voedselbank, zoek uit wat er nodig is op lokaal niveau en ondersteun hoe je dat kunt.

Aanverwant: De beste motivatie citaten over honger in de wereld

Aanverwant: Hoeveel mensen sterven van honger en hoe een einde te maken aan de honger in de wereld

Een versie van dit verhaal verscheen oorspronkelijk in Augustus 2020 in The Food Edition van de Goodnewspaper. De Goodnewspaper is onze maandelijkse gedrukte krant vol met goed nieuws.
Je kunt lid worden van duizenden abonnees die toegang krijgen tot meer exclusieve verhalen zoals deze, onze privécommunityruimte, een gratis inspirerende poster en nog veel meer. Word vandaag nog abonnee.