De beste milieuvriendelijke hondenpoepzakjes (geen greenwashing)

Search

Je bent iemand die om het milieu geeft. Je recyclet. Je stemt op kandidaten die klimaatverandering serieus nemen. Je zou kunnen composteren. Je probeert producten te kopen die duurzaam gemaakt zijn. Je slaat plastic zakken af bij de supermarkt omdat je je eigen draagtassen hebt meegenomen.

En daarom voel je je raar over het kopen van die kleine plastic zakken voor je hond – alleen om ze te vullen met poep en ze weg te gooien.

Je bent op zoek naar een duurzamere optie. Het is wat jij, je hond en Moeder Natuur verdienen. En als hondeneigenaar zelf (maak kennis met Mirio!) Ik voel je 100%.

Dus wat zijn onze opties voor duurzame poepzakjes?

Eerst wat achtergrondverhaal:

Hondenpoepzakjes hebben een geschiedenis van greenwashing

“Greenwashing” is een term die wordt gebruikt om te beschrijven wat er gebeurt wanneer een bedrijf of merk klanten misleidt over de duurzaamheid of milieu-impact van hun producten. (We hebben een heel artikel om je te helpen greenwashing te herkennen – bekijk het!)

Helaas werden een aantal bedrijven voor huisdierenproducten opgepakt voor hun greenwashing-praktijken en werden ze zelfs geconfronteerd met juridische gevolgen, omdat ze vuilniszakken voor huisdieren promootten als “milieuvriendelijk” en “biologisch afbreekbaar”, terwijl ze dat in feite niet waren.

In 2021 moesten bedrijven zoals Target, Chewy, PetSmart en Petco een gecombineerde $ 1,8 miljoen aan schikkingen betalen aan een aantal californische rechtsgebieden voor deze misleidende marketing.

“Hondenliefhebbers die om het milieu geven, zijn vaak het doelwit van misleidende reclame over de milieuvoordelen van bepaalde plastic zakken voor eenmalig gebruik,” zei Alameda County District Attorney Nancy O’Malley in een verklaring. “Deze schikkingen zijn een win-win voor californische consumenten die nauwkeurige informatie willen over de milieu-impact van plastic zakken en andere plastic producten die ze kopen.”

Ondanks dat deze bedrijven deze “greenwashing” -problemen snel oplossen en verhelpen, is het nog steeds belangrijk om als consument op de hoogte te blijven – vooral wanneer u probeert duurzame, ethische producten te vinden om elke dag te gebruiken.

Hoe ziet het er eigenlijk uit om duurzaam van de poep van je hond af te komen?

In dit artikel zetten we de meest duurzame manieren voor u uiteen om de poep van uw hond op te halen en weg te gooien. En we nemen geen greenwashing op.

Dit is wat u moet weten: elke hondenpoepzak of product dat u in de vuilnisbak gooit wil op een stortplaats belanden. En als het er eenmaal is, zal het niet afbreken (of erger nog, nog steeds methaan in de atmosfeer vrijgeven) – zelfs als de verpakking zegt dat het biologisch afbreekbaar of composteerbaar is. (We leggen uit waarom dit gebeurt in de FAQ onderaan dit artikel.)

Met dit in gedachten zijn onze duurzame opties:

  • Koop plastic zakken die gemaakt zijn van duurzamere of gerecyclede materialen, zodat we in ieder geval geen nieuw plastic weggooien.
  • Composteer composteerbare poepzakken – thuis (veilig) of in een commerciële faciliteit die dit toestaat.
  • Elimineer verpakkingen helemaal!

Gelukkig doken we in alle producten op de markt en presenteerden we de beste opties waaruit u kunt kiezen.

We hebben dit artikel opgesplitst in:

  • Beste composteerbare plastic hondenpoepzakjes
  • Beste niet-plastic hondenpoep “zakken”
  • Beste creatieve alternatieven voor het wegwerken van hondenpoep
  • En enkele nuttige veelgestelde vragen aan het einde

Trouwens, al deze producten zijn onafhankelijk gekozen en doorgelicht door ons team. Sommige van deze links kunnen affiliate links zijn, wat betekent dat als u een aankoop doet via een van deze links, we een commissie kunnen verdienen, zonder kosten voor u. Bedankt voor het ondersteunen van ons werk van het delen van goed nieuws en nuttige bronnen!

De beste composteerbare plastic hondenpoepzakjes

Hoewel veel bedrijven je ervan proberen te overtuigen dat hun “groene” poepzakken het werk doen, zijn er een handvol echt composteerbare poepzakken op de markt. Maar hier is het addertje onder het gras: ze zijn meestal alleen composteerbaar via een commerciële, gemeentelijke of industriële composteerfaciliteit; niet in je thuiscompost.

De andere vangst is dat de meeste composteerfaciliteiten geen huisdierafval accepteren in de VS, dus je zult ofwel de poep uit de zak moeten scheiden (je wint Most In Love With Mother Earth als je dit doet), of op zoek gaan naar een gemeenschaps- of parkcomposteringsprogramma dat inderdaad je goudklomp accepteert … erm, bruin. U kunt ook proberen om thuis te composteren, maar houd rekening met voorzorgsmaatregelen van de USDA.

Een belangrijke manier om te weten of deze zakken echt biologisch afbreekbaar zijn, is als u op zoek bent naar het ASTM D6400-label op de verpakking. Hier zijn er een paar die we hebben gevonden!

Trouwens, sommige van de links in dit artikel zijn affiliate links, wat betekent dat als u een aankoop doet na het klikken op een link, we een commissie kunnen verdienen zonder extra kosten voor u. Bedankt!

De originele Poepzakjes

Doos composteerbare hondenpoepzakjes, met een achtergrond die zegt You buy, we doneren
Foto met dank aan The Original Poop Bags

De original poepzakken zijn composteerbare afvalzakken voor huisdieren die voldoen aan de ASTM D6400-norm voor commerciële kunststoffen. Ze kunnen samen met organisch afval worden gecomposteerd in gemeentelijke composteerfaciliteiten, hoewel deze faciliteiten mogelijk niet beschikbaar zijn in uw omgeving.

Gemaakt van plantaardige vezels, plantaardige oliën en zetmeel, ze zijn dik, lekvrij en ongeparfumeerd. Dit betekent dat zelfs als je deze in de prullenbak gooit, je tas tenminste niet van plastic is gemaakt.

Ze zijn beschikbaar op Taai en Amazone.

Doggy Do Good Composteerbare Poepzakken

Doos Doggy Do Good composteerbare afvalzakken voor huisdieren
Foto met dank aan Doggy Do Good

Doggy Do Good heeft een verscheidenheid aan composteerbare poepzakken – met en zonder handvatten, op rollen en in een doos; alles wat het hart van je huisdierouder begeert. Deze zakken zijn voor 38 procent plantaardig en deels gemaakt met maïzena en andere biobased componenten. Ze zijn gecertificeerd voor thuiscompost door OK Compost, TÜV AUSTRIA en het Biodegradable Products Institute (alleen Canada).

Een deel van de opbrengst van de zakken gaat ook naar dierenwelzijn en milieu-non-profitorganisaties. Doggy Do Good biedt ook informatie en voorzorgsmaatregelen voor het composteren van huisdieren thuis op hun website.

Ze zijn beschikbaar op Amazone.

Eco Pooch Poop Tassen

Rollen Eco Pooch poepzakken die op bladeren en gras liggen
Foto met dank aan Eco Pooch Poop Bags

Eco Pooch composteerbare poepzakken zijn gemaakt van planten en een composteerbare polymeer gebaseerde gepatenteerde hars. Ze voldoen aan de ASTM D6400-normen en zijn volledig composteerbaar in ongeveer 50-90 dagen in commerciële compostfaciliteiten.

Ze zijn niet bedoeld voor compostering in de achtertuin en fabrikanten moedigen shoppers aan om contact op te nemen met hun lokale compostfaciliteiten om ervoor te zorgen dat ze huisdierafval accepteren.

Ze zijn verkrijgbaar bij EcoSafe.

Wat zijn enkele biologisch afbreekbare poepzakalternatieven die ik voor mijn hond kan kopen?

Zoals we eerder hebben gedeeld, maakt het niet uit hoe “milieuvriendelijk” uw poepzakken op de markt worden gebracht, de meeste zakken die u koopt, zullen waarschijnlijk voor altijd op een stortplaats liggen. Poepzakjes gemaakt van gerecyclede materialen zijn een stap in de goede richting, maar nadat je die baby hebt gegooid, stopt de cyclus daar.

Hoewel we zouden willen dat er beter nieuws was over echte duurzame poepzakjes, hebben we een geweldige lijst met alternatieven die je in plaats daarvan kunt kopen.

Pooch Papier

Een hand die Pooch Paper gebruikt om hondenpoep op te rapen
Foto met dank aan Pooch Paper

Pooch Paper had naast onze composteerbare poepzakopties kunnen worden vermeld, maar het is een beetje anders in termen van gebruik. Gemaakt van gerecyclede papiervezels en bedekt met een coating gemaakt van maïs, pak je de poep van je pup op met een vel Pooch Paper en verfrommel je het. De coating sluit de poep af en houdt het waar het hoort.

Ze zijn beschikbaar op Taai en Amazone.

SCOOPEASY

Een persoon gebruikt een kartonnen / papieren schep om poep in een composteerbare kegel te scheppen
Foto met dank aan SCOOPEASY

De SCOOPEASY is een innovatief poepschepapparaat gemaakt van gerecycled karton. Met gedrukte instructies op het apparaat scheidt u twee kartonnen stukken om een schep en een houder te maken. Nadat uw ‘doo veilig is, kunt u de houder sluiten en een ingebouwde handgreep gebruiken totdat u het hele ding kunt weggooien.

Ze zijn beschikbaar op Pakket Gratis Shop.

Doorspoelbare hondenpoepzakjes: Doodie Flush

Doos doodie flush doorspoelbare hondenpoepzakjes
Foto met dank aan Doodie Flush

Geef je hond nog een reden om je te volgen naar de badkamer met doorspoelbare hondenpoepzakjes. Doodie Flush-zakken zijn lekvrij en desintegreren in water, wat betekent dat u het afval van uw hond kunt oppakken en in elk werkend septisch systeem kunt spoelen.

Doodie Flush-zakken zijn gemaakt met polyvinylalcohol en zijn gebouwd om duurzaam te zijn en toch gemakkelijk te worden gecomposteerd bij het spoelen.

Ze zijn beschikbaar op Amazone.

Draagbare Poepscheppers

Draagbare Pooper Scooper: Een groene plastic claw voor het duurzaam oppakken van hondenpoep
Foto met dank aan DogBuddy

Als u op zoek bent naar een nieuw hondenaccessoire dat misschien nog niet op uw verlanglijstje is beland, zijn er een aantal opties voor draagbare poepscheppers die u misschien wilt uitproberen.

Deze kunnen met u worden meegedragen of zelfs aan de riem van uw hond worden vastgeklikt om te gebruiken wanneer u onderweg bent. Het DOGBUDDY-model toont een sleuf voor een rol poepzakjes, maar als je die poep kunt scheppen en vervolgens in een nabijgelegen vuilnisbak kunt gooien, kun je plastic volledig vermijden.

Ze zijn beschikbaar op Taai en Amazone.

Een hand die een blauwe plastic klauw vasthoudt voor het oprapen van hondenpoep
Foto met dank aan Doggie Walk Bags

Op dezelfde manier is de Doggie Walk Bags poepschepper eigenlijk als een tang voor je hond ‘doo. Als u een slimme manier heeft om het afval van uw huisdier zonder een plastic zak weg te gooien, is dit een geweldige optie om mee te nemen op uw wandelingen.

Ze zijn beschikbaar op Taai en Amazone.

Je kunt ook – hijgen! — spoel de doo-doo van uw hond door nadat hij hem heeft opgepakt en vastgezet in een schep of andere houder. Het is waarschijnlijk de raarste optie tot nu toe, maar het is misschien wel de meest duurzame.

Wat zijn duurzamere alternatieven voor het scheppen van huisdierafval?

Er zijn een aantal plastic items die velen van ons kopen die we gewoon Niet doen wil uit ons leven snijden – de barrière tussen je blote hand en de poep van je hond is er waarschijnlijk een van. Er zijn echter nog steeds een handvol (gratis!) alternatieven die je misschien een kans wilt geven als het gaat om doo-doo-plicht.

Hergebruikt plastic uit uw dagelijks leven

Is uw online bestelling geleverd met een plastic verpakking? Heb je per ongeluk een plastic zak in de supermarkt gekregen? Heb je een van die “bedankjes” tassen van je laatste afhaalbestelling? Pak een klein zakje of bakje en neem ze mee op je volgende hondenwandeling!

Bladeren

Herfstbladeren zijn niet alleen meer voor esthetische Instagram-foto’s! Als er een overvloed aan grote bladeren is waar je woont, gebruik er dan een om de volgende stapel poep van je pup op te rapen. We snappen het; deze voelt misschien een beetje riskanter, maar als je het een kans wilt geven, wie zijn wij dan om je tegen te houden?

Ongewenste e-mail

Ik heb misschien wel of niet een geschiedenis van het overhandigen van mijn hond wat junkmail verzonden door mijn minst favoriete politieke kandidaten als een bonus kauwspeeltje, maar de volgende keer denk ik dat ik het misschien gewoon moet gebruiken om zijn poep op te rapen.

Nu zeggen we niet dat alle politieke mailers hondenpoepwaardig zijn, maar willekeurige flyers, verlopen couponvellen of andere junkmail-ansichtkaarten kunnen een geweldig alternatief voor poepzakjes zijn.

Gewoon – durf je je Goodnewspaper niet te gebruiken.

Een schop

Natuurlijk, als u de poep van uw pup op uw eigen woning ophaalt, verminder dan uw gebruik van plastic door een schop of poepschep te gebruiken in plaats van zakken. Er zijn een paar draagbare scoops op de markt (hierboven vermeld!) die je ook kunt meenemen voor een draai aan je volgende wandeling.

Veelgestelde vragen over hondenpoepzakjes en duurzaamheid

Hoe lang duurt het voordat biologisch afbreekbare poepzakjes zijn afgebroken?

We haten het om de drager van slecht nieuws te zijn, maar biologisch afbreekbare poepzakjes zullen waarschijnlijk niet echt ontbinden. Althans, niet op een stortplaats.

Hoewel de meeste “biologisch afbreekbare” of milieuvriendelijke poepzakken slechts ongeveer een jaar nodig hebben om te ontbinden, gebeurt dit bij een veel, veel langzamere snelheid op een stortplaats, dankzij een proces dat mummificatie wordt genoemd.

Mummificatie van stortplaatsen vindt plaats wanneer meer afval op een stortplaats terechtkomt en ander afval eromheen en eronder samendrukt. Deze nieuwe afvallaag blokkeert zonlicht en zuurstof, waardoor de noodzakelijke factoren van biologische afbraak worden verwijderd. Zodra het afval is uitgedroogd en bewaard – gemummificeerd, zo u wilt – kan het helemaal niet worden afgebroken.

Dat is de reden waarom, wanneer je die “milieuvriendelijke” poepzakken gebruikt, het uitmaakt hoe je ze weggooit, waarschijnlijk in een huisdierafval-specifieke compost, zoals we eerder hebben onderzocht.

Als composteren geen optie voor u is, stelt Rover voor om uw huisdierafval te begraven. Als u echter van plan bent om dit te doen, zorg er dan voor dat u zich in een veilige ruimte bevindt, weg van moestuinen en waterbronnen en dat u uw materialen minstens vijf centimeter onder de grond begraaft.

Kun je hondenpoep composteren?

Velen gaan ervan uit dat hondenpoep niet composteerbaar is. Dat is het zeker – maar alleen in de juiste omstandigheden. Hondenpoep is niet veilig om te gebruiken in een compost die zal worden gebruikt voor verbruiksvegetatie. Huisdierafval can de thuisbasis zijn van allerlei parasieten en lintwormen die jarenlang in de bodem leven, zoals E.coli, salmonella, ringworm of lintworm.

Het is van vitaal belang dat u uw hondenafval uit de buurt van uw groentetuinen houdt, of waar uw huisdieren er bij kunnen komen. Hondenpoep is echter een veilig bodemadditief voor landschapsarchitectuur of herbegroeiing, zolang u maar correct composteert. De USDA heeft eigenlijk een geweldige gids voor het starten van je canine ca-ca compost om je op weg te helpen.

Wat is een goede duurzame hondenpoepzakjesdispenser?

Net als de kleding in je kast of de borden in je kast, is het meest duurzame product het product dat je al hebt.

Misschien heb je een betaalbare uitgekozen toen je je hond voor het eerst adopteerde, of misschien kreeg je onderweg een freebie. Hoewel ze misschien niet de coolste of meest trendy poepzakdispenser zijn, is het wat je hebt, en de meest duurzame optie zou zijn om het te gebruiken totdat je het niet meer kunt.

Dat gezegd hebbende, als u op zoek bent naar een coole, duurzame poepzakdispenser, hoeft u niet verder te zoeken dan onze top drie keuzes die op lange termijn zullen werken:

United By Blue’s Dog Waste Bag Dispenser

Leuke hondenpoepzak dispensertas
Foto met dank aan United By Blue

United By Blue is een modemerk dat ernaar streeft om goed te doen door het gebruik van duurzame materialen, ethische productie en een zero-plastic beleid. Hun hondenproducten zijn niet anders! United By Blue’s hondenpoepzakdispenser heeft de vorm van een kleine rugzak en heeft een ritsvak met afvalzakken, traktaties en een lus voor handsfree bevestiging.

De dispenser is gemaakt van gerecycled polyester en aluminium hardware voor een lange levensduur van avonturen met je beste vriend.

Wild One’s Traktatiezakje

Een mooie witte hond met een Wild One harnas, riem en hondentas
Foto door Kamrin Baker voor Good Good Good

Hoewel gebrandmerkt als een traktatiezakje, past deze wandeltas van Wild One op traktaties, afvalzakken, uw telefoon, sleutels en alle andere noodzakelijke items die u nodig heeft om mee te nemen tijdens uw wandeling. Gemaakt van 10 waterflessen, kan de gerecyclede gebreide body worden gedragen als een cross-body tas of fanny pack.

We houden van deze optie omdat het een veelzijdig zakje is dat voor meer dan alleen poepzakjes kan worden gebruikt! Het is ook stijlvol genoeg om buiten het wandelpad te dragen. Wild One stuurde ons een volledige wandelkit, compleet met een harnas, riem, poepzakdispenser en traktatiezakje. De items zijn goed gemaakt en gemakkelijk te gebruiken, en voor zover ik kan zien, waren zowel ik als mijn pup uiterst comfortabel.

We noemden Wild One ook in onze gids voor de beste geschenken voor dierenliefhebbers.

Beco Huisdieren Pocket Bamboe Poep Bag Dispenser

Een schattige hond met een riem met een Beco Pets hondenpoepzakdispenser
Foto met dank aan Beco Pets

Deze bamboe poepzak dispenser van Beco Pets is gemaakt met een natuurlijke bamboe en rijst schil mix en wordt geleverd met 15 plantaardige afvalzakken. Het heeft de vorm van een ei en kan met zijn bungeeclip aan een tas, riemlus of rugzak worden bevestigd.

Het product is ook plasticvrij verpakt.

We zullen ook een herinnering bieden: de last van het redden van de planeet rust niet volledig op uw schouders (of uw poepverwijderingstechnieken voor huisdieren). We hebben allemaal een rol te spelen door middel van individuele acties, maar de beste manier om de naald voor Moeder Natuur te verplaatsen, is door oproep van overheden tot beter klimaatbeleid en echte verandering van bedrijven.

Op zoek naar duurzamere swaps? Ontdek onze gids voor de beste milieuvriendelijke producten voor thuis (en buiten je huis)!