Wet van vibratie gids over het gebruik van de universele trillingen

Wet van vibratie gids over het gebruik van de universele trillingen

Ik ben meestal geen gokgal, maar ik zou een paar honderd neerleggen en wedden dat je hebt gehoord van de Wet van Aantrekking, maar heb je gehoord van de Wet van Vibratie?

Er zijn eigenlijk twaalf verschillende Universele Wetten en de Wet van Vibratie is de tweede en misschien wel een van de belangrijkste, omdat het elke andere wet doordringt.

De populariteit van de Wet van Aantrekking heeft deze universele wetten op het pad van meer mensen gegooid dan ooit tevoren, maar velen weten nog steeds niet over de anderen en hoe je hun principes kunt gebruiken om je leven, situatie en emotionele wezen te verheffen.

Dus wat zijn de twaalf verschillende universele wetten?

 1. Wet van Goddelijke Eenheid
 2. Wet van vibratie
 3. Correspondentierecht
 4. Wet van aantrekkingskracht
 5. Wet van geïnspireerde actie
 6. Wet van eeuwigdurende transmutatie van energie
 7. Wet van oorzaak en gevolg
 8. Recht van schadevergoeding
 9. Relativiteitswet
 10. Wet van polariteit
 11. Wet van ritme
 12. Wet van geslacht

Het begrijpen van deze wetten kan je helpen bij het positief veranderen van je perspectief en benadering van het leven.

Dus wat is de wet van vibratie en hoe kun je deze gebruiken om je traject te veranderen en in het leven te verwelkomen in verlangen en behoefte? De wet van vibratie gaat helemaal over, nou ja, vibratie.

Het zit in de naam. We bedoelen echter niet het type vibratie dat je naast je celringer hebt, maar eerder de frequentie waarop elke entiteit die in ons universum bestaat, trilt.

trillingswet

Net als alle andere universele wetten, zijn de principes van de Wet van Vibratie door de eeuwen heen door verschillende culturen beoefend en nageleefd.

Dus ben je klaar om te ontdekken hoe deze oude universele wet je ten goede zou kunnen komen, en hoe je het gemakkelijk in je dagen kunt weven? Ik wist dat je ja zou zeggen, dus laten we ermee doorgaan!

Wat is de wet van vibratie?

De tweede universele wet, de wet van vibratie, stelt dat elk wezen dat zich in ons universum bevindt, elk atoom, elk object en elk levend wezen op zijn eigen frequentie vibreert en voortdurend in beweging is.

Het valt niet te ontkennen dat alles op onze aarde, en dus het universum, zijn eigen energie heeft. Velen van ons deden het ‘aardappelklok’-wetenschapsexperiment op school en dit bewijst zelf dat zoiets statisch als een aardappel genoeg energie bevat om een klok te laten tikken of een lamp op te steken.

De wetenschap zelf is het eens met de basis van de wet van vibratie. Alles is energie en niets is in rust. Juist de atomen die ons, en alles om ons heen, maken wat ze zijn, zijn in een constante staat van verandering.

Pulserend en kloppend tegen elkaar aan. Het enige verschil tussen ons en ons computerbureau is dat onze trillingsfrequentie veel hoger is dan die van een hunk hout.

Zelfs onze gedachten hebben, volgens de wet van vibratie, hun eigen trillingsfrequentie. Het zijn onze gedachten en gevoelens die onze lichamelijke frequentie beïnvloeden, die op zijn beurt dicteert hoe je je leven kunt ervaren en de dingen die we tot ons aantrekken. Als wat we verlangen niet dezelfde frequentie heeft als wij, zullen we er nooit op kunnen afstemmen.

Ik weet dat dit allemaal een beetje hippie-dippy en vergezocht kan klinken. Het beste voorbeeld dat ik kan bedenken om echt uit te leggen hoe deze trillingen werken, is dat van een stemvork.

Stel dat je twee stemvorken hebt. Beide zijn precies hetzelfde. Je raakt er echter maar één. De stemvork begint te brommen met zijn trillingsenergie en stuurt geluidsgolven door de kamer. Op zijn beurt zal de tweede stemvork beginnen te trillen en dezelfde geluidsgolven produceren.

Dit is hoe zoiets ogenschijnlijk kleins als je gedachten alles om je heen kan beïnvloeden.

Heb je een slechte dag? Die grillige, negatieve energie zal alles waarmee je in contact komt beginnen te beïnvloeden. Je kunt meer fouten maken, de stemming van iemand anders verduisteren en zelfs grotere, meer vluchtige situaties in je ruimte uitnodigen.

De wet van vibratie versus de wet van aantrekking

Zowel de wet van vibratie als de wet van aantrekking zijn universele wetten die zeer diep verstrengeld zijn. De wet van aantrekking stelt dat wat we in de wereld brengen, met behulp van onze gedachten en emoties, uiteindelijk naar ons terug zal komen.

Echter, zonder een dieper begrip van de wet van vibratie, die een primaire wet is, vallen de soortgelijke principes van de wet van aantrekking plat.

Dus nee, ze zijn niet direct hetzelfde, maar je hebt ze allebei nodig, vooral als je actief probeert te manifesteren.

Zonder een begrip van hoe onze vibrationele energieën reageren, hoe we onze trillingsenergie beheersen (opzettelijk of onbedoeld), en hoe we onze trillingsfrequentie kunnen verhogen, we zullen de wet van aantrekking altijd vinden als een stelletje mumbo jumbo dat nergens anders dan teleurstelling leidt.

Het grootste verschil tussen de twee is dat de wet van vibratie een primaire wet is, terwijl de wet van aantrekking een secundaire is.

Dit betekent voor ons, op persoonlijk niveau, dat we de kracht en positieve effecten van een primaire wet kunnen gebruiken zonder de interactie van het secundaire recht. Toch heeft een secundaire wet het begrip van het primaire nodig om voor ons te werken.

Is de Wet van Vibratie Echt?

Ja, zowel uit geregistreerde ervaringen als uit wetenschappelijk bewijs is de kern van de trillingswet echt. Kwantumfysica, een gerespecteerd gebied van medisch onderzoek en ontdekking, stelt dat elk deeltje dat in ons universum bestaat, is gemaakt van energie en in een gevarieerde constante staat van flux.

Ik weet zeker dat je op school hebt geleerd hoe atomen rond stuiteren en nooit stil blijven zitten. Dit is de wet van vibratie op het werk.

definitie van trillingswet

Nu het geloof dat ons trillingsniveau misschien niet door iedereen wordt geloofd. Het idee dat onze energie van invloed is op de manier waarop we ons leven ervaren, kan voor sommige mensen een beetje te veel zijn om te begrijpen.

Niet uit domme geest, maar veel andere dingen kunnen de manier veranderen waarop we onszelf toestaan om de wereld te bekijken. Religie kan een grote factor zijn. Vooral als het betekent dat je het idee loslaat dat er al een groot plan is dankzij een overziende God.

De wet van vibratie breekt die opvattingen met het idee dat wij, als een organische entiteit in ons universum, controle hebben over het goede en het slechte. Dat ons levenspad volledig wordt bepaald dankzij niet alleen onze vrijwillige beslissingen, maar ook de manier waarop we denken, voelen en ons gedragen.

De bottom line als het gaat om de vraag of de wet van vibratie echt is, is of je klaar bent om de heerschappij te nemen en te accepteren dat dingen je niet overkomen, maar eerder dat ze door jou gebeuren.

Hoe gebruik ik de wet van vibratie?

Beslissen om de kracht van de Wet van vibratie te gebruiken kan voelen als een van de meest overweldigende beslissingen die je ooit hebt genomen. Deze grote stap kan de loop van je leven heel dramatisch zien veranderen, maar het is niet zonder opoffering.

Je zult moeten leren hoe je alles kunt afwerpen wat je tegenhoudt en soms kan het ongelooflijk pijnlijk zijn om uit te zoeken wat dat is. Dit is echter ook een ongelooflijk spannende reis die je op het punt staat te beginnen en waar je niet van terugkijkt.

Dus hoe gebruik je de wet van vibratie? Wat kan dit schijnbaar magische geloof voor jou en je situatie doen? Nou, ik wil niet de hele grote wereld op je krijgen, maar je verbeelding is de enige beperking tot wat je kunt bereiken.

Maar hier zijn een paar van de meest voorkomende dingen waarvoor je de wet van vibratie in je leven kunt gebruiken.

Manifesteren

Manifesteren krijgt op dit moment veel aandacht in moderne media. Iedereen die door TikTok heeft gescrolld, is minstens één video tegengekomen over hoe de maker zijn dromerige heeft gemanifesteerd en hoe jij het ook kunt doen.

En als je al bekend bent met de wet van aantrekking, heb je het misschien zelf een whizz gegeven. Echter, zoals jullie nu weten zonder de wet van vibratie, is de wet van aantrekking slechts een grote loze belofte.

Als je eenmaal begrijpt dat je je trillingsenergie moet verhogen om overeen te komen met de dingen die je wenst te manifesteren, kan het voelen alsof het op een goederentrein is gesprongen en naar de heldere mogelijkheid van je droom raast.

hoe de wet van vibratie te gebruiken

Je gedachten zijn je krachtigste trillingsmiddel bij het manifesteren en ze zijn iets waar je heel voorzichtig mee moet zijn.

Neem bijvoorbeeld de liefde. Als je verlangt naar je zielsverwant en blijft denken ‘ik heb iemand nodig om van te houden’, is wat een vrij directe gedachte lijkt, eigenlijk een gedachte die je gebrek aan liefde, je wanhoop voor liefde in het universum plaatst.

Ik weet het, het lijkt contra-intuïtief, maar blijf hier bij me. Zelfs je gedachten van verlangen moeten vrij zijn van wanhoop, angst en gebrek. Deze negatieve emoties hebben een lagere frequentie dan wat je verlangt en je moet ze verhogen.

Emoties beheren

Ten eerste moet ik je zeggen dat er niet zoiets bestaat als een ‘slecht gevoel’. Ja, er zijn negatieve frequentie emoties, maar heb nooit het gevoel dat je faalt als je niet-positieve emoties hebt. Deze maken allemaal deel uit van de menselijke ervaring en ik zou me eerlijk gezegd een beetje zorgen maken als je hebt ze nooit gevoeld.

Het gebruik van de wet van vibratie kan je echter helpen deze emoties te herkennen en er sneller doorheen te werken. Door ze niet te laten hangen en etteren, erken je je huidige staat van zijn en glijd je vervolgens terug naar je hogere trillingsfrequentie.

Giftige positiviteit is een echt ding, vooral met zo’n nadruk op het zich de hele tijd gelukkig en vrolijk voelen dankzij de bloeiende wet van de aantrekkingsgemeenschap. Daar zijn we hier niet voor. Je zult je nooit 100% voelen voor het geheel van je menselijke leven op deze aarde.

De wet van vibratie kan een hulpmiddel zijn om je door deze momenten heen te helpen stromen, zonder jezelf vast te laten zitten in voortdurende cycli van negativiteit en lage frequentie. Wat over een langere tijd schadelijk kan zijn.

Hoe meer je in harmonie raakt met je eigen trillingsfrequentie, hoe gemakkelijker het voor je zal zijn om die van iemand anders te herkennen. Dit kan erg handig zijn om je te helpen beslissen of bepaalde situaties van relaties echt iets voor jou zijn.

Er is niets bevrijdender dan een kamer binnen te lopen, een lage frequentie te voelen en je een weg naar buiten te knikken. Hetzelfde geldt voor het ontmoeten van iemand met hogere trillingsenergie. Je zult dit in je kern voelen, je kunt heel goed met ze viben en alles stroomt gewoon gemakkelijk.

De wet van vibratie is zoveel meer dan alleen het manifesteren van een droom. Het kan gaan over zelfbescherming en het echt vinden van je mensen op een veel dieper niveau.

Het verbeteren van uw fysieke en mentale gezondheid

Als we willen geloven dat elke cel en atoom voortdurend in beweging is, moet hetzelfde gelden voor ons lichaam. Dus als de energiecellen in je lichaam op een lage frequentie vibreren, zul je het beginnen te voelen in elke gedachte en actie die je ervaart.

wet van vibratie manieren

Het verhogen van je persoonlijke trillingsenergie zal je niet alleen mentaal en emotioneel beter laten voelen, maar zal ook een ernstig domino-effect hebben op je fysieke gezondheid.

Ik bedoel, niemand wil gaan joggen na 3 dagen verborgen te hebben doorgebracht voor de wereld onder het dekbed. Als je echter de hele ochtend hebt doorgebracht met bewegen, zingen en lief zijn voor jezelf. Het idee om eruit te komen lijkt veel gemakkelijker.

9 technieken om je vibratie te verhogen

Nu is het tijd om aan de slag te gaan met het belangrijke deel. Ik heb je alles verteld wat je moet weten over hoe de wet van vibratie werkt en waar je het voor kunt gebruiken. Nu wil je waarschijnlijk weten hoe je je trillingsfrequentie kunt verhogen, zodat je het leven kunt gaan leiden dat je echt wilt.

Sommige van deze technieken zijn misschien al iets dat je momenteel in je doet, maar zo niet, dan ben ik hier om je te laten weten dat geen van hen gek is. Er is geen ‘eet een appel van de hof van Eden’s soort onmogelijke techniek. Het zijn allemaal eenvoudige dingen die je gemakkelijk in je dagen kunt weven om je trillingsenergie af te stemmen op de manier waarop je je altijd hebt voorgesteld om te leven, denken en voelen.

Zelfzorg beoefenen

Het valt niet te ontkennen dat zelfzorg je een goed gevoel geeft. Een bad nemen, er een evenement van maken. Niet zomaar een scrub van vijf minuten in het bad. Haal die kaarsen tevoorschijn en gebruik dat chique bubbelbad dat je altijd al wilde gebruiken.

Beetje zelfzorg hoeft geen fancy ding te zijn. Zorg ervoor dat je op zijn minst de basisprincipes van zelfzorg behandelt. Poets je tanden, drink water, kam je haar en probeer elke dag een beetje zon op je huid te krijgen.

Het gevoel dat je krijgt als je weet dat je fysiek voor jezelf zorgt op de manier waarop je je frequentie tot in het oneindige zou moeten verhogen.

Je lichaam voeden

Door je lichaam te voeden met hele voedingsmiddelen zoals groene groenten, fruit en vers voedsel, voelt je lichaam zich goed. Het verbeteren van je energie en hoe je lichaam voelt. Ik hou er niet van om mensen te vertellen welke voedingsmiddelen ze moeten vermijden, maar ik kan je vertellen welke voedingsmiddelen je een beetje moet beperken.

Oud voedsel, zware maaltijden, kunstmatig gearomatiseerd voedsel en voedsel dat niet echt voedsel is (als je begrijpt wat ik bedoel) zijn de soorten voeding die we tot een minimum moeten beperken. Ze zorgen er niet voor dat ons lichaam zich op de lange termijn goed voelt en overconsumptie van deze ‘low-vibe’ voedingsmiddelen kan onze vibratie verlagen.

Meditatie

Meditatie kan een fantastische manier voor ons zijn om ons geduld te oefenen en te verbeteren, ons vermogen om onze emoties te reguleren te verbeteren en ons te helpen de dingen die momenteel in ons leven gebeuren gezonder te verwerken.

Het is geen geheim dat onze gedachten en gevoelens een diepgaand effect hebben op onze vibratie. Dus de tijd nemen om te mediteren kan stress verlichten en ons helpen dingen te verwerken, ze los te laten en onze frequentie te verhogen.

Verwijder Low Vibration Situations uit je leven

Dit kan een van de moeilijkste technieken zijn om te implementeren. Na verloop van tijd zul je gevoeliger worden voor hoe bepaalde situaties en mensen je laten voelen. De externe wereld heeft net zoveel effect op onze trillingsfrequentie als onze interne wereld.

Zodra je de invloeden van buitenaf begint te herkennen die je negatief beïnvloeden, kun je beginnen ze te verwijderen, of op zijn minst je contact met hen beperken. Niet alle mensen en situaties zijn gemakkelijk helemaal uit ons leven te verwijderen. Maar zelfs het beperken van het contact dat je hebt, kan je frequentie verhogen.

Breng tijd door in de natuur

Naar buiten gaan in de frisse lucht en tijd doorbrengen in de ware natuur is een van de gemakkelijkste manieren om je trillingsfrequentie te verbeteren. Voor degenen onder ons die in het land wonen, kan dit net zo eenvoudig zijn als in je achtertuin stappen, je schoenen uitglijden en de zon (of zelfs de regen) je huid laten bedekken.

hoe de wet van vibratie te beoefenen

Voor degenen onder ons die in meer bebouwde gebieden wonen, weet dat je geen berg hoeft te beklimmen. Het lokale park werkt net zo goed. Zolang je je omringd voelt door de natuur, je de vogels kunt horen en de wind over je lichaam kunt voelen stromen, zul je je vibraties verhogen.

Oefen dankbaarheid

Dankbaar zijn voor wat je al hebt en ervaren is een van de gemakkelijkste manieren om je vibraties te verhogen. Je kunt dit naast bemiddeling doen, ochtend dankbare affirmaties gebruiken of een dankbaarheidsdagboek hebben speciaal voor het opschrijven van waar je elke dag dankbaar voor bent.

Het herkennen van het goede dat je al hebt, zal zijn weg vinden naar je gedachten en gevoelens. Dit zal van invloed zijn op de manier waarop je je gedraagt en, vooral als je je manifesteert, beginnen je te helpen het leven te creëren waar je van houdt.

Beoefen Mindfulness

Onze geest heeft de echte gewoonte om af te dwalen. Heb je ooit gegeten en dan ineens raak je de bodem van de kom en kun je je nauwelijks herinneren dat je je maaltijd hebt gegeten? Yup, nou dit is precies het tegenovergestelde van mindfulness.

Bewuster worden in je dagelijks leven kan je helpen om op elk moment aanwezig te blijven. Je waardering voor je leven vergroten en minder het gevoel hebben dat je de hele tijd op de automatische piloot staat. Enkele bewuste gewoonten die je kunt beginnen die kunnen helpen je vibratie te verhogen zijn:

 • Mindful eten
 • Mindful wandelen
 • Mindful ouderschap
 • Meditatie
 • Yoga

Maak een Vision Board

Het creëren van een vision board verhoogt niet alleen je creativiteit, maar geeft je ook een fysieke weergave van wat je ook wilt om je vibraties te verhogen. Om te manifesteren, maak een vision board dat precies die dingen vertegenwoordigt die je wenst. Maak uit dankbaarheid een vision board dat je alle dingen laat zien die je al hebt en de mensen van wie je houdt.

Het hoeft niet chique te zijn, maar als je er helemaal voor wilt gaan, laat me je dan niet tegenhouden. Een eenvoudig stukje kaart met afbeeldingen afgedrukt vanaf uw computer, uitgeknipt uit een tijdschrift of foto’s die u zelf hebt gemaakt, zal de truc goed doen.

Prijs uitbundig

De woorden die je voor jezelf en anderen gebruikt hebben een grote invloed op je trillingsniveau. Als je constant op jezelf neerdaalt of roddelt over anderen, zullen je vibraties dit negatief weerspiegelen. Verander dit en vertel jezelf wat je leuk vindt aan jezelf, vertel anderen wat je leuk vindt aan hen. Als een vreemdeling een prachtige outfit heeft, vertel het hem dan.

Rancuneuze en nare gedachten zullen niet alleen anderen naar beneden slepen, maar ook jij met hen. De oude ‘als je niets aardigs te zeggen hebt, zeg dan helemaal niets’ zin is hier perfect voor.

Leven met de Wet van Vibratie

De wet van vibratie opent onze ogen en harten voor ons universum op een veel dieper niveau dan alleen de wereld die we kunnen zien. Het vertelt ons dat we meer zijn dan alleen een enkelvoudig wezen dat zich een weg baant door ons menselijk leven en dat ons wezen voortdurend in beweging is, interactie heeft en alle dingen om ons heen beïnvloedt.

Het begrijpen van de wet van vibratie is de eerste stap om uit te lijnen wie je bent, wat je denkt en hoe je je gedraagt met het leven dat je wilt hebben.

In de kern gaat het erom ons te leren hoe we een positiever, gelukkiger bestaan kunnen leiden. Hoe we onze vibraties, op atomair niveau, kunnen gebruiken om af te stemmen op onze wensen en verlangens.