Wat zijn engelenkleuren en wat betekenen ze?

Wat zijn engelenkleuren en wat betekenen ze?

Engelenkleuren zijn een eenvoudige methode om contact te maken met je engel, god of wat je gelooft dat ‘de bron’ is. Als je echter nieuw bent in de wilde en gevarieerde wereld van het moderne spiritualisme, is er maar één ding dat je in het begin echt moet weten.

Het maakt niet uit waar je in gelooft, er is iets dat zal resoneren met je ziel.

Voor velen van ons is het al opgestaan met het geloof in de mogelijkheid van engelen. Of dat nu van een christelijke kerkervaring is of gewoon kleine dingen die je moeder je misschien heeft verteld. Zoals het vallen van een veer op je pad, wat betekent dat je beschermengel bij je is.

Engelen zijn wezens met een hogere trillingsfrequentie dan wijzelf. Goddelijke geesten die dienen als een brug tussen ons en God. Ze bieden ons zachte duwtjes van begeleiding en bescherming tijdens onze reizen.

engel kleuren

Voor degenen onder ons die geloven in de aanwezigheid van engelen – of het nu in de vorm van aartsengelen, beschermengelen is, of hoe je ook kiest om ze en hun bestaan te begrijpen.

Het kennen en begrijpen van hun engelenkleuren kan ons helpen onze band met hen te versterken en ons te helpen ze te identificeren. Deze kleuren kunnen ons ook helpen onze gebeden te richten op de engel die het best is toegerust om ons te helpen in tijden van nood.

Waar staan de engelenkleuren voor?

Er zijn zeven algemeen beschouwde engelenkleuren en elk heeft een dubbellaagse weergave. Ze vertegenwoordigen niet alleen een specifieke engel, maar ze vertegenwoordigen ook eigenschappen.

Maak je geen zorgen, we gaan je niet door pagina’s op pagina’s laten scrollen om erachter te komen wat elke kleur betekent en met welke engel het is verbonden. We gaan de acht engelenkleuren hier in deze sectie voor je plaatsen.

Angel Kleur Wit

Vertegenwoordigt eenheid, eerlijkheid, zuiverheid en vrede. Wit licht wordt meestal geassocieerd met God zelf of ‘de bron’ en velen geloven dat het duidt op een open bron van communicatie met engelen.

De engelkleur wit vertegenwoordigt de engel Gabriël.

Angel Kleur Groen

De kleur groen staat voor geluk, groei, genezing en welvaart. Het zien van de kleur groen kan soms aangeven dat het tijd is om je op jezelf te richten. Genees je lichaam en ziel voordat je verder gaat op je reis van het liefhebben en ondersteunen van je gemeenschap.

De engelkleur groen vertegenwoordigt de Aartsengel Rafaël.

Angel Kleur Blauw

Deze kleur heeft de neiging om degenen die het zien te vullen met een gevoel van rust en kalmte. Blauw is de engelenkleur van harmonie, geduld en gezondheid en deze kleur heeft ook een diepgaand effect op je communicatiemethoden. Het kanaliseren van deze kleur terwijl je bidt, kan helpen de manier te verbeteren waarop je je ideeën, wensen en behoeften overbrengt aan de mensen om je heen.

De engelkleur blauw vertegenwoordigt de Aartsengel Michaël.

Angel Kleur Geel

Geel heeft de mooiste verbinding met hoop. Symbool voor genezing, vreugde en verbinding met je ware zelf. Het is echt een kleur die je helpt je kin omhoog te houden, de positiviteit te zien in de wereld die je omringt en je te concentreren op wie je echt bent.

engel kleuren betekenis

De engelkleur geel vertegenwoordigt de engel Jophiel.

Angel Kleur Rood

Zoals je mag verwachten, wordt de kleur rood geassocieerd met passie, verlangen en de behoefte aan zelfvoorziening. De kleur rood gaat over de ontwikkeling van je innerlijke kracht. Je engelen pushen je om in jezelf te geloven, gemotiveerd te blijven en de meest ware passies van je hart te volgen.

De engelkleur rood vertegenwoordigt de Aartsengel Uriël.

Angel Kleur Paars

Paars is de kleur van barmhartigheid en transformatie. Je zult merken dat sommige mensen paars graag opsplitsen in twee andere categorieën – violet en indigo – maar als je een beginner bent in het herkennen van engelenkleuren, kan het moeilijk zijn om deze twee kleuren echt uit elkaar te trekken. Hoe dan ook, ze hebben allebei een algemene betekenis van spirituele groei en ontwaken.

De engelkleur paars vertegenwoordigt de Engel Zadkiel.

Angel Kleur Roze

Roze is de kleur van liefde en vriendelijkheid. Deze kleur wordt vaak gezien naast veel van de andere engelenkleuren en kan de liefde van je engel voor jou vertegenwoordigen, ze laten je weten dat liefde naar je toe komt, of dat het misschien tijd is om je te concentreren en je eigen mededogen voor anderen te laten groeien.

De engel kleur roze vertegenwoordigt de Aartsengel Chamuel.

Hoe gebruik ik Angel Colors?

Veel mensen onse engelen kleuren op verschillende manieren om contact te maken, te communiceren met en hun benodigde engel op te roepen. Van kleurvisualisatie, de chakra’s, tot kristalkleurkeuzes. Er is een veelheid aan manieren om engelenkleuren te gebruiken die zich op spiritueel niveau met je verbinden.

Visualisatie

Voor degenen die bidden, kan het visualiseren van de kleur van je engel je helpen om sneller en directer contact met hen te maken. Terwijl je met hen praat, trek je je gekozen kleur naar de voorkant van je geest en laat het over je heen spoelen.

Maar wat als je niet bidt? Maak je geen zorgen, gebed kan voor velen van ons ongemakkelijk zijn en dit betekent niet dat je wordt uitgesloten van de kracht van engelenkleuren. Meditatie kan het perfecte moment zijn om je behoeften of vragen te visualiseren terwijl je je sterk concentreert op de kleur van je engel.

Kaarsen

Veel mensen kiezen ervoor om kaarsen van dezelfde kleur te branden als hun gewenste focus terwijl ze bidden of mediteren. Sommigen die ervoor kiezen om niet te bidden of te mediteren, kunnen hun vragen of verlangen naar hulp op een stuk papier opschrijven en het bij de gekleurde kaars laten terwijl het brandt.

hoe engelenkleuren te gebruiken

Chakra ‘s

Veel mensen gebruiken verschillende delen van het lichaam om hun gebed te verbeteren door de kracht van chakra’s. Chakra’s zijn de verschillende energiecentra van het menselijk lichaam. Er zijn in totaal 7 chakra’s en elk heeft zijn eigen representatieve kleur die kan worden gekoppeld aan de zeven engelenkleuren. Veel mensen zullen chakra-openingsoefeningen gebruiken, zoals zingen, dansen en zelfs bepaalde yogabewegingen die hen helpen zich dieper te verbinden met hun engelen door de kracht van hun kleur.

Kristallen

Veel mensen geloven dat verschillende kristallen hun eigen trillingsenergie bevatten en kristallen worden al generaties lang gebruikt als toevoegingen aan gebeds-, bemiddelings- en genezingsceremonies.

Het is dus geen verrassing dat veel mensen kristallen gebruiken om hen te helpen communiceren met hun engelen. Het kiezen van een bijpassende kleur kristal en het vervolgens dagelijks dragen of weven in je dagelijkse spirituele oefeningen kan helpen je relatie en verbinding met je engel te versterken.

Verbind je met je engelen door middel van kleuren

Het onderwerp engelenkleuren kan er een beetje uitzien. Vooral als je jezelf nooit als een bijzonder religieus persoon hebt beschouwd. Als je je hier echter toe aangetrokken voelt, dan is het meestal om de een of andere reden dat je verbinding maakt met je ziel.

Het is belangrijk om te onthouden dat deze kleuren meer een vibrationele methode zijn om contact te maken met engelen, of ‘de bron’.

Het betekent niet dat de aartsengel Chamuel roze is, maar meer dat de trillingsenergie van die kleur voor hen gemakkelijker te verbinden is. Hen helpen om je te begeleiden, te ondersteunen en je te voorzien van alle kracht van het universum.