Wat te zeggen in plaats van een veteraan te bedanken voor hun dienst

Search

Als ik mensen vertel dat ik voor een non-profitorganisatie werk die veteranen helpt, krijg ik meestal blikken van sympathie. Mensen antwoorden dat het een schande is dat veteranen die zoveel voor ons land hebben gedaan nu dakloos en gewond zijn en lijden aan PTSS.

Ik bedank ze voor hun zorgzaamheid en soms, als ik kan, vertel ik ze vriendelijk dat ik hun sympathie niet wil.

In het leger voelden deze veteranen zich helden, maar als ze eruit komen, zien veel mensen ze als gebroken, hoewel een overweldigend deel van degenen die het leger verlaten niet worstelt met dakloosheid of posttraumatische stress.

In feite zijn ze sterker, veerkrachtiger en betere leiders dan toen ze naar binnen gingen.

Misschien vind je dit ook interessant: Het beste goede nieuws over veteranen

Hoe een veteraan te begroeten – op Veteranendag en het hele jaar door

Als we veteranen eraan herinneren dat ze helden zijn die fundamenteel gericht zijn op dienstbaarheid en beter zijn voor wat ze in het leger hebben meegemaakt, hebben we een kans om de kloof in ons land te helen.

Ik snap het wel. Droevige verhalen trekken kijkers, lezers en geldschieters aan.

Maar het is frustrerend om als veteraan alleen verhalen te horen over dakloosheid van veteranen en gewonde krijgers – de eerste dingen waar mensen aan denken als ze aan veteranen denken.

Wanneer we als samenleving naar veteranen kijken als hulpgevallen, bestendigen we uiteindelijk het probleem.

Ik ken niemand die zich heeft aangemeld voor het leger, zodat ze gezondheidszorgvoordelen, medelijden of aalmoezen konden krijgen.

We hebben ons aangemeld om ons land te dienen. Dienstbaarheid zit in ons bloed. En het verdwijnt niet als we het leger verlaten.

Na de Tweede Wereldoorlog ging bijna de helft van de veteranen een bedrijf bezitten of runnen.

Fred Smith startte FedEx, Phil Knight startte Nike en Bob McDonald leidde Procter &Gamble. Deze veteranen waren verantwoordelijk voor een van de grootste economische booms in de geschiedenis.

Snel vooruit, en de realiteit van vandaag is dat minder dan 6 procent van de veteranen ondernemer wordt, hoewel 25 procent zegt dat ze een bedrijf willen starten.

We hebben als land onze veteranen en militaire echtgenoten nodig om bedrijven te starten, want als ze dat doen, hebben ze meer kans om succesvol te zijn, andere veteranen in te huren, meer geld te doneren aan hun gemeenschappen en deel te nemen aan maatschappelijke activiteiten, waaronder het zich kandidaat stellen voor het ambt.

We werken hier bij Bunker Labs aan en ieder van ons heeft een rol te spelen om dit aan te moedigen.

De dag dat onze samenleving naar veteranen gaat kijken voor leiderschap nadat ze het leger hebben verlaten – niet alleen tijdens hun dienst – zal de dag zijn dat onze natie weer begint samen te werken.

De realiteit is dat veteranen uniek gekwalificeerd zijn om onze natie economisch en politiek te leiden.

Vraag veteranen om leiding te geven in het bedrijfsleven en de politiek, en niet alleen zal de economie sterker worden en het buitenlands beleid doordachter zijn, maar veteranen zullen er ook beter voor zijn.

In plaats van een veteraan te bedanken voor hun dienst, begin je hen te vragen wat voor wereldveranderende dingen ze nu doen.

Herinner hen eraan dat ons land hun leiderschap nu meer dan ooit nodig heeft, en ik garandeer dat we dakloosheid, zelfmoord en drugsgebruik door veteranen allemaal zullen zien afnemen.

Nate Carden studeerde aan de United States Air Force Academy en diende bij de luchtmacht als ziekenhuisbeheerder.

Hij is momenteel de nationale directeur van programma’s en partnerschappen voor Bunker Labs, een nationaal netwerk van ervaren ondernemers dat zich toelegt op het helpen van nieuwe ervaren ondernemers bij het starten van hun eigen bedrijf.

Vanaf januari 2019 hebben meer dan 1.000 startups een Bunker Labs-programma voltooid en meer dan $ 117 miljoen aan inkomsten gegenereerd. Meer informatie op bunkerlabs.org en volg mee op @thebunkerlabs.

Vijf manieren om veteranen in de Verenigde Staten te ondersteunen

  1. Net zoals Nate Carden zei, in plaats van simpelweg een veteraan te bedanken voor hun dienst, ga je een stap verder en vraag je een veteraan echt wat voor wereldveranderends ze nu doen.
  2. Lees en deel goed nieuws over veteranen dat verder gaat dan de clichés. (Ontdek onze collectie van veteraan goed nieuws)
  3. Ga verder dan de clichés op Veteranendag. Vier het met deze unieke Veteranendag ideeën.
  4. Doneer aan With Honor Action – een partijoverschrijdende beweging die zich toelegt op het bevorderen van principieel veteranenleiderschap in gekozen openbare dienst met als doel een minder gepolariseerde overheid die werkt voor en vertrouwd wordt door Amerikanen.
  5. Steunen degenen die werken om hun land na de dienst te dienen. Koop van ervaren eigenaren van kleine bedrijven. Campagne voor veteranen die zich kandidaat stellen voor het ambt. Stem op veteranen op wiens platforms je aansluit. Doneer aan veteranen die goed doen. Leer van veteranen die hun wijsheid delen. Steun veteranen.

Een versie van dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd in De Veteraneneditie van de Goodnewspaper in 2019.
U kunt een
Goodnewspaper abonnee Vandaag.