De 5 beste caseïne-eiwitpoeders van 2023, volgens een geregistreerde diëtist

De 5 beste caseïne-eiwitpoeders van 2023, volgens een geregistreerde diëtist

We onderzoeken, testen, beoordelen en bevelen onafhankelijk de beste
Producten. Beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg beoordelen artikelen op medische nauwkeurigheid. Meer informatie over
ons proces. Als u iets koopt via onze links, kunnen we een commissie verdienen.

Caseïne is een hoogwaardig eiwit dat alle negen essentiële aminozuren bevat. Caseïne wordt veel langzamer verteerd en geabsorbeerd dan andere soorten eiwitten. Vanwege de verlengde absorptietijd kan caseïne een effectief hulpmiddel zijn om spierherstel te vergemakkelijken wanneer het vlak voor het slapengaan wordt ingenomen. Bovendien biedt een portie caseïne-eiwitpoeder ongeveer 50% van uw dagelijkse calciumbehoeften, vergeleken met slechts 10% in wei-eiwit. Kijk bij de aankoop van een caseïne-eiwitpoeder naar de ingrediëntenlijst, hoeveel eiwit het levert en of het product door derden is getest.

Eiwit is een macronutriënt die nodig is om spieren en weefsels op te bouwen en te herstellen. Het wordt gevonden in elke cel van het lichaam en fungeert als de bouwstenen voor onze spieren, botten, kraakbeen en meer. Eiwit wordt aangetroffen in een breed scala aan voedingsmiddelen, waaronder dierlijke producten zoals vlees, vis en zuivel, en plantaardig voedsel zoals bonen, peulvruchten en volle granen.

Het is het beste om aan uw eiwitbehoeften te voldoen via uw dieet, maar als u hier moeite mee heeft, kunt u baat hebben bij suppletie met een eiwitpoeder. Er zijn verschillende soorten eiwitpoeder in de schappen, maar van melk afgeleide eiwitten caseïne en wei blijven twee van de meest populaire en op grote schaal beschikbare.

VeryWell Fit goedgekeurd

 • Beste overall: Ascent Native Fuel Micellar Casein Protein Powder is onze topkeuze voor een eiwitpoeder dat geweldig smaakt en nul gram toegevoegde suiker heeft.
 • Beste niet-gearomatiseerd: NU Sportvoeding Micellaire Caseïne is een geweldige budgetvriendelijke optie met eenvoudige ingrediënten en een goede keuze voor atleten.

Spreek altijd met een zorgverlener voordat u een supplement aan uw routine toevoegt om ervoor te zorgen dat het supplement geschikt is voor uw individuele behoeften en welke dosering u moet nemen.

Is een Caseïne Eiwit Poeder Supplement Gunstig?

Eiwitbehoeften variëren op basis van een aantal factoren, waaronder leeftijd, geslacht, activiteitsniveau en gezondheidsstatus. De meeste Amerikanen krijgen echter voldoende eiwitten via een dieet alleen , wat lijkt op 46-56 gram eiwit per dag, of ongeveer 0,8 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht. Degenen die baat hebben bij caseïne-eiwitpoeder kunnen het volgende omvatten:

 • Atleten: Veel atleten hebben meer eiwitten nodig dan de gemiddelde persoon vanwege hun hoge activiteitsniveau. Het extra eiwit in het dieet van een atleet helpt spiergroei en herstel te ondersteunen. Daarom zijn atleten de belangrijkste groep mensen die baat kunnen hebben bij het nemen van een caseïne-eiwitpoedersupplement als ze niet genoeg eiwitten in hun dieet kunnen krijgen.
 • Degenen die de voorkeur geven aan eiwitsupplementen later op de dagOnderzoek toont aan dat het consumeren van op melk gebaseerde eiwitten na een training kan helpen bij het bevorderen van spiergroei en herstel. Wei-eiwit kan een betere optie zijn als u uw eiwitsupplement vlak voor of na een training wilt innemen, omdat het sneller wordt afgebroken en geabsorbeerd dan caseïne. Als u uw eiwitsupplement liever later op de dag of voor het slapengaan heeft, raden we u aan te kiezen voor caseïne vanwege de langzame absorptiesnelheid.

Wie heeft er mogelijk geen baat bij Caseïne Protein Powder

Deze groepen hebben mogelijk geen baat bij het nemen van een caseïne-eiwitsupplement:

 • Gezonde volwassenen die aan hun eiwitbehoeften voldoen door middel van een dieet: Voor de gemiddelde persoon die aan zijn eiwitbehoeften met voedsel voldoet, is een eiwitpoedersupplement niet nodig en biedt het geen merkbare voordelen.
 • Mensen op eiwitbeperkte diëten: Er zijn bepaalde medische aandoeningen die vereisen dat een persoon een eiwitarm dieet eet, waaronder chronische nierziekte en erfelijke metabole stoornissen zoals fenylketonurie, homocystinurie, ahornsiroopurineziekte en tyrosinemie. Als u eiwitten in uw dieet moet beperken, moet u het gebruik van eiwitpoeder in het algemeen vermijden.
 • Oudere volwassenen: Naarmate we ouder worden, verliezen we van nature spiermassa en kracht. Een manier om dit te bestrijden is door de eiwitinname te verhogen naarmate we ouder worden, wat vooral effectief is in combinatie met weerstandstraining. Als het gaat om eiwitsuppletie voor oudere volwassenen, kunnen sneller absorberende eiwitbronnen (zoals wei-eiwit) de spiergroei effectiever bevorderen dan caseïne, een langzaam absorberend eiwit. Om deze reden raden we wei aan boven caseïne voor oudere volwassenen. Misschien vindt u het nuttig om onze verzameling van de beste wei-eiwitpoeders te verkennen.
 • Mensen met een melkallergie: Een melkallergie is een reactie van het immuunsysteem op melkeiwitten en wordt behandeld door melk en producten die melkeiwitten bevatten te vermijden. Aangezien caseïne een van de belangrijkste eiwitten in melk is, moeten mensen met een melkallergie het gebruik van caseïne-eiwitpoeder vermijden.
 • Mensen op een veganistisch dieet: Caseïne is een dierlijk eiwit, dus het past niet in een veganistisch dieet. Als u een veganistisch dieet volgt, kies dan voor een van de vele soorten veganistische eiwitpoeders in plaats van caseïne-eiwit.

Lactose-intolerantie

Lactose-intolerantie treedt op wanneer het lichaam niet in staat is om de suiker in melk af te breken, bekend als lactose. Dit kan maagkrampen, een opgeblazen gevoel, diarree of constipatie veroorzaken. Caseïne is een melkeiwit in plaats van een melksuiker en caseïne-eiwitpoeders bevatten verschillende hoeveelheden lactose. Afhankelijk van uw niveau van lactosegevoeligheid, kan caseïne-eiwit maagklachten veroorzaken. Als u lactose-intolerant bent, zoek dan naar een caseïne-eiwitpoeder dat lactosevrij is gelabeld.

In dit artikel

 • Is Caseïne Eiwit Poeder Gunstig?
 • Wie er misschien niet van profiteert
 • Onze keuzes
 • Hoe we supplementen selecteren
 • Waar moet je op letten?
 • FAQ

Beste overall

Ascent Native Fuel Chocolade Micellair Caseïne Eiwit Poeder

Beklimming native brandstof

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Pros

 • Informed Choice gecertificeerd

 • Geen toegevoegde suiker, suikeralcoholen of kunstmatige zoetstoffen

 • Gecertificeerd glutenvrij

 • 60% dagelijkse waarde van calcium

Tegens

 • Niet gecertificeerd door derden


Met zijn minimale ingrediëntenlijst is onze topkeuze caseïne-eiwitpoeder Ascent Native Fuel Micellar Casein Protein Powder. Dit supplement is Informed Choice gecertificeerd, waardoor het geen onveilige of verboden stoffen in de sport bevat, waardoor het een geweldige keuze is voor atleten. Het is echter niet door derden getest om ervoor te zorgen dat het de hoeveelheden ingrediënten bevat die op het etiket worden vermeld.

Elke portie levert 130 calorieën, 60% dagelijkse waarde (DV) calcium en 25 gram caseïne-eiwit, waaronder 11 gram natuurlijk voorkomende vertakte aminozuren (BCAA’s). Deze essentiële aminozuren verminderen spierpijn na een training. Er zijn ook 140 milligram natrium per portie, wat nuttig kan zijn voor atleten voor het vervangen van elektrolyten die verloren zijn gegaan in zweet tijdens het sporten.

Dit poeder bevat geen kunstmatige ingrediënten, toegevoegde suiker of suikeralcoholen en is gecertificeerd glutenvrij. Naast chocolade heeft Native Fuel ook micellair caseïne-eiwitpoeder in chocolade-, pindakaas- of vanillesmaken.

Portiegrootte: 1 schepje | Eiwit per portie: 25 gram | Additieven: Natuurlijke aroma’s, guar, acacia en xanthaangom, steviabladextract | Calcium per portie: 60% DV-| Prijs op het moment van publicatie: $ 38 voor 2 pond ($ 1,51 per portie)

Beste Niet-gearomatiseerd

Now Foods Micellaire Caseïne Unlfavored Poeder

Now Foods Micellaire Caseïne Niet-gearomatiseerd poeder

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op IHerb
Pros

 • Informed Sport gecertificeerd

 • Ongeparfumeerd poeder is veelzijdig

 • Geen toegevoegde zoetstoffen

 • Budgetvriendelijk

Tegens

 • Lager eiwit- en calciumgehalte per portie

NU Sportvoeding Micellaire Caseïne is ongeveer zo goed als het wordt als je de voorkeur geeft aan een eenvoudig en niet-gearomatiseerd eiwitpoeder. Dit eiwitpoeder bevat alleen micellair caseïne-eiwit en zonnebloemlecithine, dat fungeert als een conserveermiddel en emulgator om klonteren te verminderen.

We vinden het geweldig dat dit eiwitpoeder een budgetvriendelijke optie is en Informed Sport-gecertificeerd is. Dit zorgt ervoor dat het niet besmet is met verboden stoffen voor de sport, waardoor het een uitstekende optie is voor atleten. Hoewel NOW niet door derden wordt getest, doen ze grondige interne tests op alle grondstoffen voor afgewerkte producten.

Dit niet-gearomatiseerde eiwitpoeder mengt gemakkelijk in water of kan mengen in een smoothie. Eén portie biedt 19 gram eiwit en slechts 90 calorieën en heeft 25% van uw dagelijkse calciumbehoeften.

Portiegrootte: 1 waterpas | Eiwit per portie: 19 gram | Additieven: Zonnebloem lecithine | Calcium per portie: 25% DV-| Prijs op het moment van publicatie: $ 28 voor 1,8 pond ($ 0,82 per portie)

Beste budget

Dymatize Elite Caseïne Chocolade Eiwit Poeder

Bekijk op Amazon
Bekijk op Dymatize.com
Pros

 • Grote container met veel porties

 • Informed Choice gecertificeerd

 • ConsumerLab goedgekeurd

Tegens

 • Heeft kunstmatige zoetstoffen

 • Langere ingrediëntenlijst

Als u op zoek bent naar een caseïne-eiwitpoeder dat goed geprijsd is, probeer dan Dymatize Elite Chocolate Casein Protein Powder. De grote bus van 4 pond bevat 50 porties, die minder dan een dollar per portie kosten. De grotere busgrootte kan het handigst zijn voor degenen die regelmatig caseïne-eiwit nemen.

We vinden het leuk dat Dymatize Informed Choice gecertificeerd is, waardoor het een goede keuze is voor atleten. Dit caseïne eiwitpoeder is ook een goedgekeurde keuze van ConsumerLab.

Eén portie levert 25 gram eiwit, 130 calorieën en 45% DV calcium. Hoewel het nul gram suiker per portie heeft, heeft dit caseïne-eiwit kunstmatige zoetstoffen en een langere ingrediëntenlijst in vergelijking met andere caseïne-eiwitpoeders. Naast vanille en chocolade kunnen de unieke caseïnesmaken van Dymatize, zoals kaneelbroodje en koekjes en room, een verfrissende smaakverandering zijn.

Portiegrootte: 2 schepjes | Eiwit per portie: 25 gram | Additieven: Zonnebloemolie, maltodextrine, sojalecithine, natriumcitraat, tricalciumfosfaat, natuurlijke aroma’s, zout, sucralose, acesulfaamkalium, kaliumchloride, cellulosegom, xanthaangom, zonnebloemlecithine | Calcium per portie: 45% DV-| Prijs op het moment van publicatie: $ 46 voor 4 pond ($ 0,91 per portie)

Beste lactosevrij

Vital Performance Vanille Eiwit Poeder

Vital Performance Protein Vanille

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op Vitamin Shoppe
Pros

 • Bron van collageen

 • Lactosevrij

 • NSF gecertificeerd voor sport

 • Informed Sport gecertificeerd

Tegens

 • Calcium hoeveelheid niet vermeld

 • 5 gram suiker per portie

 • Niet geschikt voor mensen met een wei-allergie

Als u op zoek bent naar een lactosevrij caseïnepoeder, is Vital Performance Protein Powder een solide optie. Hoewel het lactosevrij is, is het gemaakt van melkeiwitisolaat, dat ongeveer 80% caseïne en 20% wei is. Bovendien bevat het 10 gram grasgevoerd collageeneiwit.

Dit eiwitpoeder is ook ideaal voor atleten, omdat het zowel NSF Certified for Sport als Informed Sport-gecertificeerd is, wat betekent dat elke batch wordt getest op verboden stoffen.

Een portie Vital Performance Protein Powder heeft 130 calorieën en 25 totale gram eiwit, met 10 gram eiwit afkomstig van collageen en 5 gram BCAA’s. Het heeft geen kunstmatige ingrediënten en is gezoet met steviablad Reb M en monniksfruitextract. Andere lactosevrije smaakkeuzes naast vanille zijn chocolade, aardbei en koffie.

Met vijf gram suiker per portie is het aan de bovenkant van suiker in vergelijking met andere caseïne-eiwitpoeders. Hoewel caseïne-eiwit meestal rijk is aan calcium, wordt de exacte hoeveelheid calcium per portie helaas niet vermeld.

Portiegrootte: 2 schepjes | Eiwit per portie: 25 gram | Additieven: Tapioca dextrose, natuurlijke aroma’s, MCT olie, zonnebloem lecithine, stevia blad Reb M, monnik fruit extract | Calcium per portie: Niet vermeld | Prijs op het moment van publicatie: $ 25 voor 1,68 pond ($ 1,21 per portie)

Beste Grasgevoerde

Legion Casein+ Chocolade Pure Micellaire Caseïne Eiwit Poeder

Legin Caseïne + Eiwit

Walmart


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Pros

 • Gecertificeerd grasgevoerd

 • Rijk aan calcium

 • Geen toegevoegde suiker of kunstmatige ingrediënten

Tegens

 • Duur

Als u op zoek bent naar een met gras gevoed caseïne-eiwit, kan Legion Casein + een goede optie zijn. We vinden het leuk dat dit eiwitpoeder is gemaakt van gecertificeerde grasgevoerde zuivel en in een NSF-geregistreerde faciliteit. De melk die wordt gebruikt om Casein+ te maken, is afkomstig van kleine, duurzame melkveebedrijven in Ierland die geen hormonen of antibiotica gebruiken voor hun koeien. Legion stelt dat het door derden test op microben, allergenen en contaminants, maar er is geen verdere informatie voor deze tests. Er is ook geen test door derden voor de hoeveelheden ingrediënten op het etiket.

Je kunt naast chocolade drie andere smaken kiezen voor Legion Casein +: vanille, aardbei of bananenroomtaart. Naast caseïne-eiwit heeft elke smaak slechts een handvol andere ingrediënten en niets kunstmatigs.

Het chocolade caseïne eiwitpoeder is iets lager in koolhydraten dan andere op de markt, met slechts drie gram koolhydraten per portie. Elke portie bevat 110 calorieën, 26 gram eiwit en maar liefst 60% DV van uw dagelijkse calciumbehoeften.

Portiegrootte: 1 afgeronde | Eiwit per portie: 26 gram | Additieven: Natuurlijke smaak, zeezout, steviabladextract | Calcium per portie: 60% DV-| Prijs op het moment van publicatie: $ 60 voor 2,24 pond ($ 1,99 per portie)

Hoe we supplementen selecteren

Ons team werkt hard om transparant te zijn over waarom we bepaalde supplementen aanbevelen; u kunt hier meer lezen over onze voedingssupplementmethodologie.

We ondersteunen supplementen die evidence-based zijn en geworteld in de wetenschap. We waarderen bepaalde productkenmerken die we geassocieerd vinden met producten van de hoogste kwaliteit. We geven prioriteit aan producten die door derden zijn getest en gecertificeerd door een van de drie onafhankelijke externe certificeerders: USP, NSF of ConsumerLab. Indien relevant, geven we ook prioriteit aan niet-GMO, biologische en producten die vrij zijn van onnodige en potentieel schadelijke additieven.

Het is belangrijk op te merken dat de FDA voedingssupplementen niet beoordeelt op veiligheid en effectiviteit voordat ze op de markt komen. Ons team van experts heeft een gedetailleerde, wetenschappelijk onderbouwde methodologie ontwikkeld om de supplementen te kiezen die we aanbevelen.

Wat te zoeken in Caseïne Eiwit Poeders

Testen door derden

Supplementen die door derden zijn getest, worden naar een laboratorium gestuurd waar ze worden getest om ervoor te zorgen dat ze bevatten wat ze zeggen dat ze bevatten en niet zijn verontreinigd met specifieke risicovolle, veel voorkomende verontreinigingen. Het is echter belangrijk op te merken:

 • Testen door derden test niet om te zien of een product effectief of veilig is voor iedereen, en het zorgt er niet voor dat het supplement niet zal interageren met andere supplementen of medicijnen.
 • Niet alle tests van derden zijn gelijk gemaakt. Het is niet ongebruikelijk dat supplementbedrijven laboratoria betalen voor certificaten na het uitvoeren van minimale tot geen tests.
 • De certificeringen van derden die we kunnen vertrouwen zijn: ConsumerLab, NSF en USP. Deze certificeringen zijn echter moeilijk te verkrijgen en / of duur voor fabrikanten, dus veel bedrijven kiezen ervoor om hun producten niet te laten testen door een van deze drie organisaties.
 • Soms zijn producten die door deze drie bedrijven zijn getest duurder om te proberen de kosten die ze betalen voor certificering te compenseren.
 • Alleen omdat een supplement niet wordt getest door een van deze drie bedrijven, betekent dit niet dat het een slecht product is. We raden aan om wat onderzoek te doen naar de reputatie van de fabrikant en de fabrikant en hun testlaboratorium te bellen om hun protocollen te bepalen en te beslissen of u zich op uw gemak voelt bij het consumeren van het supplement.

De meeste eiwitpoeders bevatten van nature zware metalen in sporenhoeveelheden en consumenten hebben hun bezorgdheid geuit over verontreiniging met zware metalen bij het gebruik van deze supplementen. Een recente studie toont echter aan dat het consumeren van één tot drie porties eiwitpoeder per dag waarschijnlijk geen nadelige gezondheidseffecten veroorzaakt.

Verontreiniging met zware metalen is alleen een probleem als de ingenomen hoeveelheid een bepaalde limiet overschrijdt. Het is nuttig om op te merken dat veel voedingsmiddelen in ons dieet van nature zware metalen bevatten die we elke dag op veilige niveaus consumeren. Een caseïne-eiwit dat door derden is getest, helpt ervoor te zorgen dat zware metalen de door de FDA vastgestelde niveaus voor besmetting niet overschrijden.

Formulier

Het is je misschien opgevallen dat vier van de vijf aanbevolen producten op deze lijst zijn gemaakt met “micellaire” caseïne. Dit betekent dat de melk die wordt gebruikt om het te maken is gemicrofilterd, wat leidt tot een beter smakend product met een aangenamere consistentie. De meeste caseïne-eiwitpoeders zijn hierdoor gemaakt met micellaire caseïne, dus je krijgt een smakelijker product voor eiwitshakes, smoothies en meer.

Ingrediënten en mogelijke interacties

Het is essentieel om de ingrediëntenlijst en het voedingsfeitenpaneel van een supplement zorgvuldig te lezen om te weten welke ingrediënten en hoeveel van elk ingrediënt is opgenomen ten opzichte van de aanbevolen dagelijkse waarde van dat ingrediënt. Please breng het supplementetiket naar een zorgverlener om de verschillende ingrediënten in het supplement en eventuele interacties tussen deze ingrediënten en andere supplementen en medicijnen die u gebruikt te beoordelen.

Omdat caseïne een melkproduct is, moet je het vermijden als je een melkallergie hebt.

Dosering

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) voor eiwitten voor een gemiddelde volwassene is 0,8 gram eiwit per dag per kilogram lichaamsgewicht of ongeveer 46 gram eiwit per dag voor vrouwen en 56 gram eiwit per dag voor mannen. Onderzoek toont aan dat Amerikanen gemiddeld meer dan genoeg eiwitten in hun dieet krijgen – vrouwen krijgen gemiddeld ongeveer 69 gram per dag en mannen krijgen gemiddeld 100 gram per dag.

Hoewel mensen alleen door voedsel aan hun eiwitbehoeften voldoen, variëren individuele behoeften op basis van verschillende factoren. Caseïne-eiwitpoeder kan helpen uw eiwitinname aan te vullen als u het moeilijk vindt om via uw dieet aan uw eiwitbehoeften te voldoen.

Hoeveel is te veel?

Er is geen aanvaardbare bovengrens (UL) voor eiwitinname. Het risico lijkt erg laag te zijn voor het consumeren van overtollige eiwitten uit voedsel. Maar met zulke beperkte gegevens om eventuele nadelige effecten van een eiwitrijk dieet uit voedsel en supplementen aan te tonen, wordt het niet aanbevolen om meer dan het aanbevolen eiwitbereik voor de gemiddelde persoon te consumeren.

Veelgestelde vragen


 • Wat kan ik maken met caseïne-eiwitpoeder?

  Caseïne kan net als andere eiwitpoeders worden gebruikt om eiwitshakes te maken wanneer ze worden gemengd met water of melk. Het zal ook goed mengen in smoothies.

  Caseïne-eiwitpoeder is vrij absorberend en verdikt wanneer het wordt gemengd met vloeistof om een dikke eiwitpudding te maken. Omdat caseïne zo absorberend is, is het niet het beste eiwitpoeder om mee te bakken. Het werkt het beste voor no-bake opties zoals shakes, eiwitpudding, yoghurt of overnight oats.


 • Wat zijn de voordelen van het gebruik van caseïne-eiwitpoeder ten opzichte van andere opties?

  Omdat caseïne een melkeiwit is, bevat het alle negen essentiële aminozuren – dit maakt het een eiwitbron van hogere kwaliteit dan sommige onvolledige eiwitten zoals rijsteiwitpoeder. Het is ook een uitstekende bron van calcium, een belangrijk mineraal voor de gezondheid van botten en tanden, spier- en zenuwfuncties en meer.

  In vergelijking met wei-eiwit wordt caseïne veel langzamer verteerd en geabsorbeerd. Dit “maakt het een optimale keuze voor spierherstel na de training. Het consumeren van caseïne-eiwit ’s nachts voor het slapengaan helpt de spieren te herstellen van een intensieve training en beter voorbereid te zijn op een training de volgende dag,” zegt geregistreerde diëtist en gecertificeerde kracht- en conditioneringsspecialist DJ Mazzoni, MS, RD, CDN, CSCS.


 • Wat zijn de nadelen van het gebruik van caseïne-eiwitpoeder ten opzichte van andere opties?

  De keuze om caseïne-eiwitpoeder te gebruiken boven andere opties komt meestal neer op de timing en wanneer u van plan bent het eiwitpoeder te gebruiken. Om dezelfde reden dat caseïne een langzaam verterend eiwit is, “is het een suboptimale keuze voor pre-workout of mid-workout eiwitsuppletie. Het zal niet zo snel worden gemetaboliseerd als andere soorten eiwitten zoals wei, en zal niet in staat zijn om voeding te leveren die trainingen net zo optimaal verbetert als andere soorten eiwitten,” zegt Mazzoni.


 • Hoe verhouden wei-eiwitpoeder en caseïne-eiwitpoeder zich tot elkaar?

  Afgezien van het grote verschil in de tijd die nodig is om ze te verteren en te absorberen, zijn caseïne en wei-eiwit relatief vergelijkbaar vanuit voedingsoogpunt. Als het gaat om macronutriënten, verschillen caseïne en wei-eiwit niet veel. Een standaard portie van elk levert ongeveer 25 gram eiwit, minder dan 5 gram koolhydraten en ongeveer 1 gram vet.

  Caseïne-eiwitpoeder bevat aanzienlijk meer calcium dan wei-eiwit – het levert ongeveer 50% van uw dagelijkse calciumbehoeften in vergelijking met ongeveer 10% in wei-eiwit.

  Een ander verschil is dat wei-eiwit meer BCAA’s heeft dan caseïne. Deze essentiële aminozuren zijn vooral belangrijk voor spierherstel na een training, dus wei-eiwit heeft in dat opzicht een klein voordeel ten opzichte van caseïne.


 • Is caseïne-eiwitpoeder beter dan veganistisch eiwitpoeder?

  Dit hangt grotendeels af van het type veganistisch eiwitpoeder en wat je van een eiwitpoeder wilt. Als het veganistische eiwitpoeder dat je gebruikt een complete eiwitbron is met alle negen essentiële aminozuren, zal het van een vergelijkbare kwaliteit zijn als caseïne-eiwitpoeder.

  Net als wei-eiwit worden veganistische eiwitpoeders sneller verteerd en opgenomen dan caseïne. Dus veganistisch eiwitpoeder kan enig voordeel bieden ten opzichte van caseïne als u van plan bent om het voor, halverwege of direct na de training te gebruiken.


 • Hoe duur is caseïne?

  Caseïne eiwit poeder prijzen kan fluctueren op basis van het wereldwijde aanbod en de kosten van melk. Naarmate de melkprijzen stijgen, kunnen de kosten van caseïne-eiwit stijgen. Momenteel kan een algemeen bereik van de kosten per portie voor caseïne-eiwitpoeder ongeveer $ 0,90 per portie tot $ 2 per portie zijn.

 • Beste overall: Ascent Native Fuel Micellar Casein Protein Powder is onze topkeuze voor een eiwitpoeder dat geweldig smaakt en nul gram toegevoegde suiker heeft.
 • Beste niet-gearomatiseerd: NU Sportvoeding Micellaire Caseïne is een geweldige budgetvriendelijke optie met eenvoudige ingrediënten en een goede keuze voor atleten.

Spreek altijd met een zorgverlener voordat u een supplement aan uw routine toevoegt om ervoor te zorgen dat het supplement geschikt is voor uw individuele behoeften en welke dosering u moet nemen.

Lactose-intolerantie treedt op wanneer het lichaam niet in staat is om de suiker in melk af te breken, bekend als lactose. Dit kan maagkrampen, een opgeblazen gevoel, diarree of constipatie veroorzaken. Caseïne is een melkeiwit in plaats van een melksuiker en caseïne-eiwitpoeders bevatten verschillende hoeveelheden lactose. Afhankelijk van uw niveau van lactosegevoeligheid, kan caseïne-eiwit maagklachten veroorzaken. Als u lactose-intolerant bent, zoek dan naar een caseïne-eiwitpoeder dat lactosevrij is gelabeld.