Wat te eten op Boston Market: gezonde menukeuzes en voedingsfeiten

Wat te eten op Boston Market: gezonde menukeuzes en voedingsfeiten
Boston Markt

 • Navigeren in het menu
 • Individuele maaltijden
 • Markt Kommen
 • Kanten
 • Sandwiches
 • Salade Kommen & Soepen
 • Nagerechten
 • Kindermaaltijden
 • Dieetspecifieke opties
 • Voedselallergieën en -veiligheid

Hoewel veel fast-casual restaurants een scala aan menu-items bieden die je thuis niet zou proberen te maken, staat Boston Market bekend om zijn homestyle-gerechten. Het serveren van hele rotisserie kip en ander vlees, plus sandwiches, soepen en traditionele bijgerechten, de aantrekkingskracht van de keten ligt in het aanbieden van voedingsmiddelen die doen denken aan een gezonde zelfgemaakte maaltijd.

Hoewel sommige maaltijden van Boston Market grote hoeveelheden vet, calorieën en natrium bevatten, biedt het menu van de keten verschillende meer nutritioneel uitgebalanceerde opties. Diners hebben ook de vrijheid om hun eigen combinaties te maken.

Wat experts zeggen

“Boston Market staat bekend om zijn rotisserie kip en heerlijke bijgerechten. Als je hier vaak eet, blijf dan bij plantaardige kanten zoals sperziebonen en maïs en vermijd opties met een hoger vetgehalte zoals zoete aardappel ovenschotel, aardappelpuree met jus en macaroni en kaas. Als je kip wilt eten, kies dan voor de sausloze en huidloze witte vleesopties om calorieën en vet te besparen. “
Barbie Cervoni, MS, RD, CDCES, CDN

Navigeren in het menu

Het menu van Boston Market is uitgebreid, maar niet overweldigend. Hoewel het menu-aanbod per seizoen en locatie kan variëren, vindt u over het algemeen selecties verdeeld in individuele maaltijden in combinatiestijl, grotere maaltijden in gezinsstijl, marktschalen, sandwiches, soepen en à-la-cartegerechten (evenals kindermaaltijden en desserts). Diners hebben voldoende ruimte om te mixen en matchen om hun ideale maaltijd uit deze categorieën te creëren.

Wat te bestellen &vermijd op Boston Market
Meest voedzame opties Minst voedzame opties
Geroosterde kalkoenborst (individuele maaltijden) Chicken Pot Pie (individuele maaltijden)
Geroosterde kalkoen borst kom (markt kommen) Gehaktbrood Mac & Kaas kom (Market Bowls)
Verse gestoomde groenten (zijkanten) Zoete aardappel ovenschotel (zijkanten)
Halve Kip Salade Carver (Sandwiches) Southwest Chicken Carver (Sandwiches)
House Side Salade (Salades) Kip Caesar Salade (Salades)
Chocolade Brownie (Desserts) Warme Perzik Schoenmaker (Desserts)
Turkije (Kindermenu) Gehaktbrood (Kindermenu)

Meest voedzame optie

De meest voedzame maaltijd op het menu van Boston Market is de geroosterde kalkoenborst van normale grootte, vergezeld van gestoomde groenten als bijgerecht.

Individuele maaltijden

Deze combinaties draaien om een vleesgerecht, zoals kipfilet, gehaktbrood, prime rib of kalkoen, en worden afgerond met uw keuze aan bijgerechten.

Hoewel deze volledige maaltijden bevredigend kunnen zijn, behoren ze ook tot de zwaarste op het menu van Boston Market. Het is ook belangrijk om te onthouden dat voedingsinformatie voor deze items alleen betrekking heeft op de vleesselectie, niet op eventuele kanten die u kunt toevoegen.

✓ Geroosterde kalkoenborst

De geroosterde kalkoenborst van normale grootte bevat 160 calorieën, 4,5 g vet, 2 g verzadigd vet, <1 g koolhydraten, 30 g eiwit en 440 mg natrium. Kalkoen is een goede bron van magere eiwitten, vooral wanneer het wordt geroosterd, gegrild of gebakken in plaats van gefrituurd.

✗ Kip Pot Pie

De kippottaartmaaltijd levert 750 calorieën, 102 g vet, 19 g verzadigd vet, 64 g koolhydraten, 28 g eiwit en 1.780 mg natrium.

Als u op zoek bent naar een kipgerecht, overweeg dan de kwart witte rotisserie kip, die een kwart van een smakelijke rotisserie kip bevat voor 270 calorieën, 11 g vet, 590 mg natrium en 43 g eiwit. Je kunt het ook skinless bestellen voor nog minder calorieën en vet, maar bijna net zoveel eiwitten.

Markt Kommen

Boston Market’s maaltijden met één gerecht worden geleverd met een van de drie vleesgerechten, plus twee kanten en een saus. Alle marktkommen zijn zelf te maken, wat betekent dat je ze naar wens kunt aanpassen met alle eiwitten, sauzen en zijkanten.

✓ Geroosterde kalkoen borstkom

Kies geroosterde kalkoenborst als het eiwit om je eigen geroosterde kalkoenborstkom te maken en beleg het vervolgens met vulling en jus. Je hebt een kom met een waarde van 330 calorieën, 13 g vet, 2,5 g verzadigd vet, 28 g koolhydraten, 25 g eiwit en 870 mg natrium.

✗ Gehaktbrood Mac & Kaas Kom

Met een combinatie van gehaktbrood en mac en kaas is deze marktkom calorierijk en vetrijk. Gegarneerd met sla en een mix van drie kazen, het biedt 760 calorieën, 39 g vet, 19 g verzadigd vet, 62 g koolhydraten, 38 g eiwit en 2.280 mg natrium.

Over het algemeen, om het natriumgehalte op uw marktkommen lager te houden, kiest u geroosterde kalkoen of rotisseriekip en kiest u voor groentekomvullers zoals geroomde spinazie of vers gestoomde groenten.

Kanten

De bijgerechten van Boston Market ronden uw maaltijd af met stevige huiselijke opties zoals mac en kaas, aardappelpuree en geroomde spinazie. Hoewel veel van deze kanten veel calorieën serveren, zijn er lichtere opties in de mix.

✓ Verse gestoomde groenten

Je raadt het al: de meest voedzame optie in deze categorie is de vers gestoomde groenten, met slechts 60 calorieën, 3,5 g vet, 0 g verzadigd vet, 7 g koolhydraten, 2 g eiwit en 40 mg natrium. Met broccoli, wortels en courgette is deze voedzame kant een leuke aanvulling op elke maaltijd. U kunt ook een grote portie bestellen (9 ounces, versus 4 ounces voor de normale grootte).

✗ Zoete aardappel ovenschotel

Met zijn fluweelzachte zachtheid en marshmallow-topping is de zoete aardappelschotel van Boston Market misschien heerlijk, maar het voegt aan je maaltijd 460 calorieën, 12 g vet, 3 g verzadigd vet, 87 g koolhydraten, 3 g eiwit en 220 mg natrium toe.

Als je hunkert naar een zetmeelrijke kant, overweeg dan de aardappelpuree of zoete maïs voor respectievelijk 270 of 160 calorieën.

Sandwiches

Met uitzondering van één vegetarische optie die alleen beschikbaar is op cateringbestellingen, zijn de sandwiches van Boston Market allemaal gebaseerd op kip en kalkoen. Maar hoewel ze misschien niet veel variëren in termen van ingrediënten, varieert hun voedingswaarde sterk.

✓ Broodje kipsalade

Om aan de lichtere kant te blijven, kies je voor de kipsalade carver sandwich. Zonder zijkanten biedt het 870 calorieën, 51 g vet, 10 g verzadigd vet, 63 g koolhydraten, 38 g eiwit en 1.430 mg natrium. Boston Market biedt ook een halve bestelling van deze sandwich voor 430 calorieën, 26 g vet, 5 g verzadigd vet, 32 g koolhydraten, 19 g eiwit en 710 mg natrium.

✗ Zuidwest Kip Carver Sandwich

De Southwest chicken carver sandwich maakt een smakelijke lunch, maar het wordt geleverd met voldoende vet (65g) en natrium (2.330mg) voor een hele dag, plus 1.110 calorieën, 19g verzadigd vet en 76g koolhydraten.

Om het natrium en de calorieën in je sandwich te verminderen, kies je voor een sandwich zonder saus en kies je een halve portie om te combineren met een plantaardige kant.

Salade Kommen & Soepen

Boston Market biedt een bescheiden selectie van soepen en salades, de meeste gebaseerd (natuurlijk) rond kip of kalkoen. Met uitzondering van een bijna universeel hoog natriumgehalte, maken de meeste van deze menu-opties gezonde keuzes, met veel lagere hoeveelheden calorieën en vet dan de combinatiemaaltijden van Boston Market.

✓ Salade aan huiszijde

De salade aan de huiszijde is gemaakt met sla, tomaten, rode ui en wortels. Het bevat 200 calorieën, 16 g vet, 3 g verzadigd vet, 10 g koolhydraten, 4 g eiwit en 350 mg natrium. Dat omvat ranchdressing, kaas en crouton-toppings, dus als u calorieën en vet wilt verminderen, kunt u deze weglaten.

✗ Kip Caesar Salade

Boston Market’s kip Caesar salade biedt 770 calorieën, 51g vet, 13g verzadigd vet, 33g koolhydraten, 49g eiwit en 2.060mg natrium. Of misschien wilt u de kleinere portie van het zijmenu bestellen voor 310 calorieën, 24 g vet, 6 g verzadigd vet, 16 g koolhydraten, 9 g eiwit en 870 mg natrium.

Nagerechten

De selectie desserts van Boston Market valt in lijn met de andere traditionele Amerikaanse gerechten. Taarten, cakes, schoenmakers en brownies vormen deze menucategorie.

✓ Chocolade Brownie

De chocolade brownie leidt de desserts van Boston Market met 340 calorieën, 14 g vet, 3,5 g verzadigd vet, 53 g koolhydraten, 5 g eiwit en 180 mg natrium.

✗ Warme Perzik Schoenmaker

Een enkel plakje warme perzik schoenmaker bevat 540 calorieën, 18 g vet, 9 g verzadigd vet, 89 g koolhydraten, 5 g eiwit en 250 mg natrium. Als je zin hebt in iets zoets, overweeg dan het chocoladekoekje. Het voegt slechts 370 calorieën en 32 g suiker toe aan uw maaltijd.

Kindermaaltijden

Kindervoorgerechten bootsen volwassen hoofdgerechten na in deze menucategorie, met keuzes uit kalkoen, gehaktbrood en witte en donkere kip. Omdat porties kleiner zijn, zijn deze opties redelijk matig in calorieën en andere voedingsstoffen.

✓ Geroosterde kalkoenborst

Net als bij de volwassen maaltijden van Boston Market, is geroosterde kalkoenborst het voorgerecht dat opvalt als het gezondst op het kindermenu. Dit witte vlees wordt geleverd met minder dan de helft van het natrium van alle andere voorgerechten voor kinderen op 220 mg, plus 80 calorieën, 2,5 g vet, 1 g verzadigdd vet, 0g koolhydraten en 15g eiwit.

✗ Gehaktbrood

Van de vier voorgerechten voor kinderen op het menu van Boston Market is het gehaktbrood de zwaarste keuze met 240 calorieën, 16 g vet, 7 g verzadigd vet, 9 g koolhydraten, 13 g eiwit en 460 mg natrium.

Dieetspecifieke opties

Boston Market biedt opties voor verschillende speciale diëten. Mensen die een glutenvrij, koolhydraatarm, fodmap-, vetarm of diabetesvriendelijk dieet volgen, hebben een breed scala aan geschikte keuzes. Vegetariërs, veganisten en mensen met een natriumarm dieet kunnen echter teleurgesteld zijn over het minimale aanbod van de keten voor hen.

Glutenvrij

Degenen die gluten moeten vermijden, zullen blij zijn om te ontdekken dat veel van de populairste menu-items van Boston Market inherent glutenvrij zijn. De website van de keten biedt een interactieve tool waarmee gebruikers kunnen zoeken naar glutenvrije opties.

 • Rotisserie signature kip
 • Kalkoen borst
 • Baby rug ribben
 • Gestoomde groenten
 • Gestoomde broccoli
 • Suikermaïs
 • Caesar salade (laat croutons weg; alle dressings zijn glutenvrij)

Voor een voedzame glutenvrije maaltijd bestel je de kalkoenborst met een kant van gestoomde groenten.

Koolhydraatarm

Met een menu dat voornamelijk gebaseerd is op vlees, is het niet moeilijk om koolhydraatarm te gaan op Boston Market. Kies vlees en groenten die niet in sauzen of zware smaakmakers zijn gesmeerd (of in gebak zijn gebakken), zoals de rotisserie kip met de huissalade.

 • Kalkoen borst
 • Rotisserie kip
 • Runderborst
 • Prime rib
 • Gestoomde groenten
 • Huis salade

Low-FODMAP

Degenen die een fodmap-arm dieet volgen, zullen zeker in staat zijn om hun weg te vinden naar geschikte keuzes op Boston Market. Zonder paneermeel of sauzen bevat vlees geen koolhydraten, dus de vele selecties mager vlees van het restaurant zijn duidelijke winnaars voor een FODMAP-vriendelijke maaltijd.

Om in overeenstemming te blijven met de FODMAP-richtlijnen, moet u er rekening mee houden welke fruit- of groentekanten u kiest en een beetje verkenning doen met de online ingrediëntentool van het restaurant om uw bestelling van tevoren te bepalen.

 • Rotisserie kip (kwart wit)
 • Runderborst
 • Knoflook dille nieuwe aardappelen
 • Huis salade

Om je eigen low-FODMAP maaltijd te maken, bestel je de knoflook dille nieuwe aardappelen met de rotisserie kip.

Diabetes-vriendelijk

Koolhydraatarme en suikerarme opties zijn er in overvloed op het menu van Boston Market, waardoor het relatief eenvoudig is voor mensen met een diabetesdieet om hier te dineren. Als je dit soort dieet volgt, blijf dan weg van suikerrijke, koolhydraatrijke gerechten zoals kaneelappels en zoete aardappelschotel. Kies in plaats daarvan voor geroosterde kalkoenborst en geroomde spinazie.

 • Romige knoflook kwart witte kip
 • Geroosterde kalkoenborst
 • Geroomde spinazie
 • Verse gestoomde groenten

Vetarm

Hoewel je misschien denkt dat alle restaurantmaaltijden boordevol vet zitten, is dat niet het geval op Boston Market. Degenen die een vetarm dieet volgen, kunnen kiezen uit verschillende opties. Begin met de kalkoenborst en knoflook dille krieltjes.

 • Rotisserie kip
 • Kalkoen borst
 • Knoflook dille nieuwe aardappelen
 • Gestoomde broccoli
 • Gestoomde groenten

Natriumarm

Vasthouden aan een natriumarm dieet is een lastig voorstel tijdens het eten op Boston Market. Net als veel andere restaurants is het menu van deze keten sterk afhankelijk van natrium. Enkele beste weddenschappen zijn de geroosterde kalkoenborst en vers gestoomde groenten voor 480 mg natriumtotaal.

 • Geroosterde kalkoenborst
 • Verse gestoomde groenten
 • Knoflook dille nieuwe aardappelen

Vegetariër

Omdat de voorgerechten van Boston Market allemaal draaien om vlees, hebben vegetariërs niet veel keuzes voor hoofdgerechten. Maar hoewel een individuele maaltijd of marktkom misschien geen optie is, kunt u een maaltijd maken van bijgerechten zoals aardappelpuree en zoete maïs.

 • Aardappelpuree
 • Suikermaïs
 • Knoflook dille nieuwe aardappelen
 • Verse gestoomde groenten

Veganistisch

Voor veganisten zal eten op Boston Market een serieuze uitdaging zijn – zo niet ronduit onmogelijk, omdat veel van de vleesvrije kanten melk en / of eieren bevatten. Veganistische opties zijn onder andere:

 • Ciabatta rol
 • Cranberry walnoot relish
 • Kaneel appels
 • Gestoomde groenten
 • Gestoomde broccoli

Voedselallergieën en -veiligheid

Boston Market heeft een duidelijke inspanning geleverd om tegemoet te komen aan mensen met voedselallergieën en gevoeligheden. Een online t gebruikenool, u kunt het menu bekijken om te ontdekken welke items vrij zijn van de top acht voedselallergenen, plus gluten.

Zoals veel restaurants maakt de keten echter een disclaimer dat in een keuken met veel ingrediënten kruisbesmetting kan optreden en dat receptformuleringen aan verandering onderhevig zijn. Schelpdieren en pinda’s worden echter helemaal niet gebruikt in het restaurant.

Hoewel u misschien niet altijd met absolute zekerheid kunt ontdekken hoe elk menu-item is voorbereid, communiceert u uw behoeften met uw server of vraagt u om met de manager van de locatie te spreken bij het bestellen. Dit kan een lange weg gaan naar het krijgen van een maaltijd die veilig voor u is om te eten.

Een woord van bodymindspirit

Onder fast-casual restaurants onderscheidt Boston Market zich door zijn verscheidenheid aan menu-items die aan veel dieetbehoeften en voorkeuren kunnen voldoen. Whole-foods basics zoals mager vlees en ongecompliceerde groenten zijn goede keuzes voor zowat iedereen.

Probeer een mix-and-match-maaltijd van meerdere kanten, of deel een diner in familiestijl met een groep. Met deze richtlijnen kunt u genieten van een huiselijke maaltijd, zelfs buitenshuis.


Door Sarah Garone, NDTR

Sarah Garone, NDTR, is een freelance gezondheids- en wellnessschrijver die een foodblog runt.


Bekijk ons redactionele proces

Maak kennis met onze Review Board

“Boston Market staat bekend om zijn rotisserie kip en heerlijke bijgerechten. Als je hier vaak eet, blijf dan bij plantaardige kanten zoals sperziebonen en maïs en vermijd opties met een hoger vetgehalte zoals zoete aardappel ovenschotel, aardappelpuree met jus en macaroni en kaas. Als je kip wilt eten, kies dan voor de sausloze en huidloze witte vleesopties om calorieën en vet te besparen. “
Barbie Cervoni, MS, RD, CDCES, CDN