Wat te eten bij Wendy’s: gezonde menukeuzes en voedingsfeiten

Wat te eten bij Wendy's: gezonde menukeuzes en voedingsfeiten
Wendy's

bodymindspirit / Christian Alzate


 • Navigeren in het menu
 • Ontbijt
 • Rundvlees
 • Kip
 • Salades
 • Kanten
 • Toetje
 • Dranken
 • Dieetspecifieke opties
 • Voedselallergieën en -veiligheid

Met vestigingen in 30 landen is Wendy’s een van de populairste wereldwijde fastfoodketens. Het menu is uitgebreid met frietjes, chili, salades, kipsandwiches en de beroemde Frosty van de keten als dessert.

Wat uw voedingsbehoeften, voorkeuren en doelen ook zijn, deze fastfoodketen heeft tientallen opties en kan worden aangepast aan de meeste voedingsvoorkeuren. Als u de voedingswaarde van het menu kent voordat u bestelt, kunt u de meest voedzame maaltijd maken wanneer u het restaurant bezoekt. Het kenmerkende menu en de vele soorten gerechten kunnen zonder schuldgevoel worden genoten, of u nu langskomt voor een snelle snack of een grote maaltijd.

Wat experts zeggen

“Wendy’s heeft meerdere salade-opties die de inname van groenten kunnen stimuleren, maar een groot deel van het menu biedt niet genoeg vezelrijke ingrediënten en bevat hogere natriumgehaltes. Als je hier regelmatig eet, kies dan groenten, volle granen en ingrediënten met een lager natriumgehalte wanneer je kunt om de algehele dagelijkse voeding in evenwicht te brengen. “

Wilg Jarosh, MS, RD

Navigeren in het menu

U kunt ontbijt bestellen bij Wendy’s, met opties zoals ontbijt sandwiches, een havermout bar, of een ontbijt burrito. Voor lunch en diner biedt Wendy’s hamburgers, kipopties, salades en een verscheidenheid aan bijgerechten, desserts en drankjes. Er zijn ook kindermaaltijden beschikbaar.

Wat te bestellen &Vermijd bij Wendy’s
Meest voedzame opties Minst voedzame opties
Havermout Bar (Ontbijt) Ontbijt Baconator (Ontbijt)
Jr. Hamburger (Rundvlees) Pretzel Bacon Pub Triple (Rundvlees)
4 Pc. Krokante KipNuggets (Kip) Spicy Pretzel Bacon Pub (Kip)
Parmezaanse Caesar Salade (Salade) Taco Salade (Salade)
Appelbeten (zijkanten) Chili &Kaas Gebakken Aardappel (Zijkanten)
Jr. Vanille Frosty (Dessert) Lg. Chocolate Frosty (Dessert)
Nestle Pure Life Gebotteld Water (Dranken) Lg. Hi-C Flashin ‘Fruit Punch (Dranken)

Meest voedzame optie

Als je op zoek bent naar de gezondste maaltijd bij Wendy’s, is de Parmezaanse Caesar Salade de beste keuze; en u kunt de dressing overslaan of slechts de helft gebruiken als u het totale vet-, calorie- en natriumgehalte wilt verminderen.

Ontbijt

Wendy’s ontbijtmenu bevat veel sandwiches – die je kunt krijgen op een croissant, koekje of hamburgerbroodje – evenals een paar andere items, zoals een burrito of havermoutbar. Veel van deze zijn rijk aan vet, calorieën en natrium.

Om je ontbijtsandwich gezonder te maken, overweeg je een optie zonder kaas en spek. Misschien wilt u ook wegblijven van de ontbijtcombo’s (die worden geleverd met een kant van gebakken gekruide aardappelen) of vragen om appelhapjes voor de aardappelen te vervangen.

✓ Havermout

Wendy’s Oatmeal Bar biedt 270 calorieën, 10g totaal vet, 4g verzadigd vet, 44g koolhydraten, 3g eiwit en 230mg natrium. Deze reep is gezonder dan de andere opties omdat het ongeveer de helft van het vet bevat (zowel totaal als verzadigd) en hoger is in vezels (4 g per reep).

✗ Ontbijt Baconator

Wendy’s Breakfast Baconator levert 730 calorieën, 50g totaal vet, 19g verzadigd vet, 37g koolhydraten, 34g eiwit en 1.750mg natrium. Als je in de stemming bent voor worst, spek en eieren, kan Wendy’s burrito deze hunkering bevredigen met ongeveer de helft van de calorieën, vet en natrium.

Rundvlees

Wendy’s staat bekend om zijn klassieke hamburger, maar het hamburgermenu is uitgebreid met een verscheidenheid aan opties, waaronder verschillende broodjes- en toppingkeuzes en zelfs meerdere pasteitjes. Veel van deze opties voegen echter nog meer calorieën en vet toe.

Om je burger gezonder te maken, kun je overwegen om de kaas en het spek weg te laten en mosterd te ruilen voor de mayonaise. One-patty-opties zijn het laagst in vet en calorieën en als je een single-patty burger meer vullend wilt maken, vraag dan om extra sla en tomaat.

✓ Jr Hamburger

Wendy’s Jr. Hamburger levert 250 calorieën, 11g totaal vet, 4g verzadigd vet, 25g koolhydraten, 13g eiwit en 420mg natrium. Van alle hamburgeropties is deze de laagste in calorieën en vet, terwijl hij ook lager is in natrium.

✗ Pretzel Bacon Pub Driepersoons

Wendy’s Pretzel Bacon Pub Triple biedt 1.520 calorieën, 106 g totaal vet, 45 g verzadigd vet, 54 g koolhydraten, 89 g eiwit en 1.940 mg natrium. Bestel een enkele Pretzel Bacon Pub Cheeseburger en je kunt je vet en calorieën halveren. Verwissel de krakeling en je kunt beide nog meer verminderen.

Kip

Naast rundvlees biedt Wendy’s een brede selectie knapperige kipsandwiches en nuggets, waarvan sommige een beetje pittig zijn. Veel van deze opties zijn gezonder dan Wendy’s rundvleeskeuzes omdat ze lagere hoeveelheden calorieën en vet bevatten.

Wanneer je naar Wendy’s kip sandwich menu kijkt, is gegrild gezonder dan gefrituurd en onthoud dat elk item dat je toevoegt (bijv. Spek, kaas, pretzelbroodje) je maaltijd waarschijnlijk een beetje minder gezond zal maken. Kies in plaats daarvan voor vegetarische toppings of ga met kipnuggets om ongezonde specerijen helemaal te vermijden.

✓ Krokante Kipnuggets

Wendy’s 4 Pc. Crispy Chicken Nuggets bieden 170 calorieën, 11g totaal vet, 2g verzadigd vet, 10g koolhydraten, 9g eiwit en 340mg natrium. Het kiezen van nuggets boven een sandwich helpt je het vet en de calorieën in veel sandwichbeleg te omzeilen. Het is ook een goede optie als je koolhydraatarm eet, omdat er geen broodje is.

✗ Pittige Pretzel Bacon Pub

Wendy’s Spicy Pretzel Bacon Pub biedt 840 calorieën, 42 g totaal vet, 13 g verzadigd vet, 71 g koolhydraten, 42 g eiwit en 1.790 mg natrium. Als je in de stemming bent voor een broodje kip, vraag dan om gegrilde kip versus gefrituurd en overweeg om het spek, de kaas of beide weg te laten.

Salades

Wendy’s biedt een handvol vers gemaakte salades, elk met verschillende topping-keuzes. Over het algemeen zijn deze opties het gezondst omdat ze meer voedingsstoffen bevatten. Salades zijn ook een goede optie als je naar je koolhydraatinname kijkt.

Zoek bij het selecteren van je salade naar een salade met toppings zoals fruit, meer groenten of noten. Toppings die gefrituurd zijn (zoals croutons of tacochips) verhogen het totale vet en de calorieën van de maaltijd. Kledingkeuze is ook belangrijk, waarbij caloriearme opties meestal de gezondste keuze zijn.

✓ Parmezaanse Caesar Salade

Wendy’s Parmezaanse Caesar Salade levert 300 calorieën, 14 g totaal vet, 7 g verzadigd vet, 5 g koolhydraten, 41 g eiwit en 790 mg natrium. Dit is een van de menu-items met een lager vetgehalte dat ook vezels (3g) en een goede dosis andere voedingsstoffen levert, zoals kalium.

Voeg het volledige dressingpakket toe en je voegt 140 calorieën, 14 g totaal vet, 2,5 g verzadigd vet, 2 g koolhydraten, 1 g eiwit en 320 mg natrium toe. Probeer slechts de helft van de dressing te gebruiken of vraag in plaats daarvan een caloriearme optie aan.

✗ Taco Salade

Wendy’s Taco Salade levert 620 calorieën, 34 g totaal vet, 13 g verzadigd vet, 67 g koolhydraten, 3 g eiwit en 1.890 mg natrium. Een gezondere optie met hetzelfde smaakprofiel is een kleine chili. Kiezen voor de chili zal je calorieën en vet met tweederde verminderen. Het vermindert ook je natrium met de helft.

Kanten

Wendy’s menu van bijgerechten bestaat uit frietjes, gebakken aardappelen, chili en appelhapjes. Over het algemeen vallen veel van deze opties aan de minder gezonde kant, vooral vanwege hun extra toppings zoals kaas, spek en zure room.

De gezondste kanten zijn die in hun meest natuurlijke vorm, zoals een gewone gebakken aardappel of appelhapjes. Als je iets warms wilt, biedt een kleine chili meer voedingswaarde dan friet of een gebakken aardappel met calorierijke toppings.

✓ Appelbeten

Wendy’s Apple Bites bieden 35 calorieën, 0g totaal vet, 0g verzadigd vet, 8g koolhydraten, 0g eiwit en 0mg natrium. Ze zijn een geweldige bijoptie als u uw vetinname in de gaten houdt of als u een natriumarm dieet eet. Het is ook een van de weinige menu-items die niet direct allergenen bevatten.

✗ Chili &kaas gebakken aardappel

Wendy’s Chili &Cheese Baked Potato levert 500 calorieën, 14g totaal vet, 7g verzadigd vet, 74g koolhydraten, 20g eiwit en 860mg natrium. Je kunt je gebakken aardappelkant gezonder maken door het gewoon te bestellen.

Toetje

Het menu met zoete lekkernijen van het bedrijf biedt waar het het meest bekend om is: de Frosty. Voor degenen die geen koele traktatie willen, bevat het bakkerijmenu ook een paar smaken koekjes. Sommige opties zijn net zo hoog in vet en calorieën als een sandwich, dus het is handig om dit in gedachten te houden.

U kunt uw Frosty gezonder maken door te kiezen voor “junior” of kleine porties boven middelgrote of grote porties. En als je in de stemming bent voor een koekje, biedt de havermoutreep meer voeding dan andere opties.

✓ Jr. Vanille Frosty

Wendy’s Jr. Vanilla Frosty biedt 190 calorieën, 5g totaal vet, 3g verzadigd vet, 32g koolhydraten, 5g protein, en 90mg natrium. Deze hoeveelheden zijn relatief laag voor een dessert, waardoor u uw zoetekauw kunt bevredigen terwijl u binnen uw gewenste calorie- en vetbereik blijft.

✗ Grote Chocolade Frosty

Wendy’s Large Chocolate Frosty levert 590 calorieën, 15g totaal vet, 10g verzadigd vet, 99g koolhydraten, 17g eiwit en 260mg natrium. U kunt uw chocolade fix krijgen terwijl u binnen uw voedingsrichtlijnen blijft door een junior of kleine portie te kiezen. Als je op je calorieën of koolhydraten let, is een chocoladekoekje een betere optie.

Dranken

Bij Wendy’s kun je zowel warme als koude dranken krijgen. Ze hebben warme en ijskoffie, evenals een brede selectie frisdranken en limonades. U kunt ook melk of water bestellen. Er zijn verschillende keuzes, sommige die gezonder zijn dan andere.

Als u geen vet of calorieën aan uw maaltijd wilt toevoegen, zijn water, koffie en ijsthee de beste keuzes. Melk is een goede optie als u probeert uw calciuminname te verhogen. Als u een drankje bestelt dat hoger is in calorieën of vet, kan het kiezen van kleinere portiegroottes helpen.

✓ Nestle Pure Life Gebotteld Water

Bestel een Nestle Pure Life Bottled Water en je krijgt een drankje zonder calorieën, geen vet, geen koolhydraten, geen eiwitten en geen natrium. Hierdoor blijft er meer over in al deze categorieën voor uw eigenlijke maaltijd. Bovendien, als het gaat om dranken, is water altijd een topkeuze.

✗ Hi-C Flashin ‘Fruit Punch

Wendy’s grote Hi-C Flashin ‘ Fruit Punch biedt 560 calorieën, 0 g totaal vet, 0 g verzadigd vet, 14 g koolhydraten, 0 g eiwit en 120 mg natrium. Een gezondere zoete drankoptie is Minute Maid Light Lemonade. Zelfs een grote portie levert slechts 30 calorieën, hoewel het hoger is in natrium met 240 gram.

Dieetspecifieke opties

Het Wendy’s menu biedt een aantal opties als je een specifiek dieet volgt, zoals koolhydraatarm, diabetesvriendelijk, vetarm, natriumarm, vegetarisch en veganistisch; uw selectie is echter een beetje beperkter als u een glutenvrij dieet of een fodmap-arm dieet volgt.

Glutenvrij

 • Gewone hamburger (geen broodje)
 • Gegrilde kip (geen broodje)
 • Elke salade behalve Taco of Jalapeño Popper
 • Friet
 • Chilipeper

Wendy’s biedt geen gecertificeerde glutenvrije artikelen aan, maar er staat wel in welke items tarwe bevatten. Als u gevoelig bent voor gluten of coeliakie heeft, bekijk dan de voedingsinformatie en ingrediëntenlijst zorgvuldig voordat u bestelt.

Glutenvrije salades zijn goede keuzes omdat ze hoger zijn in voedingsstoffen. Let gewoon op de hoeveelheid dressing die u gebruikt of kies een optie met minder calorieën als u uw vet- en calorie-inname beperkt.

Koolhydraatarm

 • Parmezaanse Caesar salade
 • Gewone hamburger (geen broodje)
 • Gegrilde kip (geen broodje)
 • Kipnuggets
 • Appelbeten

Frites en gebakken aardappelen bevatten veel koolhydraten, dus misschien wilt u deze voedingsmiddelen vermijden als u een koolhydraatarm dieet volgt. Het bestellen van sandwiches zonder het broodje helpt ook om je koolhydraatinname te verminderen, net als het krijgen van salades zonder koolhydraatrijke toppings zoals croutons of tortillachips.

Als je iets vullends wilt, zijn een salade of broodjeloze burger en kip goede opties. Als je op zoek bent naar iets lichters, zijn een vierdelige kipnugget of appelhapjes de betere keuzes.

Low-FODMAP

 • Friet
 • Gebakken aardappel (met kaas, indien getolereerd)
 • Salade (zonder croutons, uien of dressing)
 • Gegrilde kip (geen broodje, met kaas indien getolereerd)
 • Gewoon hamburgerpasteitje (geen broodje, met kaas indien getolereerd)

Als u een fodmap-arm dieet volgt, kunnen uw opties bijzonder beperkt zijn als het gaat om fastfood. Controleer van tevoren het menu om te zien welke items granen, fruit en zuivel bevatten en probeer die te vermijden. Gewoon vlees en aardappelartikelen zijn meestal veiligere keuzes.

Diabetes-vriendelijk

 • Gegrilde kip
 • Kipnuggets
 • Appelbeten
 • Jr. hamburger (geen broodje)
 • Parmezaanse Caesar Kip of Zuidwest Avocado Kip salades

Als u een dieet volgt voor mensen met diabetes, zoek dan naar menu-items die minder koolhydraten bevatten. Bestel broodjes zonder het broodje en kies salades met koolhydraatarm beleg zoals noten en kaas. Salades zijn de beste keuze omdat ze voedzaam zijn, maar gegrilde kip is ook een goede keuze.

Vetarm

 • Chilipeper
 • Jr. hamburger
 • Gewoon gebakken aardappel
 • Broodje gegrilde kip
 • Salades zonder kaas of dressing

Een manier om je vet te verminderen tijdens het eten bij Wendy’s is om gefrituurd voedsel te vermijden. U kunt ook uw vetinname verlagen door te bestelleng een salade zonder vetrijke opties zoals kaas of volvette dressing. Chili is een goede vetarme optie voor een koude dag, terwijl een salade je buik kan vullen zonder je te verzwaren.

Natriumarm

 • Jr. hamburger
 • Gewoon gebakken aardappel
 • Appelbeten
 • Salade zonder croutons, kaas of dressing
 • Chocolade of vanille Frosty (Jr. maat)

Als u uw natriuminname in de gaten houdt, wilt u waarschijnlijk de frietjes vermijden. Veel van de broodjes bevatten ook veel natrium. Een betere optie is om een salade te bestellen minus de croutons, kaas of dressing. Je kunt ook het natrium van een burger verlagen door de kaas en het spek te nixen.

Vegetarisch &veganistisch

 • Friet
 • Gebakken aardappel (alleen bieslook)
 • Appelbeten
 • Salade (zonder vlees en kaas)

Hoewel Wendy’s bekend staat om zijn hamburgers, heeft de keten wel een paar opties als je een vegetarisch of veganistisch dieet volgt. Als je zuivel eet, is een Frosty een zoete optie. Hoewel, een gebakken aardappel en appelhapjes zullen meer voedingsstoffen bieden.

Voedselallergieën en -veiligheid

Veel van Wendy’s etenswaren bevatten algemeen bekende allergenen. Hoewel het wel rekening houdt met de aanwezigheid van veel van deze voedselallergenen op het Amerikaanse menu, waarvan sommige zijn:

 • Soja
 • Melk
 • Vis
 • Eieren
 • Tarwe
 • Grondnoten
 • Schelpdier
 • Noten

Als u een voedselallergie heeft, informeer dan de medewerker die uw bestelling opneemt. In veel gevallen kan uw voedsel worden bereid met bepaalde ingrediënten weggelaten. Bij het plaatsen van een online bestelling of het gebruik van de mobiele app heb je ook de mogelijkheid om een ingrediënt te “houden”.

Een woord van bodymindspirit

Met een scala aan hamburgers, sandwiches, salades en bijgerechten is Wendy’s een fastfoodrestaurant waar je keuzes hebt, zelfs als je een speciaal dieet volgt of ernaar streeft om binnen bepaalde voedingsparameters te blijven om je gezondheidsdoelen te bereiken.

Het helpt om van tevoren naar het menu te kijken, zodat je de voedingswaarde kent van de voedingsmiddelen die je wilt. Het bepalen van uw maaltijd voordat u gaat, helpt ook om betere voedselkeuzes te maken, omdat u minder wordt beïnvloed door opties buiten uw voedingsplan.

Het maken van gezonde voedingskeuzes komt uw algehele gezondheid ten goede. De meeste voedingsmiddelen kunnen worden opgenomen als onderdeel van een gezond dieet, zolang het met mate is. Het beste dieet is er een die je kunt volgen en vasthouden als een levensstijl, omdat veranderingen op de lange termijn resultaten opleveren.


Door Malia Frey, M.A., ACE-CHC, CPT

Malia Frey is een gewichtsverlies expert, gecertificeerde gezondheidscoach, gewichtsbeheersing specialist, personal trainer en fitness voeding specialist.


Bekijk ons redactionele proces

Maak kennis met onze Review Board

“Wendy’s heeft meerdere salade-opties die de inname van groenten kunnen stimuleren, maar een groot deel van het menu biedt niet genoeg vezelrijke ingrediënten en bevat hogere natriumgehaltes. Als je hier regelmatig eet, kies dan groenten, volle granen en ingrediënten met een lager natriumgehalte wanneer je kunt om de algehele dagelijkse voeding in evenwicht te brengen. “

Wilg Jarosh, MS, RD