Wat te eten bij Panera Bread: gezonde menukeuzes en voedingsfeiten

Wat te eten bij Panera Bread: gezonde menukeuzes en voedingsfeiten
Panera

bodymindspirit / Christian Alzate


 • Navigeren in het menu
 • Ontbijt
 • Bagels en Spreads
 • Spreads
 • Brood
 • Soep
 • Salade
 • Sandwiches
 • Warme Kommen
 • Mac
 • Nagerechten
 • Dranken
 • Dieetspecifieke opties
 • Voedselallergieën en -veiligheid

Het menu van Panera Bread is een beetje anders dan andere populaire informele restaurants en fastfoodrestaurants. In plaats van hamburgers en friet, vindt u meestal bakkerij- en café-achtige gerechten zoals vers gebakken brood, bagels en gebak. Naast het ontbijt biedt Panera ook soepen, salades, sandwiches en een paar voorgerechten, zoals pasta en noedelschalen.

Zoals vaak het geval is bij het uit eten gaan, zijn de portiegroottes van Panera meestal groot en kunnen maaltijden vrij veel calorieën bevatten. U kunt er echter altijd voor kiezen om een menu-item met een vriend te splitsen of een portie van 1/2 formaat te doen. En aangezien de meeste items bij Panera worden gebakken of gegrild in plaats van gefrituurd, is het mogelijk om gezondere opties te vinden. De website biedt zelfs aanbevelingen voor dineergasten die vetarme en natriumarme diëten volgen, en u kunt over het algemeen een volledige maaltijd samenstellen voor $ 10 of minder.

Wat experts zeggen

“Panera Bread biedt een breed scala aan smaakvolle gerechten, voldoet aan voedselallergiebehoeften en biedt geweldige halve portiegroottes van menu-items. Als een gerecht lager is in groenten of vezels, of hoger in natrium, combineer het dan met een gerecht dat de maaltijd in evenwicht brengt. Als u hier regelmatig eet, varieer dan uw bestelling om ervoor te zorgen dat u aan de voedingsbehoeften voldoet zonder de dagelijkse aanbevelingen voor natrium te overschrijden. “

— Wilg Jarosh, MS, RD

Navigeren in het menu

Door de voedingsinformatie voor panera’s menu online of met de Panera Bread mobiele app te bekijken voordat u gaat, kunt u een bestelling plannen die binnen uw dagelijkse inname van calorieën, vet en andere voedingsstoffen valt. U kunt ook een schatting krijgen van voedingsfeiten voor uw aanpassingen door de online tool te gebruiken om Panera te bestellen voor levering.

Als u specifieke voedingsbehoeften en voorkeuren heeft, zoals een voedselallergie, biedt de website van Panera ook nuttige informatie over veel voorkomende voedselallergenen om u te helpen bij het navigeren door het menu.

Wat te bestellen &Vermijd bij Panera Bread
Meest voedzame opties Minst voedzame opties
Avocado, Eiwit &spinazie (Ontbijt) Worst, roerei & kaas op Brioche (ontbijt)
Gekiemde graan platte bagel (bagels) Kaneel Crunch Bagel (Bagels)
Magere tuingroente roomkaas (spreads) Strawberry Fruit Spread (Spreads)
Wit volkorenbrood (brood) Brioche Roll (Brood)
Tien groentesoepbeker (soepen) Gebakken aardappelsoep in broodkom (soepen)
Seizoensgebonden Greens Salade (Salades) Southwest Chili Lime Ranch Kip Salade (Salades)
Mediterrane veggie op tomaten basilicum (sandwiches) Chipotle Chicken Avocado Melt op Black Pepper Focaccia (Sandwiches)
Mediterranean Grain Bowl (Warme Kommen) Baja Grain Bowl met Kip (Warme Kommen)
Mac en Kaas voor kinderen (Mac) Broccoli Cheddar Mac & Kaas (Mac)
Bosbessen Mini Muffin (Desserts) Kitchen Sink Cookie (Desserts)
San Pellegrino Bruisend Water (Dranken) Signature Warme Chocolademelk met Chocolate Chip Marshmallows (Dranken)

Meest voedzame optie

Als u op zoek bent naar de meest voedzame optie bij Panera Bread, bestel dan van het populaire sandwichmenu van het restaurant en geniet van de mediterrane vegetarische sandwich op tomaten basilicumbrood.

Ontbijt

Het menu van Panera bestaat uit sandwiches en wraps voor ontbijteieren voor onderweg, soufflés met gebakken eieren gemaakt met kaas, groenten en vlees, evenals een selectie van stevige staalgesneden havermout en vers fruit. Je vindt er ook een verscheidenheid aan warme of ijskoffie en thee, evenals een volledig cafémenu met espressodranken zoals lattes.

✓ Avocado, Eiwit & Broodje Spinazie

Kies voor een eiwitrijk ontbijt de avocado, het eiwit en de spinazie op een gekiemde graan bagel platte sandwich. Het biedt 350 calorieën, 13 g vet, 5 g verzadigd vet, 39 g koolhydraten, 19 g eiwit en 690 mg natrium.

✗ Worst, roerei & kaas op Brioche

Ondertussen levert de worst, roerei en kaas op brioche 550 calorieën, 33 g vet, 16 g verzadigd vet, 33 g koolhydraten, 29 g eiwit en 870 mg natrium.

Om je dag te beginnen met een proteingepakt ontbijt zonder zoveel vet, kies een portie eiwitten van 35 calorieën in plaats van hele eieren, die meer dan 100 calorieën kunnen zijn, afhankelijk van hoe ze zijn bereid.

Voor een vetarm ontbijt sla je extra’s zoals kaas over en laad je in plaats daarvan groenten op. Als u het natriumgehalte van uw eiersandwich wilt verlagen, vermijd dan verwerkt ontbijtvlees zoals worst en spek. Hoewel je geen tekort aan broodopties zult vinden, moet je de ontbijt koolhydraten laag houden door koolhydraatrijke bagels en broodjes te vermijden. Kies in plaats daarvan voor een volkoren wrap of volkorenbrood.

Bagels en Spreads

De bakkerij van het Panera biedt een indrukwekkende selectie bagels. Je kunt nietjes krijgen zoals gewoon, alles, sesam en volkoren, evenals unieke smaken zoals chocolate chip, wentelteefjes en cranberry walnoot. Zelfs de gezonder klinkende bagels zijn echter nog steeds calorierijk en koolhydraatrijk, zelfs voordat je rekening houdt met een verspreiding van welke aard dan ook.

✓ Gekiemde graan platte bagel

Als u op zoek bent naar een caloriearm, koolhydraatarm ontbijt, zult u waarschijnlijk geen bagel vinden die bij de rekening past. Gegeten zoals het is, kun je een gewone, alles, sesam of gekiemde graan platte bagel krijgen voor minder dan 300 calorieën. De gekiemde graan platte bagel levert 180 calorieën, 2 g vet, 34 g koolhydraten, 4 g suiker, 7 g eiwit en 410 mg natrium.

✗ Kaneel Crunch Bagel

De cinnamon crunch bagel – een kaneel bagel gegarneerd met een toegevoegde kaneelsuikercrunch – klokt af op 420 calorieën, 6 g vet, 4,5 g verzadigd vet, 82 g koolhydraten, 33 g suiker, 10 g eiwit en 390 mg natrium.

Naast het feit dat het meer dan 300 calorieën en koolhydraatrijk is, kunnen de zoet klinkende bagelkeuzes ook veel suiker bevatten. De andere populaire kaneel swirl en rozijnen bagel heeft 310 calorieën, slechts 1,5 g vet, 65 g koolhydraten, 10 g eiwit en 12 g suiker – alleen de chocolate chip en wentelteefjes bagels hebben meer suiker, op 15 g. De asiago kaas bagel heeft 320 calorieën, 5g vet, 55g koolhydraten en 13g eiwit.

Spreads

Natuurlijk, tenzij je van plan bent om je bagel gewoon te eten, moet je onthouden om rekening te houden met de calorieën, het vet en het natriumgehalte van wat je erop doet. Zelfs iets eenvoudigs als een klontje boter kan gemakkelijk 100 calorieën toevoegen.

✓ Magere tuinmoes roomkaas

Voor de meest voedzame bagel spread optie, vraag naar de magere tuinmoes roomkaas. Twee eetlepels van deze spread komen op 70 calorieën, 6 g vet, 3,5 g verzadigd vet, 1 g koolhydraten, 1 g suiker, 2 g eiwit en 220 mg natrium.

✗ Aardbeien Fruit Spread

Twee eetlepels van de aardbeienfruitspread, aan de andere kant, verpakken in 90 calorieën, 0 g vet, 0 g verzadigd vet, 23 g koolhydraten, 22 g suiker, 0 g eiwit en 0 mg natrium.

De spreads bij Panera variëren per locatie en beschikbaarheid, maar je kunt meestal de meeste nietjes krijgen, zoals boter, pindakaas en gewone roomkaas. Zorg ervoor dat u uw porties bijhoudt: een typische portiegrootte voor de meeste spreads is twee eetlepels, dus houd er rekening mee dat een grotere container meer dan een enkele portie bevat.

Brood

Zoals je zou verwachten van de naam van de keten, is vers gebakken brood Panera’s claim to fame. Je zult geen bijzonder koolhydraatarme opties vinden op het bakkerijmenu, maar als je een basis nodig hebt voor het bouwen van een gezond broodje, zijn er een paar opties om naar te zoeken.

✓ Wit volkorenbrood

Een portie van 2 ounce van het witte volkorenbrood heeft 130 calorieën, 1 g vet, 26 g koolhydraten, 3 g vezels, 2 g suiker, 6 g eiwit en 240 mg natrium. Voor het maken van sandwichs hebben Panera’s rustieke, zuurdesem, tomaten basilicum en volkorenbrood 150 calorieën of minder, hoewel alleen de volkoren 26 g koolhydraten of minder per portie bevat. Je kunt ook wat extra eiwitten in je boterham stoppen met volkorenbrood, dat 6 g per snee toevoegt.

✗ Brioche Rol

De Panera Brood brioche rol heeft 210 calorieën, 7g vet, 4g verzadigd vet, 31g koolhydraten, 6g suiker, 7g eiwit en 300mg natrium.

Als u op zoek bent naar een vetarme optie, kies dan het land rustiek, de zuurdesem of gekiemde graanrol, die elk 0 g per plak hebben. Hoewel een Frans stokbrood de go-to-keuze kan zijn om soep te begeleiden, voegt zelfs de kleinere bijbestelling bij Panera 180 calorieën en 36 g koolhydraten toe aan uw maaltijd.

Net als bij bagelopties zijn zoete brood zoals kaneel rozijnen of die gegarneerd met kaas hoger in calorieën, vet, suiker en natrium dan volkoren opties.

Soep

De stevige soepen van Panera kunnen zelf een maaltijd maken of worden gecombineerd met een broodje of salade. Met een scala aan smaken en ingrediënten kunt u kiezen uit klassiek comfort zoals magere kipnoedelsoep of romige tomaat of Panera’s kijk op bistro Franse ui en chowder proberen.

✓ Tien groentesoep (kop)

Een kopje van de tien groentesoep komt binnen op 60 calorieën, 1 g vet, 0 g verzadigd vet, 10 g koolhydraten, 4 g suiker, 3 g eiwit en 730 mg natrium. Geladen met groenten, kan een kopje van deze stevige soep worden genoten naast een kleine sandwich of salade in de You Pick Two-optie.

✗ Gebakken aardappelsoep (broodkom)

De gebakken aardappelsoep in een broodkom bevat 890 calorieën, 18 g vet, 7 g verzadigd vet, 152 g koolhydraten, 6 g suiker, 33 g eiwit en 2.110 mg natrium. De broccoli cheddarsoep is een favoriet bij Panera, maar met 360 calorieën, 21 g vet en 1.330 mg natrium behoort een kom niet tot de voedzamere keuzes. Deze optie is rijk aan natrium en vet. Een enkele portie voorziet in meer dan de helft van uw natriumbehoeften voor de dag.

Calorietellingen voor Panera’s soepen zijn voor een traditionele kom, maar je kunt de calorieën verminderen door in plaats daarvan een portie van cupformaat te krijgen. Aan de andere kant, als u soep bestelt die in een eetbare broodkom wordt geserveerd, moet u gemiddeld ongeveer 550 calorieën, ongeveer 700-800 mg natrium en ongeveer 120 g koolhydraten aan uw maaltijd toevoegen.

Salade

Panera’s salades variëren net zoveel in voeding als in smaak en ingrediënten. Hoewel je een aantal caloriearme opties kunt vinden, zijn sommige salades hoger in calorieën en vet dan volledige voorgerechten. Als je je groenten bedekt met knapperige extra’s en romige saladedressings, kunnen de calorieën gemakkelijk oplopen.

✓ Caesar Salade (Half)

Een half deel van de Caesar salade heeft 170 calorieën, 13g vet, 3g verzadigd vet, 9g koolhydraten, 5g eiwit en 310mg natrium. Deze kleinere portie kan worden gecombineerd met een soep of sandwich, waardoor een volledige maaltijd wordt gemaakt terwijl de calorieën en het natrium laag blijven.

✗ Zuidwesten Chili Lime Ranch Chicken Salade (heel)

Een heel deel van de Southwest chili limoen ranch kipsalade heeft 670 calorieën, 34 g vet, 7 g verzadigd vet, 57 g koolhydraten, 9 g suiker, 38 g eiwit en 750 mg natrium. Als je hoopt een meer afgeronde maaltijd te maken van een salade, kijk dan naar keuzes zoals de halfgroene godin cobb met kip. De salade van 250 calorieën bevat 210 gram eiwit en 14 gram vet.

Populaire salades met meer calorieën en vet kunnen nog steeds voedzame keuzes zijn – plan gewoon om de helft in te pakken om mee naar huis te nemen voor een andere maaltijd.

Wanneer u een salade kiest, is de meest eenvoudige manier om toegevoegde calorieën, vet en zelfs verborgen suikers te vermijden, dressing helemaal over te slaan. Als je een dressing kiest, neem dan een halve portie vetarme dressing en vraag om deze aan de zijkant te serveren.

Sandwiches

Panera biedt een scala aan kant-en-klare sandwiches en panini’s, maar je kunt je eigen ook aanpassen met vers fruit en groenten, gegrilde kip, mozzarellakaas, noten en avocado.

✓ Mediterrane veggie op tomaten basilicum (half)

Pas een halve portie van de mediterrane vegetarische sandwich aan op tomaten basilicumbrood voor 270 calorieën, 6 g vet, 1,5 g verzadigd vet, 44 g koolhydraten, 4 g suiker, 10 g eiwit en 620 mg natrium. Met alleen groenten – je kunt vlees toevoegen als je dat wilt – is deze sandwich ook een voedzame optie voor vegetarische diners.

✗ Chipotle Chicken Avocado Melt op Black Pepper Focaccia (Heel)

Een hele chipotle kip avocado smelt op zwarte peper focaccia brood wordt geleverd met 930 calorieën, 49g vet, 15g verzadigd vet, 80g koolhydraten, 5g suiker, 46g eiwit en 1.990mg natrium.

Als je een van Panera’s kenmerkende sandwiches wilt proberen, maar geïntimideerd bent door het aantal calorieën of koolhydraten, bestel dan een halve sandwich in plaats van een geheel. De full-size biefstuk en rucola op zuurdesem heeft 480 calorieën, 18 g vet en 50 g koolhydraten. Als je het halveert, kun je een sandwich van 240 calorieën hebben met 25 g koolhydraten, 8 g vet en 16 g eiwit.

Je vindt eenvoudigere sandwiches op het PaneraKids-menu, zoals minder calorische versies van standbys zoals gegrilde kaas en PB &J, evenals kleinere porties ham of kalkoen en kaas.

Warme Kommen

Panera’s kommen zijn een mix van salade en pasta. Deze creaties bevatten groenten, quinoa, soba-noedels en eiwitbronnen zoals eieren, edamame en kip. In kleinere porties kunnen ze een gezonder alternatief zijn voor koolhydraatrijke pasta-voorgerechten.

✓ Mediterrane graankom

De mediterrane graankom bevat bruine rijst en quinoa, rucola, tomaten, olijven, komkommers, hummus, fetakaas en een citroen tahin dressing. Je krijgt al deze klassieke mediterrane smaken voor 620 calorieën, 29 g vet, 6 g verzadigd vet, 75 g koolhydraten, 6 g suiker, 20 g eiwit en 1.180 mg natrium.

✗ Baja Grain Bowl met Kip

De Baja graankom met kip heeft ondertussen 730 calorieën, 34 g vet, 7 g verzadigd vet, 81 g koolhydraten, 9 g suiker, 30 g eiwit en 1.430 mg dusdium.

Als je je een beetje ongeïnspireerd voelt met gegrilde kip, geven de kommen van Panera je andere eiwitopties zoals kooivrije eieren en edamame. Elke kom bevat minder dan 380 calorieën en heeft minder dan 15 g vet, hoewel porties op ware grootte iets hoger kunnen zijn in natrium en koolhydraten dan andere keuzes.

Mac

Pastagerechten behoren tot de koolhydraatrijkste, calorierijkste items op het menu van Panera, vooral als je ze in een broodkom bestelt. De meeste porties macaroni en kaas bij Panera bevatten meer dan 1.000 calorieën en bevatten veel vet en koolhydraten.

✓ Mac en Kaas (Kid’s)

Voor een kleinere portie van Panera Bread’s klassieke macaroni en kaas, kijk naar het kindermenu. De mac en kaas van de kinderen komt binnen op 470 calorieën, 31 g vet, 33 g koolhydraten, 1 g vezels, 17 g eiwit en 1.040 mg natrium.

✗ Broccoli Cheddar Mac & Kaas (Broodkom)

De broccoli cheddar mac en kaas in een broodkom heeft 1.050 calorieën, 31 g vet, 13 g verzadigd vet, 155 g koolhydraten, 8 g suiker, 40 g eiwit en 2.290 mg natrium.

Hoewel een paar pasta-voorgerechten wat eiwitten bevatten, biedt het eiwit niet genoeg voedingsvoordeel om het vet, koolhydraten en natrium te compenseren dat wordt geleverd door zetmeelrijke pasta en romige kaassaus.

Voor een vergelijkbare maaltijd met minder calorieën, probeer je eigen maaltijd te maken. Een bestelling van macaroni en kaas van het kindermenu en vraag om een kant van gegrilde kip om zelf toe te voegen, die slechts ongeveer 60 calorieën en 2 g vet bevat, maar 13 gram eiwit aan je pasta toevoegt.

Nagerechten

De meeste opties voor snoep bij Panera zijn van de bakkerijvariant. Je vindt er een assortiment gebak, koekjes en cakes, evenals andere bakkerijproducten zoals croissants, muffins en scones. Hoewel je niet veel caloriearme, vetarme of koolhydraatarme desserts zult vinden, zijn een paar lekkernijen verkrijgbaar in “mini” -maten en kunnen ze een optie zijn.

✓ Bosbessen Mini Muffin

Een bosbessen mini muffin brengt 70 calorieën, 3 g vet, 0,5 g verzadigd vet, 10 g koolhydraten, 6 g suiker, 1 g eiwit en 55 mg natrium.

Panera’s brunchgebakjes, zoals muffins, scones en ijskaneelbroodjes, zitten boordevol calorieën, koolhydraten en suiker wanneer je ze op ware grootte bestelt. Kleinere porties voegen nog steeds extra calorieën en suiker toe aan je maaltijd, maar kunnen een verstandiger manier zijn om je zoetekauw te bevredigen. Het bestellen van de miniversie van de bosbessenmuffin bespaart je 450 calorieën en 37g suiker.

✗ Gootsteen Cookie

Dit gootsteenkoekje is een populaire keuze bij Panera Bread en is gebouwd om te delen. Het heeft 800 calorieën, 44 g vet, 28 g verzadigd vet, 99 g koolhydraten, 56 g suiker, 8 g eiwit en 760 mg natrium. Panera merkt op dat dit specifieke dessert groot genoeg is om met een vriend te delen, dus als je hunkert naar deze zoet-en-zoute optie, overweeg dan om de helft aan een vriend te geven.

Dranken

Panera is een van de eerste fast-casual-dining ketens die de ingrediënten en het toegevoegde suikergehalte van de dranken die het serveert bekendmaakt. Als u een van de ambachtelijke dranken van Panera bestelt, inclusief niet-koolzuurhoudende thee, limonades en fresca’s, ziet u informatie in het restaurant en online over het calorie- en suikergehalte van elke drank.

✓ San Pellegrino Bruisend Water

Hoewel water vaak de beste en meest voedzame drank is, of je nu uit eten gaat of thuis, biedt Panera Bread ook calorievrije opties zoals San Pellegrino Sparkling Water of Spindrift Seltzer – Citroen voor 0 calorieën, 0g vet, 0g koolhydraten, 0g suiker, 0 g eiwit en 0-10mg natrium.

✗ Kenmerkende warme chocolademelk

Een portie van 20 ounce van de kenmerkende warme chocolademelk levert 430 calorieën, 12 g vet, 7 g verzadigd vet, 66 g koolhydraten, 50 g suiker, 12 g eiwit en 200 mg natrium,

Panera’s drankenkaart is gecategoriseerd op basis van hoe zoet een drankje is, variërend van ongezoet tot medium-gezoet. Je vindt er een verscheidenheid aan ijstheesmaken zonder toegevoegde suiker, evenals drankjes gemaakt met veel minder suiker dan traditionele fontein frisdrank of andere veel voorkomende fastfooddranken.

Panera heeft echter ook een aantal calorierijke dranken die ook veel suiker bevatten. Terwijl je een kopje zwarte koffie of thee kunt drinken voor weinig of geen calorieën en geen toegevoegde suiker, kunnen andere espressodranken evenveel calorieën (zo niet meer) bevatten dan je maaltijd.

Vermijd romige dranken op basis van melk met zoete siropen en toppings, zoals de caramel latte. De 16-oz drank heeft 390 calorieën, 15 g vet, 54 g koolhydraten en 46 g suiker. Als je smaak wilt toevoegen zonder te veel extra calorieën of suiker toe te voegen, vraag dan om een “shot” smaak in een anders zwarte koffie. Een enkele pomp karamelsiroop heeft 60 calorieën, 11 g koolhydraten en 9 g suiker.

Voor een lichtzoete ijstraktatie die geenn extra maaltijd ter waarde van calorieën aan je dag, bekijk Panera’s selectie smoothies. De amandelmelk perzik en bosbessen smoothie (16-oz) heeft 210 calorieën, 2 g vet, 49 g koolhydraten en 41 g suiker.

Dieetspecifieke opties

Panera heeft een breed scala aan keuzes voor dineergasten die een speciaal dieet volgen. Er zijn items voor veganisten, vegetariërs, natriumarme, glutenbewuste en eiwitrijke eters. Het bedrijf zet zich in voor het serveren van voedsel dat geen kunstmatige conserveermiddelen, smaakstoffen, zoetstoffen of kleuren bevat.

Met zo’n zware nadruk op brood, kan Panera een uitdagende keuze zijn als je een koolhydraatarm dieet volgt. De meeste bakkerijproducten bij Panera zijn koolhydraatrijk en calorierijk, hoewel er een of twee opties zijn die geschikt kunnen zijn.

Glutenvrij

 • Groene Godin Cobb met Kip
 • Fuji Appel met Kip Salade
 • Zuidwest Chili Limoen met Kip Salade
 • Gebakken aardappelsoep
 • Vegetarische Herfst Squash Soep

Met Panera’s focus op brood, verwacht je misschien niet een schat aan glutenvrije keuzes op het menu. De keten heeft er echter een punt van gemaakt om “glutenbewuste” items aan te bieden voor dineergasten die hun consumptie van gluten en tarwe willen verminderen. De meest voedzame hiervan is de groene godin Cobb met kip, die 500 calorieën, 29 g vet, 24 g koolhydraten en 40 g eiwit in een hele portie heeft.

Panera’s glutenvrije menu bestaat voornamelijk uit swaps of substituten die u kunt vragen wanneer u uw bestelling plaatst. Het bedrijf merkt echter op dat omdat de keuken een overvloed aan glutenbevattende producten bevat, het onmogelijk is om ervoor te zorgen dat kruisbesmetting met gluten of tarweallergenen niet optreedt.

Om deze reden raadt Panera dineergasten met coeliakie aan om contact op te nemen met hun arts voordat ze bestellen van het menu met glutenvrije opties.

Koolhydraatarm

 • Eiwitten
 • Griekse of Caesar Salade (Half)
 • Tien groentesoep (kop of kom)

Kies voor een volledige koolhydraatarme maaltijd voor een halve portie van de Griekse salade met een kopje van de tien groentesoep voor 20 totale koolhydraten.

Low-FODMAP

 • Quinoa
 • Staalgesneden haver
 • Ei of eiwitten
 • Zomerfruitbeker of Banaan
 • Griekse, Caesar of seizoensgebonden greens salade (geen croutons of dressing)

Als u een fodmap-arm dieet volgt, kan uit eten gaan moeilijk zijn. Veel populaire restaurants gebruiken ingrediënten met een hoog FODMAP-gehalte of kookstijlen. Met een paar slimme aanpassingen kunt u bij Panera maaltijden met een lage FODMAP maken, hoewel uw opties grotendeels afhankelijk zijn van uw individuele tolerantie voor bepaalde ingrediënten.

Diabetes-vriendelijk

 • Kip Noedelsoep (Kop)
 • Caesar Salade met Kip (Half)
 • Ham, ei en kaas op volkoren farmstyle brood
 • Roerei, te gemakkelijk of eiwitten (zijkant)
 • Griekse, Groene Godin, Chili Lime Rojo Ranch Salade Dressing (Half)

Maak je eigen diabetesvriendelijke maaltijd door koolhydraten laag te houden met een kopje van de kipnoedelsoep en de Green Goddess-salade.

Vetarm

 • Vegan Linzen Quinoa Bowl
 • Mediterrane eiwit wrap
 • Mediterrane Veggie op Tomato Basil Sandwich
 • Gewone bagel met magere tuinmoes roomkaas

Bestel een hele mediterrane veggie op tomaat basilicum sandwich voor slechts 12g vet. Dit is een van de vetst vette opties van het restaurant en als je maar een portie van een halve grootte wilt, consumeer je 6 g vet.

Natriumarm

 • Appel, banaan of seizoensgebonden fruitbeker
 • Gekiemde graan bagel met aardbei fruit spread
 • Napa Almond Chicken Salad Sandwich op Country Rustic (Half)
 • Staalgesneden havermout met aardbeien, pecannoten en cinnamon crunch topping

Houd uw natriuminname lager door een halve portie van de Napa amandel kip salade sandwich op het land rustiek brood te bestellen. Het bevat slechts 400 mg natrium.

Vegetariër

 • Griekse Salade
 • Moderne Caprese Sandwich
 • Vegetarisch Romige Tomatensoep
 • Griekse yoghurt met gemengde bessen
 • Avocado, Eiwit, &Spinazie Ontbijt Sandwich

Panera Bread biedt een indrukwekkend scala aan veganistische en vegetarische opties, en de meest voedzame optie is de Griekse salade met een kopje van de vegetarische romige tomatensoep.

Veganistisch

 • Frans Stokbrood
 • Groene Passie Smoothie
 • Vegan Linzen Quinoa Bowl
 • Staalgesneden haver met aardbeien en pecannoten
 • Soba Noodle Bouillon Bowl met Edamame Blend

De keten definieert vegan als: “eten zonder dier bronnen: geen vlees, vis, schaaldieren, melk, ei of honingproducten, en geen enzymen en stremsel uit dierlijke bronnen.” In de afgelopen jaren heeft het bedrijf verschillende veganistische en vegetarische menu-items getest, hoewel sommige slechts voor een beperkte tijd of in specifieke regio’s beschikbaar zijn. Wanneer je het menu online bekijkt, zie je een groen bladpictogram op items die veganistisch zijn.

Voor een stevige veganistische maaltijd bestel je de veganistische linzen quinoa bowl.

Zelfs met zijn toewijding om deze opties te creëren, biedt Panera nog steeds het voorbehoud dat, aangezien het dierlijke producten in zijn keukens gebruikt, geen enkel menu-item veganistisch is gecertificeerd.

Panera Veganistische Verklaring

“Al onze menu-items (veganistisch en niet-veganistisch) worden in dezelfde keuken bereid, dus hoewel we uw bestelling graag precies zo maken als u wilt, kunnen we niet garanderen dat er geen kruiscontact tussen ingrediënten zal zijn.”

Voedselallergieën en -veiligheid

Wanneer u bij Panera dineert, laat de medewerker die uw bestelling opneemt weten of u een voedselallergie heeft. Voordat u beslist wat u wilt bestellen, moet u de voedingsinformatie en ingrediëntenlijst van het menu zorgvuldig doornemen. Meer gedetailleerde informatie voor sommige producten is te vinden op de Panera At Home-website.

Panera Voedselallergeen Verklaring

“Houd er rekening mee dat we niet kunnen garanderen dat een van onze menu-items vrij is van allergenen, omdat we gedeelde apparatuur gebruiken en veel voorkomende allergenen verwerken in onze toeleveringsketen en bakkerij-café.”

Als je je zorgen of vragen hebt, vraag dan om te chatten met een Panera-manager. Zij kunnen u mogelijk aanvullende informatie geven en uw verzoek doorgeven aan het keukenpersoneel.

Een woord van bodymindspirit

In vergelijking met veel andere populaire informele restaurants en fastfoodrestaurants, biedt het menu van Panera Bread met meestal gebakken en gegrild voedsel u de mogelijkheid om een relatief gezonde en bevredigende maaltijd aan te passen. Hoewel de meeste items op het menu in grote porties worden geleverd, heb je de mogelijkheid om een halve bestelling te krijgen die de calorieën van je maaltijd kan verminderen.

Je kunt zelfs verschillende items mixen en matchen om een stevige maaltijd te maken – of meer dan één, waardoor je restjes overhoudt om in te pakken en mee naar huis te nemen voor later. Als u een speciaal dieet volgt of bepaalde ingrediënten probeert te vermijden, zult u de transparantie van panera’s menu, evenals het scala aan keuzes, nuttig vinden bij het maken van een maaltijd die past bij uw smaak en behoeften.

3 Bronnen

bodymindspirit Fit gebruikt alleen bronnen van hoge kwaliteit, waaronder peer-reviewed studies, om de feiten in onze artikelen te ondersteunen. Lees ons redactionele proces voor meer informatie over hoe we onze inhoud nauwkeurig, betrouwbaar en betrouwbaar controleren en houden.

 1. Panera Brood Company. Allergenen- en voedingsinformatie.

 2. Panera Brood. Eet goed, op jouw manier. Glutenbewust.

 3. Panera Brood Company. Veganistisch eten.


Door Malia Frey, M.A., ACE-CHC, CPT

Malia Frey is een gewichtsverlies expert, gecertificeerde gezondheidscoach, gewichtsbeheersing specialist, personal trainer en fitness voeding specialist.


Bekijk ons redactionele proces

Maak kennis met onze Review Board

“Panera Bread biedt een breed scala aan smaakvolle gerechten, voldoet aan voedselallergiebehoeften en biedt geweldige halve portiegroottes van menu-items. Als een gerecht lager is in groenten of vezels, of hoger in natrium, combineer het dan met een gerecht dat de maaltijd in evenwicht brengt. Als u hier regelmatig eet, varieer dan uw bestelling om ervoor te zorgen dat u aan de voedingsbehoeften voldoet zonder de dagelijkse aanbevelingen voor natrium te overschrijden. “

— Wilg Jarosh, MS, RD

“Al onze menu-items (veganistisch en niet-veganistisch) worden in dezelfde keuken bereid, dus hoewel we uw bestelling graag precies zo maken als u wilt, kunnen we niet garanderen dat er geen kruiscontact tussen ingrediënten zal zijn.”

“Houd er rekening mee dat we niet kunnen garanderen dat een van onze menu-items vrij is van allergenen, omdat we gedeelde apparatuur gebruiken en veel voorkomende allergenen verwerken in onze toeleveringsketen en bakkerij-café.”