Wat te eten bij Costco Food Court: gezonde menukeuzes en voedingsfeiten

Wat te eten bij Costco Food Court: gezonde menukeuzes en voedingsfeiten
Costco Food Court

bodymindspirit / Christian Alzate


 • Navigeren in het menu
 • Warm eten
 • Koud eten
 • Dranken
 • Nagerechten
 • Dieetspecifieke opties
 • Voedselallergieën en -veiligheid

Costco is een magazijnclub waar leden producten in bulk kunnen kopen voor licht gereduceerde prijzen. De eerste locatie opende in Seattle in 1983. Sinds het midden van de jaren 1980 is de Costco food court de thuisbasis van betaalbaar, snel en klassiek Amerikaans comfortfood.

De bekende menu-items zijn onder andere rundvlees hotdogs, kip Caesar salade, pepperoni pizza en magere bevroren yoghurt. Zoals elke Costco-klant zou verwachten, zijn de food court-prijzen erg laag (en zijn ze in jaren niet veranderd), vooral gezien de forse portiegroottes.

In de afgelopen jaren introduceerde Costco açaí-kommen en veganistische al pastor-salades in een poging om gezondere opties toe te voegen aan zijn quick-service foodstand, maar het aanbod varieert afhankelijk van de locatie. Als u dineert in een Costco food court, wees dan voorzichtig met de menu-items die rijk zijn aan natrium en suiker.

Wat experts zeggen

“Costco food court items kun je het beste alleen af en toe eten. Pizza, worst en frietjes zijn rijk aan vet, natrium en koolhydraten. Een item dat Costco aanbiedt met groenten is de kip Caesar salade. Als je ervoor kiest, probeer dan het verband aan de zijkant te krijgen om toegevoegd natrium en vet te verminderen. “
Barbie Cervoni, MS, RD, CDCES, CDE

Navigeren in het menu

Op het eerste gezicht lijkt het Costco food court-menu vrij eenvoudig. Met gigantische foto’s van overheerlijke pizza’s en hotdogs, lijkt het misschien alsof niets op het menu overeenkomt met uw idee van gezond. Maar er zijn een paar opties waar je je nog steeds goed bij kunt voelen als je op zoek bent naar een voedzaam eetplan.

Het menu kan worden onderverdeeld in warm eten, koud eten, drankjes en dessert. Het menu van niet elke locatie is hetzelfde, maar meestal vindt u het volgende:

 • Warm eten: Alle rundvlees of Poolse hotdogs, kip bakken, warme kalkoen en provolone sandwich, BBQ rundvlees brisket sandwich, hele of gesneden pizza
 • Koud eten: Kip Caesar of al pastor salade
 • Dranken: Fonteindranken, bessensmoothie, latte freeze, mokka freeze
 • Toetje: Gelato, açaí bowl, zeer bessen sundae, magere frozen yoghurt, handgedompelde ijsbar, Twisted Churro
Wat te bestellen en te vermijden bij Costco
Meest voedzame opties Minst voedzame opties
BBQ Beef Brisket Sandwich (Warm Eten) All Beef Hot Dog (Warm Eten)
Kip Caesar Salade (Koud eten) Al Pastor Salade (Koud Eten)
Latte Freeze (Drankjes) Mokka Freeze (Drankjes)
Açaí Bowl (Desserts) Bessen Sundae (Desserts)

Meest voedzame optie

Als u op zoek bent naar de gezondste maaltijd bij Costco’s food court, maakt het voedingsprofiel van de kip Caesar salade het de beste keuze, vooral als u minder dressing gebruikt.

Houd er rekening mee dat op het moment van publicatie voedingsinformatie voor Costco’s food court-artikelen niet online beschikbaar was. Misschien wilt u het menu raadplegen zodra u in de winkel bent om te bepalen of de voedingswaarde van het menu-item dat u selecteert aan uw doelen voldoet.

Warm eten

Costco staat bekend om zijn single-serve pizzapunten en kant-en-klare hotdogs. Op het menu staan ook warme broodjes.

Het meeste warme voedsel bij Costco’s food court is rijk aan calorieën, natrium, cholesterol en verzadigd vet. Omdat de portiegroottes zo groot zijn, kunt u de calorieën halveren door uw bestelling met een andere persoon te splitsen of de helft te nemen om te gaan en het een andere keer te eten.

✓ BBQ Beef Brisket Sandwich

Hoewel het niet het meest voedzame item op het menu is, is het warme voedselaanbod met de minste calorieën en verzadigd vet de BBQ beef brisket sandwich. Het heeft 610 calorieën, 34 g vet, 11 g verzadigd vet, 54 g koolhydraten, 27 g eiwit en 1.310 mg natrium.

✗ Warme Kalkoen en Provolone Sandwich

Turkije is een goede bron van magere eiwitten. Bij de Costco food court is de warme kalkoen en provolone sandwich echter een van de minst voedzame keuzes. Dit menu-item bevat 740 calorieën, 34 g vet, 12 g verzadigd vet, 49 g koolhydraten, 43 g eiwit en 1.710 mg natrium.

Koud eten

Koude voedselopties bij Costco’s food court zijn enkele van de meer voedzame opties die worden aangeboden. Deze kleine categorie bevat twee salades. Beide opties zijn vooral friendly aan mensen die een caloriearm dieet volgen. Wanneer u een salade bestelt, haal dan de dressing aan de zijkant en gebruik minder dan voorzien.

✓ Kip Caesar Salade

Met de volledige portie dressing bevat de kip Caesar salade 650 calorieën, 40g vet, 9g verzadigd vet, 34g koolhydraten, 40g eiwit en 2.450mg natrium. Om calorieën, vet en koolhydraten te verminderen, gebruik je spaarzaam aankleden en sla je de croutons over.

✗ Al Pastor Salade

Hoewel het plantaardig is, is de al pastor salade vrij hoog in natrium. Net als de kip Caesar salade, zal de veganistische al pastor salade lager zijn in calorieën en cholesterol als je de dressing overslaat of een kleine hoeveelheid gebruikt. Met dressing levert de salade 800 calorieën en bevat 56 g vet, 8 g verzadigd vet, 59 g koolhydraten, 32 g eiwit en 3.270 mg natrium. Zonder de dressing ligt de salade dichter bij 330 calorieën.

Dranken

Costco heeft een eenvoudige selectie van koude dranken om uit te kiezen, Fountain-drankjes omvatten verschillende Pepsi-dranken. Andere opties zijn een bessensmoothie, latte freeze en mokka freeze.

✓ Latte Bevriezen

De meest voedzame optie zal altijd een groot glas gewoon water zijn, maar als u iets speciaals van het menu wilt bestellen, is de latte-bevriezing lager in calorieën en suiker dan andere dranken bij Costco.

Een portie van 15 ounce bevat 190 calorieën, 7 g vet, 5 g verzadigd vet, 19 g koolhydraten, 12 g eiwit en 160 mg natrium.

✗ Mokka Bevriezen

Hoewel het beide gemengde dranken met koffiesmaak zijn, heeft de mokka-bevriezing ongeveer het dubbele van de suiker van de latte-bevriezing. Het is gemakkelijk om de Latte Freeze te verwarren met de Mocha Freeze. Een portie van 15 ounce bevat 310 calorieën, 6 g vet, 4 g verzadigd vet, 52 g koolhydraten, 11 g eiwit en 180 mg natrium.

Nagerechten

Costco is bijna net zo beroemd om zijn bevroren yoghurt als om zijn hotdogs. Sommige Costco food courts bieden een açaí-kom, hoewel het meer een ontbijt of snack is dan een dessert.

✓ Açaí-kom

Elke açaí-kom bevat 330 calorieën, 8 g vet, 4 g verzadigd vet, 72 g koolhydraten, 3 g eiwit en 55 mg natrium. Het bevat ook 41 g suiker, die waarschijnlijk meestal afkomstig is van de natuurlijke suiker in fruit. Wat deze optie onderscheidt, is dat het weinig verzadigd vet en natrium bevat.

✗ Berry Sundae

De fan-favoriete bessensundae bevat 480 calorieën, 0 g vet, 0 g verzadigd vet, 107 g koolhydraten, 45 g eiwit en 260 mg natrium. Het bevat ook 83g suiker.

Dieetspecifieke opties

Uit eten gaan met dieetbeperkingen of voedselallergieën kan een uitdaging zijn. Meestal kunt u met een paar aanpassingen nog steeds veilig genieten van uw maaltijd. In veel restaurants kan het accommoderen van alle voedingspatronen vaak een uitdaging vormen. Het beperkte menu van Costco maakt accommodaties lastig, maar niet onmogelijk. Sommige menu-items zijn compliant of kunnen worden aangepast aan verschillende voedingsvoorkeuren.

Glutenvrij

Hoewel de glutenvrije selecties van Costco niet glutenvrij zijn gecertificeerd, bevatten deze opties geen gluteningrediënten. Als je een salade bestelt, vraag er dan om zonder croutons. Je kunt ook een hotdog bestellen zonder het broodje. Je zult nog steeds voorzichtig moeten zijn met gluten kruisbesmetting, vooral als je bijzonder gevoelig bent.

 • Bessen sundae
 • Frozen yoghurt
 • Açaí kom
 • Bessen smoothie
 • Kip Caesar salade (weglaten croutons)

Koolhydraatarm

Veel van de op vlees gebaseerde voedingsmiddelen, zoals hotdogs en sandwiches, bevatten eenvoudige koolhydraten in de vorm van brood. Je kunt een hotdog bestellen zonder het broodje voor een koolhydraatarme maaltijd, maar je moet nog steeds rekening houden met cholesterol, verzadigd vet en natrium.

 • Hotdog (broodje weglaten)
 • Latte bevriezen
 • Fontein drankjes

Low-FODMAP

Mensen die een fodmap-arm dieet volgen, hebben zeer slanke keuzes bij de Costco food court. Je veiligste optie is een salade, hoewel je verschillende toppings moet verwijderen.

 • Kip Caesar salade (weglaten croutons, kaas en dressing)

Diabetes-vriendelijk

Veel mensen met diabetes volgen een dieet met weinig koolhydraten, suiker en bewerkte voedingsmiddelen. Omdat Costco’s food court sterk bewerkt is, zijn de keuzes voor mensen met diabetes klein. De salade is een haalbare optie. Afhankelijk van welk diabetesvriendelijk dieet u volgt, wilt u misschien enkele van de toppings verwijderen, zoals de croutons.

 • Kip Caesar salade

Vetarm

Hoewel er geen vetarm warm voedsel is, vindt u vetarme opties op het menu met drankjes en smoothies.

 • Bessen sundae
 • Magere bevroren yoghurt
 • Açaí kom
 • Bessen smoothie

Low-Sodium

Als je vasthoudt aan een natriumarm dieet, kies dan voor een smoothie of açaí bowl bij Costco. Elk zit boordevol fruit en vezels, maar niet te veel zout.

 • Bessen smoothie
 • Açaí kom

Vegetariër

Vegetariërs zullen blij zijn om te zien dat Costco niet-vleesgerechten in zijn menu heeft opgenomen. Als je op zoek bent naar een hartig gerecht, kies dan voor al pastor salade, gemaakt met plantaardig soja-eiwit.

 • Bessen smoothie
 • Açaí kom
 • Al pastor salade
 • Kaaspizza
 • Bessen sundae

Veganistisch

De al pastor salade is ook een go-to pick voor veganistische Costco diners. U kunt ook de bessensmoothie kiezen voor een zoetere optie.

 • Bessen smoothie
 • Açaí kom
 • Al pastor salade
 • Fontein drankjes

Voedselallergieën en -veiligheid

Costco heeft de afgelopen jaren zijn aanbod van zuivelvrije en plantaardige opties uitgebreid. Mensen met voedselallergieën moeten echter voorzichtig zijn met mogelijke kruisbesmetting, omdat voedsel waarschijnlijk op dezelfde apparatuur of hetzelfde oppervlak wordt bereid.

Mensen met allergieën voor soja, ei, vis en noten moeten een veilige optie kunnen vinden in het Costco-menu door te vragen om potentiële allergenen te verwijderen. Het is echter nog steeds mogelijk dat sommige menu-items van Costco in contact zijn gekomen met sporenhoeveelheden van deze allergenen. U kunt een costco-teamlid van dienst vragen of u zich zorgen maakt over de ingrediënten van een bepaald menu-item.

Veel van Costco’s menu-items kunnen zuivelvrij worden gemaakt door de kaas weg te laten, hoewel verschillende van de bevroren dranken en desserts melk bevatten. Mensen met gluten- of tarweallergieën kunnen beperkt zijn tot gekoelde dranken, desserts en salades.

Een woord van bodymindspirit

Costco is een geliefde retailer met honderden locaties. De redelijke prijzen en enorme voorraad trekken klanten aan, en de quick-service food court nodigt klanten uit om een hapje te eten voor of na hun winkeltrip. De salades behoren tot de meest voedzame keuzes als je de hoeveelheid dressing die je gebruikt beperkt. Geniet met mate van andere menu-items.


Door Lacey Muinos

Lacey Muinos is een professionele schrijver die gespecialiseerd is in fitness, voeding en gezondheid.


Bekijk ons redactionele proces

Maak kennis met onze Review Board

“Costco food court items kun je het beste alleen af en toe eten. Pizza, worst en frietjes zijn rijk aan vet, natrium en koolhydraten. Een item dat Costco aanbiedt met groenten is de kip Caesar salade. Als je ervoor kiest, probeer dan het verband aan de zijkant te krijgen om toegevoegd natrium en vet te verminderen. “
Barbie Cervoni, MS, RD, CDCES, CDE

Houd er rekening mee dat op het moment van publicatie voedingsinformatie voor Costco’s food court-artikelen niet online beschikbaar was. Misschien wilt u het menu raadplegen zodra u in de winkel bent om te bepalen of de voedingswaarde van het menu-item dat u selecteert aan uw doelen voldoet.