Wat te eten bij Chipotle: gezonde menukeuzes en voedingsfeiten

Wat te eten bij Chipotle: gezonde menukeuzes en voedingsfeiten
Chipotle

bodymindspirit / Christian Alzate


 • Navigeren in het menu
 • Burrito Kommen
 • Burrito’s
 • Tacos
 • Salades
 • Kanten
 • Kindermenu
 • Dranken
 • Dieetspecifieke opties
 • Voedselallergieën en -veiligheid

Chipotle staat bekend om het serveren van vers, eenvoudig Mexicaans geïnspireerd voedsel zonder kunstmatige smaken of vulstoffen. Het restaurant biedt een breed scala aan volledig aanpasbare knapperige of zachte taco’s, burrito’s, kommen, salades, chips en salsa, queso en guacamole.

Zelfs wanneer u een verscheidenheid aan opties krijgt, kan uit eten gaan lastig zijn als u probeert een voedzamer dieet te eten of op schema te blijven met doelstellingen voor gewichtsverlies. Gelukkig kunt u met het menu van Chipotle uw hele bord aanpassen, wat een groot voordeel kan zijn bij het volgen van een bepaald dieet. Raadpleeg de voedingscalculator van Chipotle voordat u op bezoek gaat om de calorieën en macronutriënten van uw unieke bestelling te bekijken.

Wat experts zeggen

“Chipotle biedt een verscheidenheid aan opties die veelvoorkomende voedselallergenen uitsluiten, evenals vegetarische en veganistische gerechten. Hoewel er opties zijn om vezelrijk voedsel zoals volle granen, groenten en bonen aan maaltijden toe te voegen, is het natriumgehalte van veel menu-opties erg hoog. Als je hier vaak eet, kies dan de rest van de dag voor maaltijden met een lager natriumgehalte om je inname in evenwicht te brengen. “

Wilg Jarosh, MS, RD

Navigeren in het menu

Wanneer u bij Chipotle bestelt, begint u met het selecteren van het maaltijdtype – burrito, burrito bowl, taco of salade – en kiest u vervolgens uw ingrediënten en toppings. De zeer aanpasbare aard van het menu betekent dat elke maaltijd er een beetje anders uitziet, maar hieronder vindt u een gids voor enkele van de meest en minst voedzame manieren om een Chipotle-maaltijd te bestellen.

Wat te bestellen &Vermijd bij Chipotle
Meest voedzame opties Minst voedzame opties
Sofritas, bonen en veggie bowl met salsa (Burrito Bowls) Carnitas, rijst, bonen en vegetarische kom met kaas, zure room, queso, salsa en guacamole (Burrito Bowls)
Kip en veggie burrito met salsa (Burrito’s) Biefstuk, rijst, bonen en vegetarische burrito met salsa, guacamole, zure room, queso en kaas (Burrito’s)
Krokante maïstortilla taco’s met bonen, groenten, salsa, lichte kaas en lichtzure room (Taco’s) Bloem tortilla taco’s met carnitas, rijst, salsa, zure room, kaas en guacamole (Taco’s)
Salade met bonen, groenten, salsa en lichte kaas (salades) Salade met kip, rijst, bonen, groenten, kaas, salsa, zure room en honingvinaigrettedressing (Salades)
Chips en tomaat green-chili salsa (Zijkanten) Chips en queso (Zijkanten)
Krokante maïstortilla taco’s met kip, zwarte bonen en fajita groenten (Kids) Quesadilla met kip, witte rijst en zwarte bonen (Kinderen)
Water (Dranken) Ananas sinaasappel bananensap (Dranken)

Meest voedzame optie

Als je op zoek bent naar het meest voedzame gerecht bij Chipotle, vraag dan naar de 3-taco schotel van knapperige maïstortilla taco’s met zwarte bonen, fajita-groenten, verse tomatensalsa, lichte Monterey Jack-kaas, romaine sla en lichtzure room.

Burrito Kommen

Volledig aanpasbaar en vers voor uw ogen gemaakt, worden Chipotle-kommen bereid volgens uw instructies. Je kunt kiezen uit standaarden zoals bonen en rijst, of interessante smaken toevoegen van salsa’s, queso en verschillende soorten vlees en plantaardige eiwitten.

Wanneer je een basis voor je kom kiest, kies dan voor bruine rijst in plaats van wit. Of, om het koolhydraat- en caloriegehalte meer te verminderen, sla de rijst helemaal over en kies voor bonen, salsa en sla.

✓ Sofritas, Bonen en Veggie Bowl met Salsa

Wanneer u een kom met sofritas, pintobonen, fajita-groenten, tomatengroen-chilisalsa en romaine sla bestelt, levert uw maaltijd 320 calorieën, 11,5 g totaal vet, 1,5 g verzadigd vet, 40 g koolhydraten, 17 g eiwit en 1.180 mg natrium.

Door de koriander-limoenrijst over te slaan (die gemiddeld 210 calorieën, 4 g vet, 40 g koolhydraten en 350 mg natrium toevoegt voor een regelmatige portie) en te kiezen voor sofritas (de plantaardige optie) als uw eiwit, kunt u een kom bouwen die, hoewel nog steeds zwaar op het natrium, een goede balans van macronutriënten bevat met minder calorieën en vet dan veel van de alternatieven.

Als je de rijst niet helemaal wilt overslaan, overweeg dan de bruine rijstoptie, die meer vezels en een betere voedingsstof biedtofile dan wit. Als je het “licht” bestelt, worden de calorieën gehalveerd.

✗ Carnitas, rijst, bonen en veggie bowl met kaas, zure room, queso, salsa en guacamole

Een kom met carnitas (de meest calorierijke van de eiwitopties), witte rijst, zwarte bonen, fajita-groenten, verse tomatensalsa, guacamole, Monterey Jack-kaas, zure room en queso zal je 1.165 calorieën, 65,5 g totaal vet, 29 g verzadigd vet, 86 g koolhydraten, 51 g eiwit en 2.550 mg natrium opleveren.

Het bestellen van dubbel vlees en / of zware rijst zal het aantal calorieën, verzadigd vet en natrium verder verhogen. Als je hunkert naar een vleeseiwitoptie, bestel dan de biefstuk of kip, die respectievelijk 150 of 180 calorieën levert, en elimineer de guacamole en kaas om meer dan 370 calorieën te snijden.

Burrito’s

Burrito’s bij Chipotle nemen alle mogelijke vullingen voor een kom en wikkelen ze in een grote bloemtortilla. De eenvoudigste manier om de calorieën van een verpakte Chipotle burrito te verminderen, is door de helft te delen of te bewaren voor later. Net als bij kommen, kunt u ook opgeven hoeveel van een specifiek ingrediënt u wilt, zoals vragen om extra groenten, lichte kaas of zure room aan de zijkant.

✓ Kip en Veggie Burrito met Salsa

Kiezen voor een burrito met kip, fajita groenten, verse tomatensalsa en romaine sla levert 550 calorieën, 16g totaal vet, 3,5g verzadigd vet, 60g koolhydraten, 41g eiwit en 1.610mg natrium. Het kiezen van plantaardige toppings, in tegenstelling tot sauzen, kaas of guacamole, houdt het aantal calorieën, vetten en koolhydraten laag voor deze burritomaaltijd.

✗ Biefstuk, rijst, bonen en vegetarische burrito met salsa, guacamole, zure room, queso en kaas

Het bestellen van een burrito met biefstuk, witte rijst, zwarte bonen, queso, fajita groenten, tomatillo red-chili salsa, zure room, Monterey Jack kaas en guacamole geeft je 1.430 calorieën, 68,5 g totaal vet, 25 g verzadigd vet, 137 g koolhydraten, 57 g eiwit en 2.980 mg natrium.

Elimineer de salsa en queso om meer dan 600 mg natrium te besparen en houd dit gerecht een beetje meer hart-gezond.

Tacos

Kleiner en compacter dan een kom of burrito, de taco’s van Chipotle zijn een andere op maat gemaakte optie. Naast dezelfde vulmogelijkheden heb je bij taco’s de keuze tussen een krokante maïstortillaschelp of een zachte bloemtortilla. Je kunt een enkele taco bestellen, maar de typische maaltijd wordt geleverd met drie.

✓ Knapperige maïstortilla taco’s met bonen, groenten, salsa, lichte kaas en lichtzure room

Een enkele knapperige maïstortilla taco met zwarte bonen, fajita groenten, verse tomatensalsa, lichte Monterey Jack kaas, romaine sla en lichtzure room biedt 164 calorieën, 6,5 g totaal vet, 2 g verzadigd vet, 20,5 g koolhydraten, 5,5 g eiwit en 339,5 mg natrium. Het bestellen van een maaltijd van drie verhoogt het totale aantal calorieën tot 490.

Dit vegetarische gerecht snijdt een eiwitbron uit, maar levert een goede hoeveelheid koolhydraten en vetten.

✗ Bloem Tortilla Taco’s met Carnitas, Rijst, Salsa, Zure Room, Kaas en Guacamole

Een bloemtortilla taco met carnitas, witte rijst, geroosterde chili-maïs salsa, Monterey Jack kaas, guacamole en zure room levert 401 calorieën, 21,5 g totaal vet, 7 g verzadigd vet, 35 g koolhydraten, 16 g eiwit en 733 mg natrium.

Door die bestelling om te zetten in een maaltijd van drie, stijgt het totale aantal calorieën naar 1.200. Deel de maaltijd met een vriend of bewaar wat voor later om de inname van calorieën, vet en natrium lager te houden.

Salades

Net als Chipotle burrito bowls, burrito’s en taco’s, zijn salades aanpasbaar met een van de beschikbare ingrediënten. Salades beginnen met een basis van “super greens” (een mix van romaine, baby boerenkool en baby spinazie) en worden geleverd met Chipotle’s honing vinaigrette dressing.

Je kunt een salade kiezen met de gedachte dat deze lager zal zijn in vet, calorieën en koolhydraten dan een burrito of kom, maar ga er niet vanuit dat het een over het algemeen gezondere keuze zal zijn. Afhankelijk van de toppings die u kiest, kan de voedingswaarde variëren en een enkele portie van de honingvinaigrette saladedressing heeft 220 calorieën, 16 g totaal vet, 2,5 g verzadigd vet, 18 g koolhydraten en 12 g suiker.

✓ Salade met bonen, groenten, salsa en lichte kaas

Het bestellen van een salade met super greens, pintobonen, fajita-groenten, tomatillo green-chili salsa en lichte Monterey Jack-kaas levert 235 calorieën, 5,5 g vet, 2,5 g verzadigd vet, 33,5 g koolhydraten, 13 g eiwit en 730 mg natrium.

Kiezen voor salsa in plaats van saladedressing bespaart calorieën, vet en toegevoegde suiker. Van de salsa’s bevat de tomatillo green-chili salsa het minste natrium (260 mg) – vergelijk dat met de verse tomatensalsa, die 550 mg natrium per portie bevat.

✗ Salade met kip, rijst, bonen, groenten, kaas, salsa, zure room en honingvinaigrettedressing

Een salade met supergroenten, kip, witte rijst, zwarte bonen, fajita-groenten, verse tomatensalsa, geroosterde chili-maïssalsa, Monterey Jack-kaas, zure room en de honingvinaigrette komt binnen op 1.100 calorieën, 47 g vet, 18 g verzadigd vet, 111 g koolhydraten, 58 g eiwit en 2.985 mg natrium.

Deze salade, hoewel gevuld met groenten en fruit, verpakt ook een hoge hoeveelheid natrium dankzij de twee salsa-opties, rijst en bonen. Bezuinig op de salsa om 760 mg natrium te besparen.

Om een gezondere salade te maken, vraag je om je dressing aan de zijkant. Of sla het helemaal over en gebruik in plaats daarvan salsa.

Kanten

Het hoofdmaaltijdaanbod van Chipotle is volgepakt, dus het restaurant houdt zijn kanten eenvoudig. Een favoriet zijn de knapperige, zoute tortillachips met guacamole, salsa of queso om te dippen.

Chipotle’s gewone zak chips is bedoeld om te delen en komt binnen op 540 calorieën, 25 g vet en 390 mg natrium. Ook op het menu staat een grote zak chips, die 810 calorieën, 38 g vet en 590 mg natrium biedt.

✓ Chips en Tomaat Green-Chili Salsa

Chipotle’s gewone chips en een kant van de tomaten green-chili salsa komen binnen op 560 calorieën, 25g totaal vet, 3,5 g verzadigd vet, 77 g koolhydraten, 7 g eiwit en 650 mg natrium. Het splitsen van deze kant is uw beste optie, vooral als u deze bestelt als onderdeel van een volledige maaltijd.

✗ Chips en Queso

Een bestelling van gewone chips en queso levert 780 calorieën, 43 g vet, 16 g verzadigd vet, 80 g koolhydraten, 17 g eiwit en 880 mg natrium. Op die volgorde naar een grote chip en grote queso en je kijkt naar 1.290 calorieën, 75 g vet, 28 g verzadigd vet, 124 g koolhydraten, 31 g eiwit en 1.570 mg natrium.

Chipotle staat ook bekend om zijn guacamole, die aan elk gerecht kan worden toegevoegd of aan de zijkant kan worden gehouden voor het dippen van tortillachips. Terwijl een grote bestelling chips en guac ongeveer dezelfde hoeveelheid calorieën en vet bevat als chips en queso, heeft de guac veel minder verzadigd vet: slechts 12 g versus queso’s 28 g.

Kindermenu

Kinderen kunnen hun eigen taco’s bouwen met veel van dezelfde ingrediënten die beschikbaar zijn voor volwassenen, maar Chipotle biedt ook een zeer eenvoudige kaas quesadilla die kinderen en volwassenen aanspreekt die het eenvoudig willen houden.

Samen met de taco of quesadilla worden kindermaaltijden geleverd met een keuze aan kanten, waaronder een klein zakje chips of fruit (meestal een clementine) en een keuze uit melk, chocolademelk of appelsap. Kies voor de gezondste optie voor fruit en gewone melk.

✓ Knapperige maïstortilla taco’s met kip, zwarte bonen en fajita groenten

Build-your-own (BYO) knapperige maïstortilla taco’s met kip, zwarte bonen en fajita-groenten bieden de meest uitgebalanceerde maaltijdoptie met 325 calorieën, 10 g vet, 2,5 g verzadigd vet, 36 g koolhydraten, 23 g eiwit en 370 mg natrium.

Dit gerecht houdt het aantal calorieën en natrium laag terwijl het een gezonde hoeveelheid koolhydraten en eiwitten levert, waardoor het een voedzame volledige maaltijdoptie voor kinderen is.

✗ Quesadilla met kip, witte rijst en zwarte bonen

De quesadilla van het kind met kip, witte rijst en zwarte bonen komt binnen op 415 calorieën, 14,5 g vet, 5,5 g verzadigd vet, 50 g koolhydraten, 20 g eiwit en 720 mg natrium. Houd de rijst en zwarte bonen vast voor een kip quesadilla en bespaar 200 calorieën en 330 mg natrium.

Dranken

Drankkeuzes kunnen per locatie verschillen (sommige restaurants bieden zelfs alcoholische dranken), maar de meeste Chipotle-restaurants bieden verschillende smaken gebotteld sap van merken zoals Nantucket Nectars (240-280 calorieën) en koolzuurhoudende sappen van Izze (160-170 calorieën), evenals een scala aan fonteindranken en vers gezette ijsthee.

✓ Water

Natuurlijk is de gezondste, meest hydraterende optie gewoon oud water. Als u kiest voor een volledige maaltijd bij Chipotle, bestel dan water als uw drankje om suiker en natrium laag te houden.

✗ Ananas Sinaasappel Bananensap

Chipotle biedt een selectie sappen en de Nantucket Nectars ananas sinaasappel bananensap bevat de meeste calorieën en koolhydraten van het stel. Een enkele fles levert 280 calorieën, 0 g vet, 0 g verzadigd vet, 68 g koolhydraten, 2 g eiwit en 60 mg natrium.

Dieetspecifieke opties

Chipotle biedt keuzes voor glutenvrije, koolhydraatarme, vegetarische, veganistische en fodmap-arme diëten, maar het is geen goede keuze voor mensen die een natriumarm dieet volgen.

Glutenvrij

Als u glutenvrij eet vanwege coeliakie, prikkelbare darmsyndroom of gerelateerde medische problemen, is Chipotle een fastfoodrestaurant dat extra stappen zal ondernemen om u te helpen het allergeen te vermijden.

Chipotle’s glutenvrije verklaring

Als je gluten vermijdt, eet dan niet onze bloemtortilla’s. Als u zeer gevoelig bent voor gluten en wilt dat wij onze handschoenen vervangen, laat het ons dan weten aan het begin van uw bestelling. U moet zich ervan bewust zijn dat items die maïs bevatten, waaronder maïstortilla’s (chips en knapperige maïstortilla’s) en maïssalsa, sporen van gluten kunnen bevatten die mogelijk samenvloeien met glutenbevattende granen in het veld.

Koolhydraatarm

 • Keto bowl met carnitas, romaine sla, tomatillo red-chili salsa, Monterey Jack kaas en guacamole
 • Whole30 saladekom met carnitas, romaine sla, fajita groenten, verse tomatensalsa en guacamole
 • Paleo bowl met barbacoa, romaine sla, fajita groenten, tomatillo green-chili salsa en guacamole
 • Salade met kip en verse tomatensalsa

Omdat alle koolhydraatarme opties rijst of een tortilla elimineren, kiest u degene die voldoet aan uw dieet (keto, Whole30 of paleo), of degene die uw favoriete eiwitten of toppings heeft.

Low-FODMAP

 • Carnitas
 • Maïstortilla (kom of taco)
 • Witte of bruine rijst
 • Sla
 • Vraag om gewone maïs, paprika’s of tomaten

Chipotle’s low-FODMAP-opties omvatten groenten, tortilla’s en carnitas. Combineer ze in een burrito bowl of een taco voor een volledig low-FODMAP maaltijd.

Diabetes-vriendelijk

 • Paleo bowl met barbacoa, romaine sla, fajita groenten, tomatillo green-chili salsa en guacamole
 • Maïstaco’s met biefstuk, fajita-groenten, tomatillo red-chili salsa, guacamole, sla en kaas
 • Burrito kom met zilvervliesrijst, carnitas, sla, guacamole en fajitas groenten
 • Whole30 Salad Bowl met carnitas, romaine sla, fajita groenten, verse tomatensalsa en guacamole
 • Keto Bowl met carnitas, romaine sla, tomatillo red-chili salsa, Monterey Jack kaas en guacamole

Volle granen, groenten en magere eiwitten zijn allemaal de sleutel tot een diabetesvriendelijk dieet en het aanbod bij Chipotle biedt de ingrediënten voor een aangepaste diabetesvriendelijke maaltijd. Kies voor de paleo bowl, die groenten vooraan en in het midden in het gerecht houdt, en gebruikt de tomatillo green-chili salsa als dressing.

Vetarm

 • Kip, zwarte bonen, fajita groenten, sla en salsa bowl
 • Pinto of zwarte bonen salade met fajita groenten en salsa
 • Krokante maïstortilla taco met extra groenten, kip, sla en salsa
 • Kom met sla, barbacoa of biefstuk, salsa en fajita groenten

Het elimineren van kaas, zure room en guacamole uit je Chipotle-maaltijd helpt het vetgehalte laag te houden, dus kies de kip, zwarte bonen, fajita-groente, sla en salsakom als een goede vetarme maar eiwitrijke optie.

Vegetarisch &veganistisch

Veel van de ingrediënten van Chipotle zijn vegetarisch en veganistisch. Burrito’s, taco’s, kommen en salades kunnen allemaal zonder vlees worden gemaakt en je hebt de mogelijkheid om bonen of tofu als eiwitbron te gebruiken.

Chipotle biedt ook speciaal gemaakte veganistische kommen met bruine rijst, zwarte bonen, sofritas, tomatensalsa, maïssalsa en sla.

Andere items die vegetarisch en veganistisch zijn, zijn onder meer:

 • Witte rijst
 • Tomatillo red-chili salsa en tomatillo green-chili salsa
 • Friet
 • Fajita groenten
 • Guacamole

Pas je burrito-kom aan met witte rijst, bonen (of sofritas) fajita-groenten, guacamole en salsa voor een vegetarische en veganistische maaltijd.

Als je geen zuivel eet of lactose-intolerant bent, weet dan dat Chipotle geraspte Monterey Jack-kaas met plantaardig stremsel gebruikt.

Voedselallergieën en -veiligheid

Chipotle biedt een gemakkelijk te lezen grafiek voor dineergasten met voedselallergieën of speciale voedingsbehoeften. Het bedrijf biedt ook een volledige lijst met ingrediënten die worden gebruikt om zijn voedsel te bereiden.

Chipotle stelt ook dat de volgende allergenen geen ingrediënten zijn in menu-items. Het bedrijf kan echter niet garanderen dat bestellingen niet op andere manieren (zoals productie, transport, opslag, enz.) met deze allergenen in contact zijn gekomen.

 • Vis
 • Schelpdier
 • Sesam
 • Noten
 • Grondnoten
 • Mosterd
 • Eieren (behalve op locaties waar ontbijt wordt geserveerd)

Een woord van bodymindspirit

Als je uit eten gaat bij Chipotle, heb je een bijna onbeperkt aantal mogelijkheden als het gaat om het maken van je burrito’s, kommen, taco’s en salades. Zolang je de toonbank benadert met je dieetwensen, voorkeuren, en doelen in gedachten, heb je een verscheidenheid aan voedzame opties om uit te kiezen.

Het belangrijkste om te onthouden, of het nu bij Chipotle of een ander restaurant is, is om rekening te houden met portiegroottes. Overweeg om je chips en guac met een vriend te delen of twee maaltijden uit één burrito te halen.

1 Bron

bodymindspirit Fit gebruikt alleen bronnen van hoge kwaliteit, waaronder peer-reviewed studies, om de feiten in onze artikelen te ondersteunen. Lees ons redactionele proces voor meer informatie over hoe we onze inhoud nauwkeurig, betrouwbaar en betrouwbaar controleren en houden.

 1. Niland B, Cash BD. Gezondheidsvoordelen en bijwerkingen van een glutenvrij dieet bij patiënten met niet-coeliakie. Gastro-enterol Hepatol (N Y). 2018;14(2):82-91.

Aanvullende lectuur

 • Chipotle. Allergenen &Speciaal dieet. 2020.


Door Malia Frey, M.A., ACE-CHC, CPT

Malia Frey is een gewichtsverlies expert, gecertificeerde gezondheidscoach, gewichtsbeheersing specialist, personal trainer en fitness voeding specialist.


Bekijk ons redactionele proces

Maak kennis met onze Review Board

“Chipotle biedt een verscheidenheid aan opties die veelvoorkomende voedselallergenen uitsluiten, evenals vegetarische en veganistische gerechten. Hoewel er opties zijn om vezelrijk voedsel zoals volle granen, groenten en bonen aan maaltijden toe te voegen, is het natriumgehalte van veel menu-opties erg hoog. Als je hier vaak eet, kies dan de rest van de dag voor maaltijden met een lager natriumgehalte om je inname in evenwicht te brengen. “

Wilg Jarosh, MS, RD

Om een gezondere salade te maken, vraag je om je dressing aan de zijkant. Of sla het helemaal over en gebruik in plaats daarvan salsa.

Als je gluten vermijdt, eet dan niet onze bloemtortilla’s. Als u zeer gevoelig bent voor gluten en wilt dat wij onze handschoenen vervangen, laat het ons dan weten aan het begin van uw bestelling. U moet zich ervan bewust zijn dat items die maïs bevatten, waaronder maïstortilla’s (chips en knapperige maïstortilla’s) en maïssalsa, sporen van gluten kunnen bevatten die mogelijk samenvloeien met glutenbevattende granen in het veld.

Als je geen zuivel eet of lactose-intolerant bent, weet dan dat Chipotle geraspte Monterey Jack-kaas met plantaardig stremsel gebruikt.