Wat te eten bij Applebee’s: gezonde menukeuzes en voedingsfeiten

Wat te eten bij Applebee's: gezonde menukeuzes en voedingsfeiten
Applebees voedingsfeiten

Corbis / Getty Images


 • Navigeren in het menu
 • Hapjes
 • Soepen
 • Salades bijgerechten
 • Steaks &Ribbetjes
 • Kip
 • Pasta
 • Zeevruchten
 • Handgemaakte burgers
 • Sandwiches & Meer
 • Salades
 • Irresist-a-Bowls
 • Kindermenu
 • Nagerechten
 • Extras
 • Dranken
 • Dieetspecifieke opties
 • Voedselallergieën en -veiligheid

De slogan van Applebee – “Eatin’ good in the neighborhood” – geeft je een idee van wat je kunt verwachten van het enorme menu: voorgerechten, soepen, salades, sandwiches, traditionele Amerikaanse gerechten zoals hamburgers en friet, stevige voorgerechten zoals karbonades en zeevruchten, desserts en een breed scala aan alcoholische dranken.

Aandacht besteden aan portiegrootte is een van de meest voorkomende uitdagingen bij het uit eten gaan, en Applebee’s is geen uitzondering. Als je calorieën telt, houd er dan rekening mee dat favorieten zoals soepen of salades niet noodzakelijkerwijs de laagste caloriekeuzes zijn bij Applebee’s, deels vanwege grote portiegroottes en calorierijke extra’s. Daarom kan het handig zijn om het menu online te bekijken voordat u vertrekt.

Wat experts zeggen

“Applebee’s biedt een aantal vegetarische opties en een gids voor allergenen in elk gerecht, maar kan niet garanderen dat gerechten allergeenvrij zijn. Hoewel het plantaardige bijgerechten en salades biedt, zijn veel van de menu-opties lager in vezels en hoger in natrium. Als je hier regelmatig eet, kan het eten van groenten en vezelrijk voedsel in je andere maaltijden terwijl je kiest voor opties met een lager natriumgehalte, helpen om het algehele evenwicht te behouden. “

—Wilg Jarosh, MS, RD

Navigeren in het menu

Je vindt traditionele Amerikaanse gerechten op het menu van de Applebee, waaronder enkele favorieten voor thuis koken. Er zijn voedzame keuzes beschikbaar in elke menucategorie, of je nu hunkert naar hamburgers, steaks, kip, zeevruchten, salades, pasta of sandwiches.

Wat te bestellen &Vermijd bij Applebee’s
Meest voedzame opties Minst voedzame opties
Gegrilde Kip Wonton Taco’s (Voorgerechten) De klassieke combo (voorgerechten)
Tomaten basilicumsoep (soepen) Franse uiensoep (Soepen)
Huis Salade (Side Salades) Caesar Salade (Side Salades)
6-oz Top Entrecote (Steaks &Ribben) Dubbel geglazuurde Baby Back Ribs (Steaks &Ribben)
Gegrilde kipfilet (kip) Chicken Tenders Platter (Kip)
Klassieke Broccoli Zwartgeblakerde Garnalen Alfredo (Pasta) Four-Cheese Mac &Cheese met Honing Peper Chicken Tenders (Pasta)
Zwartgeblakerde Cajun Zalm (Zeevruchten) Double Crunch Garnalen (Zeevruchten)
Classic Burger (Handgemaakte Burgers) Quesadilla Burger (Handgemaakte Burgers)
Bacon Cheddar Gegrilde Kip Sandwich (Sandwiches &Meer) Oriental Chicken Salad Wrap (Sandwiches &Meer)
Zwartgeblakerde garnalen Caesar Salade (Salades) Oosterse Kip Salade (Salades)
Tex-Mex Garnalen Bowl (Irresist-a-Bowl) Southwest Chicken Bowl (Irresist-a-Bowl)
Kids Chicken Taco (Kindermenu) Kids Cheesy Pizza (Kindermenu)
Brownie Bites (Desserts) Blue Ribbon Brownie (Desserts)
Side Steamed Broccoli (Extra’s) Frietmand (Extra’s)
Gebrouwen ijsthee (dranken) Strawberry Frozen Lemonade (Dranken)

Meest voedzame optie

Voor de meest voedzame optie bij Applebee’s, kijk naar het kipgedeelte van het menu en combineer de gegrilde kipfilet met knoflookpuree en gestoomde broccoli.

Hapjes

Voorgerechten, vooral wanneer ze in grote porties worden geserveerd, kunnen het moeilijk maken om het bij een enkele portie te houden. Populaire Applebee’s voorgerechten zoals buurt nacho’s, zachte krakeling dippers en mozzarella sticks zijn hoger in calorieën dan sommige maaltijden op het menu. Ze bevatten ook veel vet en natrium.

✓ Gegrilde Kip Wonton Taco’s

Een bestelling van de gegrilde kip wonton taco’s bevat vier mini taco’s en biedt 590 calorieën, 27g vet, 6g verzadigd vet, 50g koolhydraten, 36g eiwit en 1.530mg natrium.

Voor het meest voedzame voorgerecht, vraag om een kant van gestoomde broccoli voor je voorgerecht. Of, als je maaltijd wordt geleverd met een salade, vraag dan om het voor je maaltijd te laten serveren in plaats van erbij. Als je dressing toevoegt, zoek dan naar een vetarme keuze.

Om een verlangen naar knapperige friet, knapperige chips, eend romige dip voor minder vet en calorieën, geniet van een kant van selderij en ranch van het kindermenu terwijl je wacht tot de rest van je maaltijd arriveert.

✗ De klassieke combo

Het Classic Combo-voorgerecht bestaat uit vleugels zonder been, spinazie- en artisjokdip, een kip-quesadilla en mozzarellasticks. Hoewel het bedoeld is om te worden gedeeld, levert het in totaal 2.260 calorieën, 130 g vet, 38 g verzadigd vet, 190 g koolhydraten, 83 g eiwit en 6.020 mg natrium.

Een van de meest populaire voorgerechten bij Applebee’s is warme spinazie en artisjok dip geserveerd met knapperige tortilla chips. Met gezonde ingrediënten zoals spinazie en artisjokken lijkt het op het eerste gezicht misschien een voedzame keuze, maar met 990 calorieën en 61 gram vet heeft het voorgerecht meer calorieën dan sommige voorgerechten. Het bevat ook meer dan de aanbevolen dagelijkse natriuminname – 2690 milligram.

Soepen

Als je zin hebt in een hartig gerecht voor de lunch, zoek dan niet verder dan het soepmenu. Hoewel dit deel van het menu van de Applebee slechts drie opties heeft, houden deze klassiekers je warm en tevreden.

✓ Tomaten basilicumsoep

Geserveerd met geroosterde croutons, is de tomaten basilicumsoep hier de meest voedzame selectie. Eén kom bevat 210 calorieën, 12 g vet, 4 g verzadigd vet, 22 g koolhydraten, 5 g eiwit en 1.260 mg natrium.

✗ Franse uiensoep

Een portie Franse uiensoep levert 360 calorieën, 22 g vet, 12 g verzadigd vet, 26 g koolhydraten, 16 g eiwit en 1.240 mg natrium.

De derde soepoptie is de kiptortillasoep. Het heeft 280 calorieën, 15 g vet, 4 g verzadigd vet, 25 g koolhydraten, 12 g eiwit en 920 mg natrium.

Salades bijgerechten

Combineer je soep of sandwich met een salade om de voeding van je maaltijd te maximaliseren met wat verse groenten. Hoewel Applebee’s slechts twee salade-opties heeft, heb je een breed scala aan dressings om uit te kiezen.

✓ Salade bijgerecht

Met romaine sla, tomaten, komkommers en croutons heeft de salade slechts 130 calorieën, 7 g vet, 2,5 g verzadigd vet, 14 g koolhydraten, 6 g eiwit en 230 mg natrium. Bestel het met de vetvrije Italiaanse dressing voor nog eens 20 calorieën en 380mg natrium.

✗ Caesar Salade

Je andere optie hier is de Caesar side salade, die 220 calorieën, 18g vet, 3g verzadigd vet, 13g koolhydraten, 4g eiwit en 400mg natrium bevat. Om de calorieën lager te houden, vermijd je de blauwe kaasdressing (200 calorieën), Caesar-dressing (200 calorieën) of duizend eilanddressing (230 calorieën).

Steaks &Ribbetjes

Een rek met babyrugribben is een populaire keuze bij Applebee’s. U kunt een half of vol rek als voorgerecht bestellen. Entrecote kan worden besteld als maaltijd, als topping voor uw salade of in een fajita.

✓ 6-ounce top entrecote

Een bestelling van de 6-ounce top entrecote met knoflookpuree en gestoomde broccoli bevat 580 calorieën, 29 g vet, 9 g verzadigd vet, 43 g koolhydraten, 42 g eiwit en 1.960 mg natrium. De kleinere portiegrootte, plus de vezels en vitamines van de vegetarische kanten, maakt dit de meest voedzame keuze in deze categorie.

✗ Dubbele beglazing Baby Back Ribs

De dubbel geglazuurde babyrugribben, geserveerd met een kant van friet en gegarneerd in saus, leveren 1.430 calorieën, 90 g vet, 30 g verzadigd vet, 67 g koolhydraten, 88 g eiwit en 1.850 mg natrium.

Ribben zijn misschien geen calorierijke maaltijd als ze gewoon zijn. Maar gesmoord in zoute sauzen en glazuur en gecombineerd met zetmeelrijke zijkanten, behoren de babyrugribben van Applebee niet tot de voedzamere opties.

Het glazuur of de saus die voor ribben wordt gebruikt, voegt calorieën en natrium toe en kan vaak een bron van verborgen suiker zijn. De honing BBQ-saus van Applebee heeft bijvoorbeeld ongeveer 130 calorieën en 26 gram suiker per portie.

Kip

Je vindt een scala aan opties voor gefrituurde en gegrilde kip bij Applebee’s, waaronder knapperige tenders, roerbakgerechten, salades, sandwiches en pasta-voorgerechten. De meest voedzame keuzes zijn die met gegrilde, in plaats van gehavende en gefrituurde kip. Houd rekening met bijgerechten en kies waar mogelijk caloriearme groenten (zoals broccoli) om vitamines en vezels aan uw maaltijd toe te voegen.

✓ Gegrilde kipfilet

Een bestelling van de gegrilde kipfilet wordt geleverd met knoflookpuree en gestoomde broccoli en het levert 570 calorieën, 25 g vet, 7 g verzadigd vet, 43 g koolhydraten, 48 g eiwit en 1.870 mg natrium. Hoewel dit nog steeds veel vet en natrium is, maakt de gegrilde bereiding dit een voedzamere optie dan de gepaneerde kip itemevrouw.

✗ Kip Tenders Schotel

De kiptendersschotel (met koolsla, friet en een dipsaus) bevat 1.400 calorieën, 78 g vet, 14 g verzadigd vet, 124 g koolhydraten, 51 g eiwit en 3.140 mg natrium.

Als je hunkert naar knapperige kiptenders, kijk dan naar het kindermenu voor een kleinere portie. Terwijl het gewone kip malse bord met 1.080 calorieën en 60 g vet bevat, heeft het kindermenu kiptenders slechts 290 calorieën en 16 gram vet. Je hebt de keuze uit dipsaus aan de zijkant, maar houd er rekening mee dat deze 100 tot 200 calorieën aan je maaltijd toevoegen en veel natrium kunnen bevatten.

Beenloze vleugels of inwendige vleugels zijn een andere populaire orde bij Applebee’s. Kippenvleugels bevatten niet noodzakelijkerwijs veel calorieën als ze gewoon worden gegeten, maar wanneer ze worden gebakken en geserveerd met buffelsaus en ranchdressing, worden ze een vetrijk, calorierijk gerecht.

Pasta

Met romige sauzen en grote porties vind je geen pastagerecht voor minder dan 1.000 calorieën op het reguliere menu bij Applebee’s. Gerechten zoals kip of garnalen Alfredo, kippennen met drie kaas en mac &cheese met honingpeper kiptenders worden geserveerd met een broodstengel, waardoor 25 gram koolhydraten worden toegevoegd aan al koolhydraatrijke maaltijden.

✓ Klassieke Broccoli Zwartgeblakerde Garnalen Alfredo

Het klassieke broccoli zwartgeblakerde garnalen Alfredo pastagerecht bevat 1.320 calorieën, 76 g vet, 44 g verzadigd vet, 104 g koolhydraten, 57 g eiwit en 2.860 mg natrium. Het is dus misschien wel het meest voedzame item in deze categorie, maar het is nog steeds vrij hoog in calorieën, vet, koolhydraten en natrium.

✗ Vier-Kaas Mac &kaas met Honing Peper Kip Tenders

De vier-kaas mac &cheese met honing peper kip tenders komt op 1.420 calorieën, 62g vet, 23g verzadigd vet, 152g koolhydraten, 59g eiwit en 3.050mg natrium.

Je moet naar het kindermenu kijken om kleinere pastagerechten met minder calorieën te vinden, hoewel de keuzes niet noodzakelijkerwijs voedzamer zijn. De portie Kraft Macaroni en Cheese van het menu met 310 calorieën kan lager zijn in calorieën in vergelijking met andere pastagerechten, maar het is nog steeds een koolhydraatrijke optie. Zonder veel voeding toe te voegen, is het ook niet een die waarschijnlijk je honger zal stillen.

Evenzo, hoewel het kindermenu gegrilde kip Alfredo een kleinere portie pasta is, is het met 670 calorieën een van de calorierijke opties.

Zeevruchten

De visopties bij Applebee’s kunnen per regio verschillen, maar je zult meestal een paar nietjes vinden zoals zalm en garnalen. Net als bij kipgerechten, vermijd gefrituurde bereidingen ten gunste van gegrilde opties. Deze gerechten kunnen worden geleverd met een kant van friet, maar je kunt in plaats daarvan een kant van groenten ruilen om vezels toe te voegen en calorieën, vet en natrium te besparen.

✓ Zwartgeblakerde Cajun Zalm

De zwartgeblakerde cajunzalm met knoflookpuree en gestoomde broccoli heeft 630 calorieën, 32 g vet, 8 g verzadigd vet, 47 g koolhydraten, 44 g eiwit en 1.840 mg natrium.

Gegrilde zalm combineert goed met groenten, en omdat het een vetarme optie is, heb je een beetje ruimte om creatief te worden bij het bestellen van een kant.

✗ Dubbele Crunch Garnalen

De dubbele crunch garnalen met koolsla, friet en cocktailsaus leveren 1.130 calorieën, 68 g vet, 11 g verzadigd vet, 142 g koolhydraten, 33 g eiwit en 3.920 mg natrium.

Deze maaltijd komt op bijna de helft van uw aanbevolen hoeveelheid dagelijkse calorieën (en meer dan het dubbele van uw aanbevolen natriuminname). Een van de kipgerechten, de Bourbon Street kip en garnalen, kan je garnalenhonger naar 300 minder calorieën verzadigen.

Handgemaakte burgers

Applebee’s biedt een paar opties voor een traditionele hamburger-en-frietmaaltijd, hoewel geen van hen weinig calorieën of vet bevat. Extra calorieën uit de saus en add-ons zoals spek, gebakken eieren, knapperige uien en kaas (plus een kant van friet) veranderen basisburgers in calorierijke, natriumrijke maaltijden.

Bij de meeste restaurants kun je meestal kleinere, eenvoudigere hamburgeropties vinden op het kindermenu. Bij Applebee’s kun je ook vragen om wat caloriearme vervangingen om een gezondere burger van het standaardmenu te maken.

✓ Klassieke Burger

De klassieke burger van de Applebee wordt geleverd met de traditionele toppings – sla, tomaat, ui en augurken – en bevat een kant van friet. In totaal levert de maaltijd 1.120 calorieën, 66 g vet, 20 g verzadigd vet, 90 g koolhydraten, 43 g eiwit en 1.870 mg natrium.

Op elke Applebee’s burger kun je je briochebroodje ruilen voor een slabeker en gestoomde broccoli kiezen voor een kant in plaats van friet. Deze twee veranderingen veranderen de nutrition feiten dramatisch. De maaltijd bevat nu 520 calorieën, 39 g vet, 18 g verzadigd vet, 10 g koolhydraten, 34 g eiwit en 720 mg natrium.

✗ Quesadillaburger

De quesadillaburger combineert de kaasachtigheid van een quesadilla met de stevigheid van een burger en heeft 1.630 calorieën, 106 g vet, 40 g verzadigd vet, 97 g koolhydraten, 71 g eiwit en 3.620 mg natrium.

Applebee’s biedt de mogelijkheid om een ander type pasteitje te ruilen voor rundvlees in elke hamburger op het menu. Terwijl het gebruikelijke rundvleespasteitje ongeveer 410 calorieën bevat, heeft het kipfiletpasteitje 190 calorieën, 3 gram vet en 40 gram eiwit.

Welke burger je ook kiest, de gemakkelijkste manier om het vetarm te maken en het natriumgehalte te verlagen, is door af te zien van extra’s zoals sauzen, spek en kaas. Het overslaan van het spek bespaart je alleen al 100 calorieën. Als je je burger ook zonder kaas krijgt, kun je nog eens ongeveer 150 calorieën en 8 tot 14 gram vet besparen.

Sandwiches & Meer

De sandwichopties van Applebee zijn beperkt, hoewel het mogelijk is om bestaande menu-items een beetje voedzamer te maken door bepaalde ingrediënten en zijkanten over te slaan.

✓ Bacon Cheddar Gegrilde Kip Sandwich

De bacon cheddar gegrilde kip sandwich bevat een kant van friet, evenals 1.220 calorieën, 64g vet, 19g verzadigd vet, 95g koolhydraten, 69g eiwit en 3.130mg natrium. Dus hoewel het een belangrijke bron van eiwitten is, heeft het nog steeds veel vet en natrium.

✗ Oosterse kip salade wrap

Deze calorierijkste sandwich op het menu, de Oosterse kipsalade wrap, levert 1.890 calorieën, 113 g vet, 20 g verzadigd vet, 175 g koolhydraten, 43 g eiwit en 2.900 mg natrium.

Deze sandwich kan worden aangepast als u de calorieën in de volgorde wilt verlagen.  Het wordt geleverd met vinaigrette, maar overslaan dat bespaart 650 calorieën. Je kunt de kiptenders ook vervangen door gegrilde kip om nog eens 200 calorieën te besparen.

Vergeet niet dat de algehele voeding van uw maaltijd afhangt van wat u ervoor kiest om erbij te horen. Een salade bij het huis is 140 calorieën, terwijl een klein kopje Franse uiensoep 600 calorieën kan toevoegen.

Salades

Op het eerste gezicht lijken veel van de salades van Applebee tot de minst gezonde maaltijden te behoren. Houd er rekening mee dat de weergegeven voedingsinformatie saladedressing omvat. Hoewel veel van de salades zijn gemaakt met gefrituurd voedsel, kaas en andere vetrijke extra’s, kunt u de menu-opties gebruiken om een voedzamere versie te maken.

✓ Zwartgeblakerde garnalen Caesar Salade

De laagste calorie salade op het menu, de zwartgeblakerde garnalen Caesar salade heeft 890 calorieën, 61 g vet, 12 g verzadigd vet, 57 g koolhydraten, 34 g eiwit en 2.280 mg natrium. Deze salade wordt geleverd met Caesar dressing, croutons en een broodstengel.

✗ Oosterse kipsalade

De Oosterse kipsalade als 1570 calorieën, 105 g vet, 17 g verzadigd vet, 120 g koolhydraten, 41 g eiwit en 1.670 mg natrium.

De meeste van Applebee’s reguliere menusalades zijn groot genoeg om gemakkelijk meer dan één maaltijd te maken. Als je tevreden bent om de helft in te pakken om later van te genieten, is het bestellen van een salade op ware grootte een optie. Je kunt ook een salade als basis bestellen en / of de hoeveelheid en croutons die je consumeert overslaan of verminderen.

Irresist-a-Bowls

Als een relatief nieuwe toevoeging aan het menu van de Applebee, bevatten de “Irresist-a-Bowls” eiwitten en groenten bovenop korianderrijst. Met slechts twee opties op dit deel van het menu, kies je het eiwit dat je het beste verkiest.

✓ Tex-Mex Garnalen Bowl

De Tex-Mex garnalenkom bevat garnalen, groenten, rijst, pico de gallo, zwarte bonen, maïs en guacamole. In totaal levert het 710 calorieën, 28 g vet, 4,5 g verzadigd vet, 90 g koolhydraten, 30 g eiwit en 2.050 mg natrium.

✗ Zuidwestelijke Kippenkom

Hoewel een beetje hoger in calorieën dan de garnalenoptie, is de Southwest-kippenkom niet per se ongezond. Het biedt 820 calorieën, 30 g vet, 6 g verzadigd vet, 89 g koolhydraten, 54 g eiwit en 2.310 mg natrium. Het heeft iets meer calorieën, vet en natrium dan de garnalenkom, maar levert wel meer eiwitten.

Kindermenu

Het kindermenu van de Applebee bevat veel van de favoriete gerechten van het restaurant, allemaal gepresenteerd in kleinere portiegroottes.

✓ Kip Taco voor kinderen

Het kiptacogerecht voor kinderen bevat een enkele taco met cheddarkaas, sla en tomaten en heeft 220 calorieën, 6 g vet, 2,5 g verzadigd vet, 19 g koolhydraten, 20 g eiwit en 570 mg natrium. Combineer met appelmoes of broccoli en melk voor de meest voedzame maaltijd.

✗ Kinderen Cheesy Pizza

De kaaspizza voor kinderen is een kleine 6-inch kaaspizza en bevat 700 calorieën, 29 g vet, 8 g verzadigd vet, 86 g koolhydraten, 25 g eiwit en 1.160 mg natrium.

Als u op zoek bent naar een kaasachtig gerecht, kan de kip quesadilla voor kinderen een voedzamere optie zijn met 350 calorieën, 17 g vet, 7 g verzadigd vet, 34 g koolhydraten, 15 g eiwit en 700 mg natrium.

Nagerechten

Applebee’s menu met hartige gerechten is uitgebreid, maar het dessertaanbod is relatief beperkt. En zoals je zou verwachten, bevatten ze allemaal veel calorieën, vet en suiker. De meeste zijn gedrenkt in chocolade of karamel, gegarneerd met slagroom of geserveerd met een bolletje ijs.

✓ Brownie Bites

Het brownie bites dessert is de laagste calorie optie op het reguliere dessertmenu. Voor 330 calorieën, 15 g vet, 8 g verzadigd vet, 46 g koolhydraten, 4 g eiwit, 180 mg natrium en 32 g suiker, wordt het minidessert geserveerd met vanille-ijs en gegarneerd met warme, fudgy chocoladesiroop.

✗ Blauw Lint Brownie

De blue ribbon brownie heeft 1.420 calorieën, 68g vet, 35g verzadigd vet, 191g koolhydraten, 19g eiwit, 770mg natrium en 131g suikers.

Het kindermenu van Applebee biedt ook een selectie milkshakes. Ondanks hun kleine formaat bevatten ze nog steeds veel calorieën. De chocoladeshake heeft 740 calorieën en de vanilleshake heeft 550 calorieën. De fruitsmoothies op het reguliere menu leveren 260 tot 280 calorieën, dus ze kunnen een betere keuze zijn.

Extras

Applebee’s biedt traditionele kanten zoals frietjes en uienringen, maar je zult ook een paar opties vinden die je kunt gebruiken om een voedzamere maaltijd te maken, zoals gestoomde groenten.

✓ Gestoomde broccoli

Een kant van de gestoomde broccoli heeft 100 calorieën, 8 g vet, 5 g verzadigd vet, 5 g koolhydraten, 3 g eiwit en 240 mg natrium.

✗ Mandje friet

Als u kiest voor een zetmeel, bevat de mand met friet 440 calorieën, 18 g vet, 3,5 g verzadigd vet, 53 g koolhydraten, 6 g eiwit en 1.000 mg natrium.

Als u op zoek bent naar een caloriearme aardappelkeuze, zijn knoflookpuree minder calorieën dan friet, maar de boter maakt het gerecht bijna net zo vetrijk als de friet. Een gewone gebakken aardappel daarentegen levert 290 calorieën en 5 g vet.

Dranken

Water is altijd de gezondste drank om je maaltijd te begeleiden, maar afhankelijk van je voedingsdoelen en smaakvoorkeuren, heb je een aantal andere geen of caloriearme drankopties bij Applebee’s, zoals bruisend water, zwarte koffie, light frisdrank en ongezoete ijsthee.

✓ Gebrouwen ijsthee

Als je een gearomatiseerd drankje bij Applebee’s wilt, bestel dan de gebrouwen ijsthee. Het levert 0 calorieën, 0 g vet, 2 g koolhydraten, 0 g eiwit en 5 mg natrium.

IJsthee, light frisdrank en lichte limonade voegen misschien niet veel calorieën of vet toe aan uw maaltijd, maar ze kunnen worden gemaakt met suikervervangers of conserveermiddelen zoals aspartaam, die sommige dineergasten liever vermijden.

✗ Aardbeienlimonade

De aardbeienlimonade bevat 270 calorieën, 0 g vet, 69 g koolhydraten, 0 g eiwit, 75 mg natrium en 66 g suiker.

Als je een fonteindrankje wilt, is een eenvoudige manier om de calorieën van je keuze te verminderen, een drankje op kinderformaat te nemen. De typische 20-ounce portie Sprite heeft 90 calorieën, maar een portie voor kinderen heeft slechts 60 calorieën.

Dieetspecifieke opties

Applebee’s biedt opties voor dineergasten die glutenvrije, koolhydraatarme, diabetesvriendelijke, vetarme, natriumarme, vegetarische en veganistische diëten volgen, maar heeft niet veel opties voor fodmap-arme maaltijden.

Als u een speciaal dieet volgt, kunt u het een uitdaging vinden om uit eten te gaan en gewend bent geraakt aan het hebben van beperkte keuzes in de meeste restaurants. Een positief aspect van het grote menu van Applebee is dat het geschikt is voor een breed scala aan smaken en voedingsbehoeften.

Terwijl u het menu bekijkt, vraagt u uw server om voedingsinformatie of een lijst met ingrediënten als u niet de informatie vindt die u nodig hebt. PDF’s met deze informatie zijn ook beschikbaar op de website van Applebee. Als een bepaalde maaltijd niet geschikt is voor uw dieet, vraag dan of het mogelijk is om wijzigingen of swaps aan te brengen.

Glutenvrij

Applebee’s biedt geen specifieke glutenvrije opties, maar er zijn items op het menu die geen gluten of tarwe bevatten.

Omdat alle maaltijden echter in een gedeelde keuken worden bereid, kan Applebee’s niet garanderen dat een maaltijd niet in contact is gekomen met gluten- of tarwebevattende ingrediënten tijdens het opslag-, voorbereidings- of kookproces.

Iktems bij Applebee’s die mogelijk geschikt zijn voor een glutenvrij dieet zijn onder andere:

 • Friet
 • Gebakken aardappel
 • Chips en salsa
 • Elke entrecote, gewone ribbetjes of babyrugribben
 • Gegrilde kipfilet
 • Dubbele crunch bone-in vleugels
 • Buurt Nacho’s (kip of rundvlees)
 • Zuidwestelijke kippenkom
 • Knoflookachtige sperziebonen
 • Knoflookpuree

Voor de meeste voedingsoptie bestel je de gegrilde kipfilet met broccoli en een gebakken aardappel.

Koolhydraatarm

Mensen die een koolhydraatarm dieet volgen, kunnen veel opties vinden bij Applebee’s. De meeste eiwitrijke voorgerechten zijn koolhydraatarm en kunnen worden gecombineerd met een plantaardige kant om koolhydraten laag te houden. Bestel bijvoorbeeld de gegrilde kipfilet en een kant van gestoomde broccoli.

 • 6-ounce entrecote
 • Kipfilet patty
 • Onmogelijke burger patty
 • Gegrilde kipfilet
 • Zwartgeblakerde Cajun zalm
 • Baby rug ribben
 • Gestoomde broccoli
 • Homestyle kaasachtige broccoli
 • Knoflookachtige sperziebonen
 • Caesar Side Salade

Diabetes-vriendelijk

Mensen met diëten hebben verschillende behoeften, maar zijn vaak op zoek naar maaltijden die lager zijn in koolhydraten en natrium en hoger in eiwitten. Je kunt een maaltijd diabetesvriendelijk maken bij Applebee’s door de optie gegrilde garnalen te kiezen en deze te combineren met een salade bij het huis.

 • Gegrilde garnalen
 • Kip tortillasoep
 • Salade bij het huis (geen dressing)
 • Half-rack baby rug ribben (geen saus)
 • Gegrilde kip Caesar salade

Vetarm

Applebee’s biedt een selectie van vetarme opties die u kunt combineren om een vetarme maaltijd te maken. Blijf bij gezonde eiwitten en sausloze maaltijden. Een smakelijke keuze is het zwartgeblakerde Cajun zalmgerecht, met slechts 32g vet.

 • Huis salade
 • Tomaten basilicumsoep
 • Kip tortillasoep
 • 6-ounce entrecote
 • Zwartgeblakerde Cajun zalm
 • Gegrilde kipfilet
 • Tex-Mex garnalenkom
 • Kipfilet patty
 • Onmogelijke burger patty
 • Browniebeet

Natriumarm

Er zijn niet veel natriumarme opties bij Applebee’s. U kunt ervoor kiezen om de kiptaco voor kinderen te bestellen voor een maaltijd die wat voeding (zoals eiwitten) met minder natrium biedt.

 • Huis salade
 • Kiptaco voor kinderen
 • Gestoomde broccoli
 • Zwartgeblakerde Cajun zalm
 • Browniebeet
 • Half-rack van ribben met Texas-stijl BBQ-saus (geen kant)

Vegetariër

Maak je eigen vegetarische maaltijd bij Applebee’s door elke burgerpastei te vervangen door een zwarte bonenburgerpasteitje. Je zult alle soepen willen vermijden, omdat die op vlees gebaseerde bouillon bevatten. Sla bovendien de bierkaasdip, witte queso en spinazie artisjokdip over – ze bevatten allemaal dierlijke bijproducten. Andere vegetarische opties zijn:

 • Knoflookpuree
 • Oosterse salade (zonder kip, biefstuk of garnalen)
 • Zwarte bonenburger of vegetarische burger (indien beschikbaar)
 • Kids’/Side mac &cheese of klassieke broccoli Alfredo (zonder kip)
 • Alle dessertopties

Veganistisch

Hoewel je geen aangewezen veganistische opties zult vinden bij Applebee’s, kun je items uit het hele menu gebruiken om een maaltijd te maken zonder dierlijke producten. Weet gewoon dat aangezien Applebee’s deze voedingsmiddelen in zijn keuken gebruikt, bepaalde opties mogelijk niet voor u werken. Alle gefrituurde items bij Applebee’s worden bijvoorbeeld bereid met dezelfde friteuse, wat betekent dat ze mogelijk niet acceptabel zijn voor sommige plantaardige diëten.

Applebee’s biedt Impossible Meats-pasteitjes, die een veganistische optie bieden op het hamburgermenu. Het pasteitje kan ook worden vervangen door kip of rundvlees in een salade, pasta of kom. Andere veganistische opties zijn:

 • Chips en salsa
 • Gebakken aardappel (geen boter)
 • Gestoomde groenten (geen boter)
 • Huissalade (geen kaas) met zuivelvrije dressing (honing Frans, vetvrij Italiaans of citroen olijfolie vinaigrette)

Voedselallergieën en -veiligheid

Applebee’s biedt een interactief allergenenmenu dat veelvoorkomende voedselallergenen op zijn menu identificeert. Houd er echter rekening mee dat Applebee’s niet kan garanderen dat een bepaald item op zijn menu volledig vrij is van allergenen, omdat kruisbesmetting mogelijk is. In het interactieve menu kunt u zoeken naar voedingsmiddelen met of zonder:

 • Melk
 • Eieren
 • Vis
 • Schelpdier
 • Soja
 • Gluten
 • Noten
 • Tarwe
 • Grondnoten

Terwijl de grafiek de aanwezigheid van thes aangeeftOp de website van Applebee staat ook: “Vanwege de complexiteit van onze ingrediënten kunnen andere allergene voedingsmiddelen aanwezig zijn in een menu-item, maar niet worden aangegeven.”

Als u een voedselallergie heeft, wees dan voorzichtig wanneer u uit eten gaat en laat uw server altijd weten welke ingrediënten u moet vermijden bij het plaatsen van uw bestelling.

Een woord van bodymindspirit

Het grote menu bij Applebee’s is gevarieerd genoeg dat de meeste dineergasten waarschijnlijk een maaltijd kunnen bestellen die werkt voor hun specifieke voedingsbehoeften, smaken en algemene gezondheidsdoelen. U kunt een gezondere maaltijd maken van de menu-opties door kleinere porties te bestellen, extra’s over te slaan, om koolhydraatarme swaps te vragen en kanten te kiezen die minder calorieën en vet bevatten.

Als u een speciaal dieet volgt, vindt u misschien geen specifieke maaltijden op het menu van Applebee om aan uw behoeften te voldoen, maar u kunt waarschijnlijk een bevredigende, smakelijke maaltijd maken met de opties die u hebt. Maar wees wel voorzichtig als je een allergie hebt, want kruisbesmetting is mogelijk.


Door Malia Frey, M.A., ACE-CHC, CPT

Malia Frey is een gewichtsverlies expert, gecertificeerde gezondheidscoach, gewichtsbeheersing specialist, personal trainer en fitness voeding specialist.


Bekijk ons redactionele proces

Maak kennis met onze Review Board

“Applebee’s biedt een aantal vegetarische opties en een gids voor allergenen in elk gerecht, maar kan niet garanderen dat gerechten allergeenvrij zijn. Hoewel het plantaardige bijgerechten en salades biedt, zijn veel van de menu-opties lager in vezels en hoger in natrium. Als je hier regelmatig eet, kan het eten van groenten en vezelrijk voedsel in je andere maaltijden terwijl je kiest voor opties met een lager natriumgehalte, helpen om het algehele evenwicht te behouden. “

—Wilg Jarosh, MS, RD