De Strijdwagen Tarotkaart Betekenis: Liefde, Gezondheid, Geld &meer

De Strijdwagen Tarotkaart Betekenis: Liefde, Gezondheid, Geld &meer

Ben je klaar om je emoties onder de knie te krijgen en de touwtjes in handen te nemen als het gaat om je eigen leven? De Wagenmener tarot kaart is het nummer zeven van de Major Arcana-kaarten in het tarotspel en verschijnt wanneer een persoon vastbesloten is om te winnen of te slagen tegen elke prijs.

Andere namen voor de Strijdwagen zijn de Centurion of Overwinning en het is gekoppeld aan het sterrenbeeld Kreeft.

Omdat het wilskracht, triomf en richting betekent die neigt naar positiviteit, zul je vaak de Wagen tarotkaart ontvangen in een lezing wanneer je gidsen willen dat je je energie concentreert op een bepaald pad of doel.

De Strijdwagen Tarot Sleutelwoorden

Voordat je dieper ingaat op de rechtopstaande en omgekeerde Chariot tarot betekenis, en de verbinding met liefde, werk en leven, hieronder een kort overzicht van de belangrijkste woorden die verband houden met deze Grote Arcana kaart.

Rechtop Richting, controle, wilskracht, vastberadenheid, succes, actie
Omgekeerd Gebrek aan controle, tegenstand, gebrek aan richting, zelfdiscipline
Ja of nee Ja
Numerologie 7
Element Water
Planeet Maan
Astrologisch teken Kanker

De Chariot Tarot Card Beschrijving

Om de betekenis van de Wagenpriot tarotkaart volledig te begrijpen, zullen we eerst de illustratie, de kleuren en de symboliek bekijken.

de wagen tarotkaart

De Strijdwagen in een tarotlezing is een van de meest complexe kaarten om uit te leggen. De kaart toont een krijger die in een strijdwagen staat.

De Strijdwagen stijgt boven de stad uit alsof hij wil zeggen dat de krijger in de Strijdwagen alleen boven alle mensen staat als overwinnaar. Toch helpen het vierkant op zijn tuniek – dat het element aarde uitbeeldt – en de materiële wereld om hem heen de krijger naar de grond.

Het harnas dat hij draagt is versierd met halve manen, die nieuwe reizen vertegenwoordigen, en andere alchemistische symbolen, die spirituele transformatie uitdrukken. De sterrenkroon op zijn hoofd duidt op overwinning, succes en verlichting.

De krijger staat rechtop en symboliseert dat het hem erom gaat actie te ondernemen en vooruit te gaan. Het sterrendak boven de Strijdwagen suggereert zijn verbinding met de goddelijke wereld en de geestelijke wil.

De twee zwart-witte sfinxen voor de Strijdwagen vertegenwoordigen onze zintuigen – bewust en onbewust. De zwarte sfinx is de maan, het vrouwelijke en het onbewuste. De witte sfinx is de zon, het mannelijke en het bewuste. Samen creëren ze harmonie en balans.

Omdat de sfinxen aan de wagen trekken, moet de Wagenmenner met zijn wilskracht en vastberadenheid bevelen om te slagen. Ze lijken misschien tevreden op de foto, maar ze kunnen in de problemen komen als ze in verschillende richtingen bewegen.

Daarom moet de Wagenmenner zich concentreren en zijn vermogen gebruiken om zijn emoties en gedachten te beheersen om de sfinxen naar de bestemming te leiden die hij wil.

De Strijdwagen Tarot kaart Betekenis

Wanneer de rechtopstaande Wagen tarotkaart verschijnt in een tarotlezing, het vertelt je dat het nu tijd is om te krijgen wat je wilt. Beschouw deze kaart als een teken van aanmoediging.

De Chariot tarotkaart gaat helemaal over het overwinnen van obstakels en het bereiken van je doel door vastberadenheid, focus en wilskracht. Je voelt je gemotiveerd, ambitieus en in controle.

Dit zal je helpen om een stagnerende situatie weer in beweging te krijgen en alle uitdagingen te overwinnen die op je pad kunnen komen.

de wagen tarot moderne manier tarot deck
Download hier het Modern Way tarot deck

Blijf gewoon gefocust en geloof in je eigen kunnen en je zult je doel bereiken. De Strijdwagen vertelt je dat er een triomf op je wacht en dat je de volledige controle hebt om het te laten gebeuren.

Of het nu gaat om carrière, geld, liefde of een ander gebied, je kunt je doel bereiken door gepassioneerd na te streven. Je moet niet passief zijn, maar je moet in actie komen.

Dit kan betekenen dat je moet concurreren met anderen of dat je jezelf in een situatie bevindt die aanvoelt als een strijd. Je wordt in tegengestelde richtingen getrokken of je hebt het gevoel dat je kracht en zelfvertrouwen op de proef worden gesteld.

de wagen tarotkaart vonk vreugde deck
DOWNLOAD DIT PRINTBARE DECK HIER

In deze situaties nodigt de Strijdwagen je uit om zelfverzekerd te zijn en gebruik te maken van je wilskracht. Wees moedig en moedig in het manifesteren van je verlangens en het stellen van je grenzen.

Hiermee kunt u metstand de ontberingen en wees sterk en in controle.

Ten slotte, en in zeer letterlijke zin, kan de Strijdwagen een reis aangeven, vooral autorijden of een roadtrip maken.

De strijdwagen omgekeerd

In deze paragraaf zullen we wat meer praten over wat het betekent als je de Strijdwagen in de omgekeerde positie hebt getrokken.

De omgekeerde Chariot tarotkaart kan wijzen op falen, nederlaag en een gebrek aan controle. Wanneer de Strijdwagen ondersteboven verschijnt in je lezing, kan dit een teken zijn dat je je vastberadenheid en bereidheid bent kwijtgeraakt.

de strijdwagen omgekeerd

Laat je obstakels en uitdagingen in de weg staan, waardoor je je doel niet kunt bereiken? Heb je de wil verloren om door te gaan?

Dan raadt de omgekeerde Strijdwagen je aan om even te stoppen. Denk na over de reden waarom je je doel in de eerste plaats wilde bereiken.

Vraag jezelf af of je wilt opgeven zodra het moeilijk wordt? Of ben je in staat om je belofte na te komen?

De strijdwagen omgekeerd kan ook dienen als een teken dat je motivatie, richting of focus mist of dat je te geobsedeerd bent door de dingen die je wilt bereiken.

Terwijl de rechtopstaande Chariot tarotkaart je vertelt dat je je doelen kunt bereiken zolang je de moed hebt om dit te doen, vertelt de omgekeerde Chariot je dat soms het verlangen om de controle te hebben niet altijd het antwoord is.

Het kan suggereren dat er dingen zullen zijn die je niet kunt veranderen en vertelt je om je grip los te laten en de dingen op hun beloop te laten.

Ten slotte kan de omgekeerde Chariot tarotkaart een teken zijn dat je de richting en controle over je leven bent kwijtgeraakt. Word je geconfronteerd met een situatie waarin er veel tegengestelde krachten zijn en vermijd je het maken van keuzes?

Als dat zo is, vertelt de Strijdwagen je om even te pauzeren en na te denken over je waarden en overtuigingen. Ze zullen je helpen om keuzes te maken die je hebt vermeden, wat je zelfvertrouwen en zelfrespect zal geven.

Wees moedig en proactief en herinner jezelf eraan dat je nog steeds de krachtige kwaliteiten van de dappere Wagenmenner belichaamt.

Je bent de piloot van je eigen vliegtuig en je bent de enige die je eigen toekomst kan bepalen. Succes komt voort uit actie, niet uit vermijding.

De Chariot Tarot Carrière Betekenis

De Chariot tarotkaart heeft verschillende boodschappen als het gaat om de fysieke wereld – en meer specifiek geld en je carrière – een daarvan is dat je je moet concentreren op het einddoel (groter geheel) in plaats van te verzanden in de ups en downs van het leven.

Als je werkt aan een diploma / certificering, probeert een promotie te maken of ‘op zoek bent naar een baan in de hoop een betere positie te bemachtigen, scherp dan je doel aan.

Door al je energie te richten op een positief doel, zul je minder snel geobsedeerd raken door het negatieve.

Dit zal je in staat stellen om met de Wet van Aantrekking te werken en de dingen naar voren te brengen die je wilt, waaronder geld en een algehele betere financiële vooruitzichten.

  • Focus op je einddoel
  • Wees positief
  • Werk met de Wet van Aantrekking

De Strijdwagen Tarot Liefde Betekenis

De Chariot tarotkaart is niet echt een positieve kaart voor een liefdeslezing, zelfs niet in combinatie met de Lovers- of bekerkaarten, omdat het controleproblemen kan vertegenwoordigen of onder druk kan worden gezet om zich te conformeren in relaties.

Het vertegenwoordigt ook dwaze argumenten, concurrentie en jaloezie tussen partners. Als dit iets is dat momenteel in je relaties gebeurt, moet je een standpunt innemen.

Als er een manier is om te communiceren en uw problemen te overwinnen, moet u dit doen. Je moet je echter nooit laten overlopen of mishandelen terwijl je de wil van iemand anders buigt.

Als je single bent of probeert te genezen van een gekwetste relatie, staat de Chariot tarotkaart in liefdescontext vaak voor het soort zelfzorg en liefde dat ons leven zou moeten beheersen.

Zijn er angsten of negatieve geloofssystemen die ervoor zorgen dat je wordt losgekoppeld van de liefde die je verlangt en verdient?

Door uit te zoeken wat deze wegversperringen zijn, kun je verder gaan op een pad dat leidt tot het vervullen van al je verlangens, inclusief die van romantische aard.

  • In relaties: neem stelling
  • Communiceer en overwin uw problemen
  • Beoefen zelfzorg
  • Zoek uit of er iets is dat je tegenhoudt van liefde

De Chariot Tarot Health Betekenis

Zowel gezondheids- als spiritualiteitsmetingen nemen een positieve wending wanneer de Wagen voorbij zoeft. De belangrijkste boodschap met beide is dat je de controle moet nemen en dingen moet laten gebeuren.

In de oudheid was de wagenmenner een krijger die dapper en moedig was. bij het marcheren in de strijd.

Je zult diezelfde persona moeten aannemen wanneer je werkt aan fysiek, emotioneel of spiritueel welzijn. Je bent je grootste kampioen!

  • Neem de touwtjes in handen
  • Wees moedig en moedig

De strijdwagen: Ja of Nee

Sterke energie is altijd aanwezig wanneer de Strijdwagen wordt getrokken. Als je een ja of nee antwoord wilt en je trekt de Wagen tarotkaart, dan is het antwoord ja – met slechts één vereiste. Wanneer je vooruitgaat, moet je dat daadkrachtig en met al je inspanningen doen.

Over het hek gaan of heen en weer gaan zal alleen maar leiden tot falen. Je moet alles geven wat je hebt om deze relatie, investering of onderneming succesvol te maken. Omarm je innerlijke Wagenmenner!

De Wagen Tarotkaart en Numerologie

De Wagen tarotkaart is verwant aan het getal zeven. Zeven ontwaakt verlangen in ons. Het vertelt je dat er meer is in dit leven en verleidt je om een doel na te streven.

Zeven is ook een aantal stagnatie en introspectie. De Strijdwagen vraagt: “Wat moet ik veranderen voordat ik verder kan?”. Welke kant moet hij op?

Neem daarom, voordat je je dromen najaagt, eerst de tijd om diep in je onderbewustzijn te duiken en probeer je te verbinden met je hogere zelf.

Zeven in de numerologie staat ook bekend als een geluksgetal en wordt in sommige religies geassocieerd met positieve mystieke ervaringen.

De Strijdwagen Tarotkaart en Astrologie

De Wagen tarotkaart is verbonden met Kreeft die geregeerd wordt door de Maan. De redenering is dat de Strijdwagen vastloopt en, net als de krab (het symbool van de Kreeft), zijwaarts beweegt in plaats van direct vooruit.

Water is het element dat gerelateerd is aan het sterrenbeeld Kreeft en de Maan.

Deze kaart is ook verwant aan Boogschutter vanwege het verband tussen dierlijk instinct en hogere wijsheid: Boogschutter is een Centaur en in de Tarot trekt een Sfinx aan de Strijdwagen.

De Wagen Tarotkaart Combinaties

Net als alle andere Major Arcana-kaarten krijgt de Strijdwagen een meer gedetailleerde betekenis wanneer deze verbonden is met bepaalde kaarten.

De Toren, de Magiër, de Maan en de Zes van Staven hebben bijzonder krachtige betekenissen wanneer ze verbonden zijn met nummer VII (zeven). Hun berichten worden hieronder beschreven.

De strijdwagen en de toren

Er is geen manier om het te versuikeren. Wanneer de Strijdwagen en de Toren samen verschijnen, ligt er een nederlaag of mislukking in het verschiet.

wagentoren tarotkaart combinatie
De strijdwagen + De Toren

Dit kan een beetje deprimerend zijn, vooral als je hoopte op positief nieuws van je lezing (wie niet, toch?). Maar de waarheid is dat alle ervaringen dienen om ons iets te leren.

De vernederende ervaring die je net hebt meegemaakt (of binnenkort zult tegenkomen) dient een doel. Wat kan het je leren?

De strijdwagen en de magiër

Twee Grote Arcana kaarten, de Strijdwagen en de Magiër brengen een speciale boodschap: Wat je bereikt is wat je wilt.

strijdwagen de goochelaar tarotkaart combinatie
De strijdwagen + de magiër

Dit betekent dat wat er daarna gebeurt volledig afhangt van jou en je wilskracht. Natuurlijk zijn er momenten in je leven waarop dingen uit de hand lijken te lopen en afhankelijk zijn van het lot, maar dit is er niet een van.

Door je te concentreren op de dingen die je echt verlangt en al je energie in die richting te richten, zul je in staat zijn om zoveel te bereiken.

De strijdwagen en de zes staven

Zelfvertrouwen is de sleutel wanneer de Wagen tarotkaart en de Zes van Staven verschijnen. Je staat op het punt om een aantal echt verbazingwekkende dingen te bereiken, maar om helemaal door te gaan, moet je je geloofssysteem onder controle krijgen.

strijdwagen zes van toverstokken tarotkaart combinaties
De strijdwagen + zes staven

Zijn hun overtuigingen opgeslagen in je onderbewustzijn waardoor je het gevoel krijgt dat je niet alle dingen kunt bereiken die je verlangt?

Geef niet toe aan deze gedachten. Vooruitgang is nabij, je hoeft alleen maar je vaardigheden te omarmen en vol vertrouwen dit volgende seizoen in te gaan.

De strijdwagen en de maan

De Strijdwagen is de tarotkaart van zelfbeheersing. In combinatie met de Maan vertegenwoordigt het een behoefte om meer controle te oefenen over iemands emoties.

wagen de maan tarotkaart combinaties
De strijdwagen + de maan

Zijn recente beslissingen en acties gevoed door gevoelens zoals angst, woede of angst?

Zo ja, dan is de Moon en Chariot tarotkaarten willen dat je werkt aan het omgaan met sterke emoties op een manier die gezond is. Dit kan inhouden dat je je emoties labelt, ze omarmt en er doorheen werkt met behulp van ademhalingsoefeningen.

Als dit niet iets is waar je momenteel mee te maken hebt, wees dan op zoek naar toekomstige situaties waarin je ‘je hoofd koel moet houden’.

De Chariot Tarot Card Ontwerpen

Hoewel mijn beschrijving van de Chariot tarotkaart gebaseerd is op het Rider-Waite Tarot deck, gebruik ik zeker ook andere decks.

En er zijn zoveel verschillende decks die er zijn! Hieronder vind je een kleine selectie van mooie Chariot tarotkaarten.

De Wagen tarotkaart in een lezing

Dat is alles voor de Wagen tarotkaart betekenis! Als je de Chariot tarotkaart in je spread hebt getrokken, was de betekenis dan logisch voor je situatie in het leven?

Als een symbool van het overwinnen van obstakels en het bereiken van je doel, beschouw deze kaart gewoon als een teken van aanmoediging.

Gebruik je vastberadenheid, focus en wilskracht om een stagnerende situatie weer in beweging te krijgen en alle uitdagingen te overwinnen die op je pad kunnen zijn. Je kunt het!

Onze community hoort graag over spot-on lezingen, dus neem even de tijd om ons in de reacties hieronder te laten weten wat je van de Wagenkaart vindt.

Ben jij een Tarot beginner? Leer hoe je de tarot kunt lezen in deze Tarot Beginners Gids.