Wat is jouw Spirit Animal? De ultieme beginnersgids

Wat is jouw Spirit Animal? De ultieme beginnersgids

Het idee van Geestdieren is eigenlijk een van de oudste tradities op de planeet. Afkomstig uit de tijd dat we nog jager-verzamelaars waren. Ze worden ook vaak gezien als spirituele gidsen.

Zoals je misschien weet, kunnen spirituele gidsen zich aan ons presenteren op elke manier waarop we bereid zijn om ze te zien, en sommigen verbinden zich met die van hen door het gezicht van een of meer bekende dieren.

In dit artikel wordt uitgelegd wat geestdieren zijn, hun betekenis en hoe ze je kunnen helpen. Maar laten we eerst eens kijken naar de geschiedenis van geestdieren.

De geschiedenis van geestdieren

Het kernovertuigingssysteem Spirit Animals komt van vandaag – ook wel animisme genoemd – is terug te voeren tot honderdduizenden jaren geleden. Sommigen geloven zelfs dat het onze eerste stap is naar religie als soort.

De naam Animisme komt van het Latijnse woord “animus” dat het best kan worden omschreven als “de geest”. Degenen die het animisme volgden, zagen de wereld als verenigd, waar zowel mensen als dieren dezelfde geest of ziel in zich hebben stromen.

Dit lijkt erg op de opvatting van veel religies over God vandaag de dag. Een almachtig wezen dat in alle dingen heerst.

animismen geest dieren geschiedenis schilderij

Hoewel het idee net zo oud is als het menselijk ras zelf, heeft het vandaag de dag nog steeds gewicht in veel culturen. Sommige landen hebben burgers die zichzelf nog steeds direct animisten noemen, maar de meeste van hun tradities zijn doorgegeven aan andere spirituele praktijken – met het moderne sjamanisme dat het het verst naar voren brengt.

Een van de vroegste Europese introducties tot de animistische cultuur komt van de Irokese volkeren van Noord-Amerika rond de 18Þ eeuw. David Cusick, een inwoner van Irokezen die geen formele opleiding had genoten, leerde zichzelf Engels, zodat hij de traditie van zijn volk kon doorgeven.

In zijn boek “Sketches of the Ancient History of the Six Nations” beschrijft hij het oorsprongsverhaal van het animisme, hoe een machtige moeder uit de lucht viel en werd gevangen door een gigantische schildpad, om twee kinderen te krijgen; een van goed en een van kwaad.

Het boze kind jaagde en doodde voor zijn vlees, terwijl het goede kind granen en maïs voor het hunne plantte.

atotarho verbleef te onondaga
David Cusick’s schetsen van de oude geschiedenis van de zes naties

Hoewel het een grove uitleg is van een heel oud verhaal, komt het de kernboodschap over; dat dieren en de aarde op sleeptouw moeten worden gekoesterd en gerespecteerd. Zonder de vriendelijkheid van de grote schildpad zouden wij mensen bijvoorbeeld nooit hebben bestaan.

Het is door dit verhaal en de cultuur van de Noord-Amerikaanse inboorlingen, dat we vandaag het idee van dierengidsen claimen.

Wat is een Spirit Animal? De betekenis en symboliek

In het sjamanisme wordt aangenomen dat geestdieren de Grote Geest vertegenwoordigen die met ons probeert te communiceren. Dit lijkt erg op het begrip Engelennummers of Synchroniciteiten.

Een Spirit Animal wordt gekenmerkt als een leraar of boodschapper die in de vorm van een dier komt en verbonden is door een persoonlijke relatie met een individu.

Geestdieren worden ook wel dierenhelpers, geesthelpers, spirituele bondgenotengidsen, krachtdieren of dierengidsen genoemd.

wolf gezicht geest dier verborgen boodschap

Het idee is dat de Ziel/God/Gaia of een andere niet-fysieke entiteit waarin je hebt gekozen om in te geloven, niet in woorden spreekt. Taal is een hyperspecifieke methode van informatieoverdracht, waarbij elk woord slechts een enkel idee beschrijft en daarom niet efficiënt genoeg is voor wezens van een dergelijke omvang.

Heb je ooit de uitdrukking “een foto zegt meer dan duizend woorden” gehoord? Het is vanuit precies dit concept dat Spirit Animals worden gebruikt.

Hoewel taal briljant is voor dagelijkse communicatie, schiet het bij het proberen uit te leggen van zoiets complex als het lot enigszins tekort.

In plaats daarvan wordt symboliek gebruikt en er is geen symbool met een grotere betekenis voor ons mensen dan dat van de natuur zelf. Historisch gezien brachten we een enorme hoeveelheid tijd door omringd door dieren, en niet alleen als een mooie tentoonstelling zoals de dierentuinen van vandaag, maar als een directe factor van leven en dood.

Voordat we evolueerden naar Homo sapiens, stonden we niet aan de top van de voedselketen. Dit betekende dat we niet alleen dieren aten, maar ook dieren ons aten. Deze miljoenen jaren die we rond (en als) dieren hebben doorgebracht, hebben een enorm effect gehad op onze psyche.

Vanuit evolutionair oogpunt hebben we word fantastisch in het herkennen van dierlijke beelden. Het is aanzienlijk beter om een steen voor een beer te verwarren dan om de beer in de eerste plaats niet te herkennen. Dankzij dit is het geen wonder dat ze werden gekozen als een van de primaire communicatiemethoden door wezens die in beelden praten.

Sinds deze prehistorie zijn we aanzienlijk beter geworden in het communiceren met deze entiteiten. Methoden zoals Tarot, Numerologie, Heilige Geometrie en nog veel meer zijn allemaal bedachte apparaten voor spirituele communicatie. Toch blijven Spirit Animals een van de meest gebruikte vandaag de dag.

Van new age “vind je spirituele gids” quizzen tot oude Sjamanistische psychedelische praktijken, Spirit Animals zijn geliefd bij mensen uit alle lagen van de bevolking.

Verschillende soorten spiritusdieren

Spirit Animal-betekenissen kunnen worden onderverdeeld in vier basistypen die we hieronder zullen uitleggen.

Totem Dieren

Totemdieren zijn waar mensen vaak aan denken als ze het hebben over “Spirit Animals” als geheel. Totem Dieren zijn uw persoonlijke representaties en hoewel je er misschien veel hebt, zullen ze (over het algemeen) je hele leven consistent blijven.

In de Indiaanse traditie wordt de naam van een baby gekozen op basis van welk Spirit Animal hun energie het meest vertegenwoordigt. Als ze eenmaal een tiener zijn, wordt dit proces nogmaals herhaald als onderdeel van hun coming-of-age-ceremonies.

Soms blijft het hetzelfde, maar vaak naarmate het kind volwassen is geworden, is hun energie veranderd en dus ook het dier dat hun energie vertegenwoordigt. Dit kan elk dier zijn: beren, vlinders, wolven, enzovoort.

totemdier van de beer

Zodra deze ceremonie is voltooid, tenzij er een grote verandering in die persoon is, zal hun Totemdier door het leven bij hen blijven.

Hoewel de meeste mensen één dier hebben dat het hardst tegen hen spreekt, heeft een persoon vaak meerdere Totemdieren, elk om een ander facet van hun persoonlijkheid te vertegenwoordigen. Hierover later meer.

Reis dieren

Het volgende type is een Reisdier, en dit is belangrijk om te worden onderscheiden van je Totemdier, omdat de meesten ze verkeerd interpreteren als hetzelfde. Waar Totem Dieren een vertegenwoordiger zijn van wie je bent, Reis Dieren zijn er om te begeleiden wat je doet.

Als je één dier herhaaldelijk ziet, of het nu in een droom of in het echte leven is, is dit waarschijnlijk je dierengids of reisdier in plaats van een representatie van jezelf. Dit kan meer worden gezien als een godheid dan als een verlengstuk van het zelf, omdat ze vaak een beschermer symboliseren die over je waakt.

vlinderreis dier

Om de jouwe te vinden, denk aan dieren die je herhaaldelijk opmerkt zonder schijnbaar geen reden. Mijn oma ziet bijvoorbeeld heel vaak vlinders op momenten dat ze zich diep verdrietig voelt. Dit is haar Reisdier, die haar probeert te laten weten dat alles goed is en dat ze geliefd is.

Reisdieren zijn echter relatief consistent en zullen, net als Totem animals, waarschijnlijk je hele leven bij je blijven. Als je plotseling overal een type dier bent gaan zien dat je nog nooit eerder hebt opgemerkt, is het hoogstwaarschijnlijk een Boodschapperdier.

Boodschapperdieren

Boodschapperdieren zijn er om een specifiek concept over te brengen. Dit kan letterlijk van alles zijn, denk dat deze erg lijken op synchroniciteiten of Engelennummers.

herten boodschapper dier

Ze zijn gewoon een beeld dat wordt gebruikt om zich te verhouden tot een idee. Als je de laatste tijd bijvoorbeeld ineens veel herten begint te zien, kan dat een teken zijn om meer in contact te komen met je zachte kant.

Schaduwdieren

Het laatste type Spirit Animal is een beetje een uitschieter. Deze heten Shadow Animals en zijn zo cool als de naam doet vermoeden. Schaduwdieren kunnen vaak worden weergegeven door dieren waar je bang voor bent, zoals spinnen of boze beren.

Het idee achter Shadow Animals is dat ze er zijn om je uit te dagen, om je een idee te presenteren dat je mogelijk hebt vermeden, of gewoon moet zien, maar nooit actief zou zoeken. Ze kunnen worden gezien als een bad trip.

spin schaduwdier

Bad trips zijn op dit moment onaangenaam, maar ze brengen alleen dingen naar voren die je nodig hebt – maar niet wilt – om te zien. Het zijn altijd reflecties van innerlijke demonen, in plaats van externe kwaadaardige krachten.

Aan de positieve kant, als je ze eenmaal hebt overwonnen, zul je altijd sterker eindigen dan toen ze werden onderdrukt.

Schaduwdieren werken met hetzelfde concept, ze laten je een deel van jezelf zien dat je niet wilt zien, zodat je het kunt overwinnen. Of ergensZe zullen je gewoon uitdagen, zodat je aan jezelf bewijst hoe sterk je echt bent.

Spirit Animal List met hun betekenissen

Een Spirit Animal kan echt van alles zijn – een van de mijne is bijvoorbeeld een Zeekomkommer. Wat belangrijk is, is niet het dier zelf, maar wat dat dier vertegenwoordigt. De symboliek van het beeld, niet het beeld zelf.

Het hoeven ook geen echte dieren te zijn, een andere van mij is de Draak. Zoals ik al zei, wat belangrijk is, is de representatie van het Dier – hun energie als je wilt.

Bij de Draak zijn sommige van wat het vertegenwoordigt balans, kracht en eer. Maar je kunt dit dieper nemen, omdat alle aspecten van het dier belangrijk zijn. Zeg hoe een draak notoir vuur ademt, wat een heet humeur of een slechte mond kan impliceren.

zeekomkommer spirit dier

Als het gaat om de zeekomkommer, is dit dier bescheiden maar essentieel. Het verwijdert overtollige algen in koraalriffen die het koraal ernstig zouden beschadigen als ze niet worden gecontroleerd.

Ze zijn zo eenvoudig dat de meesten er weinig tot geen aandacht aan besteden, maar zonder hen zou ons hele ecosysteem afbrokkelen. Hoewel de balans van de aarde niet op mijn schouders ligt, streef ik ernaar om ijverig en nederig te zijn, vandaar vertegenwoordigd door de zeekomkommer.

Wat dit je hopelijk laat zien, is dat het niet het specifieke dier is dat het belangrijkst is, maar de representatie en symboliek van het dier. Dit is de reden waarom er bepaalde dieren zijn die heel gewoon zijn als Geestdieren.

Deze dieren vertegenwoordigen iets dat we allemaal van tijd tot tijd in onszelf kunnen zien en zijn om deze reden gebruikelijk. Als alternatief kunnen ze ongelooflijk brede symboliek bevatten, dus kunnen ze worden gebruikt om veel verschillende ideeën uit te drukken voor een overvloed aan mensen.

Vaak zal ten minste één van deze worden opgenomen in uw Totemdieren, want zoals ik al zei, hun symboliek kan ongelooflijk breed of algemeen toepasbaar zijn.

Wolf Spirit Dier

De Wolf is een Archetypisch Geestdier. Hiermee bedoel ik dat het zeer nauw verbonden is met de menselijke psyche, terwijl het ook een brede en nuttige symboliek bevat. Het is het meest voorkomende Totemdier op de planeet, met heel weinig mensen niet synergetisch met de Wolf op de een of andere manier.

wolf geest dier

Standaard symboliek van het Wolf Spirit Animal omvat:

 • Intelligentie en instincten
 • Verlangen naar vrijheid
 • Het overlevingsaspect van de natuur en de wildernis
 • Zich bedreigd of onbetrouwbaar voelen
 • Loyaliteit en kameraadschap

Zoals je kunt zien, hebben we allemaal enige ervaring met ten minste één van deze punten, zo niet allemaal, vandaar dat Wolf zo’n veel voorkomend Totemdier is.

Bear Spirit Dier

Het Geestdier van de Beer is al vele eeuwen een krachtige Animal Totem. Met zijn vier poten stevig in de grond gedrukt, staat de Beer heel erg in contact met de aarde en haar natuur eromheen.

De Beer kan echter ook op zijn twee achterpoten staan, waardoor hij groter wordt, er feller uitziet en zichzelf sterk aardt.

beer geest dier

Symboliek van het Bear Spirit Animal omvat:

 • Vertrouwen en kracht
 • Moed en onverschrokkenheid
 • Stabiele basis en sterke grondkrachten
 • Respect inroepen en leiderschap nemen
 • Eenzaamheid, stille tijd en rust

Het Bear Spirit Animal inspireert degenen die de moed nodig hebben om op te staan, zelfverzekerd te zijn en zichzelf te verdedigen in wat er ook op hun pad komt.

Het Geestdier van de Beer is een krachtig dier om je te begeleiden en te ondersteunen door emotionele en fysieke genezing. Wanneer je de kracht van de Bear Totem aanroept, is het tijd om na te denken over de kwaliteiten van innerlijke kracht, onbevreesdheid en vertrouwen.

Hertengeest Dier

Het Deer Spirit Animal is een zeer vrouwelijk dier, dus meer vrouwen zullen er waarschijnlijk mee resoneren, terwijl mannen de neiging hebben om meer met stags in hun plaats te voelen. Hoewel dit logisch is, zijn deze twee archetypen specifiek mannelijk en vrouwelijk, meer dan bij de meeste dieren.

Hoewel ze technisch gezien hetzelfde dier zijn, vertegenwoordigen herten en herten zo’n verschillende energie van elkaar dat ze bijna als afzonderlijk kunnen worden geclassificeerd.

hertengeest dier

Symboliek van het Hertengeestdier omvat:

 • Zachtheid en vriendelijkheid
 • Verbinding met moeder natuur
 • Sierlijkheid
 • Ongehinderd door triviale zaken
 • Gevoeligheid en onschuld

Voor het Hert zijn de meeste van deze ideeën aanwezig, maar enigszins herwerkt. Bijvoorbeeld waar Deer zou sierlijk glijden door uitdagingen vertegenwoordigen, het Hert zou sierlijk glijden aanklacht door in plaats daarvan. De scheidingen zijn vaak subtiel, maar toch belangrijk.

Elephant Spirit Dier

Olifanten zijn zeer wijze dieren en ze hebben tegenwoordig een diepe spirituele betekenis in veel culturen. Neem bijvoorbeeld Ganesh, een God om intellectuelen te helpen en wijsheid te bieden bij het maken van een nieuw begin.

olifant geest dier

Symboliek van het Elephant Spirit Animal omvat:

 • Wijsheid
 • Familie of verwantschap
 • Vriendelijkheid of mededogen
 • Nederig krachtig
 • Goddelijk Vrouwelijk

De olifant is majestueus en trots, en hoewel velen een band met de olifant zouden voelen, is het vanwege hun immense kracht en status niet zo gewoon een Totemdier als je zou verwachten. Toch houden veel mensen over de hele wereld de olifant nog steeds heel dicht bij hun hart.

Hawk Spirit Dier

Haviken zijn fantastische representaties van helderheid en spiritueel inzicht. Het is bekend dat ze boodschappers van de goden zijn in de oudheid en geweldige metgezellen zijn in tijden waarin je je verloren voelt – spiritueel of anderszins.

havik geest dier

Symboliek van het Hawk Spirit Animal omvat:

 • Behendigheid en sluwheid
 • Vooruitziendheid
 • Duidelijkheid
 • Sterke spirituele verbinding

Haviken kunnen fantastisch zijn voor mensen die verlegen kunnen zijn, maar op zoek zijn naar meer durf. Ze kunnen worden gebruikt om spirituele begeleiding te vertegenwoordigen en je te helpen je zowel krachtig als ondersteund te voelen, terwijl ze je tegelijkertijd helpen om helderheid te vinden.

Panter Spirit Dier

Panters kunnen wat uitschieters zijn. Ze zijn specifieker in hun symboliek dan de meeste op deze lijst, maar omdat hun representaties tot op zekere hoogte door iedereen worden gevoeld, zijn ze nog steeds een vaak verschijnend Spirit Animal. Hun belangrijkste voorstellingen zijn de dood en directe verbinding/communicatie met het spirituele.

panter spirit dier

Symboliek van het Panther Spirit Animal omvat:

 • Dood en wedergeboorte
 • Astral Reizen
 • Wereld van de Geesten/Doden
 • Agressie en macht
 • Verborgen potentieel
 • Grote mystieke kracht

Het grootste deel van hun symboliek heeft betrekking op het hiernamaals of verborgen werelden van een of andere variëteit, dus vaak zijn mensen die dit Totemdier vasthouden betrokken bij hekserij of oude spirituele praktijken van welke vorm dan ook.

Uil Spirit Animal

De Uil is een ander wijs dier, maar heeft in tegenstelling tot de olifant minder goddelijke bekendheid. In plaats daarvan kan de Uil beter worden gebruikt om rauw intellect en cognitieve inspiratie te symboliseren. Ze kunnen ook nuttige representaties zijn van intuïties van het onzichtbare.

uil geest dier

Symboliek van het Owl Spirit Animal omvat:

 • Intelligentie en wijsheid
 • Aankondiging van verandering of overlijden
 • Verborgen inzichten
 • Bedrog of het vermogen om leugens te doorzien

Als je de Uil als een Geestdier vasthoudt, kun je misschien dingen zien of begrijpen die door de meeste mensen worden gemist.

Lion Spirit Dier

De Leeuw is een ander Archetypisch Geestdier – bijna iedereen kan zich op de een of andere manier tot hen verhouden. We hebben ons allemaal trots gevoeld in momenten, en allemaal hard dat trots pijn deed. We kunnen allemaal wel eens beschaamd of arrogant zijn, en de Leeuw is perfect om deze gevoelens te vertegenwoordigen.

leeuw geest dier

Symboliek van het Lion Spirit Animal omvat:

 • Trots en vrijmoedigheid
 • Woede of agressie
 • Egoïstische manieren
 • Macht en verantwoordelijkheid
 • Adel

Hoewel de Leeuw vaak een slechte rep krijgt, is het een belangrijk symbool. Het helpt ons om herinnerd te worden aan het nut van trots als het verantwoord en nobel wordt behandeld, terwijl het ook zorgt voor ons bewustzijn van de gevaren van onverzorgd ego en agressie.

Turtle Spirit Dier

Tot slot de Turtle. Dit dier is een ander wijs dier, hoewel het in dit geval veel meer verwijst naar diepere wijsheid en zelfreflectie dan naar intelligentie. De Turtle is geweldig voor het vertegenwoordigen van de zachte maar mooie balans van Moeder Aarde. Pas als alles absoluut perfect werkt in een ecosysteem kunnen schildpadden zich effectief voortplanten.

schildpad geest dier

Symboliek van het Turtle Spirit Animal omvat:

 • Diepe wijsheid
 • Verbinding met moeder Natuur
 • Traag en praktisch
 • Emotioneel begrip en veerkracht
 • Vastberadenheid

Echt, de Turtle is een powerful Spirit Animal en moet als zodanig worden gerespecteerd. Als je contact maakt met de Turtle dan geweldig, vergeet dan niet om nederig te blijven en gefocust te blijven op wat belangrijk is om de balans in je leven te behouden.

Je Spirit Animal vinden

Allereerst moet je erachter komen wat je Spirit Animal is voordat je op zoek gaat naar de symbolen, betekenissen en boodschappen erachter. De kans is groot dat je met ten minste één dier op deze lijst te maken hebt, maar wat als geen van hen met je spreekt? En hoe weet je eigenlijk wat je Spirit Animal is??

wat is mijn spirit animal quiz

Voordat we beginnen, enkele woorden van wijsheid van iemand die al jaren op deze reis is. Eerst en vooral, forceer niet het vinden van je Spirit Animal. Het kost tijd en je moet sterk zijn in het voelen in je intuïtie en het zien van de tekenen.

Ten tweede, onthoud dat de meeste lijsten van Spirit Animals alleen de meest voorkomende dieren bevatten en niet elk Spirit Animal dat er is (omdat dit elk dier kan zijn).

Je Spirit Animal kan ook gedurende je hele leven veranderen, dus als je op dit moment het gevoel hebt dat je je Dier niet kunt vinden, hoef je je geen zorgen te maken!

Eenvoudige technieken om je Spirit Animal te vinden

Om uw leven gemakkelijker te maken, hebben we een aantal handige tips en technieken op een rijtje gezet om uw persoonlijke Spirt Animal gemakkelijker te ontdekken:

Let op de (Geest) Dieren om je heen

Je Spirit Animal was misschien je favoriete dier uit je jeugd, je eerste huisdierinsect of gewoon een wild dier waar je altijd verschillende keren in je leven paden mee kruiste.

Vooral tijdens moeilijke momenten in je leven zullen je Geestdieren proberen zich kenbaar te maken om je in de juiste richting te leiden, vergelijkbaar met Mythische wezens of Aartsengelen.

Zodra je je verbinding met bepaalde dieren begint op te merken of wanneer je ze constant begint te zien verschijnen, is dat omdat je Geestdier je een bericht stuurt.

Dit kan zijn in de vorm van liedjes, gesprekken, beelden die je elke dag ziet, boeken, dieren die je tegenkomt tijdens je wandelingen of zelfs films. Gewoon bewust zijn dat ze aanwezig zijn, is de eerste stap naar het vinden van je spirituele dieren.

Let op de (terugkerende) Dieren in je dromen

Dromen, in het bijzonder, zijn nauw verbonden met ons wakkere leven, dus elke keer dat je een dier in het jouwe ziet, is het belangrijk om het te merken.

Voor sommigen kan het moeilijk zijn om te begrijpen dat een Spiritueel Dier naar je kan reiken terwijl je bewust bent, waardoor het vaak gemakkelijker wordt om ze eerst in je onbewuste dromen op te merken.

journaling over geestdieren

Probeer net wanneer je wakker wordt te onthouden welke dieren in je dromen aanwezig waren en schrijf ze onmiddellijk op.

Het opschrijven van de Geestdieren uit je dromen de volgende ochtend is de beste manier om te onthouden en om te beginnen op te merken dat het meer dan eens gebeurt.

Dagboek over je Geestdieren

Neem altijd de tijd voor contemplatie. Of dit nu via journaling is of gewoon door onder een boom te zitten en te denken (of niet te denken), het is belangrijk om het bewustzijn naar je Spirit Animal te vergroten.

Gaan zitten, bij voorkeur dagelijks, om na te denken en te schrijven over je Spirit Animal zal de helderheid van de berichten die je ontvangt aanzienlijk vergroten. Om je enkele voorbeelden te geven, dit zijn enkele van de vragen die je kunt gebruiken voordat je een dagboek bijhoudt over je Geestdieren:

 • Welke dieren heb ik vandaag in mijn leven opgemerkt?
 • Welke dieren komen de afgelopen weken of maanden meerdere keren terug?
 • Welke boodschap(s) heeft dit dier mij proberen te sturen?
 • Hoe verbindt dit dier zich met mijn diepere innerlijke kracht?
 • Welke lessen probeert mijn Spirit Animal mij te leren?

Door middel van deze dagboekoefening heb je in de loop van de tijd je eigen persoonlijke shortlist van dieren gemaakt die je kunnen helpen je Beschermdier te identificeren om de lessen te leren die het je probeert te leren.

Dieren zien door meditatie

Meditatie is veruit de meest gebruikte techniek om erachter te komen wat hun Spirit Animal is, en de beste manier om contact te maken met de jouwe. Het zal je geest trainen om helder en ontvankelijk te zijn. Hier is een korte meditatie die je kunt gebruiken om je Spirit Animal te vinden:

Spirit Animal Meditatie

Stap 1: Bereid je meditatie voor

Mediteer elke dag rond dezelfde tijd om je onderbewustzijn te trainen om meer ontspannen te zijn. Ga zitten in een rustige en vredige omgeving zonder afleiding.

Stap 2: Stel een duidelijke intentie in

Het helpt om duidelijke intenties te stellen voordat je begint te mediteren en uit te reiken naar het universum dat je wilt verbinden met je Spirituele Dier. Begin langzaam je geest naar je dierlijke totem te leiden, bijna zoals je het oproept om te verschijnen.

STAP 3: GEBRUIK EEN MANTRA

Een goede manier om dit gemakkelijker te doen is door een mantra te herhalen voor je bemiddeling. Je kunt er een verzinnen of een van mijn favoriete Animal Spirit mantra’s gebruiken:
‘Op dit moment vliegt mijn dierlijke geest.
Op dit moment krijg ik dierenzicht.
Onthul wat mijn dierentotem zou moeten zijn
Laat het op dit moment met mij verbinden.’

STAP 4: KEER JE GEDACHTEN NAAR BINNEN

Merk op dat je gedachten komen en gaan en probeer ze naar je innerlijke dier te keren. Wees geduldig en blijf proberen contact te maken met je Spirituele dier totdat het je in een of andere vorm of vorm zal benaderen.

Stap 5: Schrijf het op

Als je eenmaal klaar bent met je Spirit Animal meditatie, net als eerder vermeld, is het belangrijk om je ervaringen op te schrijven, zodat je niet vergeet welk dier in je meditaties is verschenen. Een goed verslag van de dieren die verschijnen is niet alleen goed voor het interpreteren van uw berichten, het zal ook meer duidelijkheid brengen.

Je Geestdier interpreteren

Onthoud dat een Spirit Animal gewoon een dier is dat kan worden gebruikt om delen van jezelf te vertegenwoordigen. Je bent niet letterlijk een schildpad omdat je van snorkelen houdt, maar je kunt deze liefde voor de natuur vertegenwoordigen door de schildpad.

Zolang het idee van het dier solide is, hoeft het niet eens echt te zijn (zoals aangegeven door mijn Draak). Wat belangrijk is, is hoe je je voelt over een dier. Als er een specifiek dier is dat je altijd heel cool hebt gevonden, is het vrijwel zeker een spiritueel dier van jou in een of andere variëteit.

Hoe je over het dier denkt is super belangrijk, je zult je geestdier nooit haten. Zelfs Shadow Animals eindigen vaak geliefd zodra het trauma of de beproeving is verwerkt. Weet je nog hoe Batman vroeger een hekel had aan vleermuizen?

Het punt is, ga gewoon met de stroom mee. Onderzoek en artikelen zoals deze kunnen geweldig zijn, maar aan het einde van de dag – tenzij je een speciale Sjamanistische ceremonie bijwoont – kan niemand je vertellen wie je Spirit Animal beter is dan jij.

Het belang van geestdieren

Zoek niet naar een Spirit Animal-quiz om je te vertellen wat belangrijk is voor jij. Denk maar aan dieren die je leuk vindt of dieren die je opvallen. De kans is groot dat ze zich op de een of andere manier tot je verhouden, en als je deze representaties kunt gebruiken om iets over jezelf te leren – dan fantastisch.

Uiteindelijk gaat het om het gebruik van externe representaties om meer te weten te komen over wat er binnenin gebeurt. Als je het dier leuk vindt, laat het je dan leren, probeer er niets uit te forceren, denk er gewoon een tijdje over na. Als het klopt weet je het al, het gaat er gewoon om dat je weet dat je het weet.

Als je meer wilt weten over dieren en hun spirituele betekenis, bekijk dan ook onze artikelen over de spirituele betekenis van een lieveheersbeestje en de spirituele betekenis van een vlinder.