Wat is Apetamin?

Wat is Apetamin?
Apetamin voor gewichtstoename

bodymindspirit / Alexandra Shytsman


 • Wat is Apetamin?
 • Hoe werkt Apetamin?
 • Apetamin pillen versus siroop
 • Is Apetamin legaal?
 • Bijwerkingen van Apetamin
 • Is het veilig om Apetamin te gebruiken voor gewichtstoename?

Sommige mensen hebben moeite om te winnen gewicht wanneer hun arts of voedingsdeskundige het aanbeveelt of wanneer ze proberen spiermassa op te bouwen. Dit gebeurt om verschillende redenen. Sommige mensen zijn genetisch erg dun; sommigen bestrijden genetische of auto-immuunziekten die het moeilijk maken om op gewicht te komen; sommige mensen hebben een lage eetlust of ongeordend eten dat leidt tot onvoldoende voedselinname, en sommige mensen willen spieren aantrekken, maar vinden het een worsteling.

Een recente trend in de gewichtstoename-industrie had mensen die zich wenden tot een illegaal supplement – apetamin-pillen. Verbannen van de verkoop in de VS, worden consumenten gedwongen om apetamin te kopen van kleine online websites of sociale media. In dit artikel, leer hoe apetamin werkt voor gewichtstoename, waarom het illegaal is en op welke bijwerkingen u moet letten.

Wat is Apetamin?

Apetamin is een vitaminesupplement dat wordt gebruikt voor gewichtstoename. Volgens productielabels en een productlijst van het bedrijf dat apetamin (TIL Healthcare) heeft ontwikkeld, bevat apetamin-siroop een combinatie van een receptgeneesmiddel genaamd cyproheptadinehydrochloride, vitamines en aminozuren (namelijk lysine). TIL Healthcare heeft ook verschillende andere eetlustopwekkende producten die cyproheptadinehydrochloride bevatten.

Van deze combinatie van lysine, vitamines en cyproheptadinehydrochloride wordt gezegd dat het werkt als een eetlustopwekkend middel en de hoeveelheid voedsel die u op een dag kunt eten, verhoogt. Het is echter niet bekend dat vitamines of aminozuren de eetlust verhogen. Cyproheptadinehydrochloride is een antihistaminicum (een geneesmiddel dat allergiesymptomen verlicht) dat een verhoogde eetlust heeft die wordt vermeld als een bekende bijwerking.

Waarom mensen apetamin gebruiken

De belangrijkste reden waarom mensen apetamin nemen, is om aan te komen, en dat is het voor de hand liggende voordeel van de stof. Cyproheptadinehydrochloride is gebruikt als eetlustopwekkend middel in medische omgevingen, met name voor patiënten met cystische fibrose, waar lage eetlust een bijwerking is. Het is ook gebruikt om ondervoede kinderen te helpen aankomen.

Mensen hebben apetamin siropen en pillen gebruikt om spieren te krijgen, sterker te worden en zich voor te bereiden op evenementen zoals powerlifting-bijeenkomsten en bodybuildingshows. Veel van nature zeer dunne vrouwen hebben ook apetamin-producten gebruikt om rondingen aan hun figuren toe te voegen.

Dit unieke voordeel van apetamin – gewichtstoename – weegt echter niet op tegen de bekende bijwerkingen.

Hoe werkt Apetamin?

Consumenten geloven dat apetamin gewichtstoename bevordert vanwege het actieve ingrediënt van cyproheptadinehydrochloride. Dit krachtige antihistaminicum is gebruikt als eetlustopwekkend middel bij ondervoede kinderen en mensen met chronische ziekten, zoals cystische fibrose.

Onderzoekers en artsen weten niet helemaal zeker waarom cyproheptadinehydrochloride de eetlust stimuleert, maar er zijn een paar mogelijke scenario’s.

Cyproheptadinehydrochloride kan bijvoorbeeld insuline-achtig groeifactorhormoon (IFG-1) verhogen bij kinderen met ondergewicht. Dit hormoon is in verband gebracht met gewichtstoename bij ondervoede kinderen.

Cyproheptadinehydrochloride kan ook interfereren met de hypothalamus van uw hersenen, het kleine gedeelte dat de eetlust, het verlangen, de voedselconsumptie en vele hormonen reguleert.

In dierstudies heeft L-lysine, het aminozuur dat wordt aangetroffen in apetaminsiroop, geleid tot verhoogde eetlust en gewichtstoename. Toch is er geen onderzoek gedaan naar de eetlusteffecten van l-lysine bij mensen.

Veel meer onderzoek is nodig om te bepalen of apetamin een effectief – en veilig – supplement voor gewichtstoename voor mensen is.

Apetamin pillen versus siroop

Siroop is de meest voorkomende manier om apetamin te nemen, maar het medicijn komt ook in pilvorm. Het belangrijkste verschil tussen de twee is dat apetamin siroop een mix van vitaminen en aminozuren bevat, terwijl tabletten of caplets alleen cyproheptadinehydrochloride bevatten.

Is Apetamin legaal?

Het is momenteel illegaal om apetamin te verkopen in veel landen, waaronder de VS, omdat apetamin-producten een receptplichtige drug bevatten die cyproheptadinehydrochloride wordt genoemd. Cyproheptadinehydrochloride is een antihistaminicum dat wordt gebruikt voor de behandeling van allergiesymptomen, zoals niezen, jeukende en waterige ogen en een loopneus.

Het is alleen verkrijgbaar met een recept vanwege de mogelijke bijwerkingen en veiligheidsproblemen, die, aan de ernstige kant, inclusief leverfalen. Bovendien heeft de FDA apetamin niet goedgekeurd en reguleert het niet, wat betekent dat sommige (en mogelijk veel) apetamin-producten niet nauwkeurig onthullen wat ze bevatten. Dit brengt het risico van toxiciteit van niet-bekendgemaakte ingrediënten met zich mee.

Apetamin en andere producten die cyproheptadinehydrochloride bevatten, staan zelfs op de lijst van de FDA van illegale medische invoer die in beslag moet worden genomen en een lijst met niet-goedgekeurde hoest-, verkoudheids- en allergieproducten. Om deze redenen vindt u apetamin niet bij gerenommeerde voedsel-, vitamine- of supplementwinkels in de VS.

Bijwerkingen van Apetamin

De bijwerkingen van apetamin pillen en siroop komen voornamelijk voort uit het actieve ingrediënt van cyproheptadine hydrochloride. Volgens de Amerikaanse Library of Medicine zijn die bijwerkingen:

 • Xerostomie
 • Droge sinussen en keel
 • Slaperigheid en vermoeidheid
 • Duizeligheid
 • Misselijkheid
 • Borstcongestie
 • Hoofdpijn
 • Opwinding of hyperactiviteit (vooral bij kinderen)
 • Spierzwakte

Ernstige bijwerkingen van Apetamin

 • Moeite met urineren (ondanks drinkwater)
 • Vervormd zicht
 • Overmatige nervositeit
 • Toxisch leverfalen

In het ergste geval kan het gebruik van apetamin of niet-voorgeschreven cyproheptadinehydrochloride leiden tot levertoxiciteit en leverfalen. Overmatige gewichtstoename of obesitas is ook een risico voor degenen die te veel apetamin gebruiken.

Is het veilig om Apetamin te gebruiken voor gewichtstoename?

Vanwege legaliteitsproblemen en gebrek aan regelgeving van de FDA, kunt u apetamin-producten niet vertrouwen om te bevatten wat ze zeggen dat ze op het etiket hebben. Bovendien kunnen de bijwerkingen van de werkzame stof cyproheptadinehydrochloride ernstig zijn zonder recept (en zelfs met een recept). Om die redenen is het onveilig om apetamin te gebruiken voor gewichtstoename.

Een woord van bodymindspirit

Als u op zoek bent om aan te komen, is het mogelijk om dit te doen zonder illegale supplementen te gebruiken. Net als gewichtsverlies vereist opzettelijke gewichtstoename een eet- en oefenplan dat is afgestemd op uw doelen.

Gezondheidswerkers die u kunnen helpen bij het maken van een plan zijn artsen, geregistreerde diëtisten en personal trainers. De meeste mensen kunnen veilig en effectief aankomen door meer calorieën te eten dan ze verbranden, zich te concentreren op eiwitinname en spieren op te bouwen door gewichten op te heffen.

 • Moeite met urineren (ondanks drinkwater)
 • Vervormd zicht
 • Overmatige nervositeit
 • Toxisch leverfalen