Er kwam goed nieuws uit de algemene verkiezingen van 2020, en het gaat allemaal om vertegenwoordiging, vertegenwoordiging, vertegenwoordiging. We zagen grote overwinningen voor vrouwen, BIPOC, de LGBTQ + -gemeenschap en meer.

Een betere vertegenwoordiging onder onze gekozen functionarissen is van belang omdat het betekent dat de samenstelling van die belangrijke besluitvormers meer lijkt op de verschillende en diverse perspectieven van de mensen die ze vertegenwoordigen. Meer vertegenwoordiging in de regering betekent een betere vertegenwoordiging van hoe Amerika er eigenlijk uitziet.

In januari 2021 zal het 117e Amerikaanse Congres de meeste vrouwelijke wetgevers ooit hebben: 134, waaronder 48 vrouwen van kleur, volgens het Center for American Women and Politics. Daarmee breekt het vorige record uit januari 2019 van 127 vrouwen.

Met name deze cijfers zijn verre van waar we moeten zijn: vrouwen vormen meer dan de helft van de Amerikaanse bevolking, maar zullen nu nog steeds slechts 25 procent van het Congres uitmaken. We vieren echter vooruitgang boven perfectie, en deze cijfers hebben ons zeker op de goede weg.

Verenigde Staten van Amerika
illustratie door carra sykes voor The Goodnewspaper

Bekijk deze vertegenwoordigingsoverwinningen van de verkiezingen van 2020:

Kamala Harris wordt de eerste vrouw in een van de twee hoogste Amerikaanse uitvoerende kantoren en de eerste zwarte en Indiaas-Amerikaanse vicepresident.

Washington koos de eerste Koreaans-Amerikaanse vrouw in het Congres. Marilyn Strickland is ook de eerste zwarte vertegenwoordiger van de staat.

Oklahoma-kiezers kozen de eerste non-binaire en islamitische vertegenwoordiger van het Huis van Afgevaardigden. Mauree Turner is een van de eerste non-binaire wetgevers in het land.

Kiezers in Delaware kozen de eerste transgender senator in de Amerikaanse geschiedenis. Sarah McBride won 86 procent van de stemmen in Delaware. “Ik hoop vanavond een LGBTQ-kind te laten zien dat onze democratie ook voor hen groot genoeg is,” zei ze.

New Yorkse kiezers kozen de eerste twee openlijk homoseksuele zwarte mannen in het Congres. Ze schreven geschiedenis (maal twee!) door Ritchie Torres en Mondaire Jones te kiezen.

Maryville, Tennessee koos voor het eerst een vrouw in de gemeenteraad. Sarah Herron is de eerste vrouw die ooit is gekozen om in de gemeenteraad van de stad te dienen.

Miami-Dade-kiezers kozen de eerste vrouw om te dienen als burgemeester van de provincie, Daniella Levine Cava.

Kiezers in Missouri kozen het eerste zwarte congreslid van de staat. Cori Bush is de eerste zwarte vrouw van Missouri die in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden is gekozen.

Rhode Island-kiezers kozen hun eerste Indiaanse vrouw in het huis van afgevaardigden. Brianna Henries, een voormalige lerares, is de eerste Indiaanse vrouw die in het Rhode Island House is gekozen.

Kiezers in Wyoming kozen hun eerste vrouwelijke senator. Cynthia Lummis zal de eerste vrouw zijn die Wyoming vertegenwoordigt in de Amerikaanse Senaat.