De voordelen en bijwerkingen van het drinken van Bergamot thee

De voordelen en bijwerkingen van het drinken van Bergamot thee
Bergamot thee

bodymindspirit / Alexandra Shytsman


Bergamotthee is meestal een combinatie van zwarte thee en bergamotfruitextract. De thee wordt gewoonlijk aangeduid en verkocht als Earl Grey thee. Bergamot – ook bekend als de bergamotsinaasappel – is een citrusvrucht die in de Middellandse Zee wordt geteeld en waarvan het gerucht gaat dat het medicinale eigenschappen heeft.

Wilde bergamotthee wordt meestal thuis bereid met behulp van een niet-gerelateerd wild kruid en kan verschillende gezondheidsvoordelen bieden, hoewel studies ontbreken.

Wat is Bergamot thee?

Bergamot (Citrus bergamia) is een peervormige citrusvrucht die voornamelijk wordt geteeld in Calabrië, Italië, maar ook in Argentinië, Brazilië, Algerije, Marokko, Tunesië, Turkije en delen van Azië. De schil van de groene of gele vrucht wordt geperst voor olie die wordt gebruikt voor medicinale of voedingsdoeleinden. Sommigen geloven dat de bergamot een hybride is van citroen en bittere sinaasappel. Het woord ‘bergamot’ is afgeleid van een Turks woord dat ‘prinsenpeer’ betekent.

Bergamotthee wordt niet alleen van de vrucht gemaakt. Meestal wordt het gemaakt van zwarte thee en bergamotextract. Ook wel Earl Grey thee genoemd, bergamotthee kan worden gekocht met cafeïne of zonder cafeïne. Earl Grey-thee kan ook worden geproduceerd met behulp van andere theebladeren, waaronder groene thee of rooibosthee. De hoeveelheid cafeïne in de thee hangt af van de bladeren die worden gebruikt om het te produceren.

Bergamotthee kan ook verwijzen naar een soort thee gemaakt met bladeren van de wilde bergamotplant, soms bijenbalsem genoemd. Wilde bergamot kan groeien in delen van de Verenigde Staten en ook in Europa. Wilde bergamotthee werd naar verluidt gebruikt door indianen om verkoudheidssymptomen te behandelen en voor andere medicinale toepassingen.

Hoe Bergamot thee te maken

Veel bekende merken, zoals Twinings, Bigelow en Stash maken bergamotthee. Bergamot theezakjes kunnen online en in veel natuurvoedingswinkels of -markten worden gekocht.

Theezakjes moeten 3-5 minuten in heet water of ongeveer 190-209 graden Fahrenheit worden geweekt.

Als u geïnteresseerd bent in het maken van wilde bergamotthee, kunt u het moeilijk hebben om de ingrediënten te vinden. Volgens bronnen kan de thee worden gemaakt met verse of gedroogde bergamotbladeren of zelfs van de zaden. Sommige mensen kweken thuis wilde bergamot.

Als je verse ingrediënten gebruikt om wilde bergamotthee te maken, moet je er meer van gebruiken (tot een half kopje bladeren). Als u gedroogde bladeren of zaden gebruikt, gebruik dan ongeveer twee eetlepels. Bladeren moeten ongeveer vijf minuten trekken. Zeef voor het drinken van de thee.

Bergamot thee voordelen voor de gezondheid

Bergamot (Citrus bergamia) wordt vaak geconsumeerd vanwege de gezondheidsvoordelen.Sommige mensen drinken thee om de mentale alertheid te verhogen of bepaalde soorten kanker te voorkomen. Bergamotolie kan ook topisch (op de huid) worden gebruikt om het lichaam te beschermen tegen luizen, psoriasis te verlichten en het uiterlijk van vitiligo te beheren.

Sommige onderzoeken hebben de gezondheidsvoordelen van bergamot onderzocht. Een studie gepubliceerd door Fytotherapie Onderzoek werd uitgevoerd door verschillende werknemers van een bedrijf dat de essentiële olie maakt.Ze ontdekten dat het inademen van de aromatische olie kan helpen bij het verminderen van angst voor bestralingsbehandelingen.

Een andere studie onderzocht het gebruik van bergamotsap om cardio-metabole risicofactoren te verminderen.Onderzoekers in die studie concludeerden dat bergamotsapextractsuppletie de plasmalipideniveaus verlaagde en lipoproteïneprofielen bij proefpersonen verbeterde.

Wetenschappelijke studies met betrekking tot de gezondheidsvoordelen of veiligheid van wilde bergamot ontbreken.

Risico’s en bijwerkingen

Bergamotolie is waarschijnlijk veilig voor de meeste mensen wanneer het wordt geconsumeerd in de kleine hoeveelheden die meestal in voedsel worden aangetroffen.

Het is mogelijk onveilig wanneer het topisch op de huid wordt gebruikt, omdat het de huid gevoelig kan maken voor de zon en u kwetsbaarder kan maken voor huidkanker