Waar u op moet letten als u een loopband koopt

Waar u op moet letten als u een loopband koopt
Vrouw die fit wordt en thuistraining doet in de woonkamer.

LeoPatrizi / Getty Afbeeldingen


 • Loopband Kosten
 • Motor pk’s
 • Minimale specificaties
 • Ruimte en opvouwbare modellen
 • Loopband Extra’s
 • Probeer voordat u koopt
 • Levering en set-up
 • Uw loopband gebruiken

Een loopband thuis kan een geweldige investering zijn, waardoor je meer opties hebt om te oefenen wanneer je niet naar de sportschool kunt gaan of niet naar buiten kunt. Het gebruik van een loopband in een sportschool is één ding, maar het kiezen van een loopband voor uw huis is een andere zaak. Een goede loopband is duur en het kopen van een loopband betekent niet noodzakelijkerwijs dat je hem regelmatig zult gebruiken.

Voordat u beslist of u een loopband wilt kopen, moet u rekening houden met deze factoren:

 • Begroting: Hoeveel wilt u uitgeven?
 • Extras: Overweeg programma-opties, hartslagmeters en extra functies.
 • Gebruikers: Hoeveel mensen zullen het gebruiken, en hoe vaak?
 • Ruimte: Hoeveel ruimte heeft u? Moet je een opvouwbare loopband kopen?
 • Gebruik: Hoe ga je het gebruiken? Hardlopen legt meer druk op de machine dan lopen en vereist een langere riem voor een langere pas.

1:22

Kijk nu: 6 dingen om te weten voordat u een loopband koopt

Home Loopband Kosten

Uw budget is waarschijnlijk de belangrijkste overweging bij het kopen van een stuk fitnessapparatuur voor thuis, vooral zoiets groots en duurs als een loopband. Het is belangrijk om de loopband van de hoogste kwaliteit te krijgen die u zich kunt veroorloven. Een goede loopband is comfortabel, stil, gemakkelijk te gebruiken en gaat lang mee.

Als je een loopband wilt die lang meegaat, zul je waarschijnlijk minstens $ 1.000 uitgeven, hoewel het uitgeven tussen $ 1.500 en $ 3.000 meer stabiliteit, betere motoren en meer trainingsopties biedt. Als u twee of meer gebruikers in uw huishouden heeft, is het verstandig om te kijken naar modellen die minstens $ 1.500 kosten.

Er zijn enkele zo-zo-modellen die onder de $ 1.000 vallen, maar houd er rekening mee dat die misschien niet zo lang meegaan, vooral voor hardlopers of als je meerdere mensen hebt die de loopband gebruiken.

Als je een beperkt budget hebt, overweeg dan om een licht gebruikte of gereviseerde loopband te kopen. U kunt deze vaak te koop vinden bij vorige eigenaren en bij sommige winkels die gebruikte fitnessapparatuur verkopen.

Loopband Motor Pk’s

De pk’s die door de aandrijfmotor worden geleverd, hebben rechtstreeks invloed op de kwaliteit van uw loopband en hoe uw trainingen zullen aanvoelen. Het uitzoeken van pk’ s en motorspecificaties kan verwarrend zijn.

Om het gemakkelijk te maken, zoek je naar een motor met minimaal 1,5 continu-duty pk (WKK). Als u van plan bent om vaak op de loopband te rennen, kunt u beter kiezen voor 2,5 tot 3,0 WKK. Je hebt ook een krachtigere motor nodig, afhankelijk van je gewicht.

Minimale specificaties

Andere dingen om op te letten zijn onder andere:

 • Riemmaat: Voor hardlopen moet de riem minstens 48 centimeter lang en 18 centimeter breed zijn. Als je meer dan 6 voet lang bent, heb je ten minste een 52-inch riem nodig om te lopen en een 54-inch riem om te rennen.
 • Bedieningspaneel: Het moet binnen handbereik en eenvoudig te gebruiken zijn.
 • Demping: Het loopbed moet schokken absorberen en de riem mag niet bewegen bij elke voetslag.
 • Helling: Koop een loopband met een helling die tot 10 procent of hoger gaat. Als de loopband een achteruitrijfunctie heeft, is dat ook waardevol om een betere simulatie van de buitenloopomstandigheden te geven.
 • Maximale gewichtsclassificatie: Dit is een overweging als je een groter persoon bent, en het is ook een indicatie van de stevigheid van de loopband. Kijk naar de maximale gebruikersgewichtsclassificatie (die optimistisch is) en trek ongeveer 50 pond af voor een realistisch cijfer.
 • Snelheid: Als u van plan bent om te rennen, koop dan een loopband die tot 10 mph of hoger gaat.
 • Stabiliteit: De loopband mag niet schudden als je erop rent of loopt en het frame moet stabiel blijven.

Ruimte en opvouwbare loopbanden

Een loopband ziet er in de winkel een stuk kleiner uit dan in je huis, dus zorg ervoor dat je je ruimte meet voordat je koopt. Een opvouwbare loopband lijkt misschien een goede optie, maar neemt nog steeds ruimte in beslag wanneer hij wordt opgevouwen.

Andere overwegingen zijn dat sommige modellen veel gemakkelijker te vouwen, uit te vouwen en te verplaatsen zijn. Het kan zijn dat je een zware loopband terug op zijn wielen moet kantelen om hem te verplaatsen, wat een uitdaging kan zijn. Test dit in de winkel zodat je het weet zal werken in uw oefenruimte.

Loopband Extra’s

Voordat je een loopband koopt, moet je nadenken over het soort dingen dat je wilt. Voordat je gaat winkelen, stel jezelf een paar vragen zoals:

 • Kun je een loopband onderhouden?
 • Wil je hardloop- of wandelprogramma’s erbij?
 • Wil je een hartslagmeter meegeleverd?
 • Wil je de mogelijkheid om je loopband te koppelen aan apps of websites zoals ifit.com voor nieuwe workouts?
 • Wil je zowel helling als daling zowel bergop als bergaf simuleren?
 • Heb je een loopband nodig die opvouwbaar is of heb je genoeg ruimte voor een gewone loopband?
 • Wat is de belangrijkste functie die je wilt in een loopband?

Probeer voordat u koopt

Je kunt misschien niet al je loopbandkeuzes vinden bij lokale sportwinkels, maar het loont om wat onderzoek te doen en zoveel mogelijk loopbanden te proberen. Maak een lijst met loopbanden waarin u geïnteresseerd bent en bel lokale sportwinkels om te zien of ze lokaal beschikbaar zijn.

Breng minstens 10 minuten door op elke loopband. Zorg ervoor dat het stil is en dat het niet schudt, zelfs niet tijdens het hardlopen. Terwijl je daar bent, kijk je waar de drankhouder is. Is er een plek om je muziekspeler of mobiele telefoon neer te zetten? Kun je een boekenrek toevoegen?

Garantie, levering en installatie van de loopband

De fabrieksgarantie geeft u vaak belangrijke aanwijzingen over de kwaliteit van de loopband. Zoek naar een levenslange garantie op het frame en de motor, of een minimum van 10 jaar. Elektronica moet 5 jaar garantie hebben. Onderdelen en arbeid moeten een garantie van 2 jaar hebben.

Hoe krijg je de loopband in huis? Leveringskosten kunnen aanzienlijk zijn als ze niet zijn inbegrepen in de aankoopprijs. Overweeg ook hoe u de loopband van uw deur naar uw aangewezen trainingsgebied gaat verplaatsen en of dat inbegrepen is of extra kost. Nieuwe loopbanden vereisen meestal wat montage en u moet kijken of dat is inbegrepen of een afzonderlijke vergoeding vereist.

Uw loopband gebruiken

Zodra je je loopband thuis hebt, heb je genoeg mogelijkheden om de verschillende programma’s uit te proberen en in een routine te komen. Loopbandtrainingen worden behoorlijk saai als je de hele tijd hetzelfde doet. Zorg ervoor dat je de tijd neemt om alle variaties te verkennen, zodat je nieuwe loopband niet in de hoek blijft hangen en een kledingrek wordt.