Waar & Hoe u uw oude schoenen kunt recyclen, doorverkopen of repareren

Search

Dus je hebt die ongewenste sneakers – of slippers – die stof hebben verzameld of onherstelbaar zijn versleten, opzij gezet … wat nu?

Het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Zaken meldde dat Amerikanen meer dan 300 miljoen paar schoenen weggooien – per jaar.

De grimmige realiteit is dat de meeste van deze schoenen synthetisch rubber bevatten dat, wanneer het wordt achtergelaten om te ontbinden – een gemiddelde snelheid van 30 en 40 jaar – verschillende vormen van vluchtige stoffen produceert, waarvan sommige niet alleen schadelijk zijn voor onze planeet, maar ook schadelijk voor kwetsbare gemeenschappen.

Een paar oude damessneakers op de stoep

Het goede nieuws is dat velen van ons – samen met de schoenenindustrie – zich steeds meer bewust zijn geworden van onze ecologische voetafdruk en openstaan voor het vinden van alternatieve praktijken om de milieu-impact die ons afval produceert te verminderen.

Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om duurzame opties te vinden, dus we hebben er een paar verzameld om je op weg te helpen!

Hoe u uw schoenen kunt recyclen – of misschien doneren of upcyclen

TerraCycle

TerraCycle, een particuliere sociale onderneming met een missie om het idee van afval te elimineren, heeft het meest robuuste recyclingprogramma en een afvalvrije oplossing voor uw ondraaglijke schoenen.

Er zijn twee routes die je kunt nemen bij het recyclen met TerraCycle. De eerste is via de National Recycling Solution Programs, die gratis nationaal gesponsorde recyclingoplossingen aanbieden.

Het voorbehoud bij sommige van deze programma’s is dat verschillende programma’s met beperkingen komen. Het Teva Sandals Recycling Program accepteert bijvoorbeeld strikt Teva sandalen.

Als je echter midden in een grote schoonmaak van je huis zit en het niet erg vindt om het extra geld uit te geven om je schoenencollectie zorgvuldig op te ruimen, is een geweldige tweede optie die TerraCycle biedt hun Zero Waste Box.

Deze doos voor eenmalig gebruik varieert tussen $ 129 en $ 279 en accepteert elke vorm van schoeisel. Zodra u uw pakket hebt geselecteerd, hoeft u het alleen nog maar in te pakken en te verzenden – TerraCycle zorgt voor de rest!

Nike Grind

Nike’s sneaker recycling programma, Nike Grind, is geweldig voor iedereen die op zoek is naar sneaker recycling programma’s.

Nike neemt je oude tennisschoenen – ongeacht het merk – en maalt ze tot grondstof die vervolgens wordt hergebruikt in atletiekvelden, banen, hardloopbanen en speeltuinen.

Donatiedrops bevinden zich overal in de VS en kunnen worden gevonden via nike’s online winkel locator!

Soles4Souls + Zappos voorgoed

Soles4Souls, een in Nashville, Tennessee gevestigde internationale non-profitorganisatie, is toegewijd aan het omleiden van voorzichtig gedragen schoenen van stortplaatsen en het herverdelen ervan aan ondernemers in ontwikkelingslanden.

Tot op heden heeft Soles4Souls 71 miljoen pond textiel uit amerikaanse stortplaatsen gehouden, waardoor onze planeet voor toekomstige generaties wordt behouden. Dit programma heeft ook economische kansen geboden voor mensen over de hele wereld die in extreme armoede leven.

U kunt een inleverlocatie bij u in de buurt vinden of uw schoenen gratis verzenden – tot 50 pond in de continentale VS – door deel te nemen aan hun Zappos for Good-partnerschapsprogramma.

Doorverkopen

Als je een paar ongewenste – maar goed bewaard gebleven – schoenen hebt die smeken om het daglicht te zien, is de wederverkoopmarkt misschien wel de ideale plek voor hen!

Online consignatiemarktplaatsen zoals Poshmark, Depop, eBay en The Real Real hebben het aanzienlijk gemakkelijker gemaakt om voorzichtig gebruikte producten door te verkopen.

Niet bepaald “tech-savvy?” Persoonlijke consignatieopties zijn beschikbaar in de meeste steden in het hele land en zijn geweldig voor diegenen die het doorverkopen van een kans willen geven!

Repareren

Als je het niet in je hebt om afscheid te nemen van je favoriete leren laarzen – maar ze hebben dringend behoefte aan een beetje TLC – is er misschien een manier om ze te redden: door te repareren of te upcyclen!

Je zou verbaasd zijn over hoe transformerend een reis naar je lokale schoenmaker kan zijn voor je schoenen. Neem de broers Trenton en Heath Potter, twee in Nashville gevestigde schoenmakers, die schijnbaar onherstelbare schoenen nemen en er weer leven in blazen.

Je kunt ook het heft in eigen handen nemen door je sneakers een nieuw paar veters te geven of eventuele gaten te dichten met leuke stof!

Het mooie van het internet is dat er eindeloze hoeveelheden doe-het-zelf-upcycle-projectideeën zijn – zoals deze en deze – om je op weg te helpen.

Persoon die vuile, ongeveterde werk- / wandelschoenen draagt, klaar voor recycling

Het recyclen van schoenen hoeft niet ingewikkeld te zijn

Ongeacht whether u wilt recyclen, doorverkopen, repareren of upcyclen van uw oude schoenen, uw beslissing om eerst onze omgeving te kiezen is een enorme deal! De hoop is dat onze collectieve beslissingen ons van een lineair economiemodel naar een meer circulair, duurzaam model brengen.

P.S. Misschien vind je dit ook interessant: De goede goede gids voor sokken die teruggeven