Voordelen van het langzaam eten van uw voedsel

Voordelen van het langzaam eten van uw voedsel
Familie ontbijt

Frank en Helena / Getty Images


Amerikanen konden wel een tutorial gebruiken over het langzaam eten van voedsel. In bepaalde landen en culturen kan een maaltijd uren duren. Mensen zitten rond een tafel met hun uitgebreide familie en praten, eten en drinken tot laat in de avond.

In de Verenigde Staten is de kans kleiner dat dit gebeurt. In feite besteedt de gemiddelde Amerikaan iets meer dan een uur per dag aan maaltijden. Sommige ontbijten en lunches duren amper twee minuten. Maar is snel eten een probleem? Moeten we ons zorgen maken? Het antwoord is “ja” en er zijn enkele goede redenen om langzaam te leren eten.

Redenen om langzaam te eten

Door uw maaltijd te vertragen, kunt u potentiële gezondheids- en welzijnsvoordelen behalen.Je hebt ook meer kans om van je maaltijd te genieten.

Verhoogt de voedseltevredenheid

Een duidelijk voordeel van langzamer eten is dat je je eten meer gaat proeven. Als je de hoeveelheid tijd verdubbelt die je nodig hebt om een maaltijd te eten, zul je meer van de smaken, texturen en geuren ervaren van het voedsel dat je eet. Je eten wordt interessanter.

Bevordert gewichtsverlies

Wanneer je er langer over doet om te eten, zul je merken dat je leert om eerder te stoppen met eten. Je merkt misschien dat je vol zit en die extra hap niet nodig hebt.

In feite wordt langzamer eten geassocieerd met een lagere body mass index (BMI).Studies hebben aangetoond dat eten langzaam de verzadiging verbetert (het gevoel van volheid en tevredenheid na een maaltijd).

Body Mass Index (BMI) is een gedateerde, bevooroordeelde meting die geen rekening houdt met verschillende factoren, zoals lichaamssamenstelling, etniciteit, ras, geslacht en leeftijd.

Ondanks dat het een gebrekkige maatregel is, wordt BMI tegenwoordig veel gebruikt in de medische gemeenschap omdat het een goedkope en snelle methode is voor het analyseren van potentiële gezondheidsstatus en -uitkomsten.

Langzaam eten kan je ook helpen om de hoeveelheid voedsel die je hebt geconsumeerd nauwkeurig te onthouden.Waar het op neer komt? Vertraag en je kunt je vol voelen met minder.

Maakt betere voedselkeuzes mogelijk

Wanneer je je eettempo vertraagt, heb je meer tijd om meer doordachte voedselkeuzes te maken. Dit is goed, want hoe meer je aandacht besteedt aan je voedsel, hoe meer je jezelf de mogelijkheid geeft om voedzaam, gezond voedsel te selecteren.

Veel lege calorie voedingsmiddelen worden zwaar verwerkt door voedselfabrikanten. Ze bevatten vaak veel natrium en toegevoegde suikers. Deze voedingsmiddelen zijn zorgvuldig ontworpen door voedselingenieurs om geweldig te smaken voor de eerste drie of zo hapjes. Na een paar happen zeggen veel mensen dat hun verlangen naar meer zout en meer suiker neemt toe. Studies hebben aangetoond dat mensen vaak meer eten als ze ultra-bewerkte voedingsmiddelen consumeren.

Natuurlijke voedingsmiddelen bevatten daarentegen geen toegevoegde suiker of toegevoegd natrium (tenzij u ze toevoegt tijdens het bereiden van de maaltijd). Ze hebben eenvoudige, maar heerlijke smaken en texturen. Een aardbei begint met een uitbarsting van sap, maar blijft dan interessant terwijl je kauwt. Sinaasappels, noten en groenten zijn hetzelfde.

Maakt sociale verbinding mogelijk

Eten kan een sociale gebeurtenis zijn. Maaltijden zijn een tijd waarin mensen samenkomen en samen tijd doorbrengen. Zodra de maaltijd voorbij is, gaat iedereen zijn eigen weg. Door meer tijd te nemen tijdens een maaltijd, kun je meer met je vrienden en familie praten, relaties verbeteren en je meer verbonden voelen.

Verbetert de spijsvertering

Langzamer eten geeft je maag meer tijd om aan het eten te gaan werken. Wanneer u binnen vijf minuten een hele maaltijd door uw keel stuurt, kunt u merken dat u lijdt aan indigestie. Neem in plaats daarvan 20 minuten de tijd om dezelfde hoeveelheid voedsel te eten.

Je maag zal een veel gemakkelijkere taak hebben. Langzamer eten kan er ook toe leiden dat je meer kauwt, waardoor je maag een voorsprong krijgt in het spijsverteringsproces.

Voorkomt dat je overvol raakt

Onderzoekers hebben ontdekt dat het je maag ongeveer 20 minuten kost om de hormonen te produceren die je hersenen vertellen dat je vol zit.Als je vertraagt, geef je jezelf meer tijd om je tevreden te voelen. Dit geeft je een betere kans om te stoppen voordat je ‘volgepropt’ raakt.

Body Mass Index (BMI) is een gedateerde, bevooroordeelde meting die geen rekening houdt met verschillende factoren, zoals lichaamssamenstelling, etniciteit, ras, geslacht en leeftijd.

Ondanks dat het een gebrekkige measu isre, BMI wordt tegenwoordig veel gebruikt in de medische gemeenschap omdat het een goedkope en snelle methode is voor het analyseren van potentiële gezondheidstoestand en -uitkomsten.