72 Beste positieve citaten om je wereld met licht te vullen (2023)

Search

Dus je bent op zoek naar positieve citaten … Wij staan achter u.

Soms hebben we allemaal gewoon wat opbeurende woorden nodig om ons door een uitdagend moment te leiden – of om te delen in de hoop iemand anders te helpen.

Als experts op het gebied van positief nieuws verzamelt ons team voortdurend de beste citaten die ons eraan herinneren dat de wereld gevuld is met goedheid en dat we allemaal een rol kunnen spelen bij het verbeteren van het leven van mensen. Vandaag delen we onze quotecollectie met u.

Terwijl je deze citaten leest (die zijn onderverdeeld in eenvoudige secties) hopen we dat je je hoopvoller voelt – en dat je je ook gemotiveerd voelt om betrokken te raken en een positief verschil te maken.

Scroll door, vind enkele citaten die veel voor je betekenen en wees niet bang om op enkele van de links naar onze andere samengestelde citaatartikelen te klikken.

Ten slotte, als je je afvraagt of het goed komt, wees er dan zeker van dat ze dat zullen zijn.

Geniet van onze verzameling van de beste positieve citaten om je hoopvoller te laten voelen –

Positieve inspirerende citaten

Korte positieve citaten

“Er is altijd licht. Als we maar dapper genoeg zijn om het te zien. Als we maar dapper genoeg zijn om het te zijn.”
– Amanda Gorman

“Als je de regenboog wilt, moet je de regen verdragen.”
― Dolly Parton

“Degenen die zeggen dat het niet kan, worden meestal onderbroken door anderen die het doen.”
– James Baldwin

“Doe je kleine beetje goed waar je bent; het zijn die kleine stukjes goed bij elkaar die de wereld overweldigen.”
– Aartsbisschop Desmond Tutu

“Als het de wereld niet beter maakt, doe het dan niet.”
– Brad Montague

“Toen ik een jongen was en ik enge dingen in het nieuws zag, zei mijn moeder tegen me: ‘Zoek de helpers. Je zult altijd mensen vinden die helpen.'”
– Fred Rogers

“We hebben vreugde nodig zoals we lucht nodig hebben. We hebben liefde nodig zoals we water nodig hebben. We hebben elkaar nodig zoals we de aarde nodig hebben die we delen.”
– Dr. Maya Angelou

Lees meer citaten over zorgzaamheid

Citaten over hoopvol zijn

“Ik heb wel redenen voor hoop: onze slimme hersenen, de veerkracht van de natuur, de ontembare menselijke geest en vooral de inzet van jonge mensen wanneer ze in staat zijn om actie te ondernemen.”
– Jane Goodall

“Optimistisch zijn is ervan uitgaan dat het goed komt. Hoopvol zijn is beseffen dat dingen kunnen lukken als je eraan werkt. Hoop vereist verantwoordelijkheid en keuzevrijheid; optimisme verlost ons van beide. Kies bij het wroeten voor je sportteam voor optimisme. Kies bij het wortelen voor democratie voor hoop.”
– Eric Liu

“Hoop confronteert. Het negeert pijn, pijn of onrecht niet. Het is geen saccharine optimisme dat weigert de ellende van de werkelijkheid te zien, onder ogen te zien of ermee te worstelen. Je kunt geen hoop hebben zonder wanhoop, want hoop is een reactie. Hoop is de actieve overtuiging dat wanhoop nooit het laatste woord zal hebben.”
– Cory Booker

“Hoop zal nooit stil zijn.”
– Harvey Melk

“Waarheidsgetrouw zijn over de staat van onze natie en wereld staat niet gelijk aan het verliezen van hoop. Hoop ziet waarheid en gelooft nog steeds in beter. Dat wat de waarheid afwijst of niet zoekt, maar grijnst en zegt: “Het komt goed”, is naïviteit, geen hoop.
– Bernice Koning

“Verdwaal niet in een zee van wanhoop. Wees hoopvol, wees optimistisch. Onze strijd is niet de strijd van een dag, een week, een maand of een jaar, het is de strijd van ons leven. Wees nooit, maar dan ook nooit bang om wat lawaai te maken en in de problemen te komen, noodzakelijke problemen.”
– John Lewis

“De wereld mag dan gebroken zijn, hoop is niet gek.”
– John Green

Lees meer citaten over hoop
Lees meer citaten over optimisme

Happy Positive Citaten

“Als je vandaag iemand zonder glimlach ziet, geef ze dan de jouwe.”
– Dolly Parton

“Er is één gedachte waarvan ik denk dat het nuttig kan zijn voor zowel volwassenen als kinderen: verdriet is niet voor altijd. Ik suggereer niet dat we onszelf hieraan herinneren om ons verdriet te verminderen. In tegendeel. De wetenschap dat tijd verlichting brengt van verdriet en dat er vroeg of laat dagen zullen zijn waarop we weer gelukkig zijn, kan ons in staat stellen om vollediger en dieper te rouwen wanneer dat nodig is. ”
– Fred Rogers

“Geluk is alles en iedereen waar je van houdt.”
— Charles Schulz, bedenker van Peanuts

“Denk aan al het moois dat nog om je heen is en wees gelukkig.”
– Anne Frank

“Laten we dankbaar zijn voor de mensen die ons gelukkig maken; het zijn de charmante tuiniers die onze ziel doen opbloeien.”
– Marcel Proust

“Eerder in mijn leven dacht ik dat de dingen die ertoe deden de dingen waren die je kon zien, zoals je auto, je huis, je rijkdom, je eigendom, je kantoor. Maar naarmate ik ouder ben geworden, ben ik ervan overtuigd geraakt dat de dingen die er het meest toe doen, de dingen zijn die je niet kunt zien – de liefde die je deelt met anderen, je innerlijke doel, je comfort met wie je bent. ”
– Jimmy Carter

Lees citaten over toxische positiviteit, om een gezonde benadering van hoop te behouden

Positieve motiverende citaten

​​“We kunnen niet alleen hopen op een betere dag, we moeten werken aan een betere dag. Liefde wordt te vaak begraven in een wereld van pijn en angst. En we moeten eraan werken om het uit te graven, zodat we het kunnen delen met onze familie, onze vrienden en onze buren.”
– Dolly Parton

“Je weet dat je altijd kunt helpen om van elke dag een speciale dag te maken door gewoon jezelf te zijn. Je groeit op je eigen manier; dat doet iedereen. Dat is een van de redenen waarom ieder van ons anders en speciaal is en mensen ons precies leuk kunnen vinden zoals we zijn.”
– Fred Rogers

“Soms worden we geconfronteerd met potentiële mislukkingen en moeten we onthouden dat we hoe dan ook moeten proberen een manier te vinden om ons doel te bereiken. We kunnen veel mondiale problemen overwinnen en bouwen aan een betere wereld als we allemaal samenwerken als gemeenschap.”
– Jimmy Carter

“Adem in, adem uit, het is goed, het is goed. Dit alles is een deel van het verhaal dat je gaat vertellen.”
– Morgan Harper Nichols

“Je vraagt me naar het verleden, je vraagt me naar de toekomst, de enige manier om gelukkig te zijn is om nu te leven.”
– Yvon Chouinard

Lees meer humanitaire citaten van humanitaire hulpverleners

Positieve citaten over het leven

“Een vreugdevolle rebellie is dat je anders leeft, niet omdat je boos bent op hoe de dingen zijn, maar omdat je aanzwelt van vreugde bij de gedachte aan hoe dingen zouden kunnen zijn.”
– Kid President

“Wanneer je duisternis ziet, is er een buitengewone kans voor het licht om helderder te branden.”
– Bono

“De mensheid is goed. Sommige mensen zijn verschrikkelijk en gebroken, maar de mensheid is goed. Dat geloof ik.”
― Hank Groen

“Vergelijk je begin niet met het midden van iemand anders.”
– Jon Acuff

“Ellende houdt misschien van gezelschap, maar vreugde ook. En vreugde geeft veel betere feestjes.”
– Billy Ivey

Positieve citaten voor vrouwen

“Mensen gaan niet zitten, mensen ondernemen actie. En vrouwen lopen voorop in deze acties.”
– Joan Carling

“Als je iets moois in iemand ziet, spreek het dan uit.”
– Ruthie Lindsey

“Ik vind nog steeds dat vrouwen gelijk betaald moeten worden en met respect behandeld moeten worden. Daar ben ik helemaal klaar mee. Ik stap niet uit en moet het prediken of op straat marcheren, ik schrijf erover.”
– Dolly Parton

Lees de citaten van women’s history month

Body Positieve QUotes

“Omdat ik er niet uitzie zoals elk ander meisje, duurt het een tijdje om daar oké mee te zijn. Om anders te zijn. Maar anders is goed.”
– Serena Williams

“Jezelf liefhebben zoals je bent is een wonder, en jezelf zoeken is jezelf gevonden hebben, voor nu. En nu is alles wat we hebben, en liefde is wie we zijn.”
– Anne Lamott

“Mooi zijn betekent jezelf zijn. Je hoeft niet geaccepteerd te worden door anderen. Je moet jezelf accepteren.”
– Thich Nhat Hanh

“Het lichaam van elke individuele vrouw eist dat het op zijn eigen voorwaarden wordt geaccepteerd.”
– Gloria Steinem

“Ik besef dat iedereen wil wat hij niet heeft. Maar uiteindelijk is wat je binnen hebt veel mooier dan wat er aan de buitenkant staat.”
– Selena Gomez

“Jullie kunnen allemaal mijn lichaam beoordelen wat jullie willen, maar uiteindelijk is het MIJN lichaam. Ik vind het heerlijk en ik zit lekker in mijn vel.”
– Simone Biles

Lees de beste citaten over zelfzorg

Positieve citaten over verandering

“Verandering wordt gemaakt van keuzes en keuzes worden gemaakt van karakter.”
– Amanda Gorman

“Ik kan niet voorkomen dat iemand boos wordt, of boos, of gefrustreerd. Ik kan alleen maar hopen dat ze die woede en frustratie en waanzin omzetten in iets positiefs.”
– Harvey Melk

“We zijn onvolmaakte wezens. Wij wel; dat is wat het is. Maar we moeten proberen te reiken naar hoe beter jij, hoe beter ik.”
– Sidney Poitier

“Vooruitgang is onmogelijk zonder verandering, en degenen die niet van gedachten kunnen veranderen, kunnen niets veranderen.”
– George Bernard Shaw

“Geschiedenis is niet iets waar je op terugkijkt en zegt dat het onvermijdelijk was, het gebeurt omdat mensen beslissingen nemen die soms erg impulsief en van het moment zijn, maar die momenten zijn cumulatieve realiteiten.”
– Marsha P. Johnson

“Ik kan de wereld niet veranderen, maar ik kan de wereld in mij wel veranderen.”
– Bono

“Twijfel er nooit aan dat een kleine groep bedachtzame, toegewijde burgers de wereld kan veranderen. Sterker nog, het is het enige wat dat ooit heeft gedaan.”
– Margaret Mead

Lees meer citaten over justitie en citaten over sociale rechtvaardigheid

Positieve citaten behouden

“Even voor de goede orde schat, niet alle positieve verandering voelt in het begin positief.”
– SC Lourie

“Blijf positief en gelukkig. Werk hard en geef niet op. Sta open voor kritiek en blijf leren. Omring jezelf met gelukkige, warme en oprechte mensen.”
– Tena Desae

“We kunnen ervoor kiezen om hoopvol te zijn, te proberen en mogelijk te falen of niet hoopvol te zijn, op te geven en zeker te falen.”
– David Hogg

“Optimisme is een geluksmagneet. Als je positief blijft, zullen goede dingen en goede mensen zich tot je aangetrokken voelen.”
– Mary Lou Retton

Lees meer citaten over optimisme en citaten over hoop

Liefde Citaten

“Liefde ligt aan de basis van alles. Allemaal leren. Allemaal ouderschap. Allemaal relaties. Liefde, of het gebrek daaraan.”
– Fred Rogers

“Van elkaar houden kan misschien wel de strijd van ons leven zijn.”
– Amanda Gorman

“We zijn gemaakt om lief te hebben. Als we niet liefhebben, zullen we als planten zonder water zijn.”
– Sidney Poitier

“Ons leven diep en met geluk leven, tijd hebben om voor onze geliefden te zorgen – dit is een ander soort succes, een ander soort kracht, en het is veel belangrijker.”
– Thich Nhat Hanh

Positieve citaten voor geestelijke gezondheid

“Het leven doet pijn en het is moeilijk. Niet omdat je het verkeerd doet, maar omdat het voor iedereen pijn doet. Vermijd de pijn niet. Je hebt het nodig. Het is voor jou bedoeld.”
– Glennon Doyle

“Het advies dat ik zou geven aan iemand die stilletjes worstelt, is : je hoeft niet op die manier te leven. Je hoeft niet in stilte te worstelen. Je kunt niet stil zijn. Je kunt goed leven met een psychische aandoening, zolang je je er maar voor iemand over openstelt, want het is echt belangrijk dat je je ervaring met mensen deelt, zodat je de hulp kunt krijgen die je nodig hebt.”
– Demi Lovato

“Er is hoop, zelfs als je hersenen je vertellen dat dat niet zo is.”
– John Green

“Psychische problemen bepalen niet wie je bent. Ze zijn iets wat je ervaart. Je loopt in de regen en je voelt de regen, maar je bent niet de regen.”
– Matt Haig

“We hoeven het niet allemaal alleen te doen. Dat was nooit de bedoeling.”
– Brené Brown

Positieve spirituele citaten

“Een enkel individu is genoeg voor hoop om te bestaan. En die persoon kan jij zijn.”
– Paus Franciscus

“Als ik honger heb, is dat een materieel probleem; als iemand anders honger heeft, is dat een geestelijk probleem.”
– Paul Boer

“Ja, je moet het leven prachtig leven en niet toestaan dat de geest van de wereld die goden maakt uit macht, rijkdom en plezier je doet vergeten dat je bent geschapen voor grotere dingen: liefhebben en bemind worden.”
— Moeder Teresa

Citaten over positief nieuws

“Iedereen heeft een stukje goed nieuws in zich. Het goede nieuws is dat je niet weet hoe geweldig je kunt zijn! Hoeveel kun je liefhebben! Wat je kunt bereiken! En wat je potentieel is!”
– Anne Frank

“Het goede nieuws is dat we elke ochtend de keuze hebben; niet om beheerst te worden door omstandigheden of ons verleden, maar door doelbewust onze dag, vandaar ons leven beter, te ontwerpen. Niet om te reageren op het leven, maar om te reageren met liefde.”
– Bernard Kelvin Clive

“Het is goed om te onthouden dat mensen in crises, natuurlijke crises, hun onwetendheden, hun vooroordelen, hun vooroordelen een tijdje vergeten. Even helpen buren buren en vreemden helpen vreemden.”
– Dr. Maya Angelou

Lees meer citaten over goed nieuws en citaten over slecht nieuws

Citaten over het maken van een positief verschil

“Ik ben hiervan overtuigd – Goed gedaan overal is overal goed gedaan. Begin voor de verandering eens met het spreken met mensen in plaats van langs hen te lopen alsof het stenen zijn die er niet toe doen. Zolang je ademt, is het nooit te laat om iets goeds te doen.”
– Dr. Maya Angelou

“Menselijke vooruitgang is noch automatisch, noch onvermijdelijk… Elke stap in de richting van het doel van rechtvaardigheid vereist opoffering, lijden en strijd; de onvermoeibare inspanningen en gepassioneerde zorg van toegewijde individuen.”
– Martin Luther King jr.

“Het beste wat je met de beste dingen in het leven kunt doen, is ze weggeven.”
– Dorothy Dag

“Ik accepteer niet langer de dingen die ik niet kan veranderen. Ik verander de dingen die ik niet kan accepteren.”
– Angela Davis

“Onthoud: dingen kunnen slecht zijn en beter worden.”
– Hans Rosling

Lees meer citaten over activisme
Lees meer citaten over het verschil maken
Lees meer citaten over geven

Citaten over vriendelijkheid

“Wees vriendelijk, want iedereen die je ontmoet, vecht een hardere strijd.”
― Ian MacLaren

“Het vergt moed om aardig te zijn.”
– Dr. Maya Angelou

“Waar een mens is, is er een mogelijkheid voor vriendelijkheid.”
– Seneca

“Wees vriendelijk waar mogelijk. Het kan altijd.”
– Dalai Lama

“Als we vragen dat de wereld vriendelijk is, moeten we ons eerst afvragen wat we doen om meer vriendelijkheid aan de wereld toe te voegen. Als we vragen om de wereld liefdevoller te maken, dan zijn we moet eerst vragen wat we doen om meer liefde aan de wereld toe te voegen. Wij zijn de vaten voor de dingen die we zoeken.”
– Joél Leon

“Het kost zoveel energie om gemeen te zijn. Er is veel minder voor nodig om aardig te zijn.”
– Leah Thomas

Lees meer citaten over vriendelijkheid

Positieve sportcitaten

“Begin waar je bent. Gebruik wat je hebt. Doe wat je kunt.”
– Arthur Ashe

“Ik denk dat de reden waarom ik de persoon ben die ik nu ben, is omdat ik door die moeilijke tijden ging toen ik jonger was.”
– LeBron James

“Ik heb nog nooit in mijn leven een doelpunt gemaakt zonder een pass van iemand anders te krijgen.”
– Abby Wambach

“Het is belangrijk dat iedereen opkomt voor waar ze in geloven.”
– Lewis Hamilton

“Bij een nederlaag, als je verliest, sta je op, maak je het beter, probeer je het opnieuw. Dat is wat ik doe in het leven, als ik down ben, als ik ziek word, wil ik niet zomaar stoppen. Ik blijf doorgaan en ik probeer meer te doen. Iedereen zegt altijd geef nooit op, maar je moet dat echt ter harte nemen en echt nooit definitief opgeven. Blijf het proberen.”
– Serena Williams