Vijf van Pentakels Tarotkaart Betekenis

Vijf van Pentakels Tarotkaart Betekenis

Het is een beetje moeilijk om een positief licht te werpen op deze Kleine Arcana kaart. De Vijf van Pentakels is er een die maar weinig mensen verlangen in een lezing. Omdat het ziekte, armoede en algemene strijd vertegenwoordigt, is de enige aanvaardbare plaats voor deze pentakel omgekeerd of in de vorige positie.

Helaas is dit niet altijd het geval. Als de Vijf van Pentakels zich heeft gepresenteerd als een deel van je lezing, maak je dan niet te veel zorgen.

De sleutel is leren en groeien van de ontberingen die je hebt of op het punt staat te ervaren. Weten wat de toekomst zou kunnen brengen, maakt het gemakkelijker om ons gedrag aan te passen om toekomstig hartzeer te voorkomen.

Vijf van Pentakels Trefwoorden

Voordat je dieper ingaat op de rechtopstaande en omgekeerde Vijf van Pentakels tarotkaart betekenis, en de verbinding met liefde, carrière en leven, hieronder kun je een kort overzicht vinden van de belangrijkste woorden die verbonden zijn met deze Pentakels kaart.

Rechtop Financiële ontberingen, strijd, gebrek aan geloof, afwijzing, ziekte
Omgekeerd Geluk, triomf, betere gezondheid, betere financiën, herstel
Ja of nee Nee
Numerologie 5
Element Aarde
Planeet Venus
Astrologisch teken Stier

Vijf van Pentakels Tarotkaart Beschrijving

Om de vijf van Pentakels tarotkaart betekenis volledig te begrijpen, zullen we eerst een kijkje nemen naar de illustratie, de kleuren en symboliek.

vijf van pentakels tarotkaart

Het beeld op de Vijf van Pentakels is er een die je nooit zult vergeten. Hoewel veel pentakels financieel succes vertegenwoordigen, schetst kaart nummer vijf van dit pak een slecht beeld.

Het tafereel speelt zich af in de winter, de grond bedekt met sneeuw. Ijzige vlokken zijn te zien die van bovenaf vallen terwijl twee arme zielen door de besneeuwde opbouw sjokken. Hun rafelige kleding suggereert dat ze verarmd zijn. Hun gebrek aan schoenen laat zien hoe nijpend hun situatie is.

Daarachter staat een kleurrijk glas-in-loodraam. Geëtst in de pijn zijn vijf gouden pentakels. Hoe mooi het raam ook is, geen van beiden lijkt het op te merken.

De man links zit op krukken. Terwijl hij in de sneeuw hobbelt, heft hij zijn hoofd naar de hemel. De positionering en zijn uitdrukking suggereren dat hij op zoek is naar antwoorden van God.

De figuur rechts is waarschijnlijk een vrouw. Het is echter moeilijk te zeggen, omdat het grootste deel van zijn of haar gezicht bedekt is met een sjaal en naar de grond wijst in een nederlaag.

Hoewel ze samen wandelen, is het duidelijk dat het duo zich alleen voelt. De kleuren die ze dragen zijn aardetinten, wat suggereert dat ze zo betrokken zijn bij hun fysieke problemen, dat ze niets anders kunnen zien.

Vijf van Pentakels Betekenis

In figuurlijke zin betekent het woord sneeuw overweldigen, bedekken of gevangen zetten. Als je je momenteel gevangen of verslagen voelt door de problemen van het leven, dan is het niet verwonderlijk dat deze kaart is opgedoken. Het is ook mogelijk dat dingen niet zo erg zijn als ze lijken, maar vertroebeld door negatieve gedachten.

De Vijf van Pentakels In het rechtop positie staat voor een lange reis met veel obstakels onderweg.

We moeten echter in gedachten houden dat hoewel we misschien geen controle hebben over de moeilijkheden waarmee we worden geconfronteerd, de kracht ligt in onze reacties.

Geld en carrière betekenis

De Vijf van Pentakels staat voor strijd en verlies. Geld, carrière, en materiële bezittingen zijn vaak de eerste die worden aangetast in moeilijke tijden. Als je onlangs je baan, je huis of een andere tragedie hebt verloren, kan deze kaart daar representatief voor zijn.

Er kan
weinig dat je kunt doen om deze meeslag van pech te voorkomen, er is een manier om ermee om te gaan
deze situaties met gratie. Hoewel positief blijven moeilijk kan zijn,
onthouden dat de situatie slechts tijdelijk is, is de sleutel.

Als je het financieel moeilijk hebt, wees dan niet bang om hulp te zoeken. Dit is een les die de paupers van de Vijf van Pentakels ook moesten leren.

De verlichting uit het kerkraam liet immers zien dat er hulp in de buurt was, maar de twee waren te veel ondergedompeld in hun eigen zelfmedelijden om de gloed te zien.

Zijn er bronnen in de buurt die je niet opmerkt en die je kunnen helpen om je uit je huidige situatie te bevrijden? Het kan zijn dat een hopeloze mindset je tegenhoudt om te herstellen. Trek een pantser van aanpassingsvermogen aan en blijf pushen.

Liefde en relaties Betekenis

De arme bedelaars afgebeeld in de Vijf van Pentakels kaart zijn niet alleen, budat kunnen ze net zo goed zijn. Hoewel ze hetzelfde pad bewandelen, lopen ze niet naast elkaar. Deze twee lijken werelden uit elkaar te liggen.

Echtscheiding, breuken, het beëindigen van vriendschappen en afwijzing wordt meestal als een slechte zaak gezien. In een situatie blijven die giftig is en de persoonlijke groei belemmert, kan echter net zo schadelijk zijn.

Als je je alleen of verlaten voelt (fysiek of emotioneel) of afgewezen door iemand om wie je geeft, is dit het moment voor jou om je verbinding met je innerlijke zelf te versterken.

Onderzoek manieren om zelfzorg te verbeteren. Je zult dit pad bewandelen en aan de andere kant uitkomen, maar alleen als je jezelf een prioriteit maakt.

Gezondheid en spiritualiteit Betekenis

Ze zeggen dat ‘stress doodt’ en het is echt waar. Als je je zorgen maakt over dingen waar je geen controle over hebt, verzwakt je alleen maar je immuunsysteem.

Je algehele mentale toestand zal er ook onder lijden. Als je je verloren, uitgeput of emotioneel uitgeput voelt, stop dan waar je bent. Doorgaan op de weg die je gaat, zal alleen maar de energie die je nog hebt uitputten.

Zet in plaats daarvan jezelf, je genezing en je spirituele verlangen centraal. Niemand is belangrijker voor je dan jij.

Zoals in het vliegtuig wanneer ze ons vertellen dat we eerst voor ons eigen zuurstofmasker moeten zorgen voordat we anderen helpen. De boodschap is hetzelfde voor je gezondheid en geestelijk welzijn.

Vijf van Pentakels omgekeerd

In deze paragraaf zullen we wat meer vertellen over wat het betekent als je de Vijf van Pentakels tarotkaart in de omgekeerde positie hebt getrokken.

vijf van pentakels omgekeerd 1

Als de Vijf van Pentakels zich presenteerde in de omgekeerd positie, je hebt geluk. In plaats van teleurstelling en verlies te vertegenwoordigen, geeft deze omgedraaide Kleine Arcana aan dat herstel in volle kracht is. Als je een moeilijke tijd hebt doorgemaakt op het werk of thuis, verwacht dan dat het tij zal keren.

Hetzelfde geldt voor je fysieke of emotionele welzijn. Dit is een goed moment om nieuwe dingen te proberen, ‘ja’ te zeggen in plaats van ‘nee’, en je te concentreren op wat je wilt en niet op wat je mist. Een seizoen van triomf wordt door de deur ingeluid.

Vijf pentakels: Ja of Nee

Het antwoord in een Ja of nee lezen is een ongelukkige, nee. De Vijf van Pentakels voorspelt een periode van pech met financiële of emotionele problemen.

Voordat je belangrijke beslissingen neemt, moet je jezelf voorbereiden op de komende tijden.

Welke middelen heb je beschikbaar? Zijn er oplossingen recht voor je neus die angst of twijfel je tegenhouden om te zien?

Hoewel de algehele toon negatief is, geef niet op. Je moet er vertrouwen in hebben dat het goed komt.

Vijf van Pentakels en Astrologie

De Vijf van Pentakels is verbonden met het sterrenbeeld Stier, geregeerd door de planeet Venus. Het Stier-teken staat vast, wat betekent dat mensen met dit teken van hun stabiliteit houden en troost vinden in consistentie.

Belangrijke kaartcombinaties

Financiële ontberingen, strijd, gebrek aan geloof, afwijzing, ziekte. De Vijf van Pentakels is niet allemaal puppy’s en regenbogen.

Maar in combinatie met andere kaarten kan deze betekenis veranderen. Vooral wanneer grote Arcana-kaarten zoals Kracht of Matigheid samen met de Vijf van Pentakels verschijnen.

Vijf van Pentakels en Kracht

Hoewel het op dit moment misschien heel moeilijk is, zijn moeilijke tijden slechts voor een seizoen. Wanneer deze positieve Grote Arcana kaart (Kracht) zich hecht aan de Vijf van Pentakels, brengt dit een veel helderder vooruitzicht met zich mee.

Je omstandigheden veranderen misschien niet meteen, maar je hebt de kracht om alles door te drukken waarmee je nu of in de toekomst wordt geconfronteerd.

Vijf van Pentakels en Matigheid

Als je te maken hebt gehad met een ziekte van welke aard dan ook, brengt Matigheid goed nieuws. Hoewel de Vijf van Pentakels een slechte gezondheid vertegenwoordigt, voorspelt Temperance dat de dingen op het punt staan om ten goede te balanceren.

Vergeet niet om te profiteren van alle middelen die u beschikbaar heeft, zoals behandelingen en ondersteunende diensten.

Vijf van Pentakels de Zes van Kelken

Diepe kinderwonden kunnen problemen veroorzaken in je volwassen leven. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, heelt tijd niet alle wonden.

Als je een slechte jeugd hebt gehad of moeite hebt gehad om aan je behoeften te voldoen toen je jonger was, kan deze pijn uit het verleden gemakkelijk overslaan naar huidige relaties. Dit duo met de Six of Cups adviseert je om wat tijd te besteden aan zelfzorg en te onderzoeken hoe je verleden kan worden overwonnen voor totale genezing.

Vijf van Pentakels aen de Vijf van Kelken

Voel je je afgewezen door anderen? Gebrek aan steun kan een aantal zeer moeilijke en pijnlijke emoties veroorzaken, ongeacht hoe sterk een persoon je bent. Hoewel je je op dit moment misschien alleen voelt, zullen de dingen zeker verbeteren.

Door dankbaarheid te oefenen (zelfs als het moeilijk is) en ons te concentreren op wat we wel hebben in plaats van te missen, kunnen situaties zoals voorspeld door de Vijf van Pentakels en de Vijf van Kelken omslaan.

Vijf van Pentakels en de Tien van Staven

De Vijf van Pentakels en de Tien van Staven voorspellen samen een situatie, mogelijk in het heden, waarin je heel hard werkt voor weinig loon.

Je kunt het gevoel hebben dat je ondergewaardeerd wordt bovenop het feit dat je onderbetaald wordt. Dit kan leiden tot frustratie en een dip in het algehele geluk.

Het goede aan deze situatie is dat er altijd de mogelijkheid van verandering is – als je de heerschappij neemt. Neem de tijd om na te denken over welke middelen beschikbaar zijn en formuleer een plan voor verbetering.

Vijf van Pentakels Card Art

De beschrijving van de Vijf van Pentakels in dit artikel is gebaseerd op het Rider-Waite Tarot deck. Dit betekent niet dat ik ook andere decks gebruik. En er zijn zoveel prachtige decks die er zijn! Daarom heb ik enkele van mijn favoriete Five of Pentacles-kaarten aan dit artikel toegevoegd.

vijf van pentakels moderne manier tarot deck
Bestel hier het Modern Way Tarot Deck

Vijf van Pentakels in een Lezing

Dat is alles voor deze pentakelskaart. Hoewel het niet echt een “maak je geen zorgen wees blij” kaart is, maak je niet te veel zorgen.

Onthoud gewoon dat je zult leren en groeien van de ontberingen die je hebt of op het punt staat te ervaren. En houd in gedachten dat zoals Bob Marley zei: “elk klein ding komt goed”.

Als de Vijf van Pentakels in je tarotlezing verscheen, was de betekenis dan logisch voor jou? Noteer hieronder uw opmerkingen en vragen. Ik hoor graag van je!