Beleid is belangrijk omdat beleid mensen op zeer reële manieren beïnvloedt. Burgerbetrokkenheid, activisme en stemmen spelen allemaal een rol bij het helpen van beleid om mensen beter van dienst te zijn. Hier zijn vijf goede nieuwsverhalen over nieuwe beleidswijzigingen over de hele wereld:

1. Het Huis van Afgevaardigden stemde voor het federaal decriminaliseren van marihuana. Het wetsvoorstel, dat vrijwel zeker niet door de Senaat zal worden goedgekeurd, zou ook een herbeoordeling van eerdere marihuana-veroordelingen verplichten, investeren in diensten voor mensen die verstrikt zijn geraakt in de oorlog tegen drugs en de financiering van de Small Business Administration openen voor legitieme cannabisgerelateerde bedrijven. Ondanks de kans dat we dit wetsvoorstel geen wet zullen zien worden, maakt het de weg vrij voor de toekomst.

2. Een lokale overheid in Japan zal de eerste stad in het land worden die een partnerschapssysteem invoert dat de kinderen van paren van hetzelfde geslacht als familie behandelt. Hoewel het niet wettelijk bindend is op nationaal niveau, zal het nieuwe systeem paren van hetzelfde geslacht in de stad in staat stellen hun relaties te veranderen van “huisgenoten” naar “familieleden” in hun verblijfscertificaten, waarbij zij en hun kinderen worden erkend als gelijkwaardig aan een gezin.

3. Het parlement van Bhutan decriminaliseerde homoseksualiteit. (Ja, die zijn er nog plaatsen waar homoseksualiteit tegen de wet is.) De nieuwe wetgeving, in afwachting van de goedkeuring van de koning, zal een overwinning op het gebied van de mensenrechten in het land zijn.

4. Op zijn eerste dag in functie schrapte de pas beëdigde officier van justitie van Los Angeles County contante borgtocht voor veel overtredingen en nam hij terdoodveroordeelden een levenslange gevangenisstraf op. Hij kondigde aan dat provinciale aanklagers niet langer contante borgtocht zullen vragen voor enig misdrijf of niet-gewelddadige, niet-ernstige misdrijven. Lees hier meer over hoe contante borgtocht zwarte en Latinx-mensen onevenredig treft.

5. Een nieuwe wet in Nederland geeft automatisch gelijke ouderschapsrechten aan ongehuwde paren. Voorheen zou een co-ouderschapspartner geen wettelijke status hebben als bijvoorbeeld de moeder overlijdt. Nu hebben ongehuwde paren dezelfde wettelijke rechten als gehuwde paren.

Al deze verhalen herinneren eraan dat de overheid ertoe doet. Uw activisme, belangenbehartiging en maatschappelijke betrokkenheid zijn belangrijk – niet alleen tijdens grote politieke verkiezingen, maar ook de kleinere, en in de manieren waarop we elke dag in onze gemeenschappen verschijnen om ze beter te maken.