10 krachtige tarotspreads met vijf kaarten voor beginners en gevorderden

10 krachtige tarotspreads met vijf kaarten voor beginners en gevorderden

Als je nieuw bent in tarotlezen, kan het behoorlijk verwarrend zijn waar je moet beginnen! Er zijn heel veel kaarten en zoveel verschillende manieren om ze te lezen.

Een goede plek om te beginnen is kijken naar Tarot spreads en ze te oefenen op zowel jou als je vrienden en familie.

De vijf-kaart Tarot spread is de perfecte manier om meer te weten te komen over de kaarten en nieuwe manieren te ontdekken om ze te begrijpen en te lezen. Tarotspreads met vijf kaarten zijn vergelijkbaar met tarotspreads met drie kaarten, behalve dat ze je in staat stellen om meer details en begrip te krijgen in het lezen.

Natuurlijk is het lezen van Tarotkaarten sterk gebaseerd op je eigen intuïtie en begrip van het universum. Een tarotspread met vijf kaarten kan echter je intuïtie sturen en je in staat stellen om je eigen Tarot-leesvaardigheden te ontwikkelen.

Wat is de Vijf-kaart Tarot Spread?

Tarot spreads zijn sets of patronen van kaarten die tijdens een sessielezing in een tarotdeck worden gelegd. Een spread wordt gevormd nadat de kaarten zijn geschud en in een deck zijn gesneden. Elk patroon heeft zijn eigen betekenis en er kunnen veel combinaties van 78 kaarten zijn. De spreads kunnen elke grootte of patroon hebben en bevatten normaal gesproken tussen de 3 en 15 kaarten.

vijf kaart tarot spreads

Five Card Tarot Spreads gebruikt – zoals de naam al doet vermoeden – slechts vijf kaarten. Er zijn tal van verschillende tarotspreads met vijf kaarten die vragen over liefde, carrière, leven en familie kunnen beantwoorden. Ze kunnen helpen bij besluitvorming en persoonlijke genezing.

Het is wanneer jij of de querent vijf kaarten uitzoekt en ze in een lijn, in een kruis of in een hoefijzer legt. Elke kaart verwijst naar een specifiek ding met betrekking tot het onderwerp.

Tarotverspreiding met vijf kaarten: verleden heden

Laten we beginnen met de tarotspread met vijf kaarten voor het verleden, het heden en de toekomst. Het lezen in het verleden, het heden en de toekomst is een klassieke spread die vaak wordt beoefend met slechts drie kaarten. Het toevoegen van twee extra kaarten geeft je echter meer begrip voor jou of de situatie van de querent.

verleden heden toekomst vijf kaarten tarot spread

De eerste drie kaarten vertegenwoordigen het verleden, het heden en de toekomst in volgorde. Deze kunnen op een rij geplaatst worden.

Onder de eerste kaart (het verleden) kun je de vierde kaart plaatsen die verwijst naar wat jou of de querent tegenhoudt om verder te gaan. Deze kaart verwijst naar dingen in het verleden waar je niet overheen bent gekomen en die je moet aanpakken.

Onder de derde kaart (de toekomst) kun je de vijfde kaart plaatsen. Dit verwijst naar wat jij of de querent moet doen om vooruit te komen in het leven. Dit is een actiekaart die je houvast geeft.

Five-Card Love Tarot Spreads

Er zijn een paar verschillende tarotspreads met vijf kaarten voor de liefde, dus ik zal je er een voor een doorheen praten, en je kunt de beste kiezen die geschikt is voor jou of de querent!

Vijf-Card Relatie Spread

Deze tarotspread met vijf kaarten is bedoeld voor mensen in een relatie die begeleiding nodig hebben. Het weerspiegelt de huidige situatie van de relatie en wat je moet doen om het zo positief mogelijk te maken!

Plaats eerst drie kaarten op een rij. De eerste verwijst naar wat je in de relatie stopt, de tweede verwijst naar wat je partner in de relatie stopt en de derde verwijst naar de huidige situatie.

vijf kaarten relatie spread

Plaats vervolgens één kaart boven de drie en één eronder. De vierde kaart hierboven verwijst naar de positieve dingen die in de relatie zitten.

De vijfde kaart die onder de drie kaarten staat, verwijst naar de negatieve dingen over de relatie en wat je moet doen om aan de relatie te werken.

Vijf-Card vinden liefde spread

Deze spread met vijf kaarten gaat helemaal over het vinden van liefde en wat jij of de querent moet doen om problemen uit het verleden te overwinnen.

De eerste getrokken kaart wordt in het midden geplaatst en verwijst naar waar je nu staat in het leven. Deze kaart weerspiegelt vaak je eigen houding ten opzichte van liefde en je huidige situatie.

De tweede getrokken kaart kan diagonaal boven de eerste kaart naar links worden geplaatst en verwijst naar eerdere relaties.

tarotspread met vijf kaarten

De derde getrokken kaart kan aan de andere kant van de tweede kaart worden gelegd en verwijst naar wat er goed gaat in je relaties.

Trek nu de vierde kaart diagonaal onder en links van de eerste kaart. Deze kaart verwijst naar problemen en relaties uit het verleden die je nog steeds beïnvloedenr zoeken naar liefde op dit moment. De laatste kaart kan rechts van de vierde kaart worden geplaatst en verwijst naar waar je aan moet werken om toekomstige relaties succesvol te laten zijn.

Spread voor het uiteenvallen van vijf kaarten

Uit elkaar gaan met iemand doet altijd pijn, maar je kunt Tarot gebruiken om begeleiding en begrip te krijgen over de breuk.

Deze eenvoudige spread met vijf kaarten stelt je in staat om de redenen achter de breuk te begrijpen en waar je nu bent.

vijf kaarten tarot verspreid liefde

Plaats drie kaarten op een rij. Deze verwijzen naar jouw aandeel in de breuk, hun aandeel in de breuk en welke externe krachten (indien aanwezig) hebben bijgedragen aan de breuk. Met deze drie kaarten kun je inzicht krijgen in de redenen achter de breuk.

Plaats vervolgens de vierde kaart boven de tweede. Deze kaart verwijst naar wat je hebt gewonnen van de breuk. Dit stelt je in staat om positief te blijven en een breder begrip te krijgen van waar je leven nu is. De vijfde en laatste kaart gaat onder de vierde kaart door en verwijst naar wat je kunt leren van de breuk.

Vijf-Kaart Hoefijzer Tarot Spread

Hoefijzer Tarot spreads zijn erg populair bij het beantwoorden van een specifieke vraag en het vinden van begeleiding in jou of het querents leven over een bepaald onderwerp. Het is echt een veelzijdige spread en je kunt zoveel antwoorden met deze!

Zoals je je kunt voorstellen, is de vijf-kaart hoefijzer Tarot spread aangelegd in een hoefijzer met de eerste drie kaarten naar boven en de laatste twee aan de tegenovergestelde zijden.

vijf kaarten hoefijzer tarot spread

De eerste kaart verwijst naar invloeden uit het verleden. Dit zijn dingen die van invloed zijn op de situatie waarin je je nu bevindt. De tweede kaart weerspiegelt je huidige omstandigheden en wat je uit de situatie wilt halen. De derde kaart weerspiegelt eventuele onverwachte problemen die zich kunnen voordoen en waarvan u op de hoogte moet zijn.

De vierde kaart is een begeleidingskaart en geeft je advies over de beste manier van handelen die je nu kunt ondernemen. De vijfde kaart verwijst naar de uitkomst van de situatie.

Carrièrespreads met vijf kaarten

Een tarotspread met vijf kaarten kan erg handig zijn als het gaat om het begrijpen waar je bent in je carrière of welke beslissingen je moet nemen met betrekking tot promoties en vacatures.

Vijf-Card Tarot Spread voor een nieuwe baan

Deze tarotspread met vijf kaarten is perfect voor wanneer je een promotie of nieuwe baan krijgt aangeboden en je aarzelt om het te accepteren.

De eerste getrokken kaart verwijst naar de voordelen van de baan die je hebt gekregen, en de tweede verwijst naar de nadelen. De derde getrokken kaart weerspiegelt waar je nu staat met betrekking tot je carrière.

vijf kaarten tarot spread voor carrière

Boven de tweede kaart kunt u de vierde plaatsen, die verwijst naar de beste manier van handelen en wat u moet doen met betrekking tot deze vacature.

Plaats ten slotte de vijfde kaart onder de tweede. Deze kaart verwijst naar de uitkomst van de situatie.

Vijf-kaarten Tarot Spread voor loopbaanbegeleiding

Als je het gevoel hebt dat je een beetje vastzit met betrekking tot je carrière, zal een snelle tarotspread met vijf kaarten je in staat stellen om begeleiding en begrip te krijgen van waar je nu bent en wat je moet doen om vooruitgang te boeken.

Deze spread is aangelegd in een stervorm. De eerste kaart weerspiegelt je huidige situatie en waar je nu staat met betrekking tot je carrière. De tweede getrokken kaart kan boven de eerste en naar links worden geplaatst en verwijst naar je houding ten opzichte van werk en je dromen.

vijf kaarten carrière tarot spread 1

Plaats vervolgens de derde kaart bovenaan de spread. Deze kaart geeft aan wat je tegenhoudt om uit te blinken in je carrière.

De vierde getrokken kaart verwijst naar waar je aan moet werken en de vijfde weerspiegelt de volgende stap.

De laatste twee kaarten zijn begeleidingskaarten die je laten zien wat je moet doen om vooruit te komen en uit te blinken in je carrière.

Vijf-Card Tarot Spread voor Healing en Self-Love

Deze tarotspread met vijf kaarten gaat helemaal over het vinden van genezing en zelfliefde. Als je last hebt van een laag zelfbeeld en zelfliefde moeilijk vindt, kun je Tarot gebruiken om te genezen en te groeien.

Soms kan het moeilijk zijn om van onszelf te houden en kunnen we vaak afglijden naar negatieve denkprocessen, maar Tarot is een spiritueel hulpmiddel dat kan leiden en helpen.

vijf kaarten tarot spread voor genezing

Deze vijf-kaarten Tarot spread voor genezing en zelfliefde is in een kruisvorm. De eerste drie getrokken kaarten verwijzen naar je positieve traits en moet in een lijn worden geplaatst.

De eerste kaart verwijst naar wat jou jou maakt en waarom jij de geweldige, unieke persoon bent die jij bent.

De tweede getrokken kaart laat je zien waarom je trots op jezelf moet zijn. Dit kan gaan over je carrière, je vriendschappen of je positieve eigenschappen.

De derde kaart verwijst naar de verbazingwekkende dingen die je doet die een positieve invloed hebben op de mensen om je heen.

Trek na deze drie kaarten de vierde en plaats deze boven de tweede. Deze kaart verwijst naar negatieve handelingen en gedachten die je doet of hebt die je zelfliefde schaden.

Dit kan verwijzen naar angst of destructieve gedragspatronen. Het kan ook gewoon verwijzen naar die slechte gedachten die iedereen over zichzelf heeft!

De vijfde en laatste kaart verwijst naar positieve handelingen die je kunt doen om je beter te voelen over jezelf.

Vijf-Kaart Algemene Tarot Spreads

Misschien heb je op dit moment geen specifieke vraag of probleem en ben je daarom op zoek naar een meer algemene lezing. Daarom heb ik twee tarotspreads met vijf kaarten ontworpen die voor regelmatig gebruik zijn en die tot doel hebben je te begeleiden in je algemene leven.

Dit zijn geweldige spreads om te leren om Tarot te oefenen en de verschillende kaarten te leren en wat ze betekenen voor verschillende dingen.

Vijf-Card General Present Spread

Deze tarotspread met vijf kaarten verwijst naar waar je nu bent en welke dingen je kunt doen om aan jezelf te werken.

De drie kaarten die op een rij moeten worden gelegd, verwijzen naar liefde, familie en carrière. Deze zullen weerspiegelen waar je nu bent met betrekking tot deze dingen.

vijf kaarten tarot spread algemeen

Plaats vervolgens boven de tweede kaart de vierde. Deze kaart verwijst naar iets positiefs dat op dit moment in je leven gebeurt. Het kan een specifiek iets zijn, zoals geld of een huidige relatie. Of het kan algemener zijn en verwijzen naar je kijk op het leven.

De vijfde en laatste kaart moet onder de tweede worden geplaatst en verwijst naar iets negatiefs dat op dit moment in je leven is. Dit is iets dat aandacht nodig heeft.

Vijf-Card Algemene Future Spread

Deze tarotspread met vijf kaarten is een perfecte manier om je toekomst te onthullen en wat er in je leven staat te gebeuren. Het is een geweldige spread om aan het begin van elke week te doen om begeleiding en begrip te krijgen van de komende week.

vijf kaarten toekomstige spread

De eerste kaart moet boven de rest van hen worden geplaatst, omdat dit de hoofdkaart van de lezing is. Dit is degene die je het doel van de nabije toekomst laat zien en wat belangrijk zal zijn in je leven.

De tweede getrokken kaart weerspiegelt je liefdesleven, de derde weerspiegelt je carrière en geld, de vierde zal je gezondheid vertegenwoordigen en de vijfde zal verwijzen naar je thuisleven.

Dit stelt je in staat om algemene begeleiding te krijgen met betrekking tot deze delen van je leven en wat je in de nabije toekomst misschien moet doen.

Welke spread kies je als eerste?

Deze tarotspreads met vijf kaarten zijn perfect voor zowel beginners als experts. Ze zijn een geweldige manier om de kaarten te begrijpen en begeleiding te krijgen op zoveel verschillende gebieden van je leven!

Als je op zoek bent naar meer populaire Tarotkaart spreads, bekijk dan mijn artikel hier dat 11 geweldige spreads voor zowel beginners als gevorderde lezers in detail uitlegt.

Welke tarotspread met vijf kaarten ga jij als eerste uitproberen?