Vier van Kopjes Tarotkaart Betekenis

Vier van Kopjes Tarotkaart Betekenis

De Vier kopjes tarotkaart staat voor het gevoel te stagneren of vast te zitten in het leven. Ben je zo gefocust op de dingen die misgaan dat je niet goed kunt zien hoe je verder moet?

De Vier van Kelken vertegenwoordigt niet alleen de worstelingen die we innerlijk voelen, maar ook invloed van buitenaf. Als je moeite hebt om je gemotiveerd te voelen of grote beslissingen te nemen, doe dan een stap terug en kijk naar wat echt belangrijk is.

Een blik werpen op het grote geheel en kansen grijpen om je situatie te veranderen, zal een wereld van verschil maken.

Het is heel goed mogelijk dat alles wat je nodig hebt voor je ligt. Het loslaten van angst en twijfel zal je in staat stellen om een keuze te maken en vooruitgang te boeken.

Vier van Cups Belangrijkste feiten

Voordat je dieper ingaat op de rechtopstaande en omgekeerde Four of Cups tarotkaart betekenis, en de verbinding met liefde, carrière en leven, kun je hieronder een kort overzicht vinden van de belangrijkste feiten die verband houden met deze Cups-kaart.

Rechtop Depressie, gemiste kansen, vastzitten
Omgekeerd Passie, actie ondernemen, vooruitgaan
Ja of nee Misschien
Getal 4
Element Water
Planeet Maan
Astrologisch teken Kanker

Vier van Kopjes Tarotkaart Beschrijving

Om de vier van kelken tarotkaart betekenis volledig te begrijpen, zullen we eerst een kijkje nemen naar de illustratie, kleuren en symboliek van deze Bekers kaart.

vier van de kopjes tarotkaart

De Four of Cups tarotkaart toont een man die onder een boom zit met drie kopjes voor zich. Hij zit met zijn armen over elkaar en zijn hoofd naar beneden, als in meditatie of diepe gedachten.

Naast hem biedt een wolk een vierde beker aan, die lijkt op die van de Aas van bekers, die een nieuwe start symboliseert.

Hoewel de wolk recht voor de jongeman staat, kan hij het niet zien of weigert hij dit te doen. Net als de boom die in vol blad staat en lijkt op overvloedig leven dat overal om hem heen gaande is.

Als de man op de kaart zou opstaan, zou hij ook kunnen zien dat de lucht blauw is en de vooruitzichten helder.

De beeldspraak hier vestigt de aandacht op het te veel focussen op onze eigen realiteit, gedachten en percepties.

Net als de man die op deze kaart wordt geïllustreerd, zijn we vaak zo druk bezig met het focussen op de drie kopjes die voor ons liggen, dat we nooit andere opties en mogelijkheden opmerken.

Vier van Kopjes Tarot Betekenis

De Vier van Kelken in de rechtopstaande positie staat voor het missen van kansen, depressie en het verliezen van motivatie in het leven.

Kijk je om je heen en heb je het gevoel dat waar je bent en wat je hebt niet genoeg is? Is je leven stilgevallen en lijkt niets je vreugde te brengen? Of misschien heb je te maken gehad met financiële problemen?

De Vier van Kelken vertelt je dat om je stagnerende situatie weer in beweging te krijgen, je eerst je houding moet evalueren en je huidige situatie moet accepteren.

Zoals Eckhart Tolle zegt: ” Accepteer, dan handel. Wat het huidige moment ook bevat, accepteer het alsof je het hebt gekozen. Werk er altijd mee, niet ertegen. Maak er je vriend en bondgenoot van, niet je vijand. Dit zal je leven op wonderbaarlijke wijze veranderen.”

Hoewel het verleidelijk kan zijn om je in jezelf terug te trekken, moet je dit vermijden. Als je je ogen opent en om je heen kijkt, zul je in staat zijn om hier een weg doorheen te vinden.

Net als op de Four of Cups-kaart kan de oplossing recht voor je neus liggen, maar alleen als je bereid bent om het te zien. Zo niet, dan loop je het risico de window of opportunity te missen.

Geld en carrière betekenis

De Vier van Cups in een carrière spread duidt op een verlies van motivatie op het werk. Heb je moeite om je te concentreren op je taken omdat je ongelukkig bent in je werk?

Deze kaart moedigt je aan om dankbaar te zijn voor het feit dat je in dienst bent en om je te concentreren op de positieve dingen. Een carrière hebben waar je niet gek op bent, is beter dan werkloos zijn.

Als je deze energie gebruikt om je werk beter te doen, zou je kunnen merken dat je een promotie of een baanaanbieding krijgt om iets te doen dat je meer interesseert.

De Vier van Kelken draait allemaal om kansen, dus zorg ervoor dat je je ogen openhoudt voor degenen die zich aan je zullen presenteren. Door onderweg een positieve houding aan te houden, ben je klaar voor wanneer ze aankomen.

Liefde en relaties Betekenis

In een liefde en relatie spread, de Vier kopjes vraagt aandacht voor het hameren op dezelfde negatieve energie in een relatie. Je besteedt te veel tijd aan boos zijn of ruzie maken met je partner.

Als deze persoon je onrecht heeft aangedaan, is dit het moment om met een oplossing te komen of weg te lopen. Probeer minder tijd te besteden aan het focussen op het negatieve en praat elke dag over de goede dingen die in je relatie gebeuren.

Je zult verrast zijn over welke deuren er opengaan in je relatie wanneer je dagelijks dankbaarheid en liefde uitdrukt.

Als je single bent, belooft de Four of Cups in een liefdescontext dat er een nieuwe relatie op je pad komt. Je moet je echter bewust zijn van de aandacht die je aan deze zaak besteedt.

Als je te veel tijd besteedt aan het geloven dat je nooit de juiste persoon zult ontmoeten, kun je je schot missen. Wees kalm en zelfverzekerd in de wetenschap dat je veel geweldige dingen te bieden hebt in een relatie en concentreer je op het zorgen voor jou.

Een gelukkig persoon die vertrouwen heeft in zichzelf trekt anderen aan die ook veilig zijn.

Gezondheid en spiritualiteit Betekenis

De Vier kopjes in een Gezondheid lezen suggereert dat je je misschien down, depressief of moe voelt als gevolg van fysieke of mentale problemen.

Dit kan frustrerend zijn, vooral als je het gevoel hebt dat je er ‘uit wilt breken, maar dat niet kunt. Hoewel focussen op dankbaarheid je misschien niet fysiek heel maakt, kan het je helpen je beter te voelen.

Hoe erg ons lot in het leven ook is, er zijn altijd anderen die worstelen met meer of erger. Als je schoon water, een huis en geld hebt om jezelf te voeden, doe je het beter dan miljoenen.

Om je fysieke, mentale en spirituele vooruitzichten te verbeteren, overweeg dan dankbaarheidsdagboeken in plaats van je te concentreren op negatieve gedachten.

Vier van de kopjes omgekeerd

In deze paragraaf zullen we wat meer vertellen over wat het betekent als je de Four of Cups tarotkaart in de omgekeerde positie (ondersteboven) hebt getrokken.

vier van de kopjes omgekeerd

De Vier van Cups omgekeerd vertelt een verhaal over het overwinnen van obstakels. Je hebt jezelf buiten de gebaande paden geduwd en je bent nu in staat om oplossingen te zien die je nooit eerder hebt opgemerkt. Aan de gevoelens van gevangen zitten komt een einde.

Omdat je hebt besloten om vooruit te gaan en positieve verandering in je leven teweeg te brengen, zul je vrijheid krijgen van wat je zo lang heeft gezwoegd. Als je hebt geworsteld om vreugde in het leven te vinden, blijf dan doorgaan en glimlachen – je hebt alles wat je nodig hebt al.

Vier kopjes: Ja of Nee

De Vier kopjes tarotkaart in een Ja of nee lezen betekent ook dat je wordt tegengehouden door negatieve emoties zoals nederlaag of frustratie. Het vertelt ons dat je je stagneert en dat je misschien moeite hebt om het pad te zien dat je moet nemen om weer gelukkig te zijn.

Ben je klaar om een sprong te wagen? Ga ervoor! Zorg er wel voor dat je de juiste ‘beker’ omarmt als je ja zegt.

Vier van Kopjes en Astrologie

De Vier van Kelken wordt geassocieerd met het sterrenbeeld Kreeft – net als de Aas, Twee en Drie van Kelken. De Kreeft-persoonlijkheid is loyaal, beschermend, intuïtief en zorgzaam, maar kan ook overgevoelig, humeurig en wraakzuchtig zijn. Net als de man afgebeeld op de Four of Cups-kaart.

Kreeft wordt geregeerd door de Maan, de planeet die onze emoties, onze gevoelens en de dingen die ons een getroost gevoel geven, bestuurt.

Belangrijke kaartcombinaties

The Four of Cups staat niet altijd voor het gevoel vast te zitten. In combinatie met andere kaarten kan de betekenis van deze bekerkaart veranderen en gaat het meer om verandering, verbinding maken met je Hogere Zelf en doelen stellen.

Hieronder vind je de belangrijkste Four of Cups kaartcombinaties.

Vier van Kelken en de Dwaas

Voel je je gestrest, overweldigd en niet in staat om de situaties waarin je je bevindt te beheersen? Als de Vier van Kelken en de Dwaas samen in een spread verschijnen, overweeg dan om je meer te concentreren op meditatie als een manier om vreugde in je leven te herstellen.

Meditatie biedt een manier om weg te komen van de negativiteit die je voelt en herkauwende gedachten. Dit is kostbare tijd die je kunt reserveren om tijd door te brengen in ‘geen gedachte’ en zal helpen de innerlijke vrede te herstellen.

Vier van Kelken en de Keizer

De Vier van Kelken en de Keizer betekenen dat je verveeld bent met routine. Het is tijd om dingen te veranderen en iets nieuws te proberen. Probeer ’s ochtends dertig minuten eerder wakker te worden om een korte wandeling te maken of elke nacht meer tijd vrij te maken om dingen te doen die je leuk vindt.

Welke hobby heb je altijd al willen verkennen? Is er een plek in de buurt die u wilt bezoeken?

Naarmate je je meer gaat concentreren op wat je wilt doen versus wat je moet doen, zul je merken dat het verdriet en de zorgen daardoor wegsmelten.

Vier van Kelken en de Strijdwagen

Dit duo bevestigt het verlangen naar een beter leven. Dit is een goed moment om te overwegen om een stap te zetten ten behoeve van jezelf en je gezin. De Vier van Kelken samen met de Wagen beloven dat als je eenmaal deze zet hebt gedaan, je ook in een betere mentale toestand zult zijn.

Dit kan een fysieke verandering van omgeving zijn of verbonden met een relatie of baan. Als je de tijd neemt om je te verbinden met je Hogere Zelf, weet je precies wat je moet doen.

Vier van Kelken en Acht van Zwaarden

Wanneer de Vier van Kelken en de Acht van Zwaarden in koor verschijnen, moet je stoppen met aan jezelf te twijfelen.

Misschien heb je het gevoel gehad dat je niet slim genoeg bent om die baan te krijgen die je wilt, of voel je je niet gekwalificeerd om hogerop te komen in degene die je hebt.

Verban deze gedachten uit je geest en onthoud: je bent in staat tot alles wat je je geest stelt.

Wat is je grootste wens? Stel je focus op dit ding en maak een lijst om je doelen te bereiken. The sky is the limit!

Mijn favoriete vier van cups kaarten

Hoewel ik alle beschrijvingen schrijf op basis van het Rider-Waite Tarot deck, betekent dit niet dat ik ook andere decks gebruik.

En er zijn zoveel mooie decks die er zijn! Ik kan mezelf verliezen door te bladeren en op internet te zoeken naar mooie tarotkaarten.

Hieronder vind je een kleine selectie van mooie Four of Cups tarotkaarten.

Vier kopjes in een lezing

Dat is alles voor de Vier van Kelken tarotkaart betekenis. Hoewel de kaart staat voor het gevoel vast te zitten en te stagneren, vertelt het je ook dat soms alles wat je nodig hebt voor je ligt.

Vergeet niet om naar het grote geheel te kijken en angst en twijfel los te laten. Dit zal je in staat stellen om een keuze te maken en vooruit te gaan!

Als je de Vier van Kelken in je tarotlezing hebt getrokken, ben ik heel benieuwd of de betekenis voor jou logisch was. Laat hieronder een reactie achter.