5 ideeën over hoe u een verschil kunt maken tijdens het coronavirus

Nu COVID-19 zich over de Verenigde Staten en de wereld verspreidt, vragen velen van ons zich af hoe we een verschil kunnen maken.

Zeker, als je een arts, verpleegkundige of epidemioloog bent, lijkt het misschien voor de hand liggend hoe je een verschil kunt maken. Maar voor de rest van ons is het veel minder duidelijk.

Hier zijn 5 ideeën over manieren om maak een tastbaar verschil in deze ongekende tijd:

Blijf thuis

Social distancing is de beste manier om ervoor te zorgen dat ons gezondheidszorgsysteem niet overweldigd wordt door een plotselinge toestroom van nieuwe patiënten. Door de mensen met wie we omgaan te beperken, beperken we de mogelijkheden voor verspreiding van het virus.

Kies videogesprekken boven IRL-lopers. Download apps voor cocktailrecepten in plaats van uit te gaan voor een drankje. Probeer een nieuw recept in plaats van uit eten te gaan. En pak een nieuwe hobby thuis op in plaats van naar de film te gaan.

Als je naar buiten moet, oefen dan sociale afstand door 6 meter afstand te houden van anderen.

Doneer aan Feeding America

30,3 miljoen kinderen krijgen elk jaar gratis of gereduceerde lunches op hun openbare scholen. We hebben de mogelijkheid om ervoor te zorgen dat kinderen genoeg te eten hebben nu scholen in het hele land sluiten.

De nummer één manier waarop u kunt helpen voedsel te verstrekken aan kinderen in nood, is door geld te doneren aan voedselbanken. (Voedselbanken kunnen veel betere deals krijgen voor boodschappen dan jij. Dus laten ze een dollar veel verder gaan.)

Uw donatie aan Feeding America zal een verschil maken in voedselbanken in het hele land. U kunt vandaag nog een donatie doen.

Cadeaubonnen kopen

Naarmate meer en meer steden mensen aanmoedigen om afstand te nemen en openbare ruimtes te vermijden, kan dit een verwoestend effect hebben op kleine bedrijven die misschien niet het geld hebben om de storm te doorstaan.

Koop een cadeaubon van hun website om hen het geld te geven dat ze nodig hebben om de storm te doorstaan. Verzilver het dan over een paar maanden. Ze zullen dankbaar zijn voor je steun en het is een geweldige manier om het vooruit te betalen.

Tip Echt goed

Zorgprofessionals moedigen iedereen aan om thuis te blijven en niet samen te komen in de openbare ruimte.

Dit is een belangrijk advies om te volgen – maar helaas zal het een enorme impact hebben op onafhankelijke restaurants, bars, salons, coffeeshops en meer. Ondernemers en parttimers gaan hier hard door geraakt worden.

Als je bezorgen of afhalen bestelt, overweeg dan om een extra royale fooi te geven.

Als je afspraken hebt met een kapper, counselor, massagetherapeut of iemand anders, overweeg dan om een manier te vinden om ze nog steeds te betalen voor hun diensten of stuur ze het geld dat je zou hebben getipt.

Steun Artiesten, Sprekers, Muzikanten, Freelancers, Etc…

Kunst, creativiteit en inspiratie zullen ons helpen om deze moeilijke tijd door te komen.

Maar kunstenaars en makers die zelfstandig werken, zullen onevenredig worden getroffen door het coronavirus en de economische gevolgen ervan, omdat conferenties en evenementen worden geannuleerd, mensen minder geld uitgeven en minder kunst buitenshuis wordt genoten.

Denk aan de makers die een verschil voor je hebben gemaakt en koop iets in hun online winkel, word een supporter op Patreon of vraag ze gewoon om hun Venmo. Ze zullen dankbaar zijn voor de steun.

Vrijwilliger online met Crisis Text Line

Als je plotseling merkt dat je meer tijd hebt , gebruik het dan goed door vrijwilligerswerk te doen als crisistekstlijnbegeleider.

Crisis Text Line is de gratis, 24/7 tekstregel voor mensen in crisis in de Verenigde Staten. De service wordt aangedreven door vrijwillige crisisadviseurs die op afstand werken – overal met een computer en een veilige internetverbinding werkt.

Ze zullen je gratis training geven – en je zult in staat zijn om mensen te ondersteunen die het moeilijk hebben in deze moeilijke tijd. Je kunt vandaag nog solliciteren.

Wees vriendelijk

Glimlach naar de vuilnisman.

Bel je familie.

Controleer je vrienden die parttime zijn.

Koop alleen wat je nodig hebt.

Stuur lange e-mails naar mensen van wie je houdt.

Help mensen zich minder eenzaam te voelen.

Deel positieve berichten op sociale media.