Verschillende soorten Fusion Pilates

Verschillende soorten Fusion Pilates
Twee vrouwen die Pilates op ballen beoefenen

altrendo afbeeldingen / Getty Images


Pilates op een oefenbal. Pilates met fitnessbanden. Pilates met yoga. Pilates met tangodansen. Pilates in het zwembad. De lijst van Pilates-oefeningen versmolten met andere activiteiten gaat maar door. Maar hebben we het echt nog steeds over Pilates als het meestal wordt gepresenteerd in de context van een ander oefensysteem? Een groot deel van de Pilates-gemeenschap zou nee zeggen, en een groot deel zou ja zeggen.

Pilates’ Wortels

Joseph Pilates ontwikkelde een enorm repertoire aan oefeningen gebaseerd op zeer specifieke bewegingsprincipes. Zijn oefeningen worden gedaan op een oefenmat of met een van de vele apparaten die hij heeft uitgevonden, zoals de magische cirkel, Pilates-stoel en reformer. Dat is bijna het einde van het verhaal voor veel traditionalisten in de Pilates-wereld.

Omdat de Pilates-methode echter de bewegingswetenschap heeft beïnvloed en vice versa, hebben veel nieuwe benaderingen en apparatuurtypen hun weg gevonden naar Pilates-training.

Wanneer houdt Fusion Pilates op Pilates te zijn?

De kritische vraag wordt dan: Hoe ver weg van traditionele Pilates is te ver weg? Als je een les volgt of een video koopt die beweert een samensmelting te zijn van Pilates en iets anders, bijvoorbeeld Pilates en stijldansen, maar er zijn slechts twee traditionele Pilates-oefeningen in het geheel, is het dan nog steeds Pilates? Wat als ze kernversterkend werk toevoegen? Als je een Pilates on the ball-les doet en de instructeur heeft niet meer dan een eendaagse “Pilates on the ball” -certificering van een van de vele zelfbenoemde certificeringsbedrijven, krijg je dan de voordelen die gepaard gaan met het correct doen van Pilates?

Hoewel de meeste pilates-gebaseerde instructie uitstekend is, zijn sommige lessen die Pilates combineren met andere apparatuur en tradities zo afgeleid dat er geen echte Pilates meer in zit, behalve als een naam of een marketingtool.

Tips voor het vinden van Quality Fusion Pilates

Dus hoe weet je of je een Pilates-fusie-ervaring krijgt die je genoeg Pilates geeft om het de moeite waard te maken, vooral als er geen traditionele Pilates wordt onderwezen? De 5 onderstaande tips helpen u een veeleisende klant te zijn:

  1. De beste oplossing is om je Pilates te kennen. Volg een aantal Pilates lessen, apparatuur of mat, met een volledig gecertificeerde Pilates instructeur. Ga dan verder met het combineren van Pilates met andere activiteiten. Je zult tenminste een gevoel hebben voor de basisprincipes van Pilates-beweging, en je zult in staat zijn om die principes weerspiegeld te zien in je fusion-instructeur – of niet.
  2. Ontdek hoeveel Pilates-instructie je Pilates-fusieleraar eigenlijk heeft. Neem geen genoegen met een eendaagse workshop. Als je instructeur Pilates combineert met iets anders, yoga of ballet, bijvoorbeeld, moeten ze goed getraind zijn in beide.
  3. Zoek naar de basisprincipes van Pilates-geïnspireerde instructie, zoals de nadruk op de buikspieren die worden getrokken ter ondersteuning van de kern; lengte en uitlijning; oefenaanpassingen; core stabiliteit met inbegrip van buikspieren, schouders en bekken; geïntegreerde ademhaling; en een gevoel voor de Pilates principes.
  4. Vraag jezelf af hoe je je voelt na een les. Krijg je de voordelen die je associeert met Pilates training? Voelen je ledematen langer aan en voel je je langer? Krijg je kracht zonder spanning? Is je houding beter en is je ademhaling gemakkelijk en vol? Voel je je flexibeler?
  5. Bereid jezelf voor door meer te lezen over Pilates-oefeninstructies om een meer discriminerende beoefenaar te worden.

Hoewel de meeste pilates-gebaseerde instructie uitstekend is, zijn sommige lessen die Pilates combineren met andere apparatuur en tradities zo afgeleid dat er geen echte Pilates meer in zit, behalve als een naam of een marketingtool.