Tips voor je eerste yogales

Tips voor je eerste yogales
Vrouwen in een yogales in neerwaarts gerichte hondenhouding

Hero Images / Getty Images

  • Video versus Studio
  • Wat te dragen
  • Wat mee te nemen
  • Hoe zich voor te bereiden
  • Oefentips
  • Klasse Etiquette
  • Volgende in Beginnen Yoga Gids

    Hoe een thuis yogabeoefening te starten

Wanneer je helemaal nieuw bent in yoga, heb je waarschijnlijk veel vragen over waar je aan begint, inclusief wat je moet dragen, wat je mee moet nemen naar de les en hoe je jezelf kunt voorbereiden. Weten wat er van tevoren wordt verwacht en wat werkt, zal je helpen om je comfortabeler te voelen tijdens je eerste les. Dit is wat je moet weten voor je eerste flow.

Video versus Studio

Over het algemeen is het het beste om, als je nieuw bent in yoga, naar een studio te gaan voor persoonlijke instructie terwijl je aan de slag gaat met je beoefening. Cursusleiders kunnen gepersonaliseerde feedback geven op het formulier en ze kunnen wijzigingssuggesties doen voor verschillende poses die eenvoudigweg niet mogelijk zijn om via de meeste online of videogebaseerde platforms te komen. Natuurlijk zijn studiolessen duurder en kosten ze meestal $ 20 tot $ 30 per sessie, maar als je net begint, is het een waardevolle uitgave.

Dat gezegd hebbende, als je geen yogastudio bij je in de buurt hebt, als de lestijden niet werken met je schema, of als het naar een studio gaan je anderszins verhindert om aan de slag te gaan, zijn videolessen een perfect acceptabele oplossing. Het belangrijkste om te onthouden is om video’s te zoeken die zijn gemaakt door gecertificeerde yoga-instructeurs die zijn afgestemd op beginners. U wilt dat de instructie duidelijk, methodisch en veilig is, met veel verbale aanwijzingen voor wijzigingen.

Online streamingdiensten, zoals YogaGlo, Grokker en YogaDownload, bieden allemaal opties van hoge kwaliteit als u besluit video-inhoud te gebruiken in plaats van persoonlijke instructie.

Wat te dragen

Hoewel het misschien lijkt alsof je je moet uitdosten in designer yoga-uitrusting voordat je naar de les gaat, kan dat niet verder van de waarheid zijn. Draag voor je eerste paar lessen items die je al bij de hand hebt en houd de dingen zo eenvoudig mogelijk. Hier zijn een paar tips:

Schoenen

Yoga wordt meestal op blote voeten gedaan. Je zult af en toe mensen zien met een soort sok of schoen, maar dat komt vaak door een blessure of medische aandoening. Als je je helemaal ongemakkelijk voelt om je schoenen uit te trekken in het bijzijn van vreemden, sluit dan een compromis door yogasokken te dragen. Deze speciale sokken hebben antislipgrepen aan de onderkant die de mat “grijpen” en voorkomen dat je voeten uitglijden.

Broek

Er zijn veel verschillende stijlen yogabroeken, maar je hoeft niet op te raken en een speciaal paar te kopen voor je allereerste les. Elke comfortabele trainingsbroek of korte broek is voldoende, maar zorg ervoor dat je broeken vermijdt die niet rekken, zoals jeans.
Na een paar lessen kun je besluiten dat je een broek nodig hebt die korter, langer, losser, hoger getailleerd is of niet elke keer dat je je uitstrekt naar beneden valt. Dat is een goed moment om te gaan winkelen. Je kunt vasthouden aan grote dozenwinkels zoals Target of Walmart, die beide atletische kledinglijnen hebben, of je kunt speciaalzaken zoeken die specifiek zijn gericht op de yogamarkt.

Tops

Een shirt dat een beetje getailleerd is, werkt het beste voor yoga. Grote baggy t-shirts, of zelfs loszittende trainingsshirts, zijn niet geweldig omdat ze elke keer dat je voorover buigt naar beneden glijden … en je gaat veel bukken. Mouwloze tops zijn populair omdat ze bewegingsvrijheid in de armen en schouders mogelijk maken. Draag het soort bh dat je verkiest om te sporten. Voor vinyasa en vroegere lessen heb je misschien een meer ondersteunende sportbeha nodig.

Uitrusting voor Hot Yoga

Als je hot yoga of Bikram gaat doen, zijn er enkele speciale overwegingen. Omdat de lessen in een hete kamer worden gehouden, zijn katoenen kleding en lange tops of broeken niet ideaal, omdat ze zweet vasthouden en je warmte dicht bij je lichaam houden. Het is een goed idee om korte broeken en vochtafvoerende kleding te dragen om de oefening te vergemakkelijken. Zie onze aanbevelingen voor hot yoga wear voor meer gedetailleerd deskundig advies.

Wat mee te nemen

Over het algemeen is het enige dat je mee hoeft te nemen voor je eerste les een positieve houding en een open geest. Natuurlijk zijn er veel leuke accessoires die je in de loop van de tijd aan je yoga-arsenaal kunt toevoegen, maar begin klein en houd het simpel.

Mat

Als je op weg bent naar je allereerste les, maak je dan geen zorgen over het meenemen van een mat als je er geen hebt. De meeste yogalocaties verhuren matten voor een dollar of twee. Als je naar de les blijft gaan, of als je thuis oefent, zul je willen om te investeren in je eigen mat. Hoewel je misschien in de verleiding komt om een goedkope mat te kopen bij je lokale winkel, als je echt toegewijd bent aan je yogabeoefening, is het de moeite waard om te investeren in een mat van hoge kwaliteit.
Een ondersteunende, goed gemaakte mat die goede tractie en duurzaamheid op lange termijn biedt, maakt het verschil. Hoewel er veel opties op de markt zijn, zijn retailers zoals Manduka, Liforme en Yellow Willow allemaal bekende merken met een goede staat van dienst op het gebied van kwaliteit en service. Voor een kwaliteitsmat verwacht je tussen de $ 60 en $ 120 te betalen.

Waterfles

Als je naar hot yoga gaat, zorg er dan voor dat je water meeneemt. Voor andere vormen van yoga kun je wachten tot na de les om een drankje te krijgen.

Handdoek

Als je de neiging hebt om veel te zweten, of als je hete yoga probeert, neem dan een handdoek mee naar de les.

Props

Tenzij je uitsluitend thuis oefent, is het niet nodig om je eigen rekwisieten te hebben. De studio’s zijn voorzien van blokken, dekens en riemen. Je leraar zal je vertellen welke rekwisieten nodig zijn voor elke klas, maar als ze dat niet doet, pak dan toch een blok en een riem, voor het geval je een assist nodig hebt om in een pose te komen.

Hoe zich voor te bereiden

Het mooie van yoga is dat er heel weinig anders voor nodig is dan je eigen lichaam. Voorbereiding is eenvoudig, maar als je nieuw bent, is het altijd een goed idee om een beetje vroeg naar de les te gaan om jezelf te helpen wennen aan de omgeving en jezelf voor te stellen aan de instructeur. Hier zijn een paar andere tips om in gedachten te houden:

Maak uzelf vertrouwd met beginnersvriendelijke poses

Alle verschillende houdingen kunnen overweldigend aanvoelen de eerste keer dat je yoga doet. Gelukkig is het met behulp van internet gemakkelijk om veelvoorkomende houdingen te onderzoeken, zodat ze semi-bekend lijken de eerste keer dat je de instructeur ze hoort cue. Je hoeft de poses niet van tevoren te oefenen, maar lees hun namen door en kijk naar hun foto’s om een idee te krijgen van wat je je lichaam gaat vragen te doen.

Vermijd zware maaltijden voorafgaand aan de les

Eet geen zware maaltijd vlak voordat je yoga doet. Wanneer je begint te bewegen, wordt alles opgeklopt en kun je je ziek gaan voelen als je maag te vol is. Je kunt een uur of twee voor de les een lichte snack nemen.

Touch Base met de instructeur

Als je helemaal nieuw bent in yoga, laat het de instructeur dan weten voordat de les begint. De instructeur weet dan dat hij je tijdens de les in de gaten moet houden en waar nodig extra aanwijzingen voor poses moet aanbieden.
Het is ook belangrijk om je instructeur te laten weten of je verwondingen hebt of zwanger bent, en hoe je je voelt over het ontvangen van hands-on correcties. Al deze informatie geeft de instructeur de mogelijkheid om je eerste les zo comfortabel en toegankelijk mogelijk te maken.

Warm je op als je vroeg bent

Als je toevallig vroeg in de les bent, is dit het perfecte moment om een plek in de kamer te kiezen. In het midden en naar achteren zijn is een geweldige manier om te observeren hoe anderen bewegen als een gids samen met de leraar die je tijdens de les zal ondersteunen. Zorg er ook voor dat u van tevoren de badkamer gebruikt om de verstoring van het moeten uitstappen tijdens de les te voorkomen.

Oefentips

Er is geen betere manier om te leren dan door te doen, maar een eerste oefening kan als veel voelen. Je leert nieuwe fysieke houdingen, je hoort nieuwe terminologie en je wordt ondergedompeld in een nieuwe omgeving. Het belangrijkste om te onthouden is om te blijven ademen en gefocust te blijven op jezelf in plaats van op de mensen om je heen. Alles zal met de tijd gemakkelijker worden, dus doe je best en houd deze tips in gedachten:

Uitlijning

Of je nu in een yogales zit of een dvd gebruikt, houd de uitlijning van de instructeur goed in de gaten. Uitlijning verwijst naar de precieze manier waarop het lichaam in elke houding uitlijnt. Veilige uitlijning is erg belangrijk om de voordelen van elke houding te maximaliseren en de kans op letsel te minimaliseren.

Kijk en luister

Wanneer je voor het eerst de houdingen leert, is het goed om door de kamer te kijken om te zien wat iedereen doet, maar kijk naar de leraar voor je primaire instructie. Luister ook naar verbale signalen terwijl ze beschrijft hoe ze elke pose moet doen. Er zijn enkele aanpassingen die je misschien niet visueel kunt onderscheiden, maar door te luisteren en micro-aanpassingen aan je lichaam te maken, kan de uitlijning en het voordeel van de houding aanzienlijk verbeteren.

Blijf positief

Voel je niet slecht als de leraar je houdingen corrigeert. Hands-on instructie kan ongelooflijk nuttig zijn voor het leren van een goede vorm. Probeer jezelf niet hard te beoordelen in vergelijking met wat anderen op hun matten doen. Yoga is een persoonlijke oefening en ieders vaardigheden en doelen zijn anders. Blijf luchtig en behoud je gevoel voor humor. Lach als je valt uit een pose, glimlacht als het moeilijk wordt. Het is ook oké om nee te zeggen tegen een aanpassing als de hands-on aanpak van de leraar niet is wat je wilt. Geniet ervan.

Vertrouw op je oordeel

Vergeet niet dat je praktijk persoonlijk is. Niemand anders is in je lichaam, dus stel je uit voor je eigen oordeel over wat je wel en niet kunt doen. Na verloop van tijd leer je het verschil te onderscheiden tussen iets waar je misschien bang voor bent of denkt dat je het niet kunt doen en iets dat eigenlijk pijnlijk of mogelijk gevaarlijk voor je is.
Er is geen haast om in een bepaalde pose te komen. Luister naar je lichaam en respecteer wat het je vertelt over hoe je moet oefenen.

Vragen

Misschien wel de belangrijkste tip is om altijd vragen te stellen als je iets niet begrijpt. Als het gaat om dieper in de yogagemeenschap, cultuur te duiken, zijn studenten in de studio bijna altijd blij om hun expertise te delen. Vragen over specifieke fysieke houdingen kunnen het beste gericht zijn op je leraar, tijdens of na de les.

Klasse Etiquette

Gezond verstand en hoffelijkheid zijn de hoekstenen van goede etiquette in elke situatie. Kom naar de praktijk met een open hart en een open geest. Nodig compassie uit om je gids te zijn terwijl je oefent met verschillende soorten lichamen. Wees nooit bang om anderen te helpen, zelfs als je een extra blok voor je buurman pakt of ruimte maakt voor iemand die te laat is aangekomen. Yoga moet een veilige en gastvrije ruimte zijn voor iedereen. Maar als je nerveus bent om met yoga te beginnen, zijn er een paar etiquette-overwegingen die specifiek zijn voor yogalessen en studio’s.

Zet uw mobiele telefoon stil

Maak er een gewoonte van om dit te doen zodra je in de les komt. Je zult je schamen als je telefoon rinkelt tijdens de les, en het is een grote afleiding voor de instructeur en andere studenten. Als je het vergeet en je mobiele telefoon gaat over, ga er dan naartoe en schakel de beltoon onmiddellijk uit. Neem nooit de telefoon op en stuur nooit sms’jes tijdens de les.

Kom op tijd

Kom minstens 10 minuten voordat de les begint, zodat je tijd hebt om in te checken, je mat neer te leggen en indien nodig naar de badkamer te gaan. Als je te laat komt, ga dan niet meer dan 10 minuten nadat deze is begonnen een les binnen. Wacht op de volgende les of een andere dag.

Respecteer de matruimte van anderen

Toen we yogastudenten vroegen wat hun grootste huisdieren waren, was “mensen die op mijn mat stappen” het beste antwoord. Ja, het lijkt een klein probleem, en soms is het moeilijk in een echt drukke kamer, maar doe je best om te voorkomen dat je op de matten van andere studenten stapt terwijl je je een weg baant door de kamer.
Als je een les bijwoont die meestal druk is, plaats je je mat ook vrij dicht bij de persoon naast je, zodat er genoeg ruimte is voor iedereen. Wees altijd bereid om je mat te verplaatsen om ruimte te maken voor een andere student.

Respecteer de leraar

Wanneer je een yogales binnengaat, meld je je aan om de leraar te respecteren voor het volgende uur of zo. Je kunt halverwege de les ontdekken dat je niet om deze leraar, afspeellijst of stijl van yoga geeft, maar je moet doorgaan met de les, de instructies van de leraar volgen, je savasana nemen en leren van de ervaring. Uit de middenklasse lopen wordt zelden als oké beschouwd.

Ga naar de badkamer tijdens rusthoudingen

IkHet is prima om de klas een paar minuten te verlaten om naar de wc te gaan. Het is niet nodig om toestemming van de leraar te vragen. De beste tijd om te gaan is wanneer er een periode van rust is, hetzij in de houding van het kind of in de neerwaartse hond. Vermijd gewoon ontwijken tijdens uitdagende houdingen of het overslaan van een deel van savasana.

Sla Savasana niet over

Je laatste ontspanning in savasana is een belangrijk onderdeel van je beoefening. Verlaat de klas niet te vroeg. Als het moet, vertel het de leraar dan voordat de les begint en neem een korte savasana voordat je gaat. Maak hier gewoon geen gewoonte van.