Tiffany Haddish’s verjaardag

()
Ontvang voorspellingen, nieuws en updates in je inbox.

De Amerikaanse stand-up comedian en actrice Tiffany Sara Cornilia Haddish werd geboren op 3 december 1979 in South Central Los Angeles, Californië. Haddish wendde zich aanvankelijk tot humor als een manier om met een moeilijk gezinsleven om te gaan tijdens haar jeugd en tienerjaren. Nadat ze in 1997 afstudeerde aan de middelbare school, schreef ze zich in voor het Laugh Factory Comedy Camp, een keten van comedyclubs in de VS, als een manier om veilig om te gaan met haar pijnlijke levenservaringen. Toen ze het kamp verliet, ging Tiffany naar het Santa Monica College en werkte ze aan verschillende banen om zichzelf te onderhouden terwijl ze studeerde.

Tiffany begon haar acteercarrière in 2005 en verscheen in verschillende populaire shows in die tijd, zoals Dat is so Raven, mijn naam is Earl, het is altijd zonnig in Philadelphia, en als zichzelf in comedy sketch shows zoals Bill Bellamy’s Who’s Got Jokes? en Nick Cannon Presenteert: Short Circuitz. Haar filmdebuut was ook in 2005, in De stedelijke demografie, gevolgd door Ontmoet de Spartanen (2008) en Janky Promotors (2009.) Tiffany bleef tussen 2008 en 2012 deelnemen aan sketch comedy, reality en andere game-achtige shows, zoals Reality Bites Back, Black to the Future, The Tony Rock Project, Last Comic Standing, Who Wants to Date a Comedian? en in de talkshow Chelsea De laatste tijd.

In 2013 had Haddish een zeven afleveringen durende reality-parodieshow Echte echtgenoten van Hollywood. In 2014 trad ze toe tot de hoofdcast van soaps. Als van je houden verkeerd is voor het eerste seizoen. Een jaar later kreeg Tiffany een vaste rol in de sitcom van NBC. De Carmichael Show, voor een totaal van drie seizoenen. De show werd over het algemeen goed ontvangen door critici en het publiek en hielp Tiffany beroemd te worden. Haar doorbraakrol was echter toen ze werd gecast als een van de hoofdrollen in de komediefilm. Meisjes Trip (2017.) De film was een kritisch en commercieel succes en Haddish werd geprezen om haar prestaties daarin. In november 2017 presenteerde Tiffany een aflevering van de variétéshow Zaterdagavond Live, als eerste Afro-Amerikaanse stand-upcomedian die dit deed; ze won een Primetime Emmy voor haar optreden in de show. In 2018 speelde Tiffany in De Laatste O.G., haar eerste hoofdrol in een sitcom, bleef drie seizoenen aan.

In 2019 waren Tiffany’s belangrijkste acteercredits als stemacteur voor verschillende geanimeerde personages, zowel in televisie als film. Op het grote scherm leende ze haar stem aan The Lego Movie 2: Het tweede deel, Het geheime leven van huisdieren 2 en De Angry Birds Film 2. Op tv werd ze gecast als een van de titulaire personages in de animatieserie van Netflix. Tuca & Bertie. Datzelfde jaar presenteerde ze ook Kinderen zeggen de meest gewaagde dingen, een ABC-revivalshow die na één seizoen werd geannuleerd en haar eigen comedyspecial op Netflix had, Tiffany Haddish presenteert: ze zijn klaar. In 2020 had Tiffany een rol in komediefilm Als een baas, evenals stem geacteerd in Phineas en Ferb de film: Candace tegen het universum en De SpongeBob Film: Sponge on the Run. Andere opmerkelijke filmrollen tussen 2021 en 2022 waren Op de telling van drie, Bad Trip, Hier vandaag, en Paaszondag.

Haddish speelt momenteel in moordmysterieserie De Afterparty en is ingesteld om te verschijnen in Spookhuis, Disney’s nieuwe theaterbewerking van de gelijknamige pretparkattractie, ergens in 2023.