Tien van Pentakels Tarotkaart Betekenis

Tien van Pentakels Tarotkaart Betekenis

De Tien van Pentakels schetst een beeld van hoe geweldig het leven kan zijn als het goed gaat met iedereen in een gezin. Het vertegenwoordigt zowel financiële zekerheid als geluk, het beste van twee werelden. Over het algemeen toont de Tien van Pentakels een solide basis waarin iedereen wordt ondersteund en gekoesterd.

Wanneer deze kaart verschijnt, is een grote gebeurtenis of viering nabij. Veiligheid en stabiliteit op de lange termijn zijn ook op de loer, maar alleen als u bereid bent om voorzieningen te treffen om de toekomst van uw gezin vast te stellen.

Tien van Pentakels Trefwoorden

Voordat we dieper ingaan op de rechtopstaande en omgekeerde Tien van Pentakels kaart betekenis, en de verbinding met liefde, werk en leven, hieronder een kort overzicht van de belangrijkste woorden verbonden aan deze Pentakels kaart.

Rechtop Erfenis, welvaart, traditie, een sterke basis, goed gezinsleven
Omgekeerd Financiële geschillen, familievete, beperking, scheiding, algemeen verlies
Ja of nee Ja
Numerologie 1
Element Aarde
Planeet Kwik
Astrologisch teken Maagd

Tien van Pentakels Tarotkaart Beschrijving

Om de tarotkaart van de Tien van Pentakels volledig te begrijpen, zullen we eerst de illustratie, de kleuren en de symboliek bekijken.

tien van pentakels tarotkaart

Drie generaties worden geïllustreerd op deze Kleine Arcana kaart. Eigenlijk zijn het er vier als je kijkt naar de voorouderlijke rol die aan de muur van de open kamer hangt.

Aan de linkerkant van de kaart zit een grootvaderlijke figuur gewikkeld in een deken met een ingewikkeld ontwerp. Zowel hij als een jonge peuter hebben een uitgestoken hand en aaien twee witte honden die voor wat een getrouwd stel lijkt te zijn.

De vrouw en haar man staan onder een boog die leidt naar een nog groter landgoed. Omdat zijn rug is gedraaid, kunnen we het gezicht van de man niet zien. Zijn leven kijkt echter liefdevol naar hem.

De druiven achter de patriarch en de pentakels die rondom de kaart zijn geplaatst, zijn veelzeggende symbolen. Dit gezin heeft niet alleen emotionele harmonie, maar ze zijn ook financieel in balans.

Tien van Pentakels Tarot Betekenis

Op het eerste gezicht draait het bij de Tien van Pentakels allemaal om het vreugdevol voortzetten van de familielijn. Dit is een nauwkeurige beoordeling, maar de boodschap van deze kaart is veel dieper dan wat het lijkt.

De Rechtopstaande tien pentakels vertegenwoordigt sterke fundamenten en tradities, conventionele manieren van denken en attitudes die de groei generaties lang hebben laten voortduren.

Deze diepe wortels stellen het gezin in staat om te gedijen op een manier die het anders niet zou doen. Maar zoals met alles, moet er evenwicht zijn.

Geld en carrière betekenis

Hoezeer dit ook een liefdeskaart is, de Tien van Pentakels is in de eerste plaats een geldkaart. Het vertelt uiteindelijk over erfenis, een meevaller en rijkdom.

We hebben het niet over het fortuin dat voortkomt uit nieuwe investeringen, maar over ‘oud geld’ dat op de een of andere manier verbonden is met familie.

Als je een bedrijf bezit of er een idee voor hebt, suggereert deze kaart dat het zal uitgroeien tot een imperium dat veel groter is dan wat werd verwacht.

Het kan ook een soort financiële stabiliteit voorspellen die uit een onverwachte hoek komt. Oudoom Herbert die je in zijn testament benoemt, is niet vergezocht als de Tien van Pentakels is verschenen.

Een andere mogelijkheid met de Tien van Pentakels heeft te maken met het zelf leggen van de basis. In plaats van te wachten tot er iets wordt doorgegeven, moet je je voorbereiden op toekomstige generaties.

Dit kan het maken van uw eigen investeringen, het bemiddelen van een nieuw contract of het opstellen van een testament omvatten.

Liefde en relaties Betekenis

Het gezicht van de Tien van Pentakels wordt opgeluisterd door een complete familie. Dit maakt het een prachtige lezing voor zowel alleenstaande als toegewijde mensen die willen weten “is hij of zij degene voor mij?”

Als je kinderen en een stabiel gezinsleven wilt, is deze Minor Arcana-kaart zeker een welkome kaart. Huiselijke harmonie, relatiezekerheid en huwelijksgeluk zijn er in overvloed.

Als het nog niet mooi is, kun je de Tien van Pentakels zien als een verklaring in plaats van een uitkomst.

Staan erfelijke zaken als bemoeizuchtige schoonfamilie of problemen met middelenmisbruik je heelheid in de weg? Het lokaliseren van je problemen en ze bespreken vanuit een plaats van liefde en wederzijds respect is de eerste stap.

Hetzelfde geldt als je vervreemd bent van een familielid of vriend en hoopt je te verzoenen. Dan ten van Pentakels suggereert dat de uitkomst positief zal zijn. Het zal echter niet gebeuren zonder dat u een integrale rol speelt in het proces.

Gezondheid en spiritualiteit Betekenis

In een gezondheidsmeting suggereert deze kaart dat je misschien worstelt met een fysiek of mentaal gezondheidsprobleem dat een genetische link heeft.

Diabetes, hartaandoeningen en andere aandoeningen zijn vaak gekoppeld aan onze voorouderlijke lijn. Er is natuurlijk een DNA-aspect, maar veel mensen geloven dat er ook een energieverbinding is.

Maak van je gezondheid een prioriteit en gebruik wat je weet over het verleden om een sterkere toekomst op te bouwen. Je zou ook meditatie en chakra-herschikking kunnen overwegen als je denkt dat het probleem meer te maken heeft met geest dan met lichaam.

Tien pentakels omgekeerd

In deze paragraaf zullen we wat meer praten over wat het betekent als je de Tien van Pentakels tarotkaart in de omgekeerde positie hebt getrokken.

tien pentakels omgekeerd

Houd er rekening mee dat het getal tien wordt gezien als zowel het begin als het einde. Dit betekent dat net zoals de Tien van Pentakels het begin van een grote erfenis kan betekenen, het ook de afsluiting van een hoofdstuk kan betekenen.

De omgekeerde Tien van Pentakels staat vaak voor verlies als het gaat om geld, familie, vrienden en zelfs gezondheid. Het kan ook familieruzies over geld, scheiding en zelfs echtscheiding voorspellen.

Deze tien is een kaart van beperking, die laat zien hoe gedwongen worden in bepaalde rollen op basis van traditie een persoon het gevoel kan geven beperkt te zijn.

Heb je moeite om jezelf te zijn en je leven te leiden zoals je wilt, omdat je bang bent voor wat anderen zouden kunnen denken? Denk je erover om een relatie of vriendschap te beëindigen die je niet langer dient? Hoe pijnlijk dit ook is, de Omgekeerde Tien pentakels suggereert dat het misschien het beste is.

Levenslang succes vereist immers verbindingen die sterk en inhoudelijk zijn. Als je welvaart, een gezin of zelfs gewoon vrede verlangt, is het een must om te kiezen wie er verstandig in je leven komt en blijft.

Tien pentakels: Ja of Nee

De Tien van Pentakels geeft meestal ‘ja’ aan in Ja of nee lezingen, vooral voor degenen die vragen hebben over relaties, vrienden of familieproblemen.

Deze kaart vertegenwoordigt een gelukkig en gezond gezinsleven met veel uitgebreide familie in de buurt. Als je ergens naar verlangt, maar niet zeker weet wat het is, kan menselijke verbinding het antwoord zijn.

Tien van Pentakels en Astrologie

De Tien van Pentakels is verbonden met het sterrenbeeld Maagd, geregeerd door Mercurius. Maagden worden meestal beschouwd als logisch, praktisch en systematisch in hun benadering van het leven. Dit teken regeert ook het spijsverteringsstelsel, waardoor Maagden speciaal zijn afgestemd op de ingrediënten waaruit een geheel bestaat – niet alleen in voedsel, maar ook in al het andere.

Belangrijke kaartcombinaties

Familiefortuin, geboorte, familiefeesten en nieuwe inkomsten. Ook in combinatie met andere kaarten is het hoofdthema van de Tien van Pentakels, familie, aanwezig.

Tien pentakels en het Rad van Fortuin

Deze koppeling voorspelt generatievermogen en familiefortuin. Wat je wilt voor je toekomst is niet alleen financiële stabiliteit voor jezelf, maar voor je hele gezin. De sleutel is het vinden van manieren om dit te bereiken.

Is er een familiebedrijf dat je zou kunnen starten? Zijn er investeringen die je zou kunnen doen om lang genoeg winst te maken om degenen van wie je houdt te helpen? De Rad van Fortuin tarotkaart moedigt je aan om een draai te maken.

Tien van Pentakels en de Vier van Staven

Een familiefeest zal binnenkort plaatsvinden wanneer de Vier van Staven verschijnt! Of het nu een prestatie is, je zult het vieren of een speciale vakantie, het evenement zal je geliefden veel dichterbij brengen.

Mogelijkheden zijn een familiereünie, een babyshower of een bruiloft. Omarm de gelukkige tijden die voor ons liggen.

Tien van Pentakels en de Aas van Kelken

Wanneer de Tien van Pentakels en Aas van Kelken samen aankomen, komen ze niet met lege handen. Hun geschenk: een gloednieuwe bundel van vreugde. Als je te maken hebt gehad met onvruchtbaarheid, maak je dan geen zorgen.

Het lijkt erop dat je dromen van een nieuwe baby op het punt staan om uit te komen. Als jij het niet bent die verlangt naar een kind, zal iemand in je familie snel in verwachting zijn.

Tien van Pentakels en de Twee of Drie van Staven

Omarm originaliteit. The Two of Wands suggereert dat u op zoek bent naar een manier om nieuwe inkomsten binnen te halen. Als dat zo is, zoek dan naar onconventionele manieren. Zijn er talenten die je bezit? Misschien is er een familiehandel of vaardigheid die je kunt aanboren.

The Three of Wands raadt aan om onbekende gebieden te verkennen. Probeer something nieuw! De mogelijkheden zijn eindeloos, maar zolang je out of the box denkt, ben je op de goede weg.

Tien pentakels Tarotkaart ontwerpen

Hoewel ik alle beschrijvingen schrijf op basis van het Rider-Waite Tarot deck, betekent dit niet dat ik ook andere decks gebruik. Hieronder heb ik een aantal van mijn favoriete Pentakels tarotkaarten toegevoegd.

tien van pentakels moderne manier tarot deck
Moderne manier Tarot Deck nu beschikbaar!

Tien pentakels in een lezing

Als je de Tarotkaart van de Tien van Pentakels in je spread hebt getrokken, was de betekenis dan logisch voor je situatie in het leven?

Onze community hoort graag over spot-on lezingen, dus neem even de tijd om het ons te laten weten in de reacties hieronder!

Ben je nog een Tarot beginner, en wil je meer weten over hoe je kunt lezen begin met het lezen van de tarotkaarten? Bekijk onze Tarot Beginners Gids!