Thoth Tarot 101: Laat dit geweldige deck je leven leiden

Wanneer we voor het eerst Tarot beginnen te lezen, zullen we vaak beginnen met het Rider-Waite deck. Dit wordt vaak gezien als het klassieke Tarot deck en is briljant voor zowel beginners als experts.

Wanneer we echter onze reis naar Tarot voortzetten, zullen we al snel verschillende soorten Tarot decks ontdekken. De Thoth Tarot deck is waarschijnlijk het bekendste alternatief voor het klassieke Rider-Waite deck. Het is een prachtig deck vol symboliek en opvallende beelden.

Thoth Tarot 101
bron: benebellwen.com

Je hebt misschien gehoord van het Thoth Tarot deck, maar vraagt je misschien af, wat is het precies, en hoe verschilt het van klassieke Tarot ontwerpen? In dit artikel zal ik het Thoth Tarot deck bespreken en waarom het een briljante aanvulling kan zijn op je Tarot leesreis.

Wat is het Thoth Tarot Deck

Eerlijk gezegd is het Thoth Tarot deck echt prachtig. De ontwerpen zijn gewoon super uniek en heel anders dan de meeste traditionele Tarot decks. Gezien het is ontworpen in de jaren 1940, denk ik dat het dek nog steeds zo fris en modern is.

Het is eigenlijk een Tarot deck, maar dan met een eigen stijl en boodschappen. Als je gewend bent aan het Rider-Waite deck, zul je enkele duidelijke verschillen opmerken.

thoth tarotkaarten
bron: openculture.com

Het is ontworpen door de beruchte Engelse occultist Aleister Crowley, die een behoorlijk interessant personage is als je ooit over hem wilt lezen!

Hij wilde de originele Tarot updaten en dingen een beetje veranderen. Hij gaf een nieuwe draai aan de Tarot en verbond zijn eigen spirituele filosofie met het deck.

Het boek Thoth

Crowley schreef een boek over het deck en de geschiedenis van Tarot genaamd het Book of Thoth om zijn Tarot deck te begeleiden.

Het boek Thoth

Het is een zeer interessant boek dat diep in Tarot, zijn symboliek en zijn kracht duikt. Het bespreekt de Levensboom, Tetragrammaton en andere Tarotinvloeden.

Ik zal niet liegen, het boek is behoorlijk dicht, dus maak je geen zorgen als je je hoofd niet volledig kunt krijgen over wat hij zegt! Als je ervoor kiest om het te lezen, neem dan de tijd!

Het deck dankt zijn naam aan de oude Egyptische God Thoth, en in het boek thoth crowley bespreekt de invloeden van de oude Egyptenaren op de hedendaagse Tarot.

Wie tekende het Thoth Tarot Deck

Het deck werd getekend door Lady Frieda Harris, een ongelooflijke kunstenaar uit de negentiende eeuw. Zij en Aleister Crowley werkten ongeveer vijf jaar samen aan het dek.

De beeldspraak van het Thoth Tarot deck is werkelijk uniek en neemt symboliek over van een reeks verschillende spirituele ideeën, occulte systemen en van Crowley’s eigen spirituele filosofie.

Deze symbolieken worden uitvoerig besproken in het boek Thoth.

Verschillen met Rider-Waite tarot

Als je gewend bent om het Rider-Waite-deck te lezen, kan het Thoth-deck in het begin een beetje verwarrend zijn. Er zijn een paar belangrijke verschillen tussen de twee decks, en het is belangrijk om deze verschillen te begrijpen voordat je verder gaat.

Symboliek en beeldspraak

Het traditionele Rider-Waite deck heeft vrij intuïtieve beelden op de kaarten. Hierdoor is het deck perfect voor beginners. De meeste mensen kunnen vrij snel leren met het Rider-Waite-deck en zijn klassieke beelden, beïnvloed door de middeleeuwse tijdperken, het heidendom en het christendom.

De symboliek en beeldspraak van het Thoth Tarot deck zijn er veel meer, beïnvloed door een reeks occulte praktijken. Als we naar de Fool-kaart kijken, portretteert Crowley hem als de Groene Man.

In spiritualiteit symboliseert de Groene Man de cirkel van leven en dood en wedergeboorte. Dit verschilt van de Rider-Waite omdat in het Rider-Waite deck, de Fool een jonge man is aan het begin van zijn reis.

Deze wijziging van bepaalde kaarten en hun symboliek is overal in het Thoth Tarot deck, waardoor je nieuwe boodschappen en ideeën van de kaarten kunt krijgen.

Kaartnamen

Aleister Crowley koos ervoor om enkele van de belangrijkste arcana-kaartnamen te veranderen. De Krachtkaart wordt bijvoorbeeld Lust.

Er zijn veel interessante veranderingen en dit stelt ons in staat om de kaarten op een nieuwe manier te lezen. Hij heeft ook de numerieke en astrologische correspondenties van de kaarten herschikt.

Crowley veranderde ook de naam pentakels en veranderde deze in Schijven. Hij koppelt het nog steeds aan het element aarde en materiële goederen.

thoth tarot deck

Als je gewend bent aan de traditionele Rider-Waite kaarten, zul je ook merken dat de hofkaarten anders zijn. De koning is nu de ridder, de ridder is de prins en de pagina is de prinses.

Hoe het Thoth Tarot Deck te lezen

Het Thoth Tarot deck is uniek, met een eigen symboliek en beeldtaal. Echter, zoals alle Tarot decks, raad ik je aan om te beginnen met het intuïtief lezen van het deck.

Kies een kaart en onderzoek de afbeeldingen, luisterend naar wat je gevoel je vertelt. Staat er iets waar je je toe aangetrokken voelt op de kaart? Misschien ontstaat er een bepaalde emotie?

Na het mediteren met de kaart, kun je beginnen te lezen over wat de kaart betekent. De meeste kaarten lijken behoorlijk op het traditionele Rider-Waite deck, maar veel kaarten bevatten hun eigen unieke energie en kracht.

Wanneer je een Thoth Tarot deck koopt, koop er dan een met een gids. Dit betekent dat je een inkijkje kunt lezen in de kaarten en wat hun betekenissen zijn.

Als je dat wilt, koop dan het Boek van Thoth om dieper in de betekenissen en symboliek van het Thoth Tarot deck te duiken.

Het bevat ook beschrijvingen van elke kaart en een trefwoord dat daarbij hoort. Dit zal je helpen het Tarot deck beter te begrijpen en dus de nauwkeurigheid van je lezingen te beïnvloeden.

Tarot spreads voor het Thoth Tarot Deck

Eenvoudige spreads met drie kaarten en spreads met vijf kaarten zijn geweldig om te gebruiken met het Thoth Tarot-deck, omdat ze je helpen de kaarten te leren en hoe het deck tot je spreekt.

Ik denk dat veel traditionele spreads kunnen worden gebruikt met het Thoth Tarot deck, maar ik heb van andere lezers gehoord dat ze bepaalde spreads moeilijk vinden. Bepaalde lezers kunnen bijvoorbeeld het Thoth-deck met het Celtic Cross spread niet lezen.

Ik zou je aanraden om verschillende Tarot spreads uit te proberen met het deck en te kijken wat voor jou werkt. Spreads die werken met het Rider-Waite deck werken misschien niet met het Thoth Tarot deck, en vice versa!

Waar koop je het Thoth Tarot Deck

Je kunt het Thoth Tarot deck kopen bij veel boekhandels of occulte winkels. Omdat het een zeer beroemd dek is, zijn er tal van leveranciers!

Je kunt het deck ook online kopen en het deck is verkrijgbaar in tal van verschillende maten met verschillende gidsen.

Hier zijn enkele Thoth Tarot decks die momenteel beschikbaar zijn op Amazon.

Groot Thoth Tarot Deck

Groot Thoth Tarot Deck

Dit is een hoogwaardig Thoth Tarot deck dat de illustraties prachtig weergeeft. Het is een groot deck, maar veel lezers geven hier de voorkeur aan als het gaat om het Thoth-deck, omdat je alle verschillende symbolen op de kaarten duidelijk kunt zien.

Pocket Editie van het Thoth Tarot Deck

Pocket Editie Thoth Tarot Deck

Als u de voorkeur geeft aan een kleiner dek, is dit een goede keuze. Het zijn kaarten van hoge kwaliteit die gemakkelijk kunnen worden gebruikt.

Het boek Thoth

Het boek Thoth

Als je tarot wilt leren lezen met het Thoth deck, zou ik adviseren om het Boek van Thoth aan te schaffen. Door dit te lezen, kun je echt grip krijgen op de diepe symboliek en betekenis van het Thoth Tarot deck. Het is super interessant en behoorlijk verhelderend!

Aleister Crowley’s Thoth Tarot begrijpen door Lon Milo DuQuette

Het boek Thoth

Oké, ik raad wel aan om het Boek van Thoth te lezen, maar ik weet ook dat het behoorlijk verwarrend kan zijn! Dus, als je het moeilijk vindt om te begrijpen, moet je zeker dit boek van Lon Milo Duquette bekijken. Hij legt het Thoth Tarot deck, de geschiedenis en de complexiteit van het deck uit. Een geweldig boek voor mensen die het Thoth Tarot deck leren!

Laat het Thoth Tarot Deck je leven leiden

Ik ben dol op het Thoth Tarot deck en Crowley’s spannende kijk op de traditionele Tarot. Het kan in het begin behoorlijk verwarrend zijn, maar je zult al snel leren om van de kaarten te houden en te begrijpen waarom het deck zo populair is!

Als het Thoth Tarot deck niets voor jou is, is dat oké! Er zijn zoveel geweldige decks die er zijn en je zult degene vinden die perfect voor je is. Bekijk hier mijn gids voor Tarot decks.