The Psychic Tarot Oracle Deck Review: een briljant hulpmiddel voor paragnosten en spiritualisten

Het Paranormale Tarot Orakel Deck is een deck met 65 kaarten gemaakt door John Holland en uitgegeven door Hay House. Het is technisch gezien een Oracle-deck, maar met een vleugje van het Tarot-systeem, waarbij traditionele thema’s op een nieuwe manier worden gebruikt. Ik vind het leuk hoe dit orakeldek een hele lading verschillende spirituele hulpmiddelen gebruikt om ons in het leven te leiden.

het paranormale tarot orakel deck

Laten we eens kijken naar het Psychic Tarot Oracle deck en waarom het misschien wel het beste oracle deck voor jou is!

Wat is een Oracle Deck?

Laten we eerst het onderscheid maken tussen orakel decks en Tarot decks. De meeste Tarot decks lijken behoorlijk op elkaar, waarbij de 78 kaarten allemaal specifieke, traditionele betekenissen hebben. Orakel decks zijn echter veel diverser. Ze volgen geen regels en kunnen alles bevatten wat de maker wil dat het deck bevat!

Dit betekent dat er zoveel verschillende orakel decks zijn, en er is er zeker een die perfect is voor jou en wat je nu nodig hebt.

Wat is het Paranormale Tarot Orakel Deck?

Het Paranormale Tarot Orakel Deck is bedoeld om Tarot en intuïtie te gebruiken zodat je je paranormale vermogens kunt ontwikkelen. Door dit deck te gebruiken, kun je je openstellen voor verborgen, oude wijsheid en spiritueel groeien.

Dus, hoe verschilt het Paranormale Tarot Orakel deck van de klassieke Tarot? Ten eerste worden veel kaarten hernoemd. Ook zijn er geen rechtbankkaarten. In plaats daarvan heeft John Holland chakrakaarten toegevoegd.

de paranormale tarot orakel deck review

Het deck is, net als Tarot, verdeeld in grote en kleine arcana met de toevoeging van Chakra kaarten.

In plaats van traditionele pakken van staven, bekers, zwaarden en pentakels, heeft de kleine arcana echter zijn eigen kleurgecodeerde systeem.

Rood wordt gebruikt om het fysieke te vertegenwoordigen, groen wordt gebruikt voor emoties, indigo voor mentaal en violet vertegenwoordigt geest.

Als je gewend bent om Tarotkaarten te lezen, is het Paranormale Tarot Orakel deck een heel intuïtief deck om mee over te stappen naar orakelkaarten. De kaarten en hun betekenissen lijken nog steeds behoorlijk op traditionele Tarot decks, met nieuwe toevoegingen.

De Paranormale Tarot Oracle Deck Review

Het Psychic Tarot Oracle Deck wordt geleverd in een stevige kartonnen doos waarmee je je deck en gids erin kunt bewaren.

Het is niets bijzonders en voelt zeker alsof er niet veel aandacht in de verpakking is gestoken. Toch zijn het de kaarten en de gids die ertoe doen!

De kleuren en beelden van het Psychic Tarot Oracle Deck zijn mooi genoeg, maar nogmaals, ik heb het gevoel dat ze niets bijzonders zijn. Ik weet echter wel dat dit echt te wijten is aan persoonlijke voorkeur en sommige mensen houden misschien echt van het artwork en het ontwerp van dit deck.

De gids

Laten we het hebben over de gids die bij het deck wordt geleverd. Het is een zwart-wit boek van 169 pagina’s dat behoorlijk dik en vol informatie aanvoelt. Omdat het deck met kleur werkt, lijkt het lastig dat de gids niet in kleur is. Dit zou nuttig zijn geweest, maar de informatie is er nog steeds allemaal.

de paranormale tarot orakel deck guidebook

De gids bevat informatie en trefwoorden over elke kaart in het deck, die gemakkelijk te begrijpen en nuttig zijn voor beginners. Het bespreekt ook de Chakra-kaarten en hoe ze te gebruiken.

gids 1

Aan het begin van de gids staat nuttige informatie over kaartspreads, waarvan ik altijd denk dat het goed is om op te nemen!

De kaarten

De kaarten in het Psychic Tarot Oracle Deck volgen allemaal een vergelijkbaar visueel thema, met behulp van realistische tekeningen en primaire en secundaire kleuren. Voor mij is het kunstwerk niet zo indrukwekkend, maar ik weet dat dit aan smaak ligt.

paranormale tarot orakel deck kaarten

Elke kaart volgt de thema’s van traditionele Tarotkaarten, maar met verschillende namen. Ze hebben ook de trefwoorden en betekenissen onderaan de kaarten geschreven, wat erg handig is als je helemaal nieuw bent in tarotlezen.

Chakrakaarten zijn bedoeld om Chakra’s te lezen. Bij voorkeur kan deze groep kaarten eenvoudig uit de lezing worden verwijderd zonder het belang van geleverde informatie aan te tasten. Als u echter doen werken met het Chakra systeem, deze kaarten zullen je lezen uitbreiden door te vertellen welke Chakra aandacht nodig heeft.

paranormale tarot orakel deck card backs

De kaarten zijn behoorlijk groot in vergelijking met andere Tarot en Oracle decks. Ze zijn behoorlijk breed met een halfglans afwerking. Dit is iets om te overwegen als u het dek wilt kopen. Het geometrische ontwerp op de achterkanten van de kaarten is best aardig, en ik denk dat het vergulden een leuke touch toevoegt.

Laten we eens kijken naar enkele specifieke kaarten van The Psychic Tarot Oracle Deck en veranderingen die John Holland heeft aangebracht in de traditionele Tarot.

De Dwaas

De Fool-kaart wordt omgedoopt tot New Beginnings. In tegenstelling tot Tarot’s klassieke beeld van een jonge man die op reis gaat, zien we een vrouw die niet helemaal jong is, maar vastbesloten om die eerste stap van haar woning naar de wereld te zetten. Ze ziet er voorbereid uit om eventuele uitdagingen en obstakels op haar weg het hoofd te bieden.

nieuw begin paranormaal tarot orakel deck

Ik hou best van deze afbeelding op de kaart en de veranderingen in de eerste kaart van de grote arcana. De kaart herinnert ons eraan dat het nooit te laat is om iets nieuws te beginnen, hoe oud we ook zijn. We beginnen elke dag van ons leven aan nieuwe reizen en er zijn overal om ons heen kansen.

Dood

In het Paranormale Tarot Orakel deck wordt de Doodskaart Transformatie. Voor mensen die gewend zijn aan Tarot, weten we dat dit is waar de Doodskaart over gaat. Wanneer je in een lezing verschijnt, betekent dit de dood van de ene fase in je leven en het begin van een andere.

transformatie

De persoon op de Transformatiekaart lijkt een fee te zijn met vleugels wijd open gespreid. Ze gaat over van de ene staat naar de andere, beëindigt haar vorige manier van leven en omarmt haar nieuwe zelf. Ik vind het een mooie heruitvinding van een Doodskaart, die hij vult met helderheid en zachtheid.

De wereld

De Wereldkaart wordt omgedoopt tot The Universe. Ik denk dat dit misschien wel mijn favoriete kaart van het deck is, omdat het echt prachtige beelden bevat.

universum

Hier zien we het Kosmisch Bewustzijn in de vorm van een menselijk gezicht. Dezelfde afbeelding staat eigenlijk op de doos zelf en de gids, die ons eraan herinnert dat we deel uitmaken van het universum en in staat zijn om onze paranormale vermogens te gebruiken om contact te maken met zielen en geesten in bewuste rijken.

Wat vind jij van het Paranormale Tarot Orakel Deck?

De Psychic Tarot Oracle Deck is een mooie heruitvinding van traditionele Tarot. Ik vind het leuk hoe de kaarten allemaal hun betekenis hebben geschreven, waardoor ze gemakkelijk te gebruiken zijn zonder de gids te hoeven raadplegen.

Het paranormale tarot orakel deck

BEKIJK PRIJS

Dit deck is echter niet zo indrukwekkend. Het is prima, en ik denk dat sommige mensen er misschien dol op zijn en er veel van krijgen. Persoonlijk is het gewoon niets voor mij. Wat vind jij van het Paranormale Tarot Orakel Deck?

  • Kwaliteit: 65 glanzende kaarten van gemiddeld formaat. Schuifelen kan een worsteling zijn voor iemand, omdat deze kaarten ook behoorlijk breed zijn.
  • Ontwerpen: Consistent artwork, licht afgezwakt, waardoor het heel aangenaam is om naar te kijken, gemakkelijk voor de ogen. Gekleurde randen. Gouden vergulding.
  • Moeilijkheid: Het deck is gemakkelijk te leren als je al bekend bent met het Tarot-systeem, hoewel je moet wennen aan de nieuwe namen voor de kaarten. Het is ook goed voor mensen, die om de een of andere reden moeite hebben met het leren van Tarot. Deze kaarten zijn gemakkelijk intuïtief te lezen en de beelden zijn vrij neutraal.

Disclaimer

Alle beoordelingen die op deze blog worden geplaatst, zijn de eerlijke meningen van de auteur en bevatten geen promotiemateriaal, tenzij anders vermeld.