Hoe Pilates betaalbaarder te maken

Hoe Pilates betaalbaarder te maken

Een van de redenen die mensen aanhalen om niet meer Pilates te doen, zijn de hoge kosten van lessen. Dat is begrijpelijk; er zijn echter oplossingen die kunnen helpen om Pilates in uw budget te laten passen.

Er zijn een paar redenen waarom Pilates-lessen een beetje duur kunnen zijn. Een daarvan zijn de hoge kosten die gepaard gaan met de training die instructeurs krijgen om een bepaald niveau van expertise te bereiken. Ook moeten Pilates-studio’s rekening houden met de overhead die gepaard gaat met het leveren en onderhouden van Pilates-apparatuur.

Van het aanvullen van lessen met Pilates thuis tot het plannen van lessen om de meeste impact voor je geld te krijgen, overweeg deze manieren om Pilates in je leven te houden terwijl je je kosten minimaliseert.

Doe workouts thuis

Vrouw die thuis pilates beoefent

Caroline Woodham / Getty Afbeeldingen


Er gaat niets boven het feit dat een instructeur je in de gaten houdt. Een goede Pilates-leraar zal je helpen zwakke punten in je vorm te corrigeren en te oefenen die je misschien niet alleen ontdekt. Maar misschien merk je ook dat er veel te leren valt door pilates in je eentje te doen.

Als de kosten van lessen je bereiken, stop dan niet. Probeer in plaats daarvan minder lessen te volgen en vul die aan met trainingen thuis.

Je kunt workouts vinden op dvd’s, boeken of gratis online video’s. Je kunt je eigen routines ontwikkelen met behulp van een combinatie van deze en wat je in de klas leert. Neem de tijd om je opties te verkennen en pas je oefening aan om de voordelen van Pilates thuis te maximaliseren.

Koop goedkope apparatuur

Vrouw die een backbend doet over een oefenbal

Adam Gault / Getty Afbeeldingen


Als u een pauze moet nemen van de kosten van klassen met grote apparatuur, overweeg dan om een paar kleinere apparaten te kopen om thuis te gebruiken, zoals een weerstandsband, magische cirkel en oefenbal.

Dit zijn goedkope apparaten die een deel van de weerstands- en stabiliteitstraining van de reformer, stoel of toren kunnen bieden. Hoewel het niet hetzelfde is, kun je nog steeds een goede training krijgen.

Mix en Match Klassen

Pilates docent die iets uitlegt in een Pilates mat les

Liam Norris / Getty Afbeeldingen


Bestudeer de klas- en kostenlijst in uw studio en bedenk een schema dat aan uw behoeften voldoet en binnen uw budget past. Dat kan net zo eenvoudig zijn als experimenteren met verschillende soorten klassen.

Privélessen zijn het duurst, gevolgd door duetten en vervolgens groepslessen. Ook is er vaak een kostenverschil tussen mat- en uitrustingsklassen. Dus mix ‘em up!

Je kunt bijvoorbeeld een privéles doen en wat je daar hebt geleerd een paar weken in een groepslesomgeving nemen om je algehele Pilates-kosten goedkoper te maken. Of je kunt reformerklassen combineren met wat goedkopere matklassen. Je zou zelfs kunnen overwegen om een tijdje alleen matlessen te volgen.

Privélessen heroverwegen

Vrouwelijke pilates-instructeur die volwassen student op hoog-laag stoel assisteert tijdens de les in de oefenstudio
Thomas Barwick / Getty Afbeeldingen

Ik ben een grote fan van privélessen en raad ze iedereen aan. Maar particulieren kunnen erg verslavend zijn en ze zijn de duurste manier om Pilates te studeren. Als je een blessure of fysieke beperking hebt, moet je misschien bij privélessen blijven.

Als u zich de hele tijd privé’s kunt veroorloven, dan is er meer macht voor u. Als je echter bij privépersonen blijft omdat je nerveus bent om deel te nemen aan een groepsles, kan een poging om voorbij die angst te gaan geld besparen.

Groepslessen zijn zeer niet-bedreigend en bieden hun eigen voordelen voor het leren van Pilates. In de meeste studio’s zijn de klassen vrij klein en kun je nog steeds individuele aandacht verwachten. Ook is er genoeg te leren door correcties te observeren die aan andere studenten worden gegeven. De kameraadschap van een groepsles kan ook motiverend zijn.

Meld u van tevoren aan

Vrouwen in een Pilates reformer les

1001slide / Getty Images


Bij de meeste studio’s kost een drop-in klas een paar dollar meer dan een les waarvoor je je moet aanmelden. Velen van ons willen graag langskomen vanwege de flexibiliteit die het biedt, maar die dollars tellen op. Als je constant in oin dezelfde klassen kun je je net zo goed aanmelden.

Natuurlijk is het grote voordeel van het aanmelden voor een les – zelfs groter dan de financiële besparingen – dat je toegewijd. Dit alleen al kan een geweldige motivatie zijn om je aan je trainingen te houden.