Tessa Thompson’s verjaardag

()
Ontvang voorspellingen, nieuws en updates in je inbox.

Actrice Tessa Lynne Thompson werd geboren op 3 oktober 1983 in Los Angeles, Californië, te midden van een muzikaal gezin. Tessa is de dochter van zanger en songwriter Marc Anthony Thompson, die ook oprichter is van het in New York gevestigde muzikale collectief Chocolate Genius, Inc, en de grote halfzus is van zangeres Zsela. Tessa maakte zelf deel uit van een indieband, genaamd Caught a Ghost, en ze heeft nummers bijgedragen aan films waarin ze ook heeft geacteerd.

Hoewel Tessa naar de universiteit ging om culturele antropologie te studeren, was ze ook geïnvesteerd in acteren, omdat ze tijdens haar middelbare schooljaren in schoolvoorstellingen had opgetreden. Tessa’s eerste professionele acteerstappen vonden plaats in de theaterwereld, toen ze in 2002 werd gecast in een productie van Shakespeare’s De Storm. Kort daarna kwam haar eerste televisierol, toen ze verscheen in een aflevering van een misdaaddramaserie. Cold Case in 2005. Datzelfde jaar werd ze gecast als een serie regelmatig op populaire mysterie drama show, Veronica Mars. Van 2006 tot 2009 had Thompson gastoptredens in verschillende tv-shows, zoals Grey’s Anatomie, Privé praktijk, Helden en Rivieren, en kreeg ook hoofdrollen in shows Verborgen palmen (2009) en Koper (2013.)

Terwijl haar televisiecarrière in de lift zat, deden Tessa’s optredens op het grote scherm dat ook. In 2006 maakte ze haar debuut in de psychologische thriller. Wanneer een vreemdeling belt, als onderdeel van het hoofdcastensemble. Haar volgende films vielen ook onder het drama- of horrorgenre, bijvoorbeeld dramafilms. Het menselijk contract (2008) en Mississippi Verdoemd (2009), en horrorfilms Prachtig lijk (2010) of Moord op de 13e verdieping (2012.) In 2014 maakte Thompson deel uit van de commercieel en kritisch succesvolle film, Beste Witte Mensen, in 2015 gevolgd door Geloofsbelijdenis, een spin-off film binnen de Rotsachtig universum. Hoewel al een bekende naam in de industrie, de Creed films (Tessa hernam haar rol in het vervolg uit 2018) bracht haar mainstream aandacht.

In 2016 werd Tessa internationaal bekend toen ze werd gecast in het sciencefictiondrama van HBO. Westwereld als onderdeel van de hoofdcast en ook lid van het Marvel Cinematic Universe’s Thor films, die later verschijnen in de Avengers franchise. In 2019 kreeg Thompson een rol in nog een andere bekende franchise, Mannen in het zwart: Internationaal, hereniging met haar Thor co-ster, Chris Hemsworth. Ze breidde haar acteertalent uit, dook in stemacteren en leende haar stem aan het vrouwelijke titulaire personage in Disney’s live action-film. Vrouwe en de Zwerver (2019.) Ze keerde terug naar thriller- en horrorfilms in 2018 Kleine Woods en Vernietiging.

Thompson speelde de hoofdrol in romantisch drama Sylvie’s Liefde (2020) en verdiende later haar eerste BAFTA award nominatie voor haar prestaties in de periode film Voorbijgaand (2021.) Na terugkeer voor de vierde aflevering van de Thor franchise in 2022, Tessa blijft schitteren in Westwereld als onderdeel van de hoofdcast en is ingesteld om te verschijnen in Geloofsbelijdenis III, première in 2023.