Deze AAPI-vrouwen helpen Oost-Aziatische ouderen te voeden

Search

Goed nieuws: dit bedrijf uit de “Dinner Series” heeft zich gericht op het verstrekken van maaltijden voor ouderen tijdens de pandemie

Hart van het diner
Illustratie door Carra Sykes voor The Small Business Edition van de Goodnewspaper

De COVID-19-pandemie heeft een emotionele, mentale en fysieke tol geëist van Aziatische Amerikanen en eilandbewoners in de Stille Oceaan.

Als gevolg van de ongebreidelde xenofobie die voortkwam uit de pandemie, is er een toename van intimidatie en haatmisdrijven tegen de AAPI-gemeenschap.

Maar voor actrice Yin Chang (Gossip Girl’s Nelly Yuki) en haar partner, Moonlynn Tsai, weerhield niets van dit alles hen ervan om een manier te vinden om hun gemeenschap te ondersteunen tijdens ontberingen.

In 2015 richtten Yin en Moonlynn Heart of Dinner op als een community-georiënteerde dinerserie in Los Angeles. Traditioneel zijn dinerseries exclusieve evenementen op een privélocatie waar een uniek menu wordt gepresenteerd als een meeslepende ervaring met gelijkgestemde gasten.

Zes jaar later, toen COVID-19 toesloeg, begon hun bedrijf te haperen en erkenden ze dat het organiseren van intieme diners niet langer een levensvatbare bedrijfsstrategie zou zijn.

Aanvankelijk dachten ze dat ze Heart of Dinner konden omzetten in een foodtour door Chinatown, met de verschillende bedrijven die door de pandemie werden getroffen.

Maar toen de stad haar inwoners vroeg om thuis te blijven, wisten ze dat ze opnieuw moesten draaien en hadden ze het idee om nog steeds terug te geven aan de AAPI-gemeenschap en goed te doen.

En van daaruit veranderde Heart of Dinner in een non-profit bezorgservice voor eten.

Hun doel is om hun ouderen te ondersteunen door middel van traditionele Taiwanese maaltijden en brieven die met de hand zijn geschreven door vrijwilligers. “We willen gewoon dat ze zich thuis voelen, knuffelen met de herinneringen”, zegt Yin tegen Vogue.

Volgens VICE was de eerste onderneming van Heart of Dinner 120 bestellingen van vijf gekruide tofu, champignons, napa kool en gojibessen, geleverd aan Hong Ning Housing for the Elderly in Manhattan.

Het was een duidelijk succes, want sindsdien hebben ze ook maaltijden verstrekt aan ouderen in Brooklyn en Queens.

Hoewel hun oorspronkelijke plan niet werkte, is wat begon als een tweevrouwenondernemersidee veranderd in een gemeenschapsrally in New York City.

“We bevonden ons in een bevoorrechte positie, dus we vroegen ons af hoe we het konden doorgeven”, vertelde Yin aan Vogue. “We hoorden over ouderen die werden aangevallen in de straten van Chinatown. We dachten aan onze eigen grootouders, en hoe ze gemakkelijk een van deze mensen hadden kunnen zijn. Dus begon ik naar verschillende organisaties te bellen om meer te weten te komen over de kwetsbaren in onze gemeenschap en zoveel van hen te leren.”

Heart of Dinner wordt nu door vrijwilligers geleid, waarbij Yin en Moonlynn de maaltijden vanuit hun huis koken en samenwerken met verschillende organisaties in de stad om de maaltijden te verdelen.

Ondertussen worden kunstenaars betaald om de bezorgtassen te versieren en schrijven vrijwilligers brieven aan de ouderlingen. Samen is het een lopende band van empathie.

Door de kracht van de gemeenschap heeft Heart of Dinner meer dan 3.500 vrijwilligers samengebracht om meer dan 100.000 maaltijden te bezorgen aan Oost-Aziatische ouderen in nood.

Misschien vind je dit ook interessant: Hoe AAPI Heritage Month te vieren

Hoe betrokken te raken bij Heart of Dinner

Waar je ook woont:

Schrijf notities: Een geweldige manier om betrokken te raken, is door doordachte notities te schrijven die moeten worden opgenomen in maaltijdbezorging. Heart of Dinner is specifiek op zoek naar vrijwilligers die in het Chinees, Koreaans, Japans of Tagalog kunnen schrijven – maar het helemaal goed vinden om Google Translate te gebruiken om dit te doen!

Ze hebben een aantal specifieke specificaties (zoals hoe ze vet moeten schrijven, hoe groot de notities moeten zijn, enz.) op hun website. U kunt deze persoonlijk bezorgen in NYC, of u kunt ze verzenden vanaf waar u ook woont.

Meer informatie en instellen om notities te verzenden.

Werk achter de schermen: Heart of Dinner, en de meeste organisaties, hebben vrijwilligers nodig om verder te helpen dan handarbeid. Als je bekwaam bent in zaken als ontwerp, marketing, logistiek, fondsenwerving, copywriting, strategie of, eerlijk gezegd, iets anders, neem dan contact op over meedoen.

Als je in New York City woont:

Pak Maaltijden in: Elke woensdag komen Heart of Dinner-vrijwilligers op verschillende locaties bijeen om maaltijden in te pakken die aan ouderen worden bezorgd. De organisatie zegt vrijwilligers nodig te hebben die ’teamspelers zijn en een warme en positieve houding hebben’.

Vrijwilligerswerk vereist het dragen van meerdere hoeden tegelijk om ervoor te zorgen dat maaltijden worden samengesteld en verpakt in tassen, bundels van (soms zware) maaltijden worden vervoerd en ingrediënten en andere items worden van en naar voertuigen, opslagruimten en kantoren vervoerd. U kunt ook schoonmaken en organiseren.

Als dat allemaal goed voor je werkt, meld je dan aan als vrijwilliger als maaltijdverpakker.

Maaltijden bezorgen: Ook elke woensdag: Heart of Dinner vrijwilligers komen 3-4 uur halverwege de dag samen om maaltijden te bezorgen aan ouderen in de Lower Eastside.

Volgens Heart of Dinner moeten vrijwilligers “gezond en gezond zijn, een rijbewijs hebben en toegang hebben tot [a car], of bereid zijn om passagier te zijn en gekoppeld te worden aan een vrijwillige chauffeur.”

Als dat goed werkt voor uw schema, bekijk dan deze pagina voor meer informatie en meld u aan om te rijden.

Versier Tassen: Als je artistiek bent (of artistiek wilt zijn!) kun je je vrijwillig aanmelden om voedselbezorgtassen te versieren! Dit is zo’n heerlijke manier om meer eenvoudige vreugde aan mensen te brengen door vrijwilligerswerk. Meer informatie over hoe u kunt meedoen en u kunt aanmelden voor een dienst.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk in The Small Business Edition van de Goodnewspaper in 2021. Je kunt je eigen goednieuwskrant krijgen door je vandaag nog in te schrijven.