#TeamSeas: YouTubers haalden $ 30 miljoen op om 30 miljoen pond afval uit de oceaan te verwijderen

Search

Dit artikel is bijgewerkt met details over de laatste dagen van de campagne en het succes van opruiminspanningen in de maanden daarna – gefeliciteerd aan iedereen die heeft deelgenomen!

YouTubers in het hele digitale rijk verenigden zich voor een goed doel: het redden van onze oceanen.

TeamSeas – een initiatief van populaire YouTubers MrBeast en Mark Rober – vroeg makers van inhoud om hun invloed te gebruiken om het bewustzijn over de huidige toestand van onze oceanen te vergroten.

Hun ambitieuze doel is om $ 30 miljoen dollar in te zamelen om 30 miljoen pond afval uit het water te halen en samen te werken met andere YouTubers om het woord te verspreiden.

De makers beschreven waarom ze besloten een campagne te lanceren die gericht is op het opruimen van oceanen en deelden: “Onze oceaan, rivieren en stranden zitten vol met plastic afval. Er wordt geschat dat er al 200 miljoen ton plastic circuleert in mariene omgevingen, met naar schatting 11 miljoen ton die elk jaar de oceaan binnenkomt. Vervuiling door flessen, zakken, rietjes en achtergelaten vistuig is een gezondheidscrisis voor onze hele planeet. Dus we gaan het equivalent van 85 voetbalvelden verwijderen die een voet diep in het afval zijn gestoken.”

In een gelekte privévideo die werd gedeeld met YouTube-makers, spraken videomakers zoals Hank Green, Physics Girl, MKBHD, Colin en Samir en Safiya Nygaard hun steun uit voor het project, en naar verwachting zullen ze TeamSeas-video’s op hun kanalen delen met miljoenen abonnees.

In een reeks tweets zeiden MrBeast en Mark Rober dat ze al duizenden makers hadden aangemeld om deel uit te maken van de samenwerking – met honderden die zich aansloten in slechts enkele dagen voor de officiële lanceringsdatum van 29 oktober.

Op 29 oktober om precies 13.00 uur Pacific Time kondigde MrBeast de campagne publiekelijk aan in een YouTube-video met de titel ‘I Cleaned The World’s Dirtiest Beach #TeamSeas’.

Dit nieuwe initiatief kwam na een succesvolle TeamTrees-campagne die vóór 2020 $ 20 miljoen dollar ophaalde om 20 miljoen bomen te planten in samenwerking met The Arbor Day Foundation. Ze haalden uiteindelijk $ 23.166.880 op tegen het einde van 2020 en verdienden meer dan 1 miljard weergaven in alle #TeamTrees video’s.

MrBeast en Mark Rober beschreven hoe ze maandenlang samenwerkten met de beste milieu-non-profitorganisaties om ervoor te zorgen dat ze kunnen garanderen dat voor elke $ 1 die aan de campagne wordt gedoneerd, er een pond minder afval in de oceaan zal zijn.

Om dit te bereiken, gingen ze op pad met een drieledige aanpak om stranden, rivieren en oceanen over de hele wereld op te ruimen. Waarom? Omdat alle waterstromen met elkaar verbonden zijn en al het afval – inclusief die van rivieren en stranden – onvermijdelijk in de oceaan terechtkomt.

Om het strand en delen van de oceaan die al vervuild zijn schoon te maken, werkten ze samen met de Ocean Conservancy om strandopruimingen te organiseren, evenals opruiming in de oceaan.

TeamSeas werkt ook samen met The Ocean Cleanup, dat zich gaat richten op rivieren. 80 procent van het plastic dat naar de oceanen stroomt, is afkomstig van 1% van de rivieren in de wereld.

Om dit tegen te gaan, plaatsen ze afvalverzameltechnologie in de ergste vervuilende rivieren. Dit is met enorm succes gedaan in de Dominicaanse Republiek.

Een boot onderschept afval op een rivier
The Interceptor van The Ocean CLeanup is ’s werelds eerste schaalbare oplossing om te voorkomen dat rivierafval de oceaan binnendringt – wat betekent dat het in de meerderheid van ’s werelds meest vervuilde rivieren kan worden geplaatst. / Foto met dank aan The Ocean Cleanup

100 procent van het ingezamelde geld gaat rechtstreeks naar hun non-profitpartners.

Om tegen het einde van het jaar 30 miljoen dollar op te halen, vroeg de TeamSeas-campagne makers om hun eigen video’s over het opruimen van de oceaan te uploaden.

En vroeg iedereen – abonnees, influencers, iedereen die goed wil doen – om mee te doen door de videotrend te helpen. Ze werkten ook samen met YouTube om videomakers te beheren en te verheffen die ervoor kiezen om deel te nemen aan het vergroten van het bewustzijn voor TeamSeas.

Ongeacht de niche of demografie die een maker van inhoud heeft, er is een manier om de kruising van oceaanbehoud en hun reguliere inhoud te vinden. Wat er met de oceanen gebeurt, raakt ons immers allemaal.

TeamSeas Voortgang

Heeft TeamSeas hun doel bereikt?

Vanaf de ochtend van 31 december – de laatste dag van het project – heeft #TeamSeas $ 25.630.743 USD opgehaald om afval uit oceanen, rivieren en stranden te verwijderen.

De TeamSeas-community was al 85,44% van de weg naar hun doel om $ 30.000.000 op te halen tegen 1 januari 2022. (Vooral dankzij een anonieme donatie van $2.000.000 deze week.)

Tegen middernacht is TeamSeas bereikte hun doel om $ 30.000.000 in te zamelen om 30.000.000 pond afval uit de oceaan te verwijderen.

Tweet: MrBeast @MrBeast · 1 januari WE HEBBEN LETTERLIJK GENOEG GELD OPGEHAALD OM 30.000.000 POND AFVAL UIT DE OCEAAN TE VERWIJDEREN, DAT IS FREAKEN KRANKZINNIG MrBeast @MrBeast Sorry voor de doppen het raakte me gewoon hoe gek dat aantal is hoewel haha 20:48 · Jan 1, 2022 · Twitter voor iPhone

Op de laatste dag van de campagne droeg Austin Russell, een van ’s werelds jongste miljardairs, 4.000.000 bij aan de campagne. Dit kwam enkele dagen nadat Russell een liefdadigheidsfonds van $ 70.000.000 had gelanceerd.

“Toen we deze campagne 64 dagen geleden begonnen met een golf youTube-video’s en een oproep tot actie, hadden we geen idee waar je het naartoe zou brengen. Vandaag, op dit moment, weten we het antwoord”, deelde de TeamSeas-crew in een e-mail aan supporters.

“30 miljoen pond. Dat zijn bergen afval en plastic uit onze oceaan, onze rivieren, onze stranden. Over de hele planeet. Vieren. Geniet ervan. Je hebt het allemaal verdiend.”

Team Seas: 30.000.000 kilo afval en plastic verwijderd. 600k donoren uit 191 landen. $ 5 was de meest voorkomende donatie. Er waren 850 miljoen views op meer dan 10.000 video's.
Grafische met dank aan #TeamSeas

Volgens TeamSeas hebben meer dan 600.000 donoren uit 191 landen in de loop van twee maanden bijgedragen aan het project. De meest voorkomende donatie was $ 5 – wat bewijst dat veel kleine positieve acties veel impact kunnen hebben.

Er werden meer dan 10.000 video’s gemaakt en ze werden meer dan 850.000 keer bekeken.

Het duurde slechts 7 dagen voordat #TeamSeas hun eerste $ 12.956.730 ophaalden. Slechts 30 dagen na het project – #TeamSeas had $ 16.623.289 opgehaald.

Hoeveel afval heeft TeamSeas tot nu toe uit de oceaan verwijderd?

TeamSeas beach cleanup in Kameroen / Foto met dank aan #TeamSeas

TeamSeas heeft zich ertoe verbonden om 1 pond afval te verwijderen voor elke opgehaalde $ 1. Dit maakt het heel eenvoudig om bij te houden hoeveel plastic er wordt verwijderd.

Vanaf 3 januari 2021 heeft #TeamSeas $ 30.282.934 opgehaald om afval uit de oceaan te verwijderen – wat betekent dat meer dan 30.282.934 pond afval zal worden verwijderd.

Het TeamSeas-project verwijdert niet onmiddellijk al het afval als elke dollar wordt opgehaald , maar heeft zich ertoe verbonden om plastic en afval uit rivieren, stranden en oceanen in de komende weken en maanden te verwijderen.

In een update van 8 juni 2022 aan supporters kondigde het TeamSeas-team aan dat ze net de grens van 3.000.000 pond hadden overschreden, wat betekent dat ze 10% van hun totale doel hadden opgeruimd.

Kan ik blijven doneren aan TeamSeas?

Ja, u kunt op elk moment blijven doneren aan TeamSeas. Het ingezamelde geld zal rechtstreeks naar hun non-profitpartners blijven gaan en de website zal blijven updaten met het totale aantal kilo’s afval dat uit de oceaan is verwijderd.

#TeamSeas (met Team Seas logo) "Het is ons gelukt! Laten we nu blijven doen. Kom terug wanneer je zin hebt om wat afval te verwijderen! 30.000.000 pond verwijderd"
Grafische met dank aan #TeamSeas

Hoe betrokken te raken bij TeamSeas

Hoewel TeamSeas zijn doel met succes heeft bereikt, kunt u de campagne blijven ondersteunen via deze oorspronkelijke actiestappen.

1. Bekijk #TeamSeas video’s

Veel videomakers doneren de Google AdSense-inkomsten die ze verdienen met hun #TeamSeas YouTube-video’s aan TeamSeas. Door video’s te bekijken die zijn getagd met #TeamSeas, kunt u het project financieel ondersteunen – zonder kosten voor uzelf. En wat er ook gebeurt, je stimuleert #TeamSeas inhoud in het YouTube-algoritme en helpt meer mensen ze te vinden. Bekijk de meer dan 20.000 YouTube-video’s die zijn getagd met #TeamSeas.

2. Doe een donatie

Om het goede doel te steunen, kunt u de TeamSeas-website bezoeken en een donatie doen voor het doel van $ 30 miljoen. Zelfs kleine donaties zullen optellen om een verschil te maken.

3. Installeer het tabblad voor TeamSeas

Het team van Tab for a Cause heeft Tab voor TeamSeas gemaakt – een browserextensie waarmee u geld kunt inzamelen voor TeamSeas telkens wanneer u een nieuw tabblad opent.

4. Maak video’s en inhoud om het bewustzijn te vergroten

Als je een maker van inhoud bent, heb je de komende twee maanden de tijd om speciale video’s of inhoud te maken om het momentum gaande te houden. Vul dit formulier in om deel uit te maken van hun netwerk van contentmakers die voor dit geweldige doel werken. (Ze geven je ook toegang tot b-roll-beeldmateriaal, een pagina met veelgestelde vragen en meer details.)

TeamSeas zegt dat ze actief zullen zijn op alle grote platforms (zoals YouTube, TikTok, Twitch, Instagram, Reddit, Snapchat en Facebook) en ze moedigen supporters aan om deel te nemen, te creëren en #TeamSeas-inhoud waar het meest logisch is voor uw publiek.

Wanneer je je video, sociale bericht of livestream uploadt, tag je je bericht met de hashtag #TeamSeas en leid je iedereen naar TeamSeas.org waar ze kunnen bijdragen en de voortgang van de fondsenwerving kunnen volgen.

5. Doe mee aan een #TeamSeas Cleanup

TeamSeas heeft aangekondigd dat ze community-opruimacties plannen die fans en supporters samenbrengen om een verschil te maken in het echte leven. Uitnodigingen voor opruimacties worden aangekondigd op Instagram en Sjilpen.

Dit initiatief is een creatieve en impactvolle manier om een bruikbaar verschil te maken in de strijd tegen klimaatverandering die verder gaat dan sociale media normaal doen.